Ekip ruhu🤢

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
7.068
18.214
248
28
Merhaba, bir buçuk aydır işe başladım ve güzel gidiyor ancak bu “ekip ruhu, takım çalışması, biz bir aileyiz” gibi şeyler çok canımı sıkıyor yani bana dehşet komik geliyor. Birilerine sorarak iş yapmayı hiç sevmiyorum. Ama nerdeyse herkes birbirine bağlı ve çocuğun bile akıl edebileceği şeyleri sürekli birbirimize sormamız bekleniyor. Güzel bir arkadaşlık ilişkimiz var ama fazla mıçmıç ve duygusallar. Nasıl anlatsam mesela haftada bir görüntülü arama yapıp saatlerce konuşmak istiyorlar ve buna ekip ruhu adı veriliyor. Ben işimi yapıp, arkadaşlık ilişkilerimi de makul seviyede tutup güzel güzel geçinmek istiyorum ama fazlası beni bayıyor ve üstümüz sayılabilecek kişi resmen bunu zorunlu tutuyor katılmasak surat yapıyor. Beni en çok rahatsız eden şey sürekli soru sormak zorunda kalmak. Biraz rahat bırakılmak ve işimle ilgili ufak detaylara kendim karar vermek istiyorum. Bu karar verme dediğim şey de öyle büyük şeyler değil, dediğim gibi çocuğun bile kendi başına karar verebileceği tarzda şeyler. Bana mesela benden sorumlu kişi şunu yapma diyor, sonra aynısını o yapıyor hem de benim işimle alakalı bir konuda. O zaman bana neden yapma diyorsun yani madem bu yanlış bir şey? Sevgi pıtırcığı gibi bir de içim bayılıyor ama bana yardımcı olan arkadaşın arkasından atıp tutuyor bana karşı. Yok şöyle tembel yok böyle işini iyi yapmıyor vs çocuğa acıyorum kadın konuşunca. Allahtan güzel bir maaşım var fakat benim merak ettiğim çalışma ortamında bunlar normal şeyler mi? Yani bu dedikodu ve sürekli işime karışılma halini ya da mıçmıçlığı doğal karşılayıp sineye çekmeli miyim yoksa net bir şekilde konuşup tavrımı belli mi etmeliyim?

Bence calisma hayati gercekten boyle. Oyumu he deyip gecmekten yana kullaniyorum. Patronum bir keresinde her persembe ofisce duzenlenen futbol macina katilmiyorum kenardan izliyorum diye bana "seni hic oynarken gormuyorum neden kendine guvenin mi yok" demis, oyuna katilana kadar darlamis, macta da surekli pas vermisti. Pestilim cikmisti. Su gunlerde ekip ruhu b.. pusur cok revacta kavramlar.

Kapitalizmin karını kar katmak için uydurduğu kavramlardan biri bence.Şirketlerde 'takım ruhu', 'biz bilinci' gibi kavramlar geçer, iibf de okuyanlar da bilirler. Örgüt teorisi gibi derslerde öğretilmiştir takım ruhu; birlikte hareket edebilme, şirketinin çıkarları doğrultusunda, kendini ön plana çıkarmadan, grubunla uyumlu bir şekilde kollektif çalışmabilme halidir. Kapitalizmin yapısına bakarsanız kendisiyle nasıl çeliştiğini görürsünüz. Bireylerin çıkarlarını ön planda tutan, bireyciliği, bencilliği, sadece kendini düşünmeyi insanlara empoze eden kapitalizm burada (aslında yine tek bir kişinin çıkarları için) insanlardan örgütlülüğü, kollektivizmi beklemektedir.. tam bir paradoks.

Kapitalizmin karını kar katmak için uydurduğu kavramlardan biri bence.Şirketlerde 'takım ruhu', 'biz bilinci' gibi kavramlar geçer, iibf de okuyanlar da bilirler. Örgüt teorisi gibi derslerde öğretilmiştir takım ruhu; birlikte hareket edebilme, şirketinin çıkarları doğrultusunda, kendini ön plana çıkarmadan, grubunla uyumlu bir şekilde kollektif çalışmabilme halidir. Kapitalizmin yapısına bakarsanız kendisiyle nasıl çeliştiğini görürsünüz. Bireylerin çıkarlarını ön planda tutan, bireyciliği, bencilliği, sadece kendini düşünmeyi insanlara empoze eden kapitalizm burada (aslında yine tek bir kişinin çıkarları için) insanlardan örgütlülüğü, kollektivizmi beklemektedir.. tam bir paradoks.
Ben de bizi baskılamak için bu kavramı kullandığını düşünüyorum. Benim görev tanımımda olan en ufak detaylara bile gerekli gereksiz karışması çok sinir bozucu oluyor.

Bence calisma hayati gercekten boyle. Oyumu he deyip gecmekten yana kullaniyorum. Patronum bir keresinde her persembe ofisce duzenlenen futbol macina katilmiyorum kenardan izliyorum diye bana "seni hic oynarken gormuyorum neden kendine guvenin mi yok" demis, oyuna katilana kadar darlamis, macta da surekli pas vermisti. Pestilim cikmisti. Su gunlerde ekip ruhu b.. pusur cok revacta kavramlar.
Ya nefret ediyorum zorunlu iş yeri etkinliklerinden.
Zaten haftada en sevdiğim insanlardan çok sizi görüyorum, neden bir de iş cikisi güzel vaktimi daha sevdiğim insanlarla değil sizinle harcayayim?
Yapacaksan etkinlik mesai saatinde yap koşa koşa katilayim.
Konu sahibi, işin ne üzerine???
Ben de nefret ediyorum 'biz bir aileyiz' sözünden. Gereksiz duygusalliklarla sırtına iş yükü koymak için söylenen bir söz bence. Nasıl ailede yapılan kötü şeyleri bile sineye çekmek bekleniyorsa bunu diyen şirketlerde de aynı şey geçerli . Neden?
Çünkü ailesiniz.
Almayayim mümkünse :))

Ya nefret ediyorum zorunlu iş yeri etkinliklerinden.
Zaten haftada en sevdiğim insanlardan çok sizi görüyorum, neden bir de iş cikisi güzel vaktimi daha sevdiğim insanlarla değil sizinle harcayayim?
Yapacaksan etkinlik mesai saatinde yap koşa koşa katilayim.
Konu sahibi, işin ne üzerine???
Ben de nefret ediyorum 'biz bir aileyiz' sözünden. Gereksiz duygusalliklarla sırtına iş yükü koymak için söylenen bir söz bence. Nasıl ailede yapılan kötü şeyleri bile sineye çekmek bekleniyorsa bunu diyen şirketlerde de aynı şey geçerli . Neden?
Çünkü ailesiniz.
Almayayim mümkünse :))
Reklamcılık üzerine. Ama özel hayatlarımızı bile anlatmamızı falan bekliyor patronum sayılabilecek kişi. Ben neden online olarak her hafta 1-2 saat akşamımdan feragat edip geyik çevirmek zorunda kalıyorum anlamadım. Pc nin önünde daral geliyor. Hadi buna neyse ama en çok şeye sinir oluyorum bir iş yapıyorum mesela farklı bir detay var diyor ki bu yaptığın yanlış böyle yapma. Sonra aynısını kendisi yapıyor hayret içinde kalıyorum. En ufak detayı bile ona haber etmemi bekliyor ama öyle olunca da işler çok yavaş ilerliyor. Bana çalışanlar tarafından bazı projeler geliyor onlar arasından seçim yapmak benim ve yanımdaki kişinin görevi seçtik yolladık bu kişiye dedi ki siz sadece eleme yapabilirsiniz son kararı ben veririm. Peki dedim diğer sefer öyle yaptım bu sefer diyor ki siz seçeceksiniz bu sizin göreviniz . Kafamı karıştırıyor gerçekten. Onu da geçtim yanımdaki kişi ile ilgili aşağılayıcı bir dille konuşuyor işini iyi yapmıyor falan diye bana karşı çok güler yüzlü ve aşırı bir yakın olma çabası var. Bu iki yüzlülüğü de beni sinir ediyor. Maaş iyi olmasa çekilir dert değil kadın. Konuşsam ne diyebilirim onu da bilmiyorum.

İşiniz ne ? Sanki megaholdings gibi saadet zinciri bir oluşum içinde gibi bir anlatımınız var. Kurumsal firmalarda böyle saçmalıklar olduğunu hiç görmedim çok şaşırtıcı ve komik

Böyle şöyler zorunlu tutulunca insanın yapacağı varsada yapası gelmiyordur. Belki serbest bıraksa sen kendin isteyerek yapacaksın.Görev gibi olmuş sana .

İşiniz ne ? Sanki megaholdings gibi saadet zinciri bir oluşum içinde gibi bir anlatımınız var. Kurumsal firmalarda böyle saçmalıklar olduğunu hiç görmedim çok şaşırtıcı ve komik
Yok o tarz bir şey değil :D kurumsal bir yer ama insanın olduğu her alanda bu tarz sıkıntılar yaşanıyor maalesef. Bir de işimiz biraz insan odaklı. Motive falan etmeye çalışıyor sanırım aklınca.

Yok o tarz bir şey değil :KK70: kurumsal bir yer ama insanın olduğu her alanda bu tarz sıkıntılar yaşanıyor maalesef. Bir de işimiz biraz insan odaklı. Motive falan etmeye çalışıyor sanırım aklınca.
Allah yardımcınız olsun. Mıç mıç vıcık vıcık bir ortama benziyor

Bana çalışanlar tarafından bazı projeler geliyor onlar arasından seçim yapmak benim ve yanımdaki kişinin görevi seçtik yolladık bu kişiye dedi ki siz sadece eleme yapabilirsiniz son kararı ben veririm. Peki dedim diğer sefer öyle yaptım bu sefer diyor ki siz seçeceksiniz bu sizin göreviniz

tam o anda geçen sefer biz seçtik ben seçeceğim dediniz şimdi böyle diyorsunuz bir daha ki için şimdiden anlaşalım siz mi seçeceksiniz biz mi deseydiniz ya.

Soğuk davranırsan ekip ruhunu bozuyorsun diyebilirler o yüzden elinden geldiğince rol yapmaya çalış,bir taraftanda başka bir iş ara bence iş arkadaşların zulüm gibi tipler

Merhaba, bir buçuk aydır işe başladım ve güzel gidiyor ancak bu “ekip ruhu, takım çalışması, biz bir aileyiz” gibi şeyler çok canımı sıkıyor yani bana dehşet komik geliyor. Birilerine sorarak iş yapmayı hiç sevmiyorum. Ama nerdeyse herkes birbirine bağlı ve çocuğun bile akıl edebileceği şeyleri sürekli birbirimize sormamız bekleniyor. Güzel bir arkadaşlık ilişkimiz var ama fazla mıçmıç ve duygusallar. Nasıl anlatsam mesela haftada bir görüntülü arama yapıp saatlerce konuşmak istiyorlar ve buna ekip ruhu adı veriliyor. Ben işimi yapıp, arkadaşlık ilişkilerimi de makul seviyede tutup güzel güzel geçinmek istiyorum ama fazlası beni bayıyor ve üstümüz sayılabilecek kişi resmen bunu zorunlu tutuyor katılmasak surat yapıyor. Beni en çok rahatsız eden şey sürekli soru sormak zorunda kalmak. Biraz rahat bırakılmak ve işimle ilgili ufak detaylara kendim karar vermek istiyorum. Bu karar verme dediğim şey de öyle büyük şeyler değil, dediğim gibi çocuğun bile kendi başına karar verebileceği tarzda şeyler. Bana mesela benden sorumlu kişi şunu yapma diyor, sonra aynısını o yapıyor hem de benim işimle alakalı bir konuda. O zaman bana neden yapma diyorsun yani madem bu yanlış bir şey? Sevgi pıtırcığı gibi bir de içim bayılıyor ama bana yardımcı olan arkadaşın arkasından atıp tutuyor bana karşı. Yok şöyle tembel yok böyle işini iyi yapmıyor vs çocuğa acıyorum kadın konuşunca. Allahtan güzel bir maaşım var fakat benim merak ettiğim çalışma ortamında bunlar normal şeyler mi? Yani bu dedikodu ve sürekli işime karışılma halini ya da mıçmıçlığı doğal karşılayıp sineye çekmeli miyim yoksa net bir şekilde konuşup tavrımı belli mi etmeliyim?
Bu söz benim tüylerimi diken diken ettirir.
Aşırı samimiyetsiz, herkesin birbirinin açığını aradığı bol dedikodu yapılan şirketlerde bol bol kullanılır bu sözler.
Yok ekip ruhu
Yok takım çalışması
Yok biz çalışma arkadaşı değil aileyiz
Açıkçası ben arkamdan giydiğimden taktığıma nasıl oturduğuma kadar dedikodu eden aile üyeleri istemiyorum.

İyi de ekip çalışması bu değil ki

Ben gayet başarılı ekip çalışması yapan bir şirketteyim

Mesele

* iletişimi rahatça kurmak
* karşı tarafın senden bir şeye ihtiyacı varsa, meramını anlamak
* sen karşıdan bir şey isteyeceksin meramını açıklamak

Bu kadar. Her dakika g.t g.te olmak değil ki takım çalışması.

Ben profesyonel calismak istiyorum gorev tanimi net yapin diyebilirisiniz bence.ben de boyle bir ortamdaydim ya kimin neyi yaptigi belli olmauan,bugun yap dedigini yarin yapma diyen insanla calisilmiyor.normal degil yani.ben olsam.baska is bulabilme imkanim varsa bulurum.

Back
X