- 7 Aralık 2018
- 7.068
- 18.214
- 248
- 28
- Konu Sahibi Cileklivanilinn
Merhaba, bir buçuk aydır işe başladım ve güzel gidiyor ancak bu “ekip ruhu, takım çalışması, biz bir aileyiz” gibi şeyler çok canımı sıkıyor yani bana dehşet komik geliyor. Birilerine sorarak iş yapmayı hiç sevmiyorum. Ama nerdeyse herkes birbirine bağlı ve çocuğun bile akıl edebileceği şeyleri sürekli birbirimize sormamız bekleniyor. Güzel bir arkadaşlık ilişkimiz var ama fazla mıçmıç ve duygusallar. Nasıl anlatsam mesela haftada bir görüntülü arama yapıp saatlerce konuşmak istiyorlar ve buna ekip ruhu adı veriliyor. Ben işimi yapıp, arkadaşlık ilişkilerimi de makul seviyede tutup güzel güzel geçinmek istiyorum ama fazlası beni bayıyor ve üstümüz sayılabilecek kişi resmen bunu zorunlu tutuyor katılmasak surat yapıyor. Beni en çok rahatsız eden şey sürekli soru sormak zorunda kalmak. Biraz rahat bırakılmak ve işimle ilgili ufak detaylara kendim karar vermek istiyorum. Bu karar verme dediğim şey de öyle büyük şeyler değil, dediğim gibi çocuğun bile kendi başına karar verebileceği tarzda şeyler. Bana mesela benden sorumlu kişi şunu yapma diyor, sonra aynısını o yapıyor hem de benim işimle alakalı bir konuda. O zaman bana neden yapma diyorsun yani madem bu yanlış bir şey? Sevgi pıtırcığı gibi bir de içim bayılıyor ama bana yardımcı olan arkadaşın arkasından atıp tutuyor bana karşı. Yok şöyle tembel yok böyle işini iyi yapmıyor vs çocuğa acıyorum kadın konuşunca. Allahtan güzel bir maaşım var fakat benim merak ettiğim çalışma ortamında bunlar normal şeyler mi? Yani bu dedikodu ve sürekli işime karışılma halini ya da mıçmıçlığı doğal karşılayıp sineye çekmeli miyim yoksa net bir şekilde konuşup tavrımı belli mi etmeliyim?