Hamur İşleri Ekmek Hamurundan Tarifler

isabel

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.731
27.820
48
Bu tariflerde hamuru yoğurma yok,mayalama yok,bekleme yok ..Fırından alacağınız bir ya da iki ekmek hamuru ile kolay pratik ve lezzetli börekler yapabilirsiniz.Bunlardan bazılarını sizler için hazırladık

hamur-nedir-hamur-resmi.jpg


Yok eğer ben evde ekmek hamurunu kendim yapmak istiyorum diyorsanız da Evde Ekmek Hamuru Yapılışı :KK56: :KK56::KK56:

 
Dızmana (Göçmen Böreği)

maxresdefault.jpg



Malzemeler

*1 adet ekmek hamuru

*Beyaz peynir ya da lor peynir

* 2-3 tutam maydanoz

Üzeri İçin:

* 1 adet yumurta


*7 yemek kaşığı yoğurt

*4 yemek kaşığı zeytinyağı


YAPILIŞI

Bir kaba beyaz peyniri koyup, parçalayın. Üzerine ince ince doğranmış maydanoz ekleyip. Daha sonra tezgahı az miktar zeytinyağı dökün. Ekmek hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Yağın üzerine koyup, eliniz ile açın. İçine peynirli harçtan koyup, uç kısımlarını iyice kapatın. Ardından bıçak yardımı ile kesin. Her bir hamurun üzerine üç parmağınız ile sıktırarak bastırın..

Diğer taraftan dızmanaları yağlanmış fırın tepsisine yanyana dizin. Daha sonra bir kaba yoğurdu koyun. Üzerine yoğurt ve zeytinyağı döküp, iyice karıştırın. Hamurun üzerine yoğurtlu karışımı dökerek, güzelce yayın. Dızmaları önceden ısıtılmış 190 derecelik fırına verip, üzerleri kızarana kadar pişirin. Daha sonra fırından alıp, sıcak olarak çayın yanında servis ediniz..
 
Pişi

pişi.jpg

Malzemeler

  • 2 adet ekmek hamuru
  • Küçük bir kase yağ

  • kızartmak için
  • bol sıvı yağ

Yapılışı

Mermer tezgah hafifçe yağlanır, ellerimizi de hafifçe yağlarız .


Yağladığımız elimizle hamurdan ceviz büyüklüğünde veya cevizden hafifçe büyük hamur alırız.

Yağladığımız elimizle hamuru daha kolay kopararak alırız, hem de hamuru açması kolay olur.


Kopardığımız ekmek hamurunu parmak uçlarını kullanarak hafif yağlı zeminde lavaş kalınlığında açarız .

Ocağın altını iyice açarak yağı iyice ısıtırız, elimizle açtığımız hamuru yavaşça yağın içerisine bırakırız. 5 saniye kadar sonra üzerine yağ attırırız. Üzerine atılan bu yağ hamurun puf puf olup kabarmasını sağlar. Hamur bitinceye kadar aynı işleme devam ederiz. Kızaran hamurları havlu kağıt serili tabağa alırız. Sıcak ya da ılık olarak servis ederiz.
 
Pizza

Supreme_pizza.jpg



Malzemeler

* 1 adet ekmek hamuru
*2 yemek kaşığı ketçap
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 kase rendelenmiş kaşar peynir
*1 adet domates
*3 adet yeşil biber
*3 yemek kaşığı konserve mısır
*3 adet orta boy mantar
*Çeyrek kangal sucuk
*Tuz
*Karabiber


Yapılışı

İlk olarak elinizi ve tezgahın üzerini az miktar sıvıyağ ile yağlayın. Ekmek hamurunu koyup, merdane yardımı ile biraz açın. Orta boy yuvarlak bir fırın kabına yağlı kağıt serin. Hamuru elinizle açarak, kabın içine yayın. Daha sonra küçük bir kaba 2 yemek kaşığı ketçap koyun. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağ, tuz, karabiber ve kekik ekleyip, iyice karıştırın.

Hazırladığınız ketçap sosu fırça yardımı ile hamurun üzerine sürün. Kaşar peynirin bir kısmını hamurun üzerine serpiştirin. Daha sonra 3 adet doğranmış biber, 1 adet domates ve çeyrek kangal sucuk dilimlerini yerleştirin. Ardından 3 adet mantar dilimlerini ve 3 yemek kaşığı mısırları koyun. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına verin. Yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Daha sonra pişen pizzayı fırından alın. Üzerine kalan kaşar peyniri serpiştirin. Tekrar fırına verip, 2 dakika kadar pişirin...


 
X