Ekmek Kırıntısıyla Çağırdığı Sincabı Uçurumdan Aşağı Tekmeleyen Fransız

Avrupalılar genelde acımasızdırlar. tarihte ve şimdi oluduğu gibi...

evet kin ve nefret de nesilden nesile aktarılır. ama sen yok bilmeye devam et cnm.

toplumların genel karakterleri vardır. ama mesela karşımıza çıkan bir fransıza sen de böylesin diyemeyiz. çünkü milletlerin genel karakterleri fertlerinde farklı seviyelerde tezahür eder.

adamlar her konuda değil, teknik konularda ve paraya sahip olmada ileridirler bu doğrudur. ama doğu halkları Avrupalılara göre daha fazla insalcıl ve merhametlidirler.

adamlar her konuda değil, teknik konularda ve paraya sahip olmada ileridirler bu doğrudur. ama doğu halkları Avrupalılara göre daha fazla insalcıl ve merhametlidirler.

Merhamet ve acima duygusunun sark kulturunde daha yogun oldugu zaten bilinen bir sey. Ama bunu saglayan da yasam kosullari. Gecmiste anadolu ve dogu topluluklari hep zengindi rahatti. Mutlu rahat merhametli insanlardi. Avrupa salgin hastaliklar ve acliklarla bogusurken insani duygularini yitiren fertlerle doldu. Bugun baktigimizda cark tersine donmus durumda. Ortadogu vahset icinde. Avrupa da bugunku refahini bazi merhametsizliklere borcludur elbet. Ama bu haberde yaptiginiz yorumun sacmaligini kabul etmeniz gerekir. Zira daha bikac once iskenceye ugrayan kedi videolarini izledik. Az once tecavuz icin de bizim kulturumuzde yoktur dediniz. Tecavuz hicbir kulturde yoktur. Ama horoz dovuslerini ya da boga gureslerine bakin. Ille hayvanlara merhametsizlikle ilgili kultur ariyosaniz aklima bizim kulturumuzden horoz dovusleri at yarislari deve guresleri geldi. Ispanyadan da boga guresi. Fransanin bu konularda bi ununu duymadim hic.

Bu tur vahsetler her toplumda var. Kulturden, gelenekten filan gelmiyor, insanin oldugu heryerde zulum de var, ister Fransiz olsun, ister Turk. Ister Yahudi olsun, ister musluman. Isterse patatese tapsin. Insan heryerde insan, merhameti varsa var, yoksa yok.. Bu kadar basit. Daha dun seyrettim, yabanci ulkelerde bir adam kendi kopeginin suratina suratina indiriyor yumruklarini.. Hasat etti hayvani, hayvanin aci cigliklari arasinda... Ayni adamin vatandaslari da yakalayip aynisini adama yapmis, bir de videosunu koymuslar onun cektigi eziyet videosunun yanina.. Ayni toplumda iyisi de var, kotusu de... Insanla alakali birsey insanlik, yasadigin toplumla degil. O insanin tabiatinda varsa vardir, yoksa da yoktur..

Eskisehirde sahipsiz kediyi evine alip bağırsaklarini çıkardıktan sonra damacanayla öldüren Türk vatandaşi da Türk toplumunun pislik oldugunu mu gösteriyor. Böyle genellemeler çok saçma

ben hiç birşey demedim boş ver. hadi bakalım...

Eskisehirde sahipsiz kediyi evine alip bağırsaklarini çıkardıktan sonra damacanayla öldüren Türk vatandaşi da Türk toplumunun pislik oldugunu mu gösteriyor. Böyle genellemeler çok saçma

Genellemeler saçma değil. ama konu çok uzadı. aramızda bu kadar çok Fransız sevdalısı olduğunu görmek çok ilginç.

Genellemeler saçma değil. ama konu çok uzadı. aramızda bu kadar çok Fransız sevdalısı olduğunu görmek çok ilginç.

Sorulara cevap veremediğinizde hep böyle mi yaparsınız? Türkiye'de çocuk gelin sırlamasında Avrupa birincisi. Bu durumda tüm Türkler sübyancı mı oluyor, genellemeler saçma değildir anlayışına göre? hani insanlar kültürlerini yansıtırlardı, o zaman hepimiz sübyancıyız. :)

Milena bu tip sorulara cevabi net. O bizim kulturumuzde yok hep paralel yapinin isi

Milena bu tip sorulara cevabi net. O bizim kulturumuzde yok hep paralel yapinin isi

Ya bir de Avrupalıların eleştirilecek zilyon tane şeyi var, onları eleştirsin. Ama hayvan hakları ihlallerini eleştirmeye yüzümüz olmamalı milletçek. Yani bir de kültür derken? 'Ekmek kırıntısıyla çağrılan sincabı, acımasızca tekmeleyerek uçurumdan aşağı fırlatmak ' şeklinde bir örf olabilir mi yav

- Jean, Philippe hadi çocuklar pikniğe gidiyoruz, spor ayakkabılarınızı da giyin , malum bugün sincap tekmeleyeceğiz. Juliette, Charlotta siz de annenizle hastaneye gidip kanser çocukların altından sandalyelerini çekeceksiniz, çünkü kültürümüzde merhametsizlik var.
-Yeyy, yaşasın!
Çok eğlendim.

Son düzenleme:
Kod:
:emir_bebek:

bence yuzumuz var. cunku hayvan hakki kedi kopek hakki demek degil. domuzlara nasil iskenceler yapildigini herkes biliyor.

Kod:
:emir_bebek:

bence yuzumuz var. cunku hayvan hakki kedi kopek hakki demek degil. domuzlara nasil iskenceler yapildigini herkes biliyor.

Bizim de benzeri işkencelerimiz var sokak hayvanlarına, sokakta beslediğim kedi yavrularını komşu teyze zehirledi, her Allah'ın günü sokağa süt, kedi maması ve su koyardım kaplar içinde, ertesi gün gittiğimde kaplar komşular tarafından inadına atılmış oluyor. Eve kedi aldım, herkes yok hayvan beslenen eve melek girmezmiş, namaz kılınmazmış. Her Kurban Bayramı ne vahşetler oluyor. Birçok kasap da İslami koşullara uygun kesmiyor, hayvanlar telef oluyor. Yani adamın yaptığı kabul edilemez zaten, korkunç bir şey ama bu Fransız kültürüne mal edilemez biz onu diyoruz, çünkü doğal hayatı korumak konusunda çok bilinçsiziz, av döneminde avlanmak serbest, her önüne gelen balıkçılık yapıyor vs vs.

ben de genellemelere karsiyim lakin. ayni senin de yakinmakta oldugun gibi hayvan haklari genellikle kediler kopekler icin.
bir tavugun
bir domuzun
bir ahtapotun da cani var
olduruleceklerse bile aci cekmelerine goz yumulmamasi lazim.
domuz zekasi kopegin ve kedininkinden yuksek
insanlar kanli kurkleri umursamadan giyiyor.
koca filler disleri icin, foklar kurkleri icin katlediloyor.
kopek baliklarinin yuzgeclerini kesiyorlar zevkleri icin.
bir suru yemek pisirme yonteminde hayvan korkunc acilar cekerek oluyor.
iste hayvan haklari da boyle, bazi hayvanlarin daha cok hakki var.
o da aslinda insanlara daha yakin olduklari icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…