Elektrikli Mutfak Aletleri Ekmek Yapma Makinesi Kullanımı

atessizprenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2011
3.718
15
66
İstanbul
Ekmek Yapma Makinesi, kolay kullanımlı ve imkanları bilindiğinde yapabilecekleri akla hayale gelmeyen sevimli bir alettir. Basit ve özellikli her türlü ekmek yapabilmenin yanında, kek, tatlı ekmek, pizza, makarna, ekmek, pasta hamurları, reçel pişirme ve doğrudan fırınlama amacıyla da kullanılabilir. Yapılması gereken öncelikle temel bazı bilgileri edinip, kullanılan EYM üzerinde uygulayarak en yüksek verimle kullanmayı sağlamaktır.

Son düzenleme:
EYM’nın çalışması gayet basittir. Ekmek kazanına uygun malzemeyi önerilen sırada koyduktan sonra program seçilerek doğrudan Start/Stop butonuna basıldığında EYM genel olarak sırasıyla;

Karıştırma,
İlk Yoğurma
Kısa bir Dinlendirme
İkinci Yoğurma
İlk Kabarma
Yumruklama
İkinci Kabarma
Pişirme ve
Sıcak Tutma
İşlemlerini sırasıyla gerçekleştirir.

Yoğurma esnasında çalışan motor, pişirme esnasında yerini EYM ısıtıcısına bırakır. Dolayısıyla EYM yoğurma, yumruklama ve pişirme esnasında enerji harcar.

EYM kendi aralarında benzeri programlara sahiptirler. Ancak üreticiler ufak tefek farklılıklar ve özellikler eklemişlerdir.

ALINTIDIR

arkadaşlar fakir marka ekmek yapma makinam var ama 5 yıldır daha bir kez bile kullanmış değilim çünkü nasıl kullanıcagımıda bilmiyorum yani kullanma klavuzunda anlatılanlarıda pek anlayamadım ilk önce hangi malzemeyi koyuyosunuz sonra tekrar tekrar mazeme mi konuluyor yoksa hepsi 1 keredemi koyuluyor makinayla ekmek yapmayı bi deneyim dedim bugün ama yine işin içinden çıkamadım bana biriniz ayrıntılı anlatırsa çok sevinirim.

bendede sinbonun var ben çok memnunum ilk önce sıvı malzemeyi en alta koy genelde su veya süt sıvıyag oluyor üstüne unu en üstüne bir köşeye tuz diger köşeye şeker tam ortaya mayayı koyuyorum ama bunların hiçbiri birbirine degmeyecek ve suyla temas etmeyecek çünkü tepkimeye giriyor bu kadar çok kolay helede o ekmek kokusu hemen çalıştırıyorum bu kadar

sagol cnm teşekür ederim bugün misafirim gelcek birazdan artık yarın hemen denicem bakalım ben yapabilicekmiyim?

ben sık sık ekmek yapıyorum bende de sinbo var. ekmekler çok güzel oluyor içine dilediğini koy artık hayal gücüne kalmış. bir defa kek yaptım normalde 20 dk pişen kek 2 saatte pişti o yüzden pek mantıklı olmuyor kek yapmak hem kalın hem de nasıl diyeyim sünger gibi değilde daha ekmek kıvamlı oluyor sevmedim.

dün burda bi magzada sordum geçiyodum dedim bende fakir marka makina var nasıl yapıcam oradaki satıcıda bana mesela ne yapıcaksan bütün mazemelerini koy çalıştır çok kolay dedi ama ben daha fırsat bulamadım bu ara kesin yapıcam bişeyler artık merak ediyorum nasıl olucak diye:)

bende almaya karar verdim
sinbo ve beko arasında kalmıştım
sanırım beko alıcam ilk deniyeceğim şeyde tam buğday ekmeği olucak

kızlar ben makinamı kullanmaya başladım ay kaç yıldır niye kullanmıyormuşum ki ben dedim.hem ekmekler çok güzel oluyor hemde sıcacık mis valla.
bu arada kepekli un kullanıyorum son 2 ekmegimde herkes çok begendi içine çörek otu ceviz filanda atıyorum geliştirdim iyice kendimi :):):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…