Yaşlanmamak hepimizin hakkı değil mi ama illa zengin mi olmaliyız? Ben 4 yil önce bunları yapiyordum sonra birden kiralar arttı mecburen ev aldım.maaşım yine yeterdi aracı satmasaydım.sorun araçsızlık.İstanbulda 60kya krallar gibi degil de ortalama bir hayat yasarsiniz. Ama konu sahibinin eski konusunu da okudum. Sanki dis gorunus / yaslanmama takintisi var gibi geldi. Muhtemelen 60k gelirle 120klik bir hayat yasamaya calisiyor.
8kBen sarı saçı bıraktım en son 6k dediler oha dedim
Toplu taşıma uymuyor mu hiç sana zor ama tasarruf mahiyetindeDüşündüm.Aylık 25 bin civarı bir para.zor
Gücüm yetmiyor gerçekten ay benim bir arkadaşım var hayatında kuaföre gitmemiş saçını kendi kesiyor onu gördükçe şok yaşıyordum onun gibi olcam8kama beyazlarım var ve başka renk olmuyor bende yoksa coktan bırakmiştım.ama tasarrufa gitmeliyim.ilk bırakacağım o olacak sanırım.
Sanırım bi süre kemerleri sıksanız durumu toparlarsınız ben bi dönem bakımlarımı evde kendim yaptım saç boyamı kozmetikciden alıp yapıyorum senelerdir. Bol gelen kıyafetlerim yep yeni daraltırdım kullanıyorum ne bileyim aklınıza gelecek herşey çok kötü günler de geçirdim bazen ped alacak param kalmıyordu.Ah home office çalışabilsem kiyafet masrafı yok,saç masrafı yok mis gibi olurdu ama şirketin boyle bir imkanı yok malesef.
Evim İstanbul un ulaşımsız bir yerinde gibi.Merkezinde değilim.Toplu taşıma uymuyor mu hiç sana zor ama tasarruf mahiyetinde
Ailem bana zırnık vermezSanırım bi süre kemerleri sıksanız durumu toparlarsınız ben bi dönem bakımlarımı evde kendim yaptım saç boyamı kozmetikciden alıp yapıyorum senelerdir. Bol gelen kıyafetlerim yep yeni daraltırdım kullanıyorum ne bileyim aklınıza gelecek herşey çok kötü günler de geçirdim bazen ped alacak param kalmıyordu.ama şükür eşimle toparladık mesela gidip gelip bakardım makyaj malzemelerine tam ödycem çıkıp giderdim on kere düşünürdüm bişeyi almayı göz kalemim minyatür şeklini alana kadar kullanırdım sadece örnek birazda işin şakası tabi şimdi teksiniz iki kişi olunca ihtiyaçlar da artıyor mutlaka evlenmeden biraz birikim yapın yada aileniz varsa maddi olarak destek felan verebilir ler mi ?
Bizim de oyle atalardan kalanlardan bir sey gelmiyor maalesef akrabalarla is yapmak zor.Dededen kalma bisiler var ama lanetli gibi asla gelir getirmiyor.haram mı yedi netti bilmiyorum hiç faydası olmadı rahmetlinin mallarının.daha doğrusu çocuklarının beceriksizliği de neyse
Olsun siz güçlüsünüz ve ayakta durabilmeyi başarmışsınız şimdi daha da sevindimAilem bana zırnık vermez
Benim kuaför, botoks, taksi gibi giderlerim yok. Alışveriş düşkünü de değilim. Tasarruf severim ama aşırı da kısmam. İki kişiyiz evde ve gelirimiz sizden düşük, eşim tutumlu değil, aklına her estiğinde dışarıdan yemek söyler tutarına falan asla bakmaz yine de kenara para atabiliyoruz. Ama şöyle söyleyeyim size ne tavsiye versek boşa bence çünkü benim kardeşim de aile evinde, eve hiçbir katkısı yok ama kazancının tamamını yiyor hatta eksilerde sürekli. Ne söylesek de fayda etmiyor, alışveriş, yeme içme, gezme gibi masrafları oluyor. Büyük ihtimal siz de öylesiniz. Bir yerden başlamayı düşünürseniz tavsiye vereyim yine de. Ev alış verişi için haftalık indirim takip edin mesela. Her ay kıyafet alıyorsanız onu kesin, sadece ihtiyaç duyduğunuzda alışverişe çıkın. Taksi kullanımını azaltın, çoğu yere toplu taşıma gidiyor zaten. Şu an açın telefondaki not defterini ve giderlerinizi yazmaya başlayın ay sonuna kadar. Neye fazla harcadığınızı bulursunuz. Bir de kenara mesela 10 atmak istiyorsanız 60 yerine 50 kazanıyor gibi düşünüp o parayı yok sayın, başka bir hesaba atıp hiç dokunmayın.Nasil krallar gibi yaşarsın mesela İstanbulda tek başına?
Saça aslaaa aslaa 8 k vermem lütfen bunu senede 1 kere veriyorum diyin, her aysa bence ilk kesmeniz gereken kalem bu. Ben olsam boyarım kumrala falan geçerim. Çok beyazım yoksa boyamam bile. Yaşım 34, henüz boya işine girmedim. Ombre yaptırıyorum 2 senede 1 kere.8kama beyazlarım var ve başka renk olmuyor bende yoksa coktan bırakmiştım.ama tasarrufa gitmeliyim.ilk bırakacağım o olacak sanırım.
Kendi çapımda krallar gibi yaşarım dedim zaten. Çapsız kralımdır belkiİstanbulda 60kya krallar gibi degil de ortalama bir hayat yasarsiniz. Ama konu sahibinin eski konusunu da okudum. Sanki dis gorunus / yaslanmama takintisi var gibi geldi. Muhtemelen 60k gelirle 120klik bir hayat yasamaya calisiyor.
Kardeşiniz aile evinde ben tek yaşıyorum.bir sürü masrafım oluyor en basiti kombi bozulsa tamirciyi ben ödüyorum.Evde tamir vs yapacak biri yok ufacık bir store taktırmak için bile birini çağırıyorum.kardeşiniz üzerinden beni değerlendirmeniz saçma olsa da öneriler için teşekkürler.bir de siz de öylesiniz demişBenim kuaför, botoks, taksi gibi giderlerim yok. Alışveriş düşkünü de değilim. Tasarruf severim ama aşırı da kısmam. İki kişiyiz evde ve gelirimiz sizden düşük, eşim tutumlu değil, aklına her estiğinde dışarıdan yemek söyler tutarına falan asla bakmaz yine de kenara para atabiliyoruz. Ama şöyle söyleyeyim size ne tavsiye versek boşa bence çünkü benim kardeşim de aile evinde, eve hiçbir katkısı yok ama kazancının tamamını yiyor hatta eksilerde sürekli. Ne söylesek de fayda etmiyor, alışveriş, yeme içme, gezme gibi masrafları oluyor. Büyük ihtimal siz de öylesiniz. Bir yerden başlamayı düşünürseniz tavsiye vereyim yine de. Ev alış verişi için haftalık indirim takip edin mesela. Her ay kıyafet alıyorsanız onu kesin, sadece ihtiyaç duyduğunuzda alışverişe çıkın. Taksi kullanımını azaltın, çoğu yere toplu taşıma gidiyor zaten. Şu an açın telefondaki not defterini ve giderlerinizi yazmaya başlayın ay sonuna kadar. Neye fazla harcadığınızı bulursunuz. Bir de kenara mesela 10 atmak istiyorsanız 60 yerine 50 kazanıyor gibi düşünüp o parayı yok sayın, başka bir hesaba atıp hiç dokunmayın.
İstanbul’da taksi olmadan ben de her işimi halledemiyorum, taksiyle de halledemiyorum işin kötüsü, arabam var ama bu sefer de park yeri sağdan soldan çıkan motorcular, yani kolay gelsinEvim İstanbul un ulaşımsız bir yerinde gibi.Merkezinde değilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?