Ekonomiden anlayanlar bi baki verse

Yasam111

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2015
999
1.027
83
37
Merhaba 3 yillik evliyim. Simdiye kadar kiradayiz 750 tl kira oduyoruz oturdugumuz ev kutu gibi. Artik burdan cikmak istiyoruz cikmisken bir daha kiraya gitmeyelim kendi evimiz olsun dedik. Arabamiz var yaklasik 80 bin tutarinda. Bunun disinda 5 kurus paramiz yok.
Ben de esimde memur bir bebegimiz var ikinci de kismet olursa 6 ay sonra dogacak.
Ilk etapta uygun bir ev bakalim dedik ama 140-150 bin tl olan evler hep cok cok eski evler. Iyi bir ev olsun deyince 200 00 den basliyor. Esim 210 bin tl bir ev buldu. Oyle aman aman bir ev degil ama guzel bende begendim. Hep hayalim yuksek olsun onu acik bir ev olsu istedigim gibi...
Bu durumda tapu tasinma falan derken bizim 140 bin lredi cekemmiz gerekiyor.
Ikimiz calissak ayda 3,5 oderdik ama ben 1 yil sonra ucretsiz izne ayrilacagim (1 yilligina) ve esim en fazla 2 bin odeyebilirim diyor. Bu durumda 10 yila yaymamiz gerekiyor ve 80-90 bin faizi olacak. Yani aldigimiz ev bize 300 bine gelecek.
Bu durumda evi almamiz mantikli mi yoksa bir kac yil daha kirada kalip para mi biriktirmeli?
Gercekten tecrubeli ve bilgili hanimlarin yardimina ihtiyacim var. Evi begendim ama bu kadar faiz odemeye deger mi bilemiyorum :-/

Merhaba 3 yillik evliyim. Simdiye kadar kiradayiz 750 tl kira oduyoruz oturdugumuz ev kutu gibi. Artik burdan cikmak istiyoruz cikmisken bir daha kiraya gitmeyelim kendi evimiz olsun dedik. Arabamiz var yaklasik 80 bin tutarinda. Bunun disinda 5 kurus paramiz yok.
Ben de esimde memur bir bebegimiz var ikinci de kismet olursa 6 ay sonra dogacak.
Ilk etapta uygun bir ev bakalim dedik ama 140-150 bin tl olan evler hep cok cok eski evler. Iyi bir ev olsun deyince 200 00 den basliyor. Esim 210 bin tl bir ev buldu. Oyle aman aman bir ev degil ama guzel bende begendim. Hep hayalim yuksek olsun onu acik bir ev olsu istedigim gibi...
Bu durumda tapu tasinma falan derken bizim 140 bin lredi cekemmiz gerekiyor.
Ikimiz calissak ayda 3,5 oderdik ama ben 1 yil sonra ucretsiz izne ayrilacagim (1 yilligina) ve esim en fazla 2 bin odeyebilirim diyor. Bu durumda 10 yila yaymamiz gerekiyor ve 80-90 bin faizi olacak. Yani aldigimiz ev bize 300 bine gelecek.
Bu durumda evi almamiz mantikli mi yoksa bir kac yil daha kirada kalip para mi biriktirmeli?
Gercekten tecrubeli ve bilgili hanimlarin yardimina ihtiyacim var. Evi begendim ama bu kadar faiz odemeye deger mi bilemiyorum :-/
Canım 10 sene çekmek illa 10 sene ödeyeceğün anlamına gelmiyor ki.
İşe dönünce birikşm yapar 10 sene yi indirirsin 6 7 ye.
Böylece de 80 90 faiz ödemessin.
Ben olsam alırdım.
Borca gşrmeden birşey sahibi oşamassın.
Şimdi 210 olan o ev seneye 250 olacak.
Bu kez daha fazla kredi çekmek zorunda kalacakson.anlatabildim mi?

evin tutarı kadar birikim yapmanız zor. Her şekilde faiz ödeyeceksiniz. biraz daha az olacak sadece ve ikinci bebekte olursa para biriktirme işi yaş:110:

Canım 10 sene çekmek illa 10 sene ödeyeceğün anlamına gelmiyor ki.
İşe dönünce birikşm yapar 10 sene yi indirirsin 6 7 ye.
Böylece de 80 90 faiz ödemessin.
Ben olsam alırdım.
Borca gşrmeden birşey sahibi oşamassın.
Şimdi 210 olan o ev seneye 250 olacak.
Bu kez daha fazla kredi çekmek zorunda kalacakson.anlatabildim mi?
Tsk ederim esim de ayni sekilde soyluyor. Peki bilginiz varsa bir sey daha sormak istiyorum. Ben ise baslayinca oldu ki 3.5 odemek ostedik bir sikinti olur mu?

Yapılandırma yapar hızlıca ödersiniz.
Yoksa kiralar da yerinde durmuyor ama kredi taksidi hep aynı.
Yapılandırma yapıp taksidi de yükselebilir ayı düşürebilirsiniz.

Ücretsiz iznin bitince mevcut krediyi daha kısa vadede yapilandrirsiniz böylece odediginiz faizi de dusurursunuz. Tabi bu durumda yeni bir faiz oranı söz konusu olur ama belki şansınıza oranlar düşmüş olur. Bence almalısınız.

Bence ücretsiz izinde olduğunuz süre zarfında şimdiki evinizde oturun işe başladığınızda ev almanız daha mantıklı gibi geldi bana. Hem bu süre içerisinde eşinizin krediye öderim dediği 2bin lirayı birikim olarak kenara atarsiniz, daha az kredi cekersiniz böylece.

Bence ücretsiz izinde olduğunuz süre zarfında şimdiki evinizde oturun işe başladığınızda ev almanız daha mantıklı gibi geldi bana. Hem bu süre içerisinde eşinizin krediye öderim dediği 2bin lirayı birikim olarak kenara atarsiniz, daha az kredi cekersiniz böylece.
Bu dvde oturmak istemiyorum artik ikinci bebekte gelecek bi yatak kiracak yerim bile yok. Cok sikildim burdan. Esimde istar ediyor bir daha kiyada cikmayalim. Hem daha iyi bir eve cikarsak kira da dahabyuksek olacak. 2 yilda kira odemek zorunda kalacagim.
Kafam cokkkkkkk karisik

İyide doğumuna 6 ay var.
1 senede doğum izninde olsa eder 18 ay.
18 ayda evler çok zamlanır.burda 2 3 ayda 30 40 bin artan evler gördüm.

bence alın...çocuklar büyüdükçe birikim yapılamıyor...kira artacak ama ödediğiniz kredi aynı kalacak...evin fiyatı da bu arada artacak...borçsuz ev sahibi olmak artık çok zor hatta imkansız...hem kira ödeyip hemde ev parası biriktirmeye çalışmak gereksiz çaba ve gergin bekleyiş....

Evin değeri 10 senede artacağı için bence faizi gözünüzde büyütmeyin. Zaten açıklanan enflasyon yüzde 12 galiba bu da evin her sene o kadar değer kazanmasidir. 5 yıllık çekip o 5 yılda sinir stres yasamayın 10 yıla yayın borcu rahat rahat ödeyin bence. Bankada parayı neye yatirirsaniz yatırın gayrimenkuldeki değer artışıyla yarismaz bence. Çünkü siz para biriktirene kadar alacağınız ev de pahalanacak

İyide doğumuna 6 ay var.
1 senede doğum izninde olsa eder 18 ay.
18 ayda evler çok zamlanır.burda 2 3 ayda 30 40 bin artan evler gördüm.
Evet dogum izni ve birikmis yillik izinlerimle birlikte 5 ayim.daha var. En azindan o donem de maas alabilecegim. Tsk ederim yorumlariniz icin. Soyledikleriniz mantikli..

Tesekkur ederim yorumlariniz icin. Icimi rahatlattiniz... Aldigimiz maas belli.. bir ev parasi daha vermek zoruna gidiyor insanin ama yapacak birsey yok galiba :))

Bence araba satıp almak mantıklı değil çünkü satarsanız en az beş altı sene araba alamayacak gibisiniz ve iki küçük çocukla arabasız çok zor olur. Yani birileri bize empoze etmiş heralde evlen, çocuk yap ev al diye
Boş yere her yer inşaat dolmadı tabii.

Bence araba satıp almak mantıklı değil çünkü satarsanız en az beş altı sene araba alamayacak gibisiniz ve iki küçük çocukla arabasız çok zor olur. Yani birileri bize empoze etmiş heralde evlen, çocuk yap ev al diye
Boş yere her yer inşaat dolmadı tabii.

Bence ertelemeyin.erteledikce erteleniyor ve o para birikmiyor. Eşim de bende memuruz dizin gibi.gelecek yaz eşimin 2.000 lira olan krefiis bitiyor.bizim de arabamız var 50 bin civarında ama ben arabaya dokunmayı düşünmüyorum.esimin kredisi bitince ayda 3.000 ödemeli kredi çektirmeyi düşünüyorum.ev almak için inşallah.dogu görevimizin bitmesine 7 8 yıl var.burdan gidene kadar Allah izin verirse bir ev sahibi olmak istiyorum.buyuk şehire gittiğimizde rahat rahat yaşamak istiyorum:) o yüzden hemen bu borcun altına giricem inşallah....size fikir amaclı yazdım:)

Back
X