• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekonomik durum

1200 e hali mi?
Yatas'in markasi enza mobilya var , gayet kalitelidir , orda bile hali 600 lira
Nereye bakmis sevgiliniz? Tabimki 2 bine 3 bine de hali var ama gayet makul , kaliteli , şık urunler de var ucuza

Minimal , şık ve sade bir ev kurarsiniz , sacma sapan bi dugun salonuna para bayilmaz kokteyl tarzi birsey yaparsiniz , amac illa evlenmek ise gauet ucuza hallolur hepsi

24 kisilik yemek takimi almayin , gidin karacaya kampanya doneminde 6'li takimlardan alin vs vs , size boyle tonla sey sayabilirim

2. el çok güzel eşyalar bulunabiliyor. Yeni evlenip de 2. el kullanan insanlar var. Belediye çöplüğü karıştırmıyorsun, eli yüzü düzgün mis gibi eşyayı az paraya alıyorsun. Gocunacak bir şey değil yani. Maddi durumu iyi olanlar da yapıyor bunu.

Yaşım 40 a yakın tabak çanak setim 100 küsur parça kaşığım çatalım yok hiç eksikliğini hissetmedim

Evlenirken her şeyimizi ikimiz aldık bana takılan setten tut da mandala kadar

Tek bir gün pişman olmadım

Çok şükür tüm evi sıfırdan dizme imkanım da var ama evimde ne halı var ne de misafir için ayrı tabak vs

Evime gelen ben ne ile yiyorsam onunla yer içer beğenmiyorsa da gelmez

Yaşın küçük erkek arkadaşın da küçük aceleye gerek yok

İşe başlayın biraz paranızı evlilik derdi ile yoğurulmadan harcayın sonra evlenirsiniz

Geçen bir tanıdık dedi ki 5000 TL sadece davetiye imiş özelliği de üstünde gerçek kurumuş Çiçek varmış bir başka evlenen de davetiyesini kitap ayracı gibi yaptırmış kullanışlı olsun diye netten baktım onun maliyeti çok az

İlk davetiye çöpte diğeri kitaplıkta

Yani maliyet vs sizin hareketinize göre değişir
Param olsa her şeyi ben de yapmak isterdim, müşterek olduğunu düşünüyorum. Ben de çok idareliyimdir, tamam o olmasın derim. İçimde de kalır ama. En az 5 yıl gerekecek sanırım. Davetiye örneğinde çok haklısınız, pahalı demek güzel demek değil:))

Param olsa her şeyi ben de yapmak isterdim, müşterek olduğunu düşünüyorum. Ben de çok idareliyimdir, tamam o olmasın derim. İçimde de kalır ama. En az 5 yıl gerekecek sanırım. Davetiye örneğinde çok haklısınız, pahalı demek güzel demek değil:))

Param olsa diyorsun ya olacak

Aceleye gerek yok

Zaten Adamın kurulu evi varmış eksikleri alırsın olur biter pembiş gelin evin olmaz da huzurlu yuvan olur

Yeni evliyim borç ödüyoruz konularını bir oku ne demek istediğimi anlarsın

Valla ben almadim :KK66: alanlara da soyledim bosa para harcamayin diye. Yani o olmadan evlenilmiyormus gibi davraniyor insanlar,cidden anlam veremiyorum.
Sat kiz,valla yazik gunah
Evlenme arefesinde herkes sağlıklı düşünemiyor bkz: ben.
Ne büyük saçmalık.
Tecrübelilere kulak vermek lazım.

Katılıyorum...
İki takım aldım biri günlük biri misafirlik.
Allahım ne büyük saçmalık ve cahillik.
Günlükler gayet şık misafir için olan kutusundan 1 kez çıkmadı 1 yıldır.
Günlük 250 misafirlik 1000’e almıştım.
Şimdi 1000 tlye muhtacım :KK70:
satsam kız konu sahibi ne dersin :KK70:
Hahahaah pazarlık yapalım anlaşalım :D

Aslında kendi bekar evinde beyaz eşya var ama kullanmak istemiyorum, annesi de kullanmış. İçimde hep uktelerim var.
Düğün yapmamaya nikahtan gitmeye karar verdim. Bu sefer kına güzel olsun demiştim ama o da olmayacak sanırım..
ya sen niye boyle ümitsizsin.herseyini sıfırdan yap.asgari ücrete çalışan arkadaşlarım cok ta güzel evlerini dizdiler.dugunlerini yaptılar.ailede destek.cikmadi.yavas yavaş tabak çanak almaya başla.ceyiz mağazasına git taksite gir.ayda 100 liraya.2 seneye herşeyin tamam olur.icinde hiçbirşey kalmasin

Dolar biraz çekilip geri yükselecektir 6ın altına 5.40lara inerse erkek arkadaşınıza söyleyin elindeki parayı dolara çevirsin ve 7ye tırmanana kadar da bozmasın bari parası değer kaybetmesin.
Ben ona dolar 4ken söyledim. Nolur çevir dedim dinlemedi. Şimdi pişman. Ben de gerileyip yeniden çıkacağını düşünüyorum, hemen alacak o zaman

Ben ona dolar 4ken söyledim. Nolur çevir dedim dinlemedi. Şimdi pişman. Ben de gerileyip yeniden çıkacağını düşünüyorum, hemen alacak o zaman
İyi takip etsin muhakkak. Eğer 4teyken yapsaydı şimdiye 21bin karı olurdu. Çok iyi para.

ya sen niye boyle ümitsizsin.herseyini sıfırdan yap.asgari ücrete çalışan arkadaşlarım cok ta güzel evlerini dizdiler.dugunlerini yaptılar.ailede destek.cikmadi.yavas yavaş tabak çanak almaya başla.ceyiz mağazasına git taksite gir.ayda 100 liraya.2 seneye herşeyin tamam olur.icinde hiçbirşey kalmasin
Haklısıniz. Bursum yatmaya başlar başlamaz hemen taksite gireceğim
Ben de ona şaşırıyorum ki, asgari ücret alan insanlar sevgilimden daha rahat harcama yapıyor. Biz kendimizi kısa kısa bir hal olduk

Okulunuz bitmeden evlilik işine girmeyin derim. Kendisi de çok büyük değilmiş. Yine de birikimini yapmış ne güzel. Sizin okulunuz bitene dek devam etsin biriktirmeye. Siz de okurken ya da bitince elinizden geleni yaparsınız. Her şey marka olmasa da olur. Önemli olan sevgi, huzur içinde bir yuva kurmanız.

Ben 3.80ken girmiştim 100 liramla. Kenara ata ata 360$ yaptım ben bile 600 lira kârdayım düşünün. Harcayamıyorum bir tek birikmişim o.
Tebrikler, o zaman her şeyin en ucuzundan az alın öyle ev döşeyin. Asla borçlanmayın ki rahat edesiniz.

benim beyaz esyalarim sifir degildi esimin iki üç yil kullandigi esyalardi, dort yildir kullaniyoruz bi sikayetimiz yok,
mobilyalari uygun fiyatli aldik, ceyiz icin tabak canak setinin uygun olanlarndan aldim

ev aldik yatirim icin. ilerde kendi gonlumuze gore ev alinca esyalari da gonlumuze gore alicaz inşallah

tabi biz tayinciyiz ilerde tamamen bi yere yerlesince kirilmis esyayla oturmayalim diye de almadik biraz

ama oturuluyo yani
simdi bi arkadasim evleniyo mesela, girdigi ilk pedeciden almadi iki gun perdeci gezdi. gitmedigi yer kalmadi sonunda uygun fiyata buldu

Ikea katologu gibi evim var, eksiklerim de cok, yazsam sok olursunuz, ornegin bir kac aydir utum yoktu :-) Yasiyoz valla, cunku bize gore acil olmasi gerekenler var, mesela mangal takimi :KK70:

Size gore 6500luk yemek takimi olmazsa olmazsa onun parasini hazir edene kadar evlilik dusunmemelisiniz. Biz gerekli degil desek de bos, o evde yasayacak sizsiniz. Icinize sinmeli.

Dolar daha çıkar 10 lirayı görür. Aksi gibi en parasız zamandayim. 100 liram bile olsa hiç durmam alirim. Kısa vadede bozdurmiycaksa hiç beklemesin. Bu arada yani şu icinizdeki ukteleri bı bosverin. Eşyaya o kadar para harcamayin. Ben olsam kullanırım eski çamaşır makinesini. Para biriktiririm. En son tamam dediğimde herşeyi yenilerim. Çocuk zaten evin tüm eşyalarını kırıyor dukuyo. Özellikle mobilyalar halılar falan gidiyo. Benim kızım dişleri çıkarken koltukların derilerini parçaladı

Back
X