• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekonomik durum

Bence önce işini eline al ve birkaç sene eşyalarını al ufak ufak.. Her bütçeye göre çeyiz bulursun. 2000e de yemek takımı var 500e de.. Gereksiz şeylerden kaçın. Misal günlük yemek takımını millet 12 kişilik alıyor, ne gerek var? 6 kişilik fazlasıyla yetiyor. Bu sadece küçük bir örnek.. Ben liste hazırlamıştım internetten derleyerek, gereksiz şeyleri elemiştim direkt.. Aldıklarıma da tik koyuyordum. Aldığım şeylerin fotoğraflarını da bir klasörde biriktiriyordum çünkü bir süre sonra ne aldın, nasıl aldın unutabiliyorsun :)

Yakın arkadaşım gelecek ay evlenicek üstelik düğün yapmıyor düşük bütçeli yakınlarına yemek vericek ve ev eşyalarından mobilyalarına tutunda en düşük seviye tuttular buna rağmen kız ve erkek tarafın toplam harcadığı para 50 bin civarı ayrıca kına söz evde oldu bindallıyı arkadaşım verdi siz düşünün

Kanz da kampanya varmış .. tam bilemiyorum ama puseti küçük beşiği oda takımı bikaç eşyası daha hepsi 3500tl imiş.. bi araştırın bence :KK66:
Biz nerdeyse her şeyi aldık 2. Aydan itibaren yavaş yavaş canım. Artık doğum masrafı, ilaç, doktor masrafı vs. Bunlar kaldı. Çok teşekkürler. Bir de bu bebek işinde gerçekten çok iyi araştırmak gerekiyor. İndirimdeki ürünleri almak yerine. Seçtiğin ürünlerin indirimini takip etmek daha mantıklı. Allah tüm çocuk isteyenlerin çocuk bekleyenlerin yardımcısı olsun.

Biz nerdeyse her şeyi aldık 2. Aydan itibaren yavaş yavaş canım. Artık doğum masrafı, ilaç, doktor masrafı vs. Bunlar kaldı. Çok teşekkürler. Bir de bu bebek işinde gerçekten çok iyi araştırmak gerekiyor. İndirimdeki ürünleri almak yerine. Seçtiğin ürünlerin indirimini takip etmek daha mantıklı. Allah tüm çocuk isteyenlerin çocuk bekleyenlerin yardımcısı olsun.
Güle güle büyütün inş cnm.. benim ilk çocuğuma aldığım ürünler şükür sağlam ve kaliteliydi.. o yüzden 7 sene sonra doğan ikinci çocuğuma da kullanabiliyorum ;)

Iyi akşamlar herkese:)
Ben 22 sevgilim 25 yaşında. Ben okumaya devam(yüksek lisans), sevgilim memur.
Şöyle ki kendisi evlenmeyi çok istiyordu, evlenelim okumana devam edeceksin tabi ki diyordu. Ben ona yok, okul bitsin vs diyordum ama kendisine hak da veriyordum. Evlenmemek için sebebi yok çünkü.

Her neyse kendisi dün çarşıya çıkmış, normalde çıkmaz alışveriş vs kendisi yapmazdı. O kadar canı sıkılmış o kadar üzülmüş ki. Lonely dandik halı bile 1200 liraydı dedi. Biz nasıl evleneceğiz dedi. Daha da bedelli askerlik tekrar çıkarsa onu yapacaktı. 30bin birikmişi var sadece, bende öyle birikim çeyiz yok. Biz bu gidişle 10 yıl sonra evleniriz heralde diyor. Bunlar temel şeyler ben hangi birinden vazgeçeyim ki, o da aynı fikirde.

Yakın zamanda evlenenler nasıl yaptınız? Erkek arkadaşım kredi çekmeye de karşı. Yine kendince haklı. Benim kesinlikle işe girmem gerekiyor ama ben zaten yoğun olacağım :KK43: Ailem ne kadarını karşılayabilir ki, onların da durumu ortada.Bir tabak-çanak seti bile 6.500 TL. Altın desek ülkece ekonomik durumumuz belli.

Belki erken yaşın küçük okumana devam et diyebilirsiniz ama bunları da göz ardı edemedim :KK43:
Her seyi almaya gerek yok ki veya marka almaya zaten ortalama seyler icin bile 2yil beklemen lazim ise gir para biriktir..

Ben ev bile dizmedim, eşyalı ev tuttum geçtim ilk başlarda. Sonrasında y.dışına taşınmıştım o yüzden. Evlendikten 4 yıl sonra ev kurdum kendime. Beyaz eşyalarımı kaliteli almaya çalıştım sadece. İyi bir markanın en düz modelleri. Bulaşık makinesinin 3 programlısını aldım mesela 10 programlısı varken. Zaten o programları kullanmıyoruz. Mobilyalarımı falan ikeadan aldım. Sıkılınca kılıflarını değiştiriyorum ev yenileniyor. Eşyaya vereceğim paradan ettiğim tasarruflarlada geziyorum, yiyorum, içiyorum. Eşya benim hayatımı kolaylaştıracak araçtır, asla amacım olamaz. Temizliğiyle, bakımıyla uğraşmak zor olmasın diye minimumda tutuyorum eşyalarımı. Şimdi yine yurtdışına taşınacağım. Orada da ikeadan takılıcam. Daha da sade bir ev kuracağım. Orta sehpa bile almayı düşünmüyorum. Yıllar geçtikçe o eşyalar daha da göze batıyor bence.
Kesinlikle, ben de çok eşya sevmem. Ikea evleri tam bana göre. Ben mesela porselen tabak örneği verdim ama inanın heveslisi değilim. Şimdiden stres doldum, ne kadar zormus..

Yaslariniz cok genc zaten, bikac yil bekleyip yeterli birikimi yapip oyle evlenebilirsiniz. Hic aceleye getirmeyin, borcla, krediyle evlenip hayattini en guzel yillarini kredi odeyerek geçiren ciftleri hic hic anlamiyorum...

Herseyini tam olarak almana gerek yok.Mutfak malzemelerini al fazla detaya abartiya kacmadan salonunu ve yatak odanizi alirsiniz gucunuz onlarada yetmiyorsa biraz taksit falan. geri kalani da zamanla zamanla halledersiniz bence.Onemli olan huzur mutluluk

Güle güle büyütün inş cnm.. benim ilk çocuğuma aldığım ürünler şükür sağlam ve kaliteliydi.. o yüzden 7 sene sonra doğan ikinci çocuğuma da kullanabiliyorum :KK66:
Biz de bu temennilerle aldık bakalım :) çok teşekkürler. Siz de güle güle büyütün bebişlerinizi :)

Her şeyin pahalısını almak zorunda değilsiniz ki ben 4 yıl önce evlendim 10bin küsura tüm evi tamamladım eşyalarım çok kaliteli ve gösterişli değil ama çöp de değil yani kullanışlı böyle olmasını ben istedim çünkü sürekli taşınıyoruz her sene ev değiştiriyorum eşya yıpranıyor

Tez döneminde misin ders döneminde mı?
Tez yazmak ciddi bir iş hem çalışıp hem dersane gibi agir bi işte çalışırsan ikisine yetemeyebilirsin. Dersaneler ve özeller çok çalıştırır öğretmeni

Branşın ne bilmiyorum ama kpss düşünmez misin. yanlış anlama işine karışmak değil ama şu an yl mezunu olup kadro bekleyen çok insan var.malesef artik çok sık açılmıyor kadro.

Tek memur maaşı ile evlenmek çok zor.Sadece eşya da deil bu işin gelinliği var düğün salonu var var da var.
Merhaba. Daha yeni 1.sınıfa başlayacağım ders dönemindeyim.
Ben de kpss'yi çok istedim ama olmadı. Yeniden hazırlanacağım ona da tabiki

Merhaba. Daha yeni 1.sınıfa başlayacağım ders dönemindeyim.
Ben de kpss'yi çok istedim ama olmadı. Yeniden hazırlanacağım ona da tabiki

Yaşın çok küçük bu kadar sorumluluğun altına girmek iş durumları vs sonradan pişman olursun gibi geliyor bana

Biraz beklemeni tavsiye ederim:) ise gir gez toz paranı ye

evelenecek olan hic kimse ikinci el eşya dizmek istemez.sizde diykrsunuz öğrenciler öyle dizer evlerini.gözündemi kalsin kizin

sonra parası olunca alınır
ben öyle yaptım çok şükür gözümde kalmadı
şimdiki evlilikleri biraz değişik buluyorum evin hiçbir eksiği olmadan ultra lüks döşenerek girmek istiyor herkes
halbuki alt tarafı eşya bunlar. bazısı daha az konforlu bazısı daha çok.
amaç ortak hayat kurmaksa neden olmasın

1200 liraya da hali var 200 liraya da.
Bi yerde begendim de yeni, aklim hala orada 179 liraydi:deli:
6500e de yemek takimi var 2000e de belki daha da ucuza
Her seyin en kalitelisi olacak diye bir şey yok
Ayrica 30 bin birikim fena rakam degil
Bizde beş kuruş birikim yok bakalim nasil evlencez
Her ikimizde işe girdikten sonra yavas yavas kenara para atarak bi seylerin taksidine girerek halledicez herkes gibi
Ucuzuna kaca kaca olacak belki cogu sey aklimda kalarak olacak ama olacak bi sekilde
Bakiyorum en yoksulu bile evleniyo gayet guzel esyalar ceyizlerle
Cok kafa yormamak lazim bu ise herhalde, uc bes demeden biriktirmeye baslamak lazim

sonra parası olunca alınır
ben öyle yaptım çok şükür gözümde kalmadı
şimdiki evlilikleri biraz değişik buluyorum evin hiçbir eksiği olmadan ultra lüks döşenerek girmek istiyor herkes
halbuki alt tarafı eşya bunlar. bazısı daha az konforlu bazısı daha çok.
amaç ortak hayat kurmaksa neden olmasın
evet ama.yeni ev yeni gelin.diyorum ya asgari ücretle de sıfırdan ev yapılıyor.haa antreye gidip marka hali almaz kesme hali alır ama sıfırdan alınmalı herşey.

1200 halı, 6500 yemek takımı derseniz tabii ki zor olur. Alt tarafı bi tabak yahu! Ben marketten kutuda 75 tl gibi komik bi rakama almıştım tabakları. Tüm evin halısını da black friday denen indirim gününde internetten 500e aldım. Hiç bir şey tam ve mükemmel olmak zorunda değil. Yuvamızı kuralım yavaş yavaş herşeyin en güzelini yaparız demiştik. Öyle de yaptık. Evlenirken beyaz eşyaları 2. El aldık. Bir yıl içinde tek tek hepsini 0 eşyalarla yeniledik. 30 binimiz olsaydı bir de üstüne düğün yapardık sade bir nikah töreniyle evlendik. Hiç pişman değilim, bu kararımızdan bir yıl içinde Harika anılarımız oldu tabii zor günler ve tartışmalar falan da oldu ama gelip geçiyor zaman. Sevdiğin insanla el ele verince oluyor bir şekilde

Back
X