Ekonomik tariler ve alternatif malzemeler

• Konu Sahibi Konu Sahibi Noa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Noa

Nirvana
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2008
655
10
623
İstanbul
Merhaba arkadaşlar devir ekonomi devri kriz her yeri kasıp kavuruyor. Tariflere baktığımda pek çoğunun maliyeti yükssek. Mutfakta tasarruf için neler yapıyorsunuz. Özellikle tariflerin maliyetini düşürmek için neler yapabiliriz.

Örneğin labne yerine süzme yoğurt tuzsuz lor kullanalar varmış. Sizin bildiğiniz ekonomik yöntemler nelerdir.

Mesela tereyağı yerine margarin kullanmak olabilir mi? veya az bir et veya kıymayla ortaya bir yemek çıkartılabilir mi?

Bilgilerimizi paylaşalım.

Çikolata sosu satın almak yerine evde yapabiliriz.
2 çorba kaşığı un
2-3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su

Çok hoş bir fikir
bakalım neler çıkacak merakla bekliyorum

kelebeknehir... burada blogumda da bu hafta indirimde olan ürünlerden bahsettim.
Nutella 3,69
Mini tren 2,95
Bayan Terlik 2,95
Huggies 9,90
Doğuş demlik çay 48 lik 1,95
Dut pekmezi 1,95

Bunlar bana uygun gelenler.

benim ekonomik yöntemide şu bizim çocuklar köfte patates hastası cokacimcoookbende sürekli kıyma kullanmıyorum onun yerine evde kendim çektiğim tavuk kıymayla köfte yapıyorum bana kalırsa daha lezzetli oluyo hemde daha ekonomik (şimdilik aklıma bu geldi)bende diğer tarifleri dört gözle bekliyorum

mesela bugün dünden haşladığım karnıbaharlar vardı yiyememiştik bende bugün hepsini ezdim içene bir yumurta kırdım 1 tane soğan ve 1 tane havuç rendelerim tuz kırmızı birer ve 2 diş rende sarımsağı ekledim birazda un kattım kaşıkla mücver gibi tavada az yağla kızarttım çocuklar afiyetle yediler karnıbaharımda ziyan olmadı hemde çocuklar içindekini anlamadılarsempatiksalakcinni

çok hoş bir konu. teşekkürler. bol bol paylaşımlar diliyorum.

Bu gün tatlı lorlu cheese kek denedim sonuç başarılı. Çekebilirsem foto eklerim :)

Karnı baharlı tarifi ben de yumurta ekleyerek yapacağım. Sarımsaklı yoğurtla iyi gider.

Ekmeklerim dışarıda küflenmesin diye buzdolabında muhafaza ediyorum. yazın ezilmiş, fazla dayanmıyacak gibi domateslerim varsa rondadan cektirip buzluğa kaldırıyorum. israfı hiç sevmiyorum. tasarruf yapmak beni mutlu ediyor...

tereyağ her zaman daha sağlıklıdır ve margarin tereyağının yerini hiç bir zaman tutamaz..
tereyağını ve bitkisel sıvıyağını azar azar kullanarak bu dengeyi sağlıyorum...
margarin içinde bulundurduklarından dolayı hiç sağlıklı değil
...

Pardon farketmemişim :)

Bayatlayan ekmekleri küp küp doğrayıp hafifi yağda soteleyip saklıyorum. Çorbalar ayrı bir lezzet katıyor.

olumunekankayizsmile

Margarin olarak becelin zeytin yağlısını kullanıyorum. Daha sağlıklıdır diye düşünüyorum. Bu konulardan anlayan varsa bizi aydınlatsın lütfen.

Margarini mümkün olduğunca az kullanıyorum. Kızartmayı dahi zeytin yağıyla yaparım ben. zeytin yağı memleketten geliyor. Fakat bazı tarifler sıvı yağla tutmuyor. ozaman margarin kullanıyorum ama her zaman ölçünün yarısını katarım. Tereyağı elbetteki daha sağlıklı fakat fiyatları el yakıyor. O nuda çocuklara yediriyorum.

Çikolata sosu satın almak yerine evde yapabiliriz.
2 çorba kaşığı un
2-3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su

bu tarifi denicem hazır sos her zaman olmuyor hem çok uğraştırıcı bir şey değilmiş hem temiz olur hem ekonomik başlıkta çok yararlı olmuş takipteyim teşekkürler boshayallersmile

Bizim evde kek sadece yapıldığı gün yeniyor. Bende kalanlarını sütle ıslatıp borcama diziyorum. Üzerine kakaolu muhallebi,puding,çikolatalı sos hangisi olursa döküyorum. Birazda hindistan cevizi ile süsleyince gayet güzel oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…