Dolmalar Sarmalar Eksili Kuru Dolma (Resimli)

Azeri kizi

Türkiye'mmm
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2007
5.700
12
683
47
Almanya
Eksili eksili cok güzel oluyor.

25 adet kuru patlican
1,5 su bardagi pirinc
2-3 sogan
2 dis sarimsak
1 cay bardagi nar eksisi
Yarim cay bardagi zeytinyagi
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi
Kuru nane,pulbiber,kirmizibiber,karabiber,tuz
1,5-2 su bardagi si

Kuru patlicanlari kaynar suda haslayin.
Bir tavada soganlari ve sarmisaklari kavurun.
Pirinci ekleyin,kavurun.
Salcalari ekleyin,biraz daha kavurun.
Bahatarlari ekleyip ve suyunuda ekleyip pismeye birakin.
Ic pisince patlicanlari doldurun.
Tencereye dizin ve üzerine tabak kapatin.
Üzerini gececek kadar su ekleyin.
Kisik ateste pismeye birakin.
Pisince kendi tenceresinin icinde sogumaya birakin.

bende çok severim ama pek apamıyorum bi ara patlıcan kurutmayı denedim bu yüzden ama çürüdü hepsi:50:

patlıcanları aldık, en yakın zamanda deneyip yazacağım. umarım beceririm.:78:

bu arada fark ettim ki, bir de içli köfte tarifi ekledim aboneliklerime denemek üzere o da sizinmiş. tarifleriniz çok anlaşılır biçimde ve ağız tadımıza uygun geldi, sanırım sizi takibe başlayacağım. :78:

patlıcanları aldık, en yakın zamanda deneyip yazacağım. umarım beceririm.:78:

bu arada fark ettim ki, bir de içli köfte tarifi ekledim aboneliklerime denemek üzere o da sizinmiş. tarifleriniz çok anlaşılır biçimde ve ağız tadımıza uygun geldi, sanırım sizi takibe başlayacağım. :78:

Tesekkür ederim.Ben zaten Türk damak tadina uygun seyler paylasiyorum.Begenmenize cok sevindim.Yapipta begendiklerinizden haberdar edin beni lütfen....

dolmayı yaptııım :62::65: harika olduuuu, ekşili ekşili!

bizim evdeki gibi zeytinyağlı dolmaları soğuk yiyenler varsa lütfen bu dolmayı ılıtıp yesinler,esas lezzeti o zaman çıkıyor :56::56::56:

Tesekkür ederim.Ben zaten Türk damak tadina uygun seyler paylasiyorum.Begenmenize cok sevindim.Yapipta begendiklerinizden haberdar edin beni lütfen....

damak tadımıza uygun derken annem ve beni kastetmiştim :34: her tür yemeğe bayılmayız, özellikle annem mızmız çocuk gibidir, ben hemen her türü yesem de. amaaa bayıldık bayıldıkkk dolmayaaa... tez zamanda içli köfte de deneyeceğiz inşallah :16:paylaşımın için çoook teşekkürler, annem her lokmada o tarifi sakın kaybetme dedi durdu :60::56:

bizim evdeki gibi zeytinyağlı dolmaları soğuk yiyenler varsa lütfen bu dolmayı ılıtıp yesinler,esas lezzeti o zaman çıkıyor :56::56::56:

damak tadımıza uygun derken annem ve beni kastetmiştim :34: her tür yemeğe bayılmayız, özellikle annem mızmız çocuk gibidir, ben hemen her türü yesem de. amaaa bayıldık bayıldıkkk dolmayaaa... tez zamanda içli köfte de deneyeceğiz inşallah :16:paylaşımın için çoook teşekkürler, annem her lokmada o tarifi sakın kaybetme dedi durdu :60::56:

Nasil güzel bir mesaj bu.Coooook mutlu oldum.Seninde anneninde ellerine saglik.Annenin ellerinden öperim.Söylersin annene canim.

en sevdiğim yemektir.Bizim oralarda kurusuyla pek yapılmaz ama şuan yaşadığım yerde en sık yapılan yemektir,hangi eve gitseniz mutlaka mönüde olur.Burdan öğrendiğim ve kesinlikle daha lezzetli olacak bir sır vereyim.Nar ekşisi yerine sumak ekşisi kullanırsanız farkı fark edeceksiniz.Senin de eline sağlık canım.

en sevdiğim yemektir.Bizim oralarda kurusuyla pek yapılmaz ama şuan yaşadığım yerde en sık yapılan yemektir,hangi eve gitseniz mutlaka mönüde olur.Burdan öğrendiğim ve kesinlikle daha lezzetli olacak bir sır vereyim.Nar ekşisi yerine sumak ekşisi kullanırsanız farkı fark edeceksiniz.Senin de eline sağlık canım.

Sagol canim.Senin dedigin de degisik bir fikir olabilir.

azeri kızı bu adana usulüü bir dolma...
gidip kuru patlıcan alayımda bende yapayım,çoktandır arzuluyorum bu dolmayıı
paylaşım için teşekkürler,
pişirince yazarım,inşlh güzel olurrr

harika bir yemek

Back
X