Eksper ücretimi geri alabilir miyim :/

bircocukannesi

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2008
1.121
1.229
658
Arkadaşlar 2 hafta önce ev almaya niyetlenmiştik. Fakat kaparo vermeye gittiğimiz gün
mal sahibiyle anlaşmazlık yaşadık ve evi almaktan vazgeçtık. kaparo vermeye gıttıgımız günden 1 gun once
bankaya exper ucretını yatırdım. ekper onayı o gunun aksamına geldı. yarın ogleden sonra
keşif e gelecekler dıye bılgı geldı. fakat bahsettıgım gıbı o aksam mal sahibiyle anlaşamadığımız için
vazgectık. ben hemen ertesı sabah 9,05 te bankayı aradım ve exper ı durdurdum. ve yaklaşık
2 haftadır da oyalıyorlar. ödememı gerı ıade etmıyorlar. ne gıbı bır yol ızlemem gerek.
yardımcı olun lütfen yaa

Direk bankaya gittiniz mi?

Benim kursta ki hocama da buna benzer bir durum olmustu.

Verdikleri parayi geri alamadilar diye hatirliyorum ben...

InsaAllah siz alabilirsiniz.

Şube cok yakın ama bu zmana kadar hep telefonla gorustum .
her gun arıyorum ama hep aynı cevabı alıyorum. konuyla ılgılı başvurunuzu yaptık
cevap bekliyoruz dıyorlar.
sızın tanıdığınıza exper gelmışmıydı keşifte bulunmuşmuydu.
benım işlemım ıcın exper gelmedı. gelecegı gunun sabahı erkenden ıptal ettırdım.
yanı hıc bır işlem yapmadı. haksız kazanç bu tamamen

canım bizde ev aldık yaklaşık 2 milyar eskper ücreti ödendi. şunu söyleyim eşim tüketici haklarına dilekçe verdi. kazandı sonra banka tekrar dava açmış ödememek için bende eşime boşver bırak dedim. çünkü olaki banka kazanırsa bende borçluyum gözüm korktu ama şimdi çoğu kişi ki bunlar yakınlarım bi dilekçeyle almışlar bankaya dilekçe verdik aldık demişlerdi. benim bilgim bu kadar ama alırsın çünkü ben boşyere vazgeçtim eşimde şimdi tekrar başvurmaya hayır dedi. bizde alırdık yani

Beren evınız hayırlı olsun agız tadıyla oturun ınsallah
ama benım durumum farklı. exper gelmedı işlemı durdurduk
yanı hıc işlem yapmadılar. hadi keşif yapsa tamam dıcem.
ama cok saçma yaaa

eğer eksper evi görmeye gitmediyse paranızı geri alabilirsiniz
biz de yaklaşık 5 ay boyunca ev aradık, bazı tatsızlıklar dolayısıyla eksper ücreti ödediğimiz 3 evden vazgeçtik
ama maalesef eksper evi görüp, rapor hazırladığı için ödediğimiz hiç bir parayı geri olamadık
bankacının bana söylediği "eğer eksper evi görmese ücret geri ödenir"
bence bankaya bizzat gidip görüşün

evet evı görmeye gıtmeden o sabah durdurduk eksperı.
kendı çalıştığım sırketın bankasına sordum onlarda ev et alabılırsınız dıyorlar
ama bu banka neden bukadar uzattı anlamadım
3-5- gun degıl kı arkadaş 2 hafta oldu yaaaa

Banka parayı vermeyeceğiz dememiş,bankalarda bu tarz süreler normal diye düşünüyorum. 2 hafta çok uzun bir süre değil yani,bekleyin biraz daha.

üstüne gidin biraz,telefonla olmaz,kredi işleminizi hangi elemanla yaptıysanız yüz yüze onunla görüşün.
biz de ev kredisi çekmek istemiştik bankanın birinden eksper değeri çok düşük gösterdiği için kredi de az çıktı o yüzden o bankadan çekmedik.ama eşim üstüne gitti ve hepsini alamasa da yarısından fazlasını aldı eksper ücretinin.
bankalar şimdi dışarıdan eksperlerle çalıştıkları için,eksper için olan masrafı düşüp kendi paylarını size ödeyebiliyorlar.
ki sizde eksper gitmemiş bile keşife kesinlikle üstüne gidin alırsınız paranızı

Genel mudurlugu aramaktan başka çarem yok..
bankacı 12 gundur net bır cevap vermedı
cazgırlık yapmadan sanırım olmayacak

Akadaslar dun genel mudurlugu aradım ve bolca sitem ettım. 1 saat sonra donus yaptılar .
bankaya gıttım paramı aldım. rahatladım. cevap veren arkadaşlara teşekkür ederım

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıile banka ekspertizi bir başka kurumdan yollamışsa ücreti sana ödemezler canım.Banka eksperin parasını ödemiş senin yatırdığın parayıda doğal alarak kendi bünyesine almıştır.Çünkü eksper hem tapuya hemde belediyeye ücret ödediğinden kredin onaylansın yada onaylanmasın o ücreti senden tahsil ederler.Ama eksper gelmemişse o parayı alma hakkına sahipsin.
Yinede 4077 sayılı Tüketiciyi Koruma yasasını araştırmanı tavsiye ederim.Bazı haklarımız saklı belkide alabilirsin.Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
çok sevindim adınıza.bi yakınımızda istediği evden vazgeçince o parayı alamadı ama sizin durum farklıymış

exper ücreti geri verilmiyor canım ne kadar ödediysen gidiyor.. bende yeni ev aldm bankayı değiştircektik fakat exper ücreti geri alınmadı vermediler .. bizde aynı ücrettir diye o bankadan aldık mecburu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…