Ekspertizlikle ilgili bilgisi olanlar bana yardım edebilirmi?

maJeste

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2013
2.095
3
36
35
İstanbul
Selam arkadaşlar
ben 2 senelik harita kadastro mezunuyum.yeni adıyla mimarlık ve şehir planlama..
ekspertiz olmak istiyorum ama bazı yerler 4senelik lisans mezunu olmak gerektiği söylüyolar,bazılar ise 2senelik yetiyor diyor.
internette çok fazla açık ve net bi açıklama yok.
nasıl sınavı,kursu, başvurusu vs varmı? yardımcı olabilirseniz sevinirim.
yardımcı olabilrseniz çok sevinirim.
teşekkürler

Güzel ve kazancı bol bir meslek ancak 4 yıllık mezun olmak ve deneyim şartı aranıyor sınavları oldukçada zor çok üzgünüm ama diploman yeterli değil

harita kadastronun yeni adı mimarlık şehir planlama mı???
Benim bildiğim şehir ve bölge planlama diye bir bölüm var ama o da zaten 4 yıllık..bölümler konusunda bir hatan var bana kalırsa…

Benim bildiğim şehir ve bölge planlama diye bir bölüm var ama o da zaten 4 yıllık..bölümler konusunda bir hatan var bana kalırsa…

daha ben okuduğum dönemde adı değiştirildi.hocaların ağzından duyduğum için böyle bişyi yazdım zaten.

harita kadastronun nasıl hem muh. var hem de teknikeri,
simdi adını mimarlık ve sehir planlama bolumu olarak degistirmisler ve yine onlisans egitimi alıyorlar,
bizim bildigimiz sehir plancılıgı olan sehir ve bolge planlama bolumu hala 4 yıllık lisans egitimi veriyor onda degisiklik yok.
fakat HK nın yeni gorev ve hizmet tanımı nedir bilmiyorum.

2-4 emin degilim soracagım
fakat hem calısma saatleri hem de uzmanlıgını almanın kolay olmadıgını soyleyeyim,
trafik, ev su baskını yangın vs ekspertizligini almak bir nebze daha kolay ama makinada cok para var diyordu arkadasım ve sınavlarını gecmek zorluyormus.

yalnız düzeltmek istiyorum ekspertizlik diye bir kelime yok

ekspertiz yapılan işin adı (değerleme) o işi icra edene de eksper deniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…