Biz evlendikten 2ay sonra babam beyin kanaması geçirdi,felç vurdu.1 yıl tedavi gördü.3 yıl sonra kansere yakalandı.mecburen emekli olmak zorunda kaldı.üst üste yaşadığım bu süreçlerde duygusal bakmış objektif olamamış olabilirm.ama bu süreçlerde sürekli ailen şöyle böyle sen böylesin,biz olamadın sözleri bile bitiriyordu beni.ben babama baktığımda evlatları için mücadele eden ,bir tek güzel gün görmemiş ,hayatı hep çalışmakla geçmiş yorgun bir savaşçı görüyorum.eşim gibi bakamıyorum veya baktığımda cimri bir adam görmüyorum.ben insanları bir kalemde silemiyorum yada ilk yanlışında gözden çıkaramıyorum.artılarına eksilerine gördüğüm iyiliklerini bakıyorum.tam tersi bir durumda olsaydık yine aynı mı düşünürdüm bilmiyorum. Ama çok huzursuzsam kesinlikle gitmek isterdim bunu biliyorum.benim çocuklarıma birley almıyorlar diye dede ve nineyi suçlar mıydım ,sanki verdikleri sevgiye ve değere bakardım.çocuklar maddiyatçı değildir.onlarla ne kasar illedğşnşze önem verirler.evimin anahtarını çocuklarımı gönül rahatlığıyla teslim edebilirim.eksileri görürken biraz artılarıda görmek dişe getirmek gerekmez mi.ben asla benim yaptıklarım yada tavrım tutumum doğru demedim.ben suçlu aramıyorum ki ,burada yüzlerce farklı kültürden farklı aile ve şehirden farklı yaşammtarzlarından ,eşlerinden tecrübeyle sabit konuşabilecek fikir verebilecek dışarıdan bir göz olabilecek insanlar olduğu için yazdım..Lincide yedim.sağlık olsun..ama yanlış bir bakış açısına sahip olduğumu farketmiş oldum.hepinizden Allah razı olsun..Bir şeylerin farkın varmama vesile oldunuz.keşkw elimde sihirli bir değnek olsada her şeyi geri alabilsem ama yok..eşimle defalarca konuştum ayrılmak mı istiyorsun 13 yıldır aynı şeyleri dinliyorum dedim .Bu bize zarar veriyor artık benimde psikolojim bozuldu ne olur gidelim yada gel uzmandan destek alalım dedim.sen değişmez sin yapında yok bu senin sucun değil senin yapında yok. Böyle götüreceğiz işte dedi.gerçwkten ayrılalım dese bu kafar canım acımaz Dı.çok zor bir şey mi istiyorum çaresizliğimi görmemesi beni ayrıca üzüyor.üstüne bana seni bir kadın olarak göremiyorum gözümde annesin dedi.benim kalbim yok mu ben kırılmıyor muyum,ama bir şekilde mücadele vermeye çalışıyorum çaba harcamaya uğraşıyorum.dönüp dolaşıp suçlanmak çok kötü bir his.insana kendi değersiz ve suçlu hissettiriyor..hazmedemediği aşamadığı şeyler için beni bu şekilde cezalandırması benim içimi acıtıyor..Bu da böyle bir imtihan..Allah hiç birinize yaşatmasın..ne yapayım şu an çaresizim..Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler..
Ben anne babanızda evliliğinizi tehlikeye sokacak kadar büyük bir problem göremedim. Hataları elbette var ama hayati şeyler değil. Koskoca insanlar yeri gelmiş özürde dilemiş, daha ne yapacaklardı?
Eş ailesi ile problem yaşamayan insan sayısı yaşayanların yanında emin olun çok azdır.
Hiç birimize gak deyince ekmek, guk deyince su vermiyorlar nazımızla oynamıyorlar.
Yeri geliyor sınırlarımızı belli ederek istemeseler de saygı duyulmasına zorluyoruz, yeri geliyor kulak asmıyoruz.
Bende kv min evlilik hayatım boyunca sevdiğim bir yemeği özellikle benim için yaptığını görmedim.
Ne yapayım eşimin kafasını mı yiyeyim. Ben ailemi eşimle kurmuşum kapımı kapatınca o var yanımda.
Onun bana verdiği değere bakarım. Kendimi savunmam gereken bir olay olursa da kendim hallederim koskoca kadınım.
Eşiniz sizi çok güzel manüpüle etmiş, huzursuzluğu hep diri tutuyor ama çözüm için adım atmıyor.
Değişip değişmeyeceğinizi denemiş mi nasıl bu kadar eminmiş? Diyorum ya manüpüle ediliyorsunuz, hatayı kendinizde aramaya zorlanıyorsunuz resmen. Açın gözünüzü problem siz yada aileniz değil eşiniz bana göre.
Sadece ailenizde değil eşinize karşıda pasif davranmışsınız. Oda bu durumu çok güzel kullanmış.
Sizin çocuklarınıza her ay altın takıyor zaten aileniz farkında değil misiniz?
Evlilik hayatınız boyunca bir defa dahi kira vermemişsiniz, o gideri kendinize ve çocuklarınıza harcamışsınız.
Bunu neden söylemiyorsunuz eşinize.
"Benim ailem evini verdi bir defa dahi kira ödemedin, hala altın vs bık bık konuşuyorsun, sen benim ailem için ne yaptın? Ya da senin ailen ben ve çocuklarım için ne yaptı" diyemiyor musunuz?
Çaresiz falan değilsiniz yakın gemileri "ailemden rahatsızsan başka eve çıkıp birde öyle deniyelim, yada bu kadar mutsuzsan boşanalım" deyin. Bu iki şart dışında açık kapı bırakmayın istikrarlı olun. Ancak bu şekilde eşinizi taşınma yada terapi için ikna edebilirsiniz.
Ben gitmek istememe nedenini ekonomik sıkıntı yaşamaktan korktuğu için olduğunu düşünüyorum, bunu hiç dile getirmedi,esip gürlüyor ama ,İstanbulda kiralar iyi bir ev isyorsan 3 binden başlıyor.2 çocuk okulları servisleri.kşra vermek zor gelecek.evşmşz var oraya gidelim dedim taksitlerini ödüyoruz.site içi olduğu için aidatı vs var.oranın kirasını alıp başka yerden tutalım dedim.hiç bir şey demedi.söyleniyor ama içten içe gitmek istemiyor sanki ,görümcemler bu durumları biliyorlar.laf arasında şöyle birşey geçti abim ancak oradan kşralarfan birini Baban sana verip destek olursa çıkar dedi.öyle düşünüyorum ben dedi.ben de ben babama bana kıranın tekini ver nasıldyim ,kaç sene burda oturduk alan adam baksın demez mi dedim.kaynanmds olmaz öyle zaten söylenmez dedi.
Eşinizin beğenmediği cimri dediği babanız kendi evini yapmış, üstüne evlatlarına da yapmış oturtmuş içine.
Kendisi hali hazırda duran evine gitmeye korkuyor sonra da babanıza cimri diyor.
Üstelik onun evinde otururken, hangi cüretle? Siz nasıl bu sözü yutabiliyorsunuz gerçekten anlayamıyorum.
Kaynınız, kv niz kim oluyor babanızın malı üzerinde hakları varmış gibi evinin birinin kirasını sana versin diyorlar?
Nasıl böyle bir konuşmanın geçtiği ortamda sessiz ve ezik kalabiliyorsunuz.
"Emekli maaşlarını da bağlayalım isterseniz, benim ailem maddi anlamda üstüne düşenden fazlasını yaptı. Hangi hakla adamın çalışıp yaptığı evin kirasını oğlunuza versin diyebiliyorsunuz. Madem öyle bunca sene babam destek oldu bundan sonra da siz oğlunuza destek olun" demeniz gerekmez miydi?
Kusura bakmayın ama eşiniz "kv ağırlığımca altın takmadı, evlerini verdi ama istediğim koltuğu almadı, kaynana yan baktı" diyen gelinlerin erkek versiyonu resmen.