El insaf

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lave
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Acıma cnm benim :)
Benimde kaynım var eşimle bayadır küsler o yüzden bende knşmuyorum yani biz gidince evden gidiyo o yüzden hiç görüşmüyorum ama bazen böyle patavatsız oluyo bu kayınlar .
Benimde biraz kilom var kaynımın da çok zayıf bi sevgilisi var sevgilsi 44 kilo ben 2 katı kadarım nereeyse neyse . Benle heep dalga geçer gibi knnşuyo kilo konusunda diyete girince erimişsin diyo ya da kilo mu verdin sen diyo kilo aldıığımda filan . Ben de zayyıfladığım zaman ona iki çift laf edeceğim sevgilsi çirkin onun . güzellik değişmez ama kilo değşir diycem . Sende aynen güzel güzel laflar bul hepsini yedir onlara .

A aaa seninkide hadsizlerden iyiki mesafe var aranızda olmasa ne olacak acaba

Valla süper düşünmüşsün canım gerçekten o cümleyi kurmalısın kaynına ve zaten çok doğruda kilo alırsın verirsin ama güzellik Allah vergisi

Benim kayınvalide de beni genelde övüyor eltime yaptığım diyette zayıflamamdan tutun yaptığım yemeklere tutumuma herşeyi belirtiyor eltimi yeriyor eltim de gelip bana anlatıyor bana bunları söylüyor diye benim zor durumumu düşünün bir de :confused:Abartıldığını herkesin hayatının farklı olduğunu kıyaslama yapıldığını cahilce hareketler olduğunu belirtiyorum duruyorum:KK70:İlk evlendiğimde evlenmeden önce bana da eltimi övmeye çalışırdı kv şu deterjanı almış harika şunu yaptı mükemmel diye dilinden düşmezdi ne seviyor ne güzel diyordum ben tabi:KK70:sonra beni tanıdıkça fazlasıyla beni övmeye başladı bu insanlar değişmez yani kulak tıkayıp geçmek gerekiyor:KK51:Eşinizin ağzının payını vermelisiniz ama kv de de sürekli hale geldiği için o Esra ben buyum diye yol göstermelisiniz ki yerini sınırını bilsin.

Benim kayınvalide de beni genelde övüyor eltime yaptığım diyette zayıflamamdan tutun yaptığım yemeklere tutumuma herşeyi belirtiyor eltimi yeriyor eltim de gelip bana anlatıyor bana bunları söylüyor diye benim zor durumumu düşünün bir de :confused:Abartıldığını herkesin hayatının farklı olduğunu kıyaslama yapıldığını cahilce hareketler olduğunu belirtiyorum duruyorum:KK70:İlk evlendiğimde evlenmeden önce bana da eltimi övmeye çalışırdı kv şu deterjanı almış harika şunu yaptı mükemmel diye dilinden düşmezdi ne seviyor ne güzel diyordum ben tabi:KK70:sonra beni tanıdıkça fazlasıyla beni övmeye başladı bu insanlar değişmez yani kulak tıkayıp geçmek gerekiyor:KK51:Eşinizin ağzının payını vermelisiniz ama kv de de sürekli hale geldiği için o Esra ben buyum diye yol göstermelisiniz ki yerini sınırını bilsin.

Sen bari övülen tarafsın
Eltine çok üzüldüm kader arkadaşım benim :)

Sen bari övülen tarafsın

Canım takılma bu kadar ya hangi kv gerçekten severki gelinini seviyormuş gibi göstermesi bile fesadlığından hem kv sevse ne olur sevmese de olur Rabbim seni sevsin kv hikaye olur

Kesinlikle özellikle kayinvalideni kendi silahıyla vur:)mükemmel bir kayinvalide uydur uzaktan bir akrabanın:))habire öv sende...belli etmeden kendini gelistirmeyide ihmal etme derim her konuda ac yemek programlarini esranin yapmadigi degisik lezzetler bul boylelikle kiyaslama yapamaz spor yap fiziğini duzelt kiyaslama yapilacak nedenleri ortadan kaldirmaya bak ama kimseye belli etmeden yoksa dedigin gibi adın kıskanç olur;)

Ay valla ben kendimi överim yeri gelir kendimi yerden yere vururum. Kimse benimle dalga geçemez o hakkı onlara vermem. Evet yemeklerim güzel değil ben ortaya ne koyarsam o beğenmeyene mutfağa gösteririm. İçine atıp düşüneceğine dışına at onlar düşünsün.

Canım takılma bu kadar ya hangi kv gerçekten severki gelinini seviyormuş gibi göstermesi bile fesadlığından hem kv sevse ne olur sevmese de olur Rabbim seni sevsin kv hikaye olur
Haklısın canım benimle uğraşmasın bana yeter
Bizde bir gün kv olucaz ben böyle yaparsam gelinim beni yerden yere vursun oğlumda yüzüme bakmasın valla
Herkes gül gibi gwçinip gitsin ne gerek var ki bu tarz şeylere dimi ama

bence eltin de en az senin kadar rahatsız olmalıydı bu durumdan.

kendi işimizi kendimiz halletmeliyiz tamam ama, keşke bu yükü senin omuzlarından eltin alsa.

keşke insanlara" Dilrubae yı benimle kıyaslamayın. ikimiz de farklı insanlarız. ayıptır, yazıktır" diyebilecek medeni cesarete sahip olsa. allah kolaylık versin canım.

En sevmedigim seylerden biridir kiyas...
Herkes farkli insanlar nedense isine geldiği gibi davraniyor
Esinle net bir şekilde konus annenin ve kardesinin bu şekildeki kiyaslamalarindan rahatsızim ben Esrayi cok severim masallah her yonuyle takdirlik ama onu övüp beni yermeleri hos olmuyor de, kiskandigin icin degil kiyastan hoslanmadigin icin konuştugunu anlasin esin

Haklısın canım benimle uğraşmasın bana yeter
Bizde bir gün kv olucaz ben böyle yaparsam gelinim beni yerden yere vursun oğlumda yüzüme bakmasın valla
Herkes gül gibi gwçinip gitsin ne gerek var ki bu tarz şeylere dimi ama

Ama bazılarına insan kılığındaki şeytanlar huzur bir yerlerine batıyor keşke kendisine kalsa tüm çirkinlikleri ama maksadları eziyet çektirmek ben buradan diyorumki Rabbim tüm zalimlere en yakın zamanda kendi başlarına öyle dert versinki mazlumlara zararları asla dokunamasın amin.

benim eltimde çok hamarattı hep söylerlerdi bende ayyy ne güzel pişirde yiyelim dedim heppp bu pişirdi ben yedim çok güzel olmuş dedim...sonra sipraiş vermeye başladım şunu da yapsana akşam gelip yiyelim dedim ben çalışıyorum sen nasıl olsa evdesin dedim :KK66:)) baktılar olmuyor bu seferde ayyy sende güzel yapıyorsun demeye başladılar bende aaa hiç olurmu sen bi kısır yap ben geliyorum dedim bıktırdım :KK66:))
Size bayildim resmen :-):-):-)

Sen bari övülen tarafsın
Bende üzülüyorum açıkcası bu durumlar canımı sıkıyor ne gerek var ki bana da onu anlatırdı ilk başlarda resmen eltiyi eltiye kırdırmak bu kıyaslayarak aralarını açmaya çalışmak başka bir anlamı olamaz ki kötü niyet :KK12:Biz iyi anlaşıyoruz eltimle ama dalgaya vuruyor o da bende :KK53:

Sen de aynısını onlara yap.
Bilmem kimin kaynanası çok süper şunları bunları almış şöyle iyi de.
Eşine de aynısını yap kocası şuraya götürmüş şunları almış şöyle davranıyomuş de
Sen de onları işle aynı şekilde
EVET ÇOK MANTIKLI

Onlar bir diyosa,sen bin de.ayni taktigi uygula öve öve bitireme esrayi.hastasiyim,bayiliyorum deki sana övme kiyaslama kiskandirma geregi duymasinlar.kiskandirmaya calisiyosunuz kiskanmiyorum imaji yarat bence :21:
bunu yapmak için de çok iyi rolcü olmak lazım bence :) yani ben yapamam

Esradan daha iyi yaptigin bisey mutlaka vardir. Onu on plana cikararak bu sefer de bi konuda seni esraya ustun gormelerini sagla. Dilruba su isi esradan daha guzel beceriyor dediklerinde ise "ne munasebet annecigim, herkes ayni olmak zorunda degil, bu sekilde kiyaslamayi hic dogru bulmuyorum" de. Okuz degillerse mesaji alip konuyu kapatirlar.

bunu yapmak için de çok iyi rolcü olmak lazım bence :) yani ben yapamam

Tabi canim ;) ama biraz boyle mubalaga yaparak imali bi sekilde ay evet cook harika bencede gibilerinden laf caktirmak adina dedim :KK53:

Sinirleri bozuk bir adet yeni gelin olaraktan yaziyorum. Psikolojisi bozulmak icin cabalanan bir gelin.
Kizlar ben yeni evliyim, evlendim mi kiyaslanmak icin kobay mi geldim anlayamadim.
Butun isin basinda kaynanam var. Tabiki etrafindakilerin kendi akli yok mu diyebilirsiniz evet dogru ama yinede durumu bu hale getiren herkese bir sekilde yon veren kaynanam.
Eltim var o 1,5 yillik evli yeni dogum yapti adina Esra diyelim. Allah var cok marifetli elinden her is gelir cokda severim kendisini, yemekleri lezzetlidir bakimlidir her konuda iyidir gercektende hakkini yiyemem.
Ama benim herseyim mi kotu be insan, onceleri ima ile basladi simdi acik aciga soyluyor.. ben yemek yapamiyorum Esraya bak( tabi her yemegi yapiyorum ama eltim kadar marifetli degilim herkes ayni olamaz ki) Esiminde aklina soktu artik hep yaninda diye diye, esimde her firsatta yengesini ovuyor nekadar kiriliyorum. Kaynim bile misafir olduklarinda bana benim yemeklerimi kucumsuyor, esini ovuyor. Kaynanam sayesinde herkes eltimi over oldu, yani benim yemegimi yerken benim yemegime birsey demiyip tuzsuz mu olmus ne ah Esra bir yapar ki vs gibisinden konusulsa ne hissedersiniz..
Sonraa Esra cocuk dogurdu ama tas gibi masallah fizigi ne guzel vs hep esiminde yaninda ayni seyleri tekrarliyor evet benim biraz basenlerim var okadar fit degilim ama hep bana laf carpiyor bu sekilde.. hep bunlari once kaynanam dillendirdi dillendirdi simdi diyorum ya kaynim bile yuz bularak bana sen iyisin masallah benim karim cok zayif diyebiliyor..

Ben hep kiyas halinde olmaktan cok yoruldum tum sesimle bogure bogure aglamak istiyorum arkadaslar yeter diye bagirasim var .. bende hep diyorum yengemin eline su dokemem evet cok guzel yapiyor evet cok zayif evet cok iyi vs tamam kabul ediyorum bende onayliyorum ama ben onun gibi olamam ki, herkes ayni olabilir mi Allah askina, tamam iltifat etsinler bu cok guzel birsey ama hep beni kiyaslarak beni kotuleyerek etmesinler ya cok yoruldum

Bu konuda henuz kimseye birsey demis degilim cunku birsey der demez adim kiskanc ve fesat diye cikacak buna adim gibi eminim. Kaynanam var ya o omrumu yiyen kadin var ya Dilrubae Esrayi kiskaniyor diyecek bi guzelde isleyecek yine herkesi ..

Simdi bana birileri esime, kaynanama, kaynima adim kiskanca cikmayacak bir sekilde guzelce hangi dille anlatmam gerektigini cok rahatsiz oldugumu, ne demem gerektigini soylesin Allah rizasi icin
ay falancanın bir kaynanası var ay şöyle iyi , böyle mükemmel, gelinine şunları yapıyor böyle iyiler vs...
eşiniz içinde falancanın bir kocası var off taş gibi adam ay maşallah vsss..
onlar seni kıyaslıyorsa sende dene :KK66:
ama kocanda ters tepebilir.
ben eşimin yanında bir kere şakasına ay erkek çok yakışıklı dedim adam resmen cinnet getiriyordu:KK70::KK70:

Kızlar harikasınız
İyiki bu konuyu açmışım

1. Kaynanayı hayali ve mükemmel bi kaynana ile kıyasla
2. Eltimin yemekleri kaynananınkilrrden daha iyi yorumları
3. Eşimede bi ayar

Süper oldu
Kaynıma bi cevap bılamadık ama olsun bunlar yeter :KK70:

Allah razı olsun hepinizden en önemlisi birilerinin beni anlaması okadar iyi geldi ki
kaynına da var güzelim ;
abinse ay abi gül gibi karın varken sen yengenin kilosuna boyuna poposuna mı bakıyorsun aa ayıp de tabiki şaka yollu, yok mok derse baksana iyi kıyaslıyorsun kocam bile benim hatlarımı bu kadar ince ayrıntısına bilmez diyebilirsin .
emin ol bir daha duymazsın

ama birşey daha var;
onlar benim yanımda överse ben daha çok överdim esrayı yüzüne de söylerdim valla herkes senin hem vücudunu hem yemeklerini çok beğeniyor maşallah çok güzelsi çok yeteneklisin diye,
ve kv ve eş yanında abarta abarta överdim, üstüne birde ah kaynanacım çok şanslısın böyle bir gelinin var diye derdim..
birde bunu misafir ve gelen giden yanında da bol bol yapardım hem bak bak gelinlerini ne kadar beğeniyor aferin kıskanç değil diye takdir edilirsin hem de dediğin gibi seni kıskançlıkla itham edemezler :KK66::KK66:

Haha cok komiklermis gercekten..aklima kendi kayinvalidem geldi..beni over dururdu..o zamanlar saf ben hosuma bile gelirdi..sonra gercek yuzunu cozunce anladimki bana gaz veriyormus (:

Bu elti esraylada belki ters dusseler bu sefer hic birsey duymayacaksin bu konuyla ilgili..buarada bence digerlerinin degilde esinin sana karsi olan tavri onemli..yani esini karsina alip konus derim..hani seni rencide ettigini bu sozleri ondan duymak vs.

Back
X