El iyisi olmak

eşinizde sizi sevmiyor bence sizi rahat bırakmış gece kaça kardar kaldığınızı sorgulamıyor oda herşeyin farkında onunda yapacak birşeyi yok

Aslında boşluklar bıraktım ama tam düzgün olmamış 😅 konu başlığının sebebi herkese iyi tavranip tolere edebiliyorken, eşime sürekli tırnaklarımı çıkartıyor olmam. Kendimi el iyisi gibi hissettiriyor.

Aslında evlendigimizden beri benim yaşadığım bir durum bu. Ama onun kendini duzelttigi konular bana bir kere yine aşırı ağır konuşup (bence haklıydım) ortalığı dagittigimda attigi tokat sonrasında oldu. Yaşadığımız en büyük olay da malesef bu. Zaten yeterince büyük bir olay. Bende de o olaydan sonra iyice kayış koptu.

Siz agir konustunuz ve ortaligi dagittiniz (sanirim bir sinir krizinden bahsediyorsunuz)

Esiniz sinir krizi gecirdiginizde Türk filmi temali "kendine gel" tokadi mi atti? Yoksa bildiginiz siddet tokadi mi? Bunu anlayamadim.

Siddet tokadiysa ezmek yerine defetseniz hem siz hem esiniz hem de babalari surekli gozleri onunde kopek yerine konan çocuklarınız rahat etse, psikolojileri daha fazla bozulmasa.

Bir de sey soracagim, ilkokul ogretmeni misiniz?

Eşinizi melek gibi anlatmanizdaki amaç nedir?
Size toksat atmış sonrası bir tartışmada yine dövmekle tehdit etmişti.
Sizin laflarınız ağır olabilir ama eşinizin öyle bir anlatmışsınız ki adeta bir melek.
Aranızdaki saygı bitmiş sizin. Yaşananlardan dolayı öfkelisiniz, çekip gidemeyince de dilinize vurmuş.

Aslında seviyorim ama sevgi nasıl oluyor emin değilim her haline de aşık değilim. Bazen hiç sevmiyorim bazen aşırı aşığım. EN iyisi olmak değil başlık. EL iyisi olmak
Evet öyleymiş ama yine anlamadım el iyisi olan kim asosyal eşiniz değil belll siz misiniz yani?
Bence sevmiyorsunuz.
Tokat atsa bile katlanma nedeniniz ise sizle alakalı yine.
Tokat asla affedilmeyen bir şey bu arada

100 tae arkadaşı olsa ne yapacaksın sosyal olunca ne olacak sana ne katacak ay eşinde çok eylenceli hemen ortama ayak uydurdu planda yaptı senin eşinin dediği yere gidicez deseler böyle salak birşeyle guru abidesimi olacaksın ne yani hiç alttan almasa seni yarın boşasa kapısında yatacaksın
Arkadaş insana çok şey katar. Bundan mahrum kalmasını istemiyorum. Ayrıca boşanmak istese asla dur diyecek yapıda biri değilim.

Merhaba , sorunun kaynağı geçmişte, çocuklukta yaşadıklarınız olabilir , ben de asi bir insanım bazen eşimi baya bu konuda zorladığımı görüyorum fakat ben psikoloji ile yakından ilgilendigim için temelde neden bu şekilde olduğumu anlamlandirabildim, çocukken sevgisiz ve baskıcı bir ailede büyüdüm o zaman ne kadar sesim çıkmadı ise şimdi de o kadar fazla çıkıyor sesim her konuda, bu baskıyı uygulayan annemin tarafıydı, en basiti annemden izin alsam diğer akrabalar ( dayı , teyze, anane ) bunlarla cebellesmek zorunda kalıyordum, babam olmadığı için herkesin nazı ve hükmü bize geçiyordu, işte tüm bunlar beni yetişkin bir kadın olduğumda daha asi ve hırçın yaptı, ailem eğitime önem vermediği halde sırf kendi sözüm geçsin diye binbir cefa ile okudum öğretmen oldum , yani demem o ki geçmişe iyi bakın özellikle çocukluk ve ergenlik dönemlerine, hayatınızın neresinde kimlerle içten içe mücadele veriyordunuz, bugün ise o gün kusamadığınız tüm öfkeyi eşiniz üzerinden atmaya çalışıyorsunuz, aslında kavganız eşinizle değil kendinizle , birazcık farkındalık ile daha uysal olabilirsiniz ben kendimi bu şekilde frenliyorum 🙃
Aslında aşırı sevgi dolu, sitcom tadında bir evde büyüdüm. Ama büyüdüğüm ortamı bulamadığım için gün gectikce hircinlastim sanırım.

Aslında aşırı sevgi dolu, sitcom tadında bir evde büyüdüm. Ama büyüdüğüm ortamı bulamadığım için gün gectikce hircinlastim sanırım.
alakası yok eşinize erkek gözüyle bakmıyorsunuz cinsellik bile vermiyorsunuzdur inadına arzunuz yok tabi onunda suçu vardır bu konuda artık çok geç sende boşayamassın o zaten zulume alışmış

Siz agir konustunuz ve ortaligi dagittiniz (sanirim bir sinir krizinden bahsediyorsunuz)

Esiniz sinir krizi gecirdiginizde Türk filmi temali "kendine gel" tokadi mi atti? Yoksa bildiginiz siddet tokadi mi? Bunu anlayamadim.

Siddet tokadiysa ezmek yerine defetseniz hem siz hem esiniz hem de babalari surekli gozleri onunde kopek yerine konan çocuklarınız rahat etse, psikolojileri daha fazla bozulmasa.

Bir de sey soracagim, ilkokul ogretmeni misiniz?
Kendine gel değildi. Gayet kötü bir olaydı. Affedemedim zaten aylarca psikologa gittim de biraz düzeldim. Boşanmayı da kafaya koydum ama eşim bu konuda çok net boşanmak istemedi. Sorunları düzeltme çabasına gitti. Terapiye gittikçe yoluna koyduk. Şu an mesele daha çok benim agresifligimle ilgili. Lisede çalışıyorum. Bunu neden sordunuz? Çocukların yanında yaşanmıyor bu olaylar. Kapatma yoluna gidiyoruz. Ama bugün sert şekilde tamam uzatma dedim

alakası yok eşinize erkek gözüyle bakmıyorsunuz cinsellik bile vermiyorsunuzdur inadına arzunuz yok tabi onunda suçu vardır bu konuda artık çok geç sende boşayamassın o zaten zulume alışmış
Bu nefretle nasıl üç çocuk yapmış ona hayret ediyorum

Kendine gel değildi. Gayet kötü bir olaydı. Affedemedim zaten aylarca psikologa gittim de biraz düzeldim. Boşanmayı da kafaya koydum ama eşim bu konuda çok net boşanmak istemedi. Sorunları düzeltme çabasına gitti. Terapiye gittikçe yoluna koyduk. Şu an mesele daha çok benim agresifligimle ilgili. Lisede çalışıyorum. Bunu neden sordunuz?
Ben sizin terapiyle düzeleceğinizi sanmıyorum.

Evet öyleymiş ama yine anlamadım el iyisi olan kim asosyal eşiniz değil belll siz misiniz yani?
Bence sevmiyorsunuz.
Tokat atsa bile katlanma nedeniniz ise sizle alakalı yine.
Tokat asla affedilmeyen bir şey bu arada
Yaşamadan önce ben de böyle diyordum 😅 bana kalsa zaten bosamistim.

Kendine gel değildi. Gayet kötü bir olaydı. Affedemedim zaten aylarca psikologa gittim de biraz düzeldim. Boşanmayı da kafaya koydum ama eşim bu konuda çok net boşanmak istemedi. Sorunları düzeltme çabasına gitti. Terapiye gittikçe yoluna koyduk. Şu an mesele daha çok benim agresifligimle ilgili. Lisede çalışıyorum. Bunu neden sordunuz?

Ilkokul ogretmeni olan tanidiklarimin tamami esleriyle bu sorunlari yaşıyor. O sebeple merak ettim. (Tabiki genelleme yapmiyorum, acaba biri daha mi böyle diye merakla sorulmuş bir soruydu

Bir siddet tokadi ardindan, pasif agresif savunma metodunu secmissiniz anladigim kadariyla. Siz icten ice bosanma davasini esiniz acsin istiyorsunuz. Niyetiniz bu.

Degil mi?

Eğitimci birinin tokata susacağını kabullenip oturacağını sanmam. Öyle yaptıysanız da bu bir kabullenme şeklidir bana göre. Kendinize saygınız yok ki kocanıza olsun. Ben bana tokat atan birinin yanında 1 saniye durmam isterse babam olsun. Ayrıca bir öğretmen olarak, "Saygı kazanılan bir şeydir." yorumunuz doğru değil. Saygı duymak zorundasınız, herkese.

Back
X