El iyisi olmak

Kesinlikle çok doğru. Gençken çocuklarımızın önünde yaşadıģımiz her şey, yaş ilerleyip, çocuklar büyüyünce önümüze çıkar.. Mutlu bir yuvadan çıkan çocuklar Mutlu yetişkinler olurlar. Kavga, tartışma olan evden de tam tersi olur..
Çok mutlu bir evden geldim. Eşimin de öyle gibi. Gerçi baskın bir anne pasif bir baba figürü var orada. Bizde annem babam çok saygılı birbirini aşırı seven çok muhabbetli insanlardı. Benim eşim çok konuşmayı sevmeyen, sohbet etmekten hoşlanmayan, ama anlatsam çok iyi bir dinleyici olan biri. Ama sadece anlatmak bir yere kadar.. karşılıklı olmayan durumlar bir noktadan sonra bıkkınlık veriyor.

Eşim gerçekten saygıyı hak eden biri. Genel olarak durum böyle. Ama aradaki durumlar beni çok yoruyor. Herkese sabredip ona sabredememekte ayrıca üzüyor. Sevginin moda mod aynı kaldığını düşünmeyen biriyim. Rahatsız olduğum durumlar yaşanınca herşeyi yıkıp gemileri yakabilir hale geliyorum. Bu da çok yıpratıcı oluyor karşı taraf için. Saygimin artmasını istiyorum. Ama ağzımdan çıkıyor o kötü ifadeler. 😔
Acaba siz fazla eril eşiniz ise çok fazla dişil enerji taşıdığı için olabilir mi , bir erkek eğer fazlaca dişil bir enerjiye bürünmüşse eşi onu erkek olarak göremezmiş yani çekici gelmez ve saygı duyamaz her ne kadar iyi birisi olsa da , bence sorun bu , siz giderek erilleştikçe eşiniz dişil enerjiye girmiş , siz eril ve dişil dengeyi mutlaka araştırın...

Birde şöyle bir şey var hiç kimse tam gönlüne göre bir eş bulamaz bulduysa kesin birinden birinde sorun vardır
Evlilik zıtlıklara rağmen bir arada kalabilme saygı içinde durabilme meselesi
Şöyle bir çevrenize bakın yeni evliler e mesela 10 yıl ve altı
Hangisi tam olarak birbirine herşeyiyle benziyor uyum sağlıyor
Evlilik zor mesele ama bir o kadar da güzel
İnsan yalnız yaşayamayan bir varlık gençlikte değil belki ama belli bir Zaman sonra insan bir ses bir nefes istiyor

Annem ve annesi. Ama annem zaten anneanneme bakıyor, kayınvalidem de başka şehirde. Herkesin kendinden ödün verip bizle olmasını bekliyordu. Bir yılı zaten böyle idare ettik ve çok zorluk yasadik. Mesele de genelde bu. Bir önerisi yok ama itirazı çok.

Ama bu bircok cocuklu ciftte yasanan bir sorun bence.
Benim kaynim da bu konuda fazla karisiyor cozumu de hep ailelerde ariyor.
Eltim bir sekilde ikna ediyor.
Siz fazla mucadeleci birisiniz bence ve bu mucadeleyi esinizden baska bir yone kanalize etmelisiniz.

Esim itiraz etmesin demeyin, itiraz edecek o oyle biri. Onun da arzusu cocuguna yakinlarinin bakim vermesi.
Cunku erkekler uzun vadeli dusunemiyor genel olarak.
Zaten nihayetinde sizin istediginiz gibi olmus cunku siz de hem cocuklari hem iliskinizi hem ailenizi koruma istegiyle daha uzun vadeli bir cozum bulmussunuz.

Cocuklarin egitimiyle ilgili cok absurd bir yanı yok sanirim, beni dinliyor ve uyguluyor demissiniz.
Benim gozlemledigim sadece cocuk egitimi degil her alanda kadinlarin gelisime daha acik olduklari, daha istekli olduklari. Ve genelde ogrendikleriyle esine de egitim vermeleri, bir guc olmalari/olmamiz.
Bunu da normal buldum ben.

Kusur arayan gozle bakmayin.
Bu birikim yapar.
Kabullenin, mucadele etmeyin.

Çok mutlu bir evden geldim. Eşimin de öyle gibi. Gerçi baskın bir anne pasif bir baba figürü var orada. Bizde annem babam çok saygılı birbirini aşırı seven çok muhabbetli insanlardı. Benim eşim çok konuşmayı sevmeyen, sohbet etmekten hoşlanmayan, ama anlatsam çok iyi bir dinleyici olan biri. Ama sadece anlatmak bir yere kadar.. karşılıklı olmayan durumlar bir noktadan sonra bıkkınlık veriyor.
İşte mesele bu baskın anne baskın eş
İnsanlar evlenirken anne yada babaya benzeyeni nasıl oluyor bilmiyorum ama bir şekilde bunu buluyor

Aslında dediğiniz gibi. Normalde de baskın karakterliyim. Bunu eşime karşı yapmak istemiyorum.
Evliliğimizin başında böyle değildim. İlk aylarda bir olayda bir şu işi beceremedin ben sana şöyle yap demiştim, dediğinde ilk tepkimi vermiştim. Senden öncede yolunda giden işlerim vardı. Senle yoluna girecek ya da girmeyecek değil diye. O günden sonra bir daha bu tarz bir ifade kullanmadı.
Aslında eşime diyorum ki olaylarda sorumluluk alsan ben de sorumluluğu alan ve söz sahibi olan kişi olmayacağım ama eşim özellikle çocuklar konusunda sorumluluk almıyor. Ben alınca da herşeye önce bı itiraz ediyor. Bom boş şeylere bile itiraz edince onu dikkate alamıyorum artik.
Örneğin çalışıyorum. Bakıcı ayarlayalım dedim. Her zaman olduğu gibi yok istemiyorum aşka bakıcı dedi. Ama başka türlü olmayacagini bildiğim için kendi başıma araştırdım, tanıştım abla geldi ben gittim ve anlaştım. Sonra eşimi yavaş yavaş ikna ettim. Aradan zaman geçti iyiki de ayarladın bu işi dedi. Bu bir örnek. Her şeyde önce kesin bı itiraz ediyor. Huyu bu.
Dışarı geç saatte cikmama eskiden laf ederdi. İstemezdi ama gerektiğini bana iyi geldiğini gorunce artık birşey demiyor. Kısaca hemen herşey için onu ikna etme çabasına girmem lazım. Ve bu beni çok yoruyor. Hayır demesine de neden diyorum asla bir cevabı yok. Öyle işte, olmaz deyip bırakıyor. Olunca da iyi oldu diyor. Bu tarz durumlar saygimi yitirmeme sebep oluyor.
Mesela çocuk yetiştirme ile ilgili konularda kitap okuyan araştıran hep benim. Eşimse hep o kitaplarda yapılmaması gereken örnekleri yapan kişi. Bazen oturup ben ona okuyorum kitapları, okumaz ama güzel dinler. Uygulamaya çalışır öyle olunca. Ama bunlar sürekli çaba isteyen ve artık insanı yıpratan şeyler oluyor.

Konunun basinda sizi haksiz bulmustum ama bu mesajdan sonra hakli olduğunuza karar verdim. 3 cocugun sorumlulugunu ben alsam, herseyi ben yapsam kocamda yok olmaz diye herseye karissa benimde asabim bozulurdu. Tahammul seviyemde azalirdi. Esiniz psikolojik destek aldi mi?

Eski konulara bakamıyorum ama yanlış hatırlamıyorsam eşiniz çocuğun maçı vardı ona bile götürmeye üşenmişti. Annesi gelecek pasta yapmak lazımdı yatıp kalkmamıştı. Bilmiyorum ben olsam saygı da duymam çocuk da yapmam. Bence haklısınız.

Konunun basinda sizi haksiz bulmustum ama bu mesajdan sonra hakli olduğunuza karar verdim. 3 cocugun sorumlulugunu ben alsam, herseyi ben yapsam kocamda yok olmaz diye herseye karissa benimde asabim bozulurdu. Tahammul seviyemde azalirdi. Esiniz psikolojik destek aldi mi?
Malesef .. aile terapisti dışında ben devam ettim bireysel olarak. O istemedi

Erkek olsaydım siz gibi bir kadını iki dakika evimde tutmazdım. Kimse kaba kırıcı eleştirel birine tahammül etmek zorunda değil ne erkekler ne kadınlar. Adam belini doğrultmaya çalıştıkca çelme takıyorsunuz. Burda kılını bile oynatmayan erkekler okuyoruz eşiniz deniyor bu çok ama cok kıymetli.Herşeyin bir sınırı var eşiniz yeter artık senle mi uğraşıcam noktasına gelirse dönüşü katiyyen olmaz. Rollerin değişmiş halini ben kendi evliliğimde yaşamıştım çok sabırlı ve sakindim ama bir anda üzerini çizdim. Aynısı 3 cocukla başınıza gelse dizlerinizi çok döversiniz. Kusura bakmayın bu hareketlerin ilişkilerde karşılığı sevilmenin verdiği şımarıklıktır. Sizde de onu görüyorum. Bu arada erkeklere zerre kıymet vermem ama eşinize biraz zulmediyorsunuz gibi

Bu evlilikte sorumluluk hep sizde idi diye hatırlıyorum ben. Her şeyi ben yapıyorsam ben de karşı tarafa saygı duymam. Ama böyle pasif agresif olmak hem sizi yıpratır hem haklı iken haksız duruma düşersiniz. Tokat falan olduğuna göre kocanız da öyle melek değil.

Erkek olsaydım siz gibi bir kadını iki dakika evimde tutmazdım. Kimse kaba kırıcı eleştirel birine tahammül etmek zorunda değil ne erkekler ne kadınlar. Adam belini doğrultmaya çalıştıkca çelme takıyorsunuz. Burda kılını bile oynatmayan erkekler okuyoruz eşiniz deniyor bu çok ama cok kıymetli.Herşeyin bir sınırı var eşiniz yeter artık senle mi uğraşıcam noktasına gelirse dönüşü katiyyen olmaz. Rollerin değişmiş halini ben kendi evliliğimde yaşamıştım çok sabırlı ve sakindim ama bir anda üzerini çizdim. Aynısı 3 cocukla başınıza gelse dizlerinizi çok döversiniz. Kusura bakmayın bu hareketlerin ilişkilerde karşılığı sevilmenin verdiği şımarıklıktır. Sizde de onu görüyorum. Bu arada erkeklere zerre kıymet vermem ama eşinize biraz zulmediyorsunuz gibi
Hanımefendinin eşinin tokat durumumu varmış? Ben göremedim konuşmalarda şayet öyle ise söylediklerimi geri alıyorum kusura bakmayın.

Düşünüyorum, boşansam mesela. Karşıma eşim gibi tıpatıp aynı biri çıksa yine dibim düşer, aşık olur, evlenirim.
Simdi ben kendi terorimi yazayim. Bence siz kendinizi sevilmeye deger gormuyorsunuz. Adami surekli siniyorsunuz. Nereye kadar zorlarsam bu adam bana katlanir acaba diyor benliginiz. Bilerek yapmiyorsunuz tabi. Bunu bir dusubun. Bastan sonra yanlis bir teoridir belki ama bir dusunun.

Merhaba hanımlar.
Bugün kendimle ilgili sıkıntılardan bahsetmek istiyorum. Çevremde, ailemde düşünceli iyi biri olarak bilinirim. Üç çocuğum var çok şükür, onlara elimden geleni yaparım. Çalışıyorum, öğretmenim, sürekli kendini güncellemeye ve ogrencilerine faydalı olmaya gayret eden biriyim bunla ilgili de çevremde hep olumlu tepkiler aliyorim. Gelen misafirimi en güzel şekilde agirlarim vs vs... Ama gel gelelim iş eşime gelince yırtıcı bir hale geliyorum. Bazı sorunlarımız oldu. Eşim yardımcı biri değildi, büyük sıkıntılar yaşadık. Asla onun otoritesini kabul etmedim. Hep yırtıcı, yıkıcı olan ben oldum bazen hak etti bazen de bile bile üstüne gittim. Kucumsedigim oldu, buna göre davranıp onu begenmedigim, saygısızca konuşmalar yaptığım oldu. Çok sivri dilliyimdir, çok kırıcı konuşmalar yaptığım oldu. Bana kalsa yüz kez bosamistim ama eşim bir şekilde büyüklük gösterdi. Benim zorumla aile terapistine gittik hatta ben psikologla görüşmeye devam da ettim bir dönem. Aslında eşimin de memnun olmadığım konularda kendini düzeltmesi terapistten sonra oldu. Cabaladigini görüyorum. Annem yalnız, eşim gözetir. Dedem ben de kalıyor, bir süre daha kalacak, saygıda kusur etmez. Asla gitmeme gelmeme karismaz. Gece geç gelsem sorun etmez. Herkes ondan memnun, herkes benden memnun, bı ben kocamla cebellesiyorum. Özellikle adet öncesi dönemde deli dehşet birşeye dönüşüyorum 😔 eşimi çok kirdigimin farkındayım ama ne yapacağımı da bilmiyorum. Önerilere açığım. Eski konulardan eşimin cinsliklerini bilenler de vardır. On yıldır evliyiz artık bir yoluna girmek istiyorum. Bu kadar eşime karşı asi olmak beni de çok yoruyor. Yuvamı da yıpratıyor 😔
Okuduğunuz ve şimdiden yorumda bulundunuz için teşekkürler.
Profilime girip actigim konuya bir göz atmanızı öneririm karsisinizdaki insanin anlayışı merhameti saygısı o kadar zor bulunan ve kıymeti bilinmesi gereken bir şey ki bence esinizin alttan alıyor oluşu sizi cesaretlendirmis bu yuzden duzeltme geregi duymuyorsunuz ama yapmayın sonunu düşününün bir gün mutlaka sabri tükenir ve o zaman siz pişman olmaya başlarsınız bu tur olaylarda en guzeli yasadiklariniza disaridan tarafsiz bir gözle bakmak buradan herhangi biri bunu yazmis olsa bir egitimci olarak onu nasil yönlendirirdiniz mesela bunu düşünün hicbir sey degistirmiyor mu düşüncenizi menfaatinizi ön planda tutun karşınızdaki sizi seven sayan deger veren kişi sizin şansınız kaybetmek istermisiniz böyle birini sinir esnasinda nefes egzersizi yapabilirsiniz asagilama cok agir bir davranış cok yanlış size yapilsa ayni şeyler ne yapmasını beklerdiniz

Profilime girip actigim konuya bir göz atmanızı öneririm karsisinizdaki insanin anlayışı merhameti saygısı o kadar zor bulunan ve kıymeti bilinmesi gereken bir şey ki bence esinizin alttan alıyor oluşu sizi cesaretlendirmis bu yuzden duzeltme geregi duymuyorsunuz ama yapmayın sonunu düşününün bir gün mutlaka sabri tükenir ve o zaman siz pişman olmaya başlarsınız bu tur olaylarda en guzeli yasadiklariniza disaridan tarafsiz bir gözle bakmak buradan herhangi biri bunu yazmis olsa bir egitimci olarak onu nasil yönlendirirdiniz mesela bunu düşünün hicbir sey degistirmiyor mu düşüncenizi menfaatinizi ön planda tutun karşınızdaki sizi seven sayan deger veren kişi sizin şansınız kaybetmek istermisiniz böyle birini sinir esnasinda nefes egzersizi yapabilirsiniz asagilama cok agir bir davranış cok yanlış size yapilsa ayni şeyler ne yapmasını beklerdiniz
O mesajını biliyorum. İyiki de bosanmissin. Ben de o başlığına mesaj atanlardandim. Eşim dedemin yılda iki ay kalmasına başım gözüm üstüne demişti. Ya adamın bazı huyları maksimum güzellikte bazilarinin çekilebilir biir yani yok. Ben de arada kendimi kaybediyorum anca 😔

Bazi ogretmenler bir sure sonra mesleki deformasyona ugrayip bazi insanlara cocukla konusur gibi davraniyorlar. Tabii ki hepsi degil simdi ogretmenler beni linclemesin, ben de ogretmenim ayni zamanda. Ben bunu coookkkk fazla ogretmen arkadasimda gordum. Hatta birkaci kendi de itiraf etti. Belki de onu esiniz olarak goremiyorsunuzdur bir turlu tabii bu onunla da alakali. Esiniz 4.cocugunuz sanki. Ona uyarilariniz elestirileriniz bana bu durumu cagristirdi.

O mesajını biliyorum. İyiki de bosanmissin. Ben de o başlığına mesaj atanlardandim. Eşim dedemin yılda iki ay kalmasına başım gözüm üstüne demişti. Ya adamın bazı huyları maksimum güzellikte bazilarinin çekilebilir biir yani yok. Ben de arada kendimi kaybediyorum anca 😔
Hangimiz dört dörtlük bir insanizki her birimizin olumlu olumsuz yönleri var önemli olan hangilerinin agir bastığı ve hangi konularda olduğu bence en önemli olan seyler esinizde mevcut karsinizdaki insan sizi seviyor anliyor saygi duyuyor nasil bakmak isterseniz oyle görürsünüz bakis acınızı değiştirin sizinde olumsuz yonleriniz var bilincindesiniz hatta ama karşınızdaki sizi idare ediyor ve hala yanınızda demekki onlari gormezden gelebiliyor ya da baska seyler daha cok agir basıyor ama bu herkesin idare edecegi anlamina gelmez yazik etmeyin evliliginize boşanmak ayrılmak cok zor mevzular hakli sebepleriniz olsa dahi boylesine zorsa sonradan farkina varacaginiz pismanlikla nasıl basa cikabilirsiniz tahmin bile edemiyorum

Mesela bugün çocuğun eli bir yere sıkıştı. Eşim dikkatsiz davrandığı için oldu. Ben de gayri ihtiyari ayy yavrum yaa diye bağırdım çocuk da daha çok aglmaya başladı. Eşime de dikkatli olsana bakışı attım. O da sen bağırdığın için korktu çocuk dedi. Ben de uzatma tamam dedim. Aramızda hiç bir sorun yoktu bu olaya kadar. Sonra o bozuldu bir kaç şey daha dedi. Ben de tamam uzatma dedim ya dedim. Şimdi tripcan oldu. Konuşuyoruz ama samimiyetsiz 😅 buna rağmen bir arkadaş aradı cafeye gidelim diye. Ben gidiyorum dedim çocuklari uyutmustum e git dedi. Gittim yeni eve girdim sayılır. Özür diledim. Ama artık özür istemiyorim saygı duyulmak istiyorum dedi
Yerden göğe kadar haklı. Ben de aynısını yapıyorum çocuk düşünce canı yanınca ah yavrum diyorum, eşim de sen öyle diyince daha çok ağlıyor diyor. Adam haklı uzatma tamam diye susturmanın dikkat et bakışı atmanın gereği yokmuş.

Back
X