• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

El oğlu...

evet anneniz çok haklı.
benimde başıma geldi artık anlatmıyorum ailevi şeylerimi.
hatta bi keresinde kız kardeşimin nişanlısıyla ailem arasında ciddi bi sorun olmuş ben eşime söylemedim ama biraz bişeyler anlamış sorup durdu bende önemli bişey yok dedim her seferinde.
En güzelini yapmışsınız. Bende bundan sonra çenemi sıkı tutacağım

Ay canım üzülme..
Bundan sonrası için kesinlikle bir şey anlatma hatta abimin karısı beni aradı konuştuk falan de yalan da olsa..
çok şeyler yaşattı bana o kadın yüzünden ne sözümden ne nişanımdan ne de düğünümden bişey anladım hepsinde bir olay yarattı hemde eşimin ailesinin yanında o yüzden hakkımı helal etmiyorum ona. konuşmam artık. abimde kendi karısını haklı görüp kendi öz kardeşini aramaz sormaz oldu eşimde farkında herşeyin... ama artık hiç bişey anlatmıyorum annem le telefonda görüşüyoruz ne diyor diyo bende öyle havadan sudan laflıyoruz diyorum geçiştiriyorum.

çok şeyler yaşattı bana o kadın yüzünden ne sözümden ne nişanımdan ne de düğünümden bişey anladım hepsinde bir olay yarattı hemde eşimin ailesinin yanında o yüzden hakkımı helal etmiyorum ona. konuşmam artık. abimde kendi karısını haklı görüp kendi öz kardeşini aramaz sormaz oldu eşimde farkında herşeyin... ama artık hiç bişey anlatmıyorum annem le telefonda görüşüyoruz ne diyor diyo bende öyle havadan sudan laflıyoruz diyorum geçiştiriyorum.
Peki annenle konuşabiliyormusun ben onuda yapamıyorum üzülüyorum diyor bana.

kimseyi kimseye anlatmamali. Ne kadar cok konusursaniz o kadar cok basiniz belaya sikintiya girer. Ayriyetten kinlesme olabilir. Eger annen sana kotu davraniyorsa bunu esine anlatirsan esin annene karsi bir sogukluk hissedebilir. Ve aralari zamanla bozulabilir. Ayni sekil annen icinde gecerli benim biricik kizimi o damat nasil uzer diye annen icten ice esine karsi kinlesebilir. Ve ayrica baskalarinin sorunlara dahil olmamasi en guzeli, ne kadar cok karisan olursa o kadar cok huzursuzluk cikar

Öncelikle herkese hayırlı cumalar...

Evlenmeden önceler annem hep "el oğluna güven olmaz kızım, sakın bizim iç meselelerimizi gidip kocanla konuşma " derdi . Ama ben dinlemez anlatırdım, güvendiğim için.. Fakat evlenince yaptığımın çok doğru olmadığını gördüm.. Örneğin benim abimin eşiyle aram limoni biraz kocama da bir olay yaşayınca direk anlatıyordum, dertleşmek için.. Ama mesela bir olay oluyor iyi ama x sana böyle yaptı falan diyor . Bazen de kendi yengesiyle bizim gelini kıyaslıyor.(ki yengesi inanın çok daha kötü)
Şimdi annemin dedğine gelmiş oldum ciddi anlamda bir şey anlatmak istemiyorum daha doğrusu ailevi meselelerimi. Ama o zamanda aramızda gizli saklı varmış gibi hissediyorum. Bu arada eşim bana her şeyi anlatır abisini falan yani o kendisi olumsuz yorum yapabilir ama ben yapınca niye öyle diyorsun falan diye tepki gösterir..
benimle aynı derdi paylaşanlar var mı aranızda..
Sizce de annemin söylediği doğrumu
banada aynısını söylüyolar aile içi meseleleri anlatma diye ama ben anlatıyorum eşimde böyle umursamaz pek kadın dedikodusu gibi gelir anlattıklarım ben konusur konusur deşarj olurum:) o da herşeyi anlatır şimdilik bi sıkıntı yaşamadık..

Ben de esime degil de anneme bisey anlatmak istemiyorum, koz olarak kullaniyor sonra off off:KK51:
İnsanoglu hep bi acik arama pesinde. Annene, esine, ailene, arkadasina, kimseye guven kalmadi ama yapim geregi guvenmeden yasayamam o yuzden anlatmaya devam:KK53:
Saka bi yana esinin sonradan kullanabilecegi seyleri soyleme, gizli sakli is cevirme olayi degil bu, kafan rahat olsun yeter ki.

Söylese de başa gelmeden anlaşılmıyor emin olun..
BU arada o son dediğinizi nasıl yapacağız:)

Şöyle oluyor mesela; kendi sülalenizde bir doğum mu olacak? Bir sürü bunu ilgilendiren olayı duyuyorsunuz ya başka başka akrabalardan, eşe sadece diyorsunuz ki; falanca akrabam doğum yapacak; o da diyor ki hayırlı olsun, altınını alıp gideriz. Öteki türlü olursa "len haftalardır haklarındaki dırdırlarını dinliyorum zaten, bir de üstüne para mı harcayacağız?" der yani, adam haklı. :-)

Kesinlikle dogru... Esiniz lafini etmese dahi bilmemesi daha iyi. Kotuyu degil iyiyi bilsin her zaman. Kotu dusunce sahibi de olmamis olur aileniz hakkinda.. Sizi direkt ilgilendiren kotu bir olaya esiniz sahit olmadigi surece bilmesin.. Sizi yipratan, aglatacak raddeye getiren seyleri de paylasin. Cunku esinizin sefkati en cok o zamanlar ihtiyaciniz olan sey.

Bunlar disinda bilmemesi duymamasi en iyisi..

Bende herseyi anlatmam esime, hatta benim hakkimda bile bilmedigi buyuk sirlarim vardir
Ne geregi var ki bilince sorunlar cozulecek mi illa anlatmaksa derdim secdeye kapanir Allaha anlatirim derdimi, hem yarin obur gun senin annen de soyle baban da boyle demeyecegi ne malum. Tam olarak guvenemedim henuz.

Bende ayni hatayi cok yaptim ve en ufak seye yuzime vurulan seyler oldu annen kesinlikle hakli

Aynen ben varım. Anlattığım ailevi iliskilerim tartışmada karşıma çıkıyordu
Artk anltmama kararı aldm

Bilmem...
Adamına göre değişiyor bence.
Biz kocamla çok dertleşiriz her konuda aile de dahil.
O da anlatır,ben de.
Ben daha sertim çevreye karşı o çok yumuşak,üzülmesin diye uyaran taraf ben oluyorum yani.
Konuyla alakadi yok ama laalis sen evlendinmi duymamistim hic senin adina sevindim tebrik ederim

ben de ailemle olanları eşime,eşim ve ailesiyle olanları kendi aileme anlatmıyorum.bu karşıma çıkar diye değil.olumsuzluklar da biz daha kolay affedebiliyoruz ama,eşimiz yada ailemiz unutamayabiliyor.:)

Anlatma, için de gayet rahat olsun.
Bazı erkekler çok detaycı ve bizden iyi hafızası olabiliyor.
Benim eşim öyle mesela :S

Hiç gerek yok git arkadaşlarınla dertleş, dök içini daha iyi.
El oğlu yeri geldiğinde işine gelen durumda o bilgileri kullanır maalesef..:KK14:

Anlatma, için de gayet rahat olsun.
Bazı erkekler çok detaycı ve bizden iyi hafızası olabiliyor.
Benim eşim öyle mesela :S

Hiç gerek yok git arkadaşlarınla dertleş, dök içini daha iyi.
El oğlu yeri geldiğinde işine gelen durumda o bilgileri kullanır maalesef..:KK14:
Ama arkadşta çok iyi niyetli olmuyor ki..
Ona bir laf ver sonrasında sürekli soruyor
Açıkçası ne kadar iyi olursa olsun ben arkadaşıma güvenmem..

Öncelikle herkese hayırlı cumalar...

Evlenmeden önceler annem hep "el oğluna güven olmaz kızım, sakın bizim iç meselelerimizi gidip kocanla konuşma " derdi . Ama ben dinlemez anlatırdım, güvendiğim için.. Fakat evlenince yaptığımın çok doğru olmadığını gördüm.. Örneğin benim abimin eşiyle aram limoni biraz kocama da bir olay yaşayınca direk anlatıyordum, dertleşmek için.. Ama mesela bir olay oluyor iyi ama x sana böyle yaptı falan diyor . Bazen de kendi yengesiyle bizim gelini kıyaslıyor.(ki yengesi inanın çok daha kötü)
Şimdi annemin dedğine gelmiş oldum ciddi anlamda bir şey anlatmak istemiyorum daha doğrusu ailevi meselelerimi. Ama o zamanda aramızda gizli saklı varmış gibi hissediyorum. Bu arada eşim bana her şeyi anlatır abisini falan yani o kendisi olumsuz yorum yapabilir ama ben yapınca niye öyle diyorsun falan diye tepki gösterir..
benimle aynı derdi paylaşanlar var mı aranızda..
Sizce de annemin söylediği doğrumu
Annene kesinlikle cok katiliyorum. Ailenin ic meselelerini anlatma. Hatta kendi gecmisine dair bir sey de anlatma, mesela bekarken antidepresan kullanmisdindir bunu dersin, bir gun esin kizip o olayi onune pat diye atar "sen zaten..."ile baslayan cumleler kurar..
Ben olumsuz hicbir sey anlatmam hep olumlu konusurum. Bi ara dilim yanmisti da....

Annene kesinlikle cok katiliyorum. Ailenin ic meselelerini anlatma. Hatta kendi gecmisine dair bir sey de anlatma, mesela bekarken antidepresan kullanmisdindir bunu dersin, bir gun esin kizip o olayi onune pat diye atar "sen zaten..."ile baslayan cumleler kurar..
Ben olumsuz hicbir sey anlatmam hep olumlu konusurum. Bi ara dilim yanmisti da....
Aslında en güzelini yapmışsınız
ben geçmişimi üstün körü anlattım oda bana anlattı
Bazen bende onu geçmişiyle vuruyorum..

Back
X