El Öpmek...

elizanelizan

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
1.299
526
323
Öncelikle konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Kusurumuz varsa affola... :17:

Daha evvel ki konumda size bir "orman ürünü" ile olan münasebetimden ve bu münasebetin nihai sona ermesinden söz etmiştim...
Şimdi mantıklı ve doğru bir karar verdiğime binlerce kez şükrederek , başka bir konuda size danışmak istiyorum...

Yarın, uzaktan akraba olduğumuz bir aile evimize tanışmaya, görüşmeye gelecekler...(tanışmaya diyorum çünkü, uzaktan akraba olmamız ve uzakta ikamet etmeleri hasebiyle gidip gelmediğimiz, ailemin dahi ben çok küçükken gördükleri bir aile)...

Bu ailenin oğlu beni 5 sene evvel sosyal paylaşım sitesinin birinden eklemiş ve bir süre sonra bana olan ilgisinden bahsetmişti. Bu 5 sene içerisinde yalnızca geçtiğimiz haziran ayında bir düğünde karşılaştık ve orada ilk kez canlı olarak birbirimizi gördük. Bu düğüne kadar, kendisi benim evimin önüne defalarca gelip, penceremin dibinde saatlerce beklemiş, ailecek alışverişe çıktığımızda reyonların arkasından beni takip etmiş ve babamin işyerine gidip havadan sudan da olsa sohbet etmiş... Ailemin en başından beri bu durumdan haberi vardı elbette...

O da bende üniversiteyi bitirdik, işe girdik [ gerçi ben sebat edemeyip ayrıldım işten ama :) ], O evini aldı, hala borcunu ödüyormuş. Sırf ben 4 yıllık mezunuyum diye, bu mesele 5 senedir dallanıp budaklandı daha fazla beklemesin bekletmesin diye ( askerliğini 5ay yapması için) açıktan okuduğu önlisans programını 4 yıllığa tamamlıyormuş şu sıra...

Çok aradı beni, çok şans vermemi istedi ama ben hiç yüz vermedim, akraba diye, insanların ağzı torba değil, büzemiyoruz ya, insanların ağzına sakız olmayayım diye...

Neyse son 1 aydır ailesi sürekli aradı, tanışmak görüşmek için gün istedi. Babam bu işin olmasına taraftar gibi bu yüzden zavallım geldi gitti "çağıralım mı ?" diye bana sorup durdu.. Ben bu süreçte bu "orman ürünü" ile uğraşıyordum ya, kafam çok karışıktı erteletip durdum... :1:
Artık hürriyetimi ve bağımsızlığımı ilan ettikten sonra, akrabamız olan bu zata ve ailesine haksızlık ettiğimi düşünerek yarın gelmelerini kabul ettim...

BU kadar önsöz/lerden sonra size danışmak istediğim ve bazılarınıza belkı komik gelebilecek mesele şu;
Şimdi bu aile geldikten sonra bize,ben sevgili kayınvalide aday adayının elini öpmeli miyim hoşgeldiniz derken, Öpsem ayıp mı kaçar, sanki her şey yolunda, herkesin fikri olumlu gibi mi olur, yoksa öpmesem çok mu soğuk görünür?

Çok yüz vermek de istemiyorum açıkçası, zira biraz çok konuşan dedikodu yapan bir akraba topluluğuna sahibim. Biraz da şımarabilen artislenebilen bir yapıları var karakteristik olarak sevgili baba tarafı sülalemin. Şimdi akrabayız diye yüz bulup, ileride olursa bu iş olur olmaz davranmalarını da istemiyorum..:26:

Her zaman ki gibi değerli fikirlerinize ihtiyacım var ... Bir el atın lütfen :1:

canim el öpme kültürümüzde adetimizde vardir ben bunda bir sakinca göremiyorum elini öptü diyede hemende olumu düsünceklerinede sanmiyorum büyüklere hürmet sayi olarak göreceklerdir el öpmeyi.. mesela elini öpmek istersen ama onlar istemez cekerler yada sana belli ederler o zaman tabibi baska...

hakinida hayirlisi neyse o olsun : )

canim el öpme kültürümüzde adetimizde vardir ben bunda bir sakinca göremiyorum elini öptü diyede hemende olumu düsünceklerinede sanmiyorum büyüklere hürmet sayi olarak göreceklerdir el öpmeyi.. mesela elini öpmek istersen ama onlar istemez cekerler yada sana belli ederler o zaman tabibi baska...

hakinida hayirlisi neyse o olsun : )

aman ne bileyim ben şimdi aslında böyle dusunmeme sebep olan sey o esnada aılemınde orada olması. Utanırım onlar varken el öpmeye hal hatır sormaya :17:

anliyorum seni :) konu hassas olunca öyle olmasi normal .. ama bence hic öyle dusunme evine misafir geldiginde nasil davraniyorsan öyle yap kendin gibi olmaya calis ama zor biraz :S:D annen ne dio bu konuda el öpmeye :D bide ona danis oda öp dicekdir bence...

ben olsam daha bişey olmadan elini öpmezdim
tamam hürmet gereği yapılan bişey ama el öpmedi diye de aa bu kız ne saygısız demezler heralde
kendi fikrimi söylüyorum eğer ben erkek tarafı olsaydım girer girmez el öptüğünde demek ki olumlu bişeyler var diye düşünürdüm
bence içinden geldiği gibi yap akışına bırak nasıl olursa öyle gitsin
hayırlısı olsun :49:

tamam hürmet gereği yapılan bişey ama el öpmedi diye de aa bu kız ne saygısız demezler heralde
kendi fikrimi söylüyorum eğer ben erkek tarafı olsaydım girer girmez el öptüğünde demek ki olumlu bişeyler var diye düşünürdüm

buda ayri bir görüs :D ben hic öyle düsünmemisdim.. bizde el öpülür ama olumlu olarak kabul edilmez yani karsidaki olumlu algilamaz kültürel büyüklere saygi diye düsünülür ... ama tabiki öpmesende saygisizlik olarakda görülmez...

buda ayri bir görüs :D ben hic öyle düsünmemisdim.. bizde el öpülür ama olumlu olarak kabul edilmez yani karsidaki olumlu algilamaz kültürel büyüklere saygi diye düsünülür ... ama tabiki öpmesende saygisizlik olarakda görülmez...

olabilir tabii,bizde ancak bayramda seyranda veya çok yaşlıların eli öpülür
eğer öyle diyosan öpüver bişey olmaz:1:

işte ya bende döyle düşünüyorum tamamenn .. Bakalım hayırlısı :17:

Başımdan geçen bir rezalet örneğini de anlatayım bu vesileyle;

Daha evvel istemeye gelen birileri olmustu. Ben odaya girip hosgeldınız dıyecegım, kayınvalıde adayının elını opecegım ya, odaya girmeden evvel kuzenım "siyah olan kayınvalıde" dedi bana iyi dedim bende rahatım yanı kımın elını opecegımı bılıyorum.. (Bu arada iki bayan var ikisininde yaşları bırbırlerıne yakın gıbı gorunuyor)

Girdim odaya, öptüm bayanlardan birnin elini, diğeri ile de tokalaştım. Sonra odadan çıktığımda kuzenlerım teyzelerım anneannem kım varsa gülmeye başladılar. Yanıma gelip dalga geçtiler.. Meğerse elini öptüğüm eltiymiş, kayınvalıdeyle de tokalasmısım... :1:
Benim akıllı kuzenım "siyah olan" derken "esmer olan" demek istemiş. Bende gittim siyah kıyafetli olan eltiyi kayınvalide sanarak elini öptüm bir güzel :1:

Aslında bu rezaletimden sonra el öpmek mi aman aman :53::52:

Son düzenleme:
normalde el öpmek bizim adetimiz saygıdan ileri geliyo
bi ortam tanımadığımız bizden yaşca cok buyuk olan insanların bile elini öpüyoruzz...

ama senin durumun değişik tabi öpersin hehh bu iş tamam derler
öpmezsin vay anasını ne burnu buyuk derler
eğer dediğin gibi bi yapısı varsa sülalenin en doğru kararı annene danışarak verebilirsin
o sana nasıl davranmak gerektiğini konusunda usulunce yol gösterecektir:34:

Ben kesin yine bir rezalet örneği sergilerim zaten gelir anlatırım onu da merak etme pembişcim vukuatlarım bıtmez benım :1:

hehe olsun :) eger olurda görüsme olumlu gecerse tatli bir ani olur bence :) bak kizlarda meraklandi sana söylim : ) kesin yaziyorsunnnnnnnnn bize gelismeleriiii ;)

Yarın öğleden sonra gelecekler ... Anneme de danıştım ne gerek var el öpmeye dedi.. Rahatladım bende ohh :1:
Annem fıkır olarak ortada oldugu ıcın, ne desem alınıyor kızıyor :1: Heyecanlıyım ama heyecanlanamıyorum bıle dogru duzgun laf edecek dıye :1: Çarşamba gunu ne hazırlayacagız ne ıkram edecegız dıye soracak oldum agzıma tıktı lafları. Ne gerek varmıs oncekı gelenlere ne hazırlamısım falan :1: ( Bal gibi de hazırlamıştık halbuki )
Babam biraz istiyor gibi diye ona çemkiriyor oturur konusursun işte akrabalarınla diye :1: Zavallım O da ses çıkartmıyor. Tek kız ve ilk evlat olunca böyle oluyor demek ki..:16:

Dunde bana soruyor ne hazırlayacaksın ne yapacaksın dıye. "Ne gerek var anne oncekılere ne yaptık kı onlara ne yapalım hıc gerek yok " dedım .. Yok Yok yapmak lazım dıyor :52:

Yarın ki krizi atlattıktan sonra ilk işim buraya gelip olup biteni anlatmak olacak :1:

Son düzenleme:
Oturdugum yerden bır işe yaradıysam ne mutlu iyilikmeleği :1:

Evettt nihayet el öpme mevzuunu da kazasız belasız atlatmış bulunmaktayım :46:
Neyse ki benim iyi niyetli kayınvalide aday adayım elini öptürmedi daha doğrusu ne ben elini öpme niyetiyle ona dogru yoneldım ne de O el öptürme girişiminde bulundu böylece atlattık bunu da:1:

Cocugun babasına bayıldım. Melaike adam. bi kanatları eksik :8:
Annesi de mazbut, sevimli, iyi niyetli görünüyor...

Babamın kanaati olumlu yönde, annem sıkıntı çıkaracak gibi, şartları var hanımefendinin :1:
Bizde oturduk konustuk damat aday adayıyla sanırım mobılyaların desenınden duvarların rengıne kadar her seyı hafızasına kazımıstır. Zira cekıngenlıgınden yuzume bakamadı gozlerıyle tavaf etti odayı :1:

Bakalım ne olacak :52:

Oturdugum yerden bır işe yaradıysam ne mutlu iyilikmeleği :1:

Evettt nihayet el öpme mevzuunu da kazasız belasız atlatmış bulunmaktayım :46:
Neyse ki benim iyi niyetli kayınvalide aday adayım elini öptürmedi daha doğrusu ne ben elini öpme niyetiyle ona dogru yoneldım ne de O el öptürme girişiminde bulundu böylece atlattık bunu da:1:

Cocugun babasına bayıldım. Melaike adam. bi kanatları eksik :8:
Annesi de mazbut, sevimli, iyi niyetli görünüyor...

Babamın kanaati olumlu yönde, annem sıkıntı çıkaracak gibi, şartları var hanımefendinin :1:
Bizde oturduk konustuk damat aday adayıyla sanırım mobılyaların desenınden duvarların rengıne kadar her seyı hafızasına kazımıstır. Zira cekıngenlıgınden yuzume bakamadı gozlerıyle tavaf etti odayı :1:

Bakalım ne olacak :52:

kazasız atlatmana sevindim hakkında hayırlısı olsun canım:nazar:

Back
X