El titremesi

Slm kızlar,stres olduğumda yıllardır geçmeyen bir el titremem var,11 yıldır çalışıyorum mümkün mertebe bunu hiç kimseye hissettirmemeye çalıştım zaman zaman gördükleri oluyor,bunun sonucundaki o utanç duygusu da hiç aklımdan çıkmıyor sürekli rezil oldum diye düşünüp çok mutsuz oluyorum,bu haftaiçi de işyerine gelen bi misafire kahve servisi yaparken titredi ve rezil oldum,hatta onları görüp de heyecandan titrediğini falan düşünmüşlerdir belki de yıllardır böyle,uzman doktora gittiğimde ellerimi uzattığımda titremeyince bi şey yapamayacağını söyledi,daha önce bi ilaç tkullandım kısmen biraz iyi gelsede tamamen stres olduğum durumlarda geçirmedi şu anda da emzirdiğim için ara verdim...bu konuyu sanırım birazda en son olayda yine rezil oldum diye kendimi çok kötü hissettiğim için,belki bi teselli cümlesi bulabilirim diye açtım
Öncelikle yanlış bir kodlamanız var, kendinizi aynı şeyi tekrarlayıp durmaktan vazgeçin. Heyecanlanmak rezil etmez, herkesin ortasında yere kapaklanmak rezil etmez, titremek rezil etmez, psikolojik rahatsızlıklar rezil etmez… sadece kötü bir şey yaparsam utanmam gerekir. Yalan, iftira, sadakatsizlik… bunlar ortaya çıkarsa evet rezil olabilirim ama ellerimin titremesi kötü bir şey değil dolayısıyla utanmama da gerek yok.
Ben yıllardır bunu kendime tekrarlarım ve heralde 10 yıldır falan hiç birileriyle heyecanlanmadım rezil olduğumu da hissetmedim.
Bu arada aynı şeyleri farklı kişiler Yaşar, farklı tepkileri yüzünden farklı görünürler. Mesela iş yerinde bir arkadaşımın üstüne bulaşık suyu döküldü ve utançtan tüm gün üstünü kapayarak gezdi sınıfından çıkmadı. Rezil olduğunu düşünüyordu muhtemelen. Diğer hocamız da döktü bir ay sonra ama hiç umursamadan gününe devam etti, o umursamadık işin biz de umursamadık ama sınıftan çıkmayan hocayı düşününce hala üzülürüm.
Bu rezil olma düşüncelerini aşarsanız, sürekli ilk dediklerimi tekrarlarsanız çok iyi gelecektir bence

Öncelikle yanlış bir kodlamanız var, kendinizi aynı şeyi tekrarlayıp durmaktan vazgeçin. Heyecanlanmak rezil etmez, herkesin ortasında yere kapaklanmak rezil etmez, titremek rezil etmez, psikolojik rahatsızlıklar rezil etmez… sadece kötü bir şey yaparsam utanmam gerekir. Yalan, iftira, sadakatsizlik… bunlar ortaya çıkarsa evet rezil olabilirim ama ellerimin titremesi kötü bir şey değil dolayısıyla utanmama da gerek yok.
Ben yıllardır bunu kendime tekrarlarım ve heralde 10 yıldır falan hiç birileriyle heyecanlanmadım rezil olduğumu da hissetmedim.
Bu arada aynı şeyleri farklı kişiler Yaşar, farklı tepkileri yüzünden farklı görünürler. Mesela iş yerinde bir arkadaşımın üstüne bulaşık suyu döküldü ve utançtan tüm gün üstünü kapayarak gezdi sınıfından çıkmadı. Rezil olduğunu düşünüyordu muhtemelen. Diğer hocamız da döktü bir ay sonra ama hiç umursamadan gününe devam etti, o umursamadık işin biz de umursamadık ama sınıftan çıkmayan hocayı düşününce hala üzülürüm.
Bu rezil olma düşüncelerini aşarsanız, sürekli ilk dediklerimi tekrarlarsanız çok iyi gelecektir bence
Çok iyi geldi teşekkürler zira ruh gibi geziyorum kaç gündür

Slm kızlar,stres olduğumda yıllardır geçmeyen bir el titremem var,11 yıldır çalışıyorum mümkün mertebe bunu hiç kimseye hissettirmemeye çalıştım zaman zaman gördükleri oluyor,bunun sonucundaki o utanç duygusu da hiç aklımdan çıkmıyor sürekli rezil oldum diye düşünüp çok mutsuz oluyorum,bu haftaiçi de işyerine gelen bi misafire kahve servisi yaparken titredi ve rezil oldum,hatta onları görüp de heyecandan titrediğini falan düşünmüşlerdir belki de yıllardır böyle,uzman doktora gittiğimde ellerimi uzattığımda titremeyince bi şey yapamayacağını söyledi,daha önce bi ilaç tkullandım kısmen biraz iyi gelsede tamamen stres olduğum durumlarda geçirmedi şu anda da emzirdiğim için ara verdim...bu konuyu sanırım birazda en son olayda yine rezil oldum diye kendimi çok kötü hissettiğim için,belki bi teselli cümlesi bulabilirim diye açtım
Maalesef benim de ellerimde titreme var. Normalde titreme olmaz ama ne zaman bir iş yapmaya kalksam salınım şeklinde bir titreme oluyor. Buna bağlı olarak anksiyetem olduğunu düşünüyorum çünkü toplum içinde iş yaparken daha çok titriyorum. Çay, çorba tarzı şeylerin servisini yapamam mesela. Bu tarz hastalıklarda teşhis koyabilmek çok önemli, bir iki kere doktora gittim mr da bir sorun görünmedi bir teşhis de koyamadı (esansiyel tremordan şüphelenmis olabilir çok hatırlamıyorum) di.. ilacını yazdı ve geçti. Tiroit, tansiyon vb. kan degerlerim de normal. Bazı hastalıklar nedeni belli olmadığı için tam etkin tedavisi de olmuyor bu da onlardan biri. Belki de sadece anksiyete kaynaklıdır psikoloğa da gidebilirsiniz. Ben de bu aralar gitmeyi düşünüyorum. Çok geçmiş olsun

Evet değerlerim normal,psikolojik olduğunu düşünüyorum stres olduğumda titriyor
Benim en yakınım canım arkadaşımda heyecanlanınca kekemeliği artıyor maalesef.işyerinde çok sıkıntı yaşıyor stres yapıyor heyecanlanınca.psikolojik demiş doktoru.terapi aldı çok para harcadı ama yine aynı .dilerim geçer ,herşey yolunda gider ikiniz içinde🤲🤲😔

Aklıma gelmişken söyliyim. Birisi van da sanırım bir amcaya bitkisel kür yaptırmış 3 haftada iyileştiğini söyledi ve bol bol hunnap yedim geçti dedi. Hunnap almayı düşündüm fakat ilaç içiyorsanız dikkat edin deyince vazgeçtim. O amcanın numarasını aldım ama aramadım dediğim gibi ilaç kulladığım için korktum. Numarası duruyor isterseniz özelden verebilirim.
Merhaba o bahsettiğiniz amcanın numarası ve ismini yazarmısınız denemek istiyorum çünkü yaş aldıkça çok artıyor,

Ben duruma göre atıyorum kendimi iyi hissetmedigim zamanlarda titretecek dediğim anlarda bazen dozu arttiriyorum

Ben di.. ile başlayan ilacı kullanıyordum düzenli değil ama topluluk olan yerlere gideceğim zaman alırdım mucize gibi gelmişti. İlk defa ilk işe başlayacağım sırada hamile olduğumu öğrendim tabi ilacı alamadım müdür tanışmaya çağırdı kalbim çarpıyordu çay ikram etti çayı içemedim ellerim titrediği belli olacak diye hiç almadım işe başlayalı 6 ay oldu bu süreçte ilaçta kullanmadım ama hep insanlarla muhatap olduğum bir iş zamanla baya alıştım. Yüksek sesle konuşamazdım konuştum.
yine bazen aniden olduğu durumlar oluyor bir eğitime katıldığımız için müdürden sertifika alırken fotoğraf çekinecektik beni bi çarpıntı titreme tuttu sonra sıra bana gelmeden fotoğraf çekineceğim kişinin babam olduğunu düşünmeye başladım aklıma o geldi yavaş yavaş titreme geçti sonra çekinirken gayet sakindim 😂
Sanırım yapı gereği tam olarak geçmiyor ama biraz da kendi içimizde bitiyor

Back
X