Elalem ne der???

BULUTT

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2007
1.550
20
118
Ankara
arkadaşlar bi türlü kendi kafama göre davranamıyorum hep kontrollüyüm ve bu durum bende artık hastalık oldu sanki.her hareketimde elalem ne der diye düşüncem diye beynim yoruldu resmen.yani kısaca elaleme göre hayatımı düzenlemekten yorgun düştüm sanki.herkesin düşüncesi neden bu kadar önemli benim için.bundan nasıl kurtulucam lütfen yardım edin!!

arkadaşlar bi türlü kendi kafama göre davranamıyorum hep kontrollüyüm ve bu durum bende artık hastalık oldu sanki.her hareketimde elalem ne der diye düşüncem diye beynim yoruldu resmen.yani kısaca elaleme göre hayatımı düzenlemekten yorgun düştüm sanki.herkesin düşüncesi neden bu kadar önemli benim için.bundan nasıl kurtulucam lütfen yardım edin!!

MRb

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa bunu okuyunca yerimden firlayacak gibi oldum

peki bunu yazarken "elalem ne der" diye dusundun mu???

Sakin ama sakin, bu senin ozel hayatin, istedigini yapmakta ozgursun, niye baskalarina bagli tutuyorsun kendini? Kendine guvenmen lazim, sen baskisi için degil kendin için butun ol!! Bu tur davirlardan ne yazikki bir cok kadin magdur ama bu cok yanlis, baskasinin senin hakkinda ne dusundugunu ne yapacaksin? dusunceler kisiye aittir ama bunlar herkes tarafindan kabul edilmek kattiyen zorunda dgl, bu resmen OZEL HAYATA TECAVUZ!!!!

her harekentinde bunu dusunmuyorsundur umarim

valla aklıma geldi bunu yazarken bile.evet özgürüm ancak bu düşünceden kendimi bi türlü alıkoyamıyorum

valla aklıma geldi bunu yazarken bile.evet özgürüm ancak bu düşünceden kendimi bi türlü alıkoyamıyorum

Kadinlar kulubunde, kisisel gelisim diye bir yer var, istersen once oraya bir gir ve konulari gez, cunku orada ozguven ile bir cok konu var... fayda bulacagindan eminim

Canim birak elalem ne derse desin... Elalem gun boyu konusur aksam evine gider ayagini uzatir tv sini seyreder sen uzuldugunle kalirsin. Farkina bile varmazlar insanlari nelere suruklediklerinin. O yuzden ben tam bir cadi gibi davranmisimdir komsular olsn akrabalar olsun inanki boylesi daha iyi. Hakkimda konusan komsulari yakinlari tek tek yakalayip bir daha konusursaniz cok kotu olur sizi pisman ederim herkes kendisine baksin demisligim ve kendi durumlarindaki pisligi hep gozlerine sokmuslugum vardir. Ne demis Bob marley: before u pointing fingers make sure your hands are clean... yani baskasini parmaginla gosterene kadar ellerinin temiz olduguna emin ol. Dini hikaye olarakta "ilk tasi gunahsiz olaniniz atsin " diye bir hikaye var internette aratirsan bulursun... Lutfen onuda okumaya calis. Millet kim ki senin hakkinda ileri geri konusabiliyor herkes kendine baksin once.

Canim birak elalem ne derse desin... Elalem gun boyu konusur aksam evine gider ayagini uzatir tv sini seyreder sen uzuldugunle kalirsin. Farkina bile varmazlar insanlari nelere suruklediklerinin. O yuzden ben tam bir cadi gibi davranmisimdir komsular olsn akrabalar olsun inanki boylesi daha iyi. Hakkimda konusan komsulari yakinlari tek tek yakalayip bir daha konusursaniz cok kotu olur sizi pisman ederim herkes kendisine baksin demisligim ve kendi durumlarindaki pisligi hep gozlerine sokmuslugum vardir. Ne demis Bob marley: before u pointing fingers make sure your hands are clean... yani baskasini parmaginla gosterene kadar ellerinin temiz olduguna emin ol. Dini hikaye olarakta "ilk tasi gunahsiz olaniniz atsin " diye bir hikaye var internette aratirsan bulursun... Lutfen onuda okumaya calis. Millet kim ki senin hakkinda ileri geri konusabiliyor herkes kendine baksin once.

takdir ettim seni olmak istediğim kişisin.hemen bulup okuycam.saolasın

aman canım boşver hayatını yaşa.elalemlere şarkı gönderelim.
elalem ne derse desin hadi hadi hadiiiiiii.

böyle yaparsan sonun annem gıbı olur kafayı yersın ve depresyon hapı kullanmak zorunda kalırsın. bı kere sen ne yaparsan yap elalem konuscak bırsey mutlaka bulur. mıllete gore yasanır mı yaa? kafanda yerestırme lazım bunu. kaç yasındasın bılmıyorum ama ınsanlardan darbe ala ala anlarsın herseyı. benım kımse umrumda bıle değıl. gayette rahatım. senın gıbı dusunenler cabuk çöker . kendını toparla ve cesaretını topla. senden degerlı kımse yok bu dunyada onu unutna !!

hiç anlamıyorum kafanızdan gecenleri.inan cözemıyrum senı zaten annemle anlaşamadıgımız ılk konu bu. milet ne der. ne derse der. kafama bakarım ben. 18 yasında sevdım. 20 yasımda nişanlandım ve 22 yasımda evlenicem. mıllette bana cok konustu. acelem mı warmıs. kocasızlıktan olmusmuymusum. falan fılan. öz teyzem bıle arkamdan konustu gıttım tanıdıklara dedım kı teyzeme söyleyın agzını kapatsın agzını yırtarım onun. umrumda degıl kımse. kımse benm hakkımda konusamaz. yıgıtse karsıma ıkar ztn.

valla bu konua cuk diye oturan bi yazı aklıma geldi hemen paylaşıyorum;

"Çok hızlı yaşarsın, yavaş git derler.
Yavaş yaşarsın, ölü gibisin derler.
Orta halli yaşarsın, monotonsun derler.
Gülersin, ne gülüyo bu deli gibi derler.
Ağlarsın, bunalım derler.
Susar dinlersin,dilini mi yuttun derler.
Konuşursun, sus bi artık derler.
Çalışırsın, amele derler.
Yatarsın, beleşçi derler.
Kısacası derler de derler...
İnsanı candan ederler sonra da ölüm sana yakışmadı derler
e neyi beğendiler ki bunu beğensinler?
anlarsınki gelmiyor artık geriye geçen günler.

Ona buna kulak vermeye bir son ver,
yoksa onun bunun lafına baktı böyle oldu derler..."

:1:

kendi kapının eşiğini temızlemeden komsunun damına laf atma dıye bır laf vardır.hep derler bak bizde dıyoruz sımdı aaa boyle konumu olur ele güne karşı.

hiç takılı kalma canım once senın ne dusundugun onemlı egerkı sen fıkır almak ıstersen sorarsın ondan sonrasına baskasına laf düşmez.hee soyle bır durumda var sende konusturma lafını ver yerıne geç seyrek bak o zaman kımse sana bırsey soyleyemez elalemde konusamaz.senın bu durumun kendıne karsı olan guvensızlıgınden kaynaklanıyor bısey yaparsın mıllet ne konusur dersın yapamazsın aynı seyler tekrarlanır ve sen artık baskalarının dusuncelerıne gore hareket etmıs olursun kendı kendıne kararlar verıp ayaklarının uzerınde duramazsın.bak psikolojim bozuldu dıyorsun sımdıden sana zarar vermeye baslamıs canım.kım ne derde desın boşverrr

Elalem ne mi der, boşverrrrrrrr. elalem kim ya. Sen onların zekasından, eğitiminden, hayat görüşünden emin misin ? Çokmu önemli elalem senin hayatında. Eeee ozaman hiç düşünme onları ve sakın hayatını elaleme göre yönlendirme. Hayat senin ve bir kez yaşayacaksın.

Son düzenleme:
valla bu konua cuk diye oturan bi yazı aklıma geldi hemen paylaşıyorum;

"Çok hızlı yaşarsın, yavaş git derler.
Yavaş yaşarsın, ölü gibisin derler.
Orta halli yaşarsın, monotonsun derler.
Gülersin, ne gülüyo bu deli gibi derler.
Ağlarsın, bunalım derler.
Susar dinlersin,dilini mi yuttun derler.
Konuşursun, sus bi artık derler.
Çalışırsın, amele derler.
Yatarsın, beleşçi derler.
Kısacası derler de derler...
İnsanı candan ederler sonra da ölüm sana yakışmadı derler
e neyi beğendiler ki bunu beğensinler?
anlarsınki gelmiyor artık geriye geçen günler.

Ona buna kulak vermeye bir son ver,
yoksa onun bunun lafına baktı böyle oldu derler..."

:1:
hakkaten cuk oturmuş ellerine sağlık.

ironihayat adanul ikinize de teşekkür ederim vakit ayırıp yazdığınız için evet sanırım kendime üvenim yok birde rahmetli annemden sonra onun bütün huylarını kaptım çok garip ama o napıyosa kızdığım herşeyi yapar oldum.neyse bikaç psikoloji kitabı aldım okuyum bakıyım.kafa değişsin istiyorum

Sen de başkalarına göre "elalem"sin. Elalem diye bir şey yoktur, kendin dışında kalan herkesi bütün olarak görmemelisin.

Back
X