• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ELALEM

DEMRE

Popüler Üye
Pro Üye
12 Haziran 2020
2.115
7.290
108
Herkese hayırlı güzel bir pazar gunu dilerim...sizlerin bir konuda dusuncelerinizi öğrenmek istiyorum.

Ben iki sene önce boşandım.aldatma ve başka kadın sebebiyle terkedildim eski adam beni aldattığı çocuklu kadınla hemen evlendi.gerek aynı sektorde olmamız gerekse onlarla karşılaşmamak adına şehir değiştirdim işimide yaşadığım şehire taşıdım. sevdigim bir şehirde yeni düzen kurdum.yalniz yaşıyorum. Evimi seviyorum ferah genis yeni yeni güzel dostluklar kurmaya basladim.hafta içi çalışıyorum. Gel gelelim elalem ne der düşüncesi hayatta hep beni çok fazla etkiliyor.soyleki mesela haftaici işe giderken asla sitenin on bahcedeki kapısını kullanmıyorum biriyle karşılaşirim biri görür diye hep asansörle garaja inip arabayla garajdan girip cikiyorum pandemi sürecinde olduğumuzdan dolayı komşular arasında görüşme yok sadece asansörde yada bahçede karsilasilinca merhaba merhaba sanki insanlar benim hikayemi biliyor halime üzülüyor şaşırıyor gibi...halbuki ne boşanmayı ne boşanma sürecindeki o tantanayi burda yaşamadım.ses yüksekliği bile olmamistir yeni evimde kendi halimde sakince edeplice girer çıkarım ne giyimimle ne hareketlerimle dikkat cekmem ama garajdan...
Komşular akrabalar enistemler durumumu bilen iş arkadaşlarim ne der pek dusunurum.beni pek etkiler ..
Hatta bosandigim adamı bile senelerce bu uğurda çekmiştim elalem ne der ne düşünür el seyre doymaz sus el seyre doymaz çek diye diye....

Sizin için elalem ne derece önemli hayatınızda?ne derece önem vermeliyiz aslında ?

Kim bu elalem cidden çok merak ediyorum.
Şu sıralar kv min bir sebepten dolayı el ne der el ne der diye takıntısı var ve benim çıkarımım kendisi öyle bir şey duyduğunda bunu yargılayıp dedikodusunu yapacağı için elaleminde öyle yapacağını düşünmesi.
Benim elalemim yok mesela hiç olmadı.
Sizin de olmasın.

Herkese hayırlı güzel bir pazar gunu dilerim...sizlerin bir konuda dusuncelerinizi öğrenmek istiyorum.

Ben iki sene önce boşandım.aldatma ve başka kadın sebebiyle terkedildim eski adam beni aldattığı çocuklu kadınla hemen evlendi.gerek aynı sektorde olmamız gerekse onlarla karşılaşmamak adına şehir değiştirdim işimide yaşadığım şehire taşıdım. sevdigim bir şehirde yeni düzen kurdum.yalniz yaşıyorum. Evimi seviyorum ferah genis yeni yeni güzel dostluklar kurmaya basladim.hafta içi çalışıyorum. Gel gelelim elalem ne der düşüncesi hayatta hep beni çok fazla etkiliyor.soyleki mesela haftaici işe giderken asla sitenin on bahcedeki kapısını kullanmıyorum biriyle karşılaşirim biri görür diye hep asansörle garaja inip arabayla garajdan girip cikiyorum pandemi sürecinde olduğumuzdan dolayı komşular arasında görüşme yok sadece asansörde yada bahçede karsilasilinca merhaba merhaba sanki insanlar benim hikayemi biliyor halime üzülüyor şaşırıyor gibi...halbuki ne boşanmayı ne boşanma sürecindeki o tantanayi burda yaşamadım.ses yüksekliği bile olmamistir yeni evimde kendi halimde sakince edeplice girer çıkarım ne giyimimle ne hareketlerimle dikkat cekmem ama garajdan...
Komşular akrabalar enistemler durumumu bilen iş arkadaşlarim ne der pek dusunurum.beni pek etkiler ..
Hatta bosandigim adamı bile senelerce bu uğurda çekmiştim elalem ne der ne düşünür el seyre doymaz sus el seyre doymaz çek diye diye....

Sizin için elalem ne derece önemli hayatınızda?ne derece önem vermeliyiz aslında ?
Elalemi düşünerek,elaleme göre giyinerek,elaleme göre yasiyarak onları doyuramazsin.Bu elalem de ne yaparsan yap konuşacak bir şey bulur zaten.Ayrica bu elalemin değer yargılarının doğru olduğunu nereden biliyorsun ?Sanki docentten ders alirmiscasina kulağını kabartip dinliyorsun.Ne derler bilirsin;it urur kervan yurur.Sen elaleme göre yasamayi bir mecburiyet gibi bir vazife gibi görmekten vazgeç öncelikle..Kendi hayatinin kontrolunu tekrar eline almalısın artık...
Ahlaksızlığı yapan eşin,yaşadığı yeri terk-i diyar eden sen..
Konuşulması gereken o,bana ne derler diyerek endişe duyan sen..
Yersiz ve gereksiz kuruntulardan arın..
Hayatıni yasa bence.Su anlattıklarına gore uzun zamandır sana ait bir hayatın olmamış.
Gez,toz,sev,sevil..
Artık hayatın senin olsun,elalemlerin değil

Aklima Sasifelek Cikmazinda ki Aysel karakteri geldi..Kim bu elalem derdi bu ismi olan sekilsiz mahluk niye benim hayatima bu kadar karisiyor..Maalesef toplum olarak boyleyiz erkekler her halti yapar eder yoluna gider ama kadin hep sorumlu..

hayatı el aleme göre yaşamıyoruz ki kapının dışındaki tanıyan yada tanımayan birileri sırf ne der diye düşünmem hiç kimseyi de ilgilendirmez evlnmek kadar boşanmak da normal mutsuz olduğum huzursuz olduğum kötü bir eşi sırf el alem ne der diye çekemem sızın ne yasadiginizdan el alemin haberi varmı umurlarındami hayır onun için siz hayatınıza bakın ilk boşanan siz değilsiniz el alem için değil kendiniz için yaşayın..

Çok sevdiğim bir meslektaşım var. Elalem ne der diye yıllarca anne babasına baktı. Annesi vefat etti 2 yıl önce ve babasıyla kalıyor. Uc kardeşi daha var onlar evli umurlarında değil. Aksi inatçı ters babasıyla yaşıyor 46 yaşında sokağa çıkarken bile babasından izin alıyor. Yıllardır aman beni kınarlar mi aman millet ne der diye yaşadı. Ne zor ne saçma bir hayat.

Elalem akrabalar hep birseyler diyecekler. Uc günlük dünyada sadece kendi mutluluğunuz için gönlünüzce yaşayın.

Kuzum elalem hep konuşur. Ne hakkında konuştuğu önemli. Benim hatam olmayan bir şey için konuşuyorlarsa, ben ne yapabilirim. Umursamam yani, allah onları bu duruma sokmasın der, geçer giderim. Onlara laf mı anlatacağım.

Ben lisede sınıfta kaldım diye herkes bana üniversite kazanmaz evde oturur dedi, çok iyi bir üniversite kazandım okudum sustular şimdide iş bulamadın mı bekar mısın diye sorup duruyorlar, iş bulsam birini bulsam yine konuşurlar belki, insanlar susmaz senin ne yaşayıp hissettiğini de bilmez

Ne yaptınız bu kadar ki köşe bucak kaçıyorsunuz?
Elalem kendi işine baksın siz de istediğiniz gibi hayatınızı yaşayın
Boşa kasmışsınız kendinizi bunca yıl valla

Elalem ne der diye yaşamadım hiç. İstedikleri gibi konuştular. Sonra başka bir konu çıkınca susuyorlar zaten.1-2 gün için tüm hayatımı yakamam Hayatımda da bu yüzden hep mutlu oldum. 👍
Herkesin hayatına kimse karışamaz sonuçta 🤣

Kötü bir durumdan alnınızın akıyla çıkmışsınız.
Kendinize bir düzen kurmuşsunuz. İşiniz, eviniz, arabanız var.
Enişteniz ne diyebilir?

Cok sevdigim bir soz var
İnsanlar kendi işlediği kocaman günahları çuvala basar, senin küçücük yanlışını duvara asar diye
Sen el aleme bakma seni sevenler zaten sana destek olur sevmeyenlere istersen dunyayi ver gene birsey olmaz o yuzden sen uzulme bu kadar takma
Eski es dusunseydi keske bunlari senin ayibin gunahin hatan yokki sen utaniyorsun senin alnin ak ❤️

Aslında sen öyle düşünüyorsun kimsenin sana başka şekilde acıyarak baktığını üzüldüğünü düşünmüyorum boşanmalar artı kimse anormal karışlamıyor artı herkes corona ekonimi zamlar varken kimse sizi düşünmez bile kendinizi kasmayın.

Kötü bir durumdan alnınızın akıyla çıkmışsınız.
Kendinize bir düzen kurmuşsunuz. İşiniz, eviniz, arabanız var.
Enişteniz ne diyebilir?
Her ayrılıkta olduğu gibi hir gür bizde de oldu tabiki eski kalitesizle boşanma asamasinda bir sürü laf söz hakaretlesmeler oldu e tabi onlar duydu hatta bazen tanık oldu ondan öyle dedim

Elalem ne der dedi ile biz de büyütüldük. Yazin tshirt giymemi istemiyordu mesela babam mesela. Bir cok yapmak istedigimize elalem ne der diye izin verilmedi. Sahsen elalemi artik hic takmiyorum. Cünkü hayatimda yerleri yok. Babam vefat ettiginde su elalem dediklerinden hicbir destek görmedik. Elalem diye bildigimiz örgüt yok. Sadece dedikodu yapan aciz savallilar var. Bizim arkamizdan mesela "Babalari öldü, simdi bunlar yoldan cikar" diyen olmus. Elalem diye kendimize kafes kuruyoruz sadece. Benim öyle bir kafesim yok, cocuklarima da kurulmasina izin vermem

Elalem benim hiç önemli değil.
Bak insanlar yapmasan da yaptı derler.
Elalem göre yaşarsan olmaz, zaten en güzel örnek sensin şuan.
İnsan böyle yaşarsa kafayı yer.
Çok güzel söz var "Denizin üstünde de yürüsen, çünkü yüzme bilmiyor derler."
Bak bunu senin o elalem dediklerin yapar.
O yüzden doğruysan, dürüstsen bırak elalem ne derse desin.

Diyelim sizin site komşunuz benim.
Sabahları asansörde karşılaşıp günaydınlaştığım, sitede yalnız yaşayan bir kadınsınız. Bir şekilde geçmişinizi öğrendim.

Siz de benim, sizin geçmişinizi öğrendiğimi biliyorsunuz. Ve acaba hakkımda ne düşünüyor acıyor mu üzülüyor mu diye merak ediyorsunuz.
Cevap veriyorum: umrumda olmaz.
Yani insanların başına türlü çeşitli iş gelir iyisiyle kötüsüyle, bunun da başına bu gelmiş neyse ki kendi hayatını kurtarmış der geçerim.

Elalem dediğiniz ne ki. Biri bana birşey diyecek olsa ayol sen önce kendine bak başkasını sonra dert et der geçerim.

Siz muhtemelen kendinize acıdığınız için herkesin acıyacağını düşünüyorsunuz. Bu psikolojiden kurtulmak için destek alın. Tam tersine başka bir şehirde herşeye sıfırdan başlayacak kadar güçlüsünüz 💐

Her ayrılıkta olduğu gibi hir gür bizde de oldu tabiki eski kalitesizle boşanma asamasinda bir sürü laf söz hakaretlesmeler oldu e tabi onlar duydu hatta bazen tanık oldu ondan öyle dedim
Bu çok normal.
Aldatan eşe sakince boşanalım diyecek kadın yoktur. Bunu anlamlıyorlarsa onların sorunu. Aldatıldıktan sonra öfkeyle yoğrulup sadece kendine odaklanan tek kadın Asya, o da kurgu karakter. Bence çok doğru kararlar almışsınız. Kim ne derse desin, siz iç huzurunuzu yoğunlaşın.

Back
X