• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elden verme ilk is tecrübesi

Patidostu

Çok pati az insan çok huzur
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.441
13.762
248
Gecen konumdaki okul oldu 💕 Fakat şöyle ben ilk arayıp personelinize maas araliginiz ne diye sormuştum. Söylediginin biraz fazlasını istemiştim orta yolu buluruz demişti. Neyse bugün gidip görüstüm sordum maasi hic konusmadık diye sizin dediğiniz olsun dedi pazarlık yapmadı hiç. Ama sözlesme imzalarken brüt maas 2943 yaziyordu biz 3600 e anlastık. O sıra nasılsa kurs dönüsü yeni sözlesme yapıcaz diye takılmadım. Fakat bugün arkadaslarımla konustugumda hepsinin hemen hemen ayni durumda olduğunu öğrendim. Hep sözlesmeyi düşük yapıp. Kalanini elden veriyorlarmış. Böyle yapıyorlarsa sorun yok tabi sonsuza kadar orada calışma planım yok sigorta düsük olabilir. Ama ben endiselendim ya yatirmazlarsa diye 🤷 Hic bu durumdan mağdur olan ya da olmayan var mi aranızda ?
Güncelleme :
Ya benim bu kurum hiç içime yatmıyor. Sözlesmenin nüshası var bende. Whatsapptan ücret konusmustuk daha önceden o ücretin altı yazıyor. Ama bugün sordum, sözlesmede yazan maaşın üstünü tamamlayacağız onun bir resmiyeti yok diye bana mesaj attı. Şimdi sorum şu : Ola ki tamamlamadılar, ben ayrılmak istedim tazminat davası açarlarsa ben bu mesajı kanıt olarak gösterebilir miyim ?

Son düzenleme:
evet bunu firmaların yüzde 90 ı yapıyor... elden aldığınız tutarı ödememe gibi bişey yapamazlar çünkü işin ucunda sizin şikayet etme ihtimaliniz var
Şikayeti nasıl ispatlayacaklar. Bu konuda 2 adet şahit olması lazım yoksa hiç bir şey yapamıyorsunuz.

Şikayeti nasıl ispatlayacaklar. Bu konuda 2 adet şahit olması lazım yoksa hiç bir şey yapamıyorsunuz.
üretimde çalışan birinin ispatlaması zor ama mesela ben muhasebede çalışıyorum öyle bi durumda her türlü ispatlarım çalıştığın pozisyona göre değişir

üretimde çalışan birinin ispatlaması zor ama mesela ben muhasebede çalışıyorum öyle bi durumda her türlü ispatlarım çalıştığın pozisyona göre değişir
Ben de muhasebedeyim bizim şansımız hesapların içinde olmak. Konu sahibi öğretmen o yüzden ispatlaması zor. Bu konuları iyi bilirsiniz zaten muhasebede olduğunuz için

Ben de muhasebedeyim bizim şansımız hesapların içinde olmak. Konu sahibi öğretmen o yüzden ispatlaması zor. Bu konuları iyi bilirsiniz zaten muhasebede olduğunuz için
evet o zaman zor malesef ama şu dönemde işsiz kalmaktan iyidir işverenler koronayı bahane ederek iyice her şeyi kısıyor zaten

Malesef çoğu firmalar yasal olmadığı halde bunu yapıyor. Maduriyet Tazminat aldığınızda yaşarsınız çünkü bürüt ünüz düşük görünecek ya da işsizlikten yararlandığınızda düşük alırsınız
Onlardan yararlanmam icin en az 6 aydir sigortalı çalışan olmam lazım. Benim kafamdaki bir iki sene maks. calışıp atanmak. O yüzden sigortayı dert etmitorum yeter ki normali düzgün yatirsinlar.
Vergi kaçıran işyerinden hayır gelmez. Sizin anlaştığı iz üç kurusun bile hesabını yaparlar yasal olarak elden vericeklerdi paranın hükmü yok. Nasıl olsa ispat edemez diyip onu da kesintiye ugratirlar. Çevremde çok gördüm. keşke hiç baslamasaydiniz.
Baslamamak gibi bir şansım yoktu maalesef. Ya tüm arkadaslarim elden alıyoruz özel okullarin hepsi böyle diyor 2500-2600 alanların ancak ayni gösteriyorlarmış.

Onlardan yararlanmam icin en az 6 aydir sigortalı çalışan olmam lazım. Benim kafamdaki bir iki sene maks. calışıp atanmak. O yüzden sigortayı dert etmitorum yeter ki normali düzgün yatirsinlar.
onları dert etmiyorsanız başlayın o zamann

Bir de hanımlar arkadaşlarım şey dedi sertifika almadan calısamıyoruz biz normalde. Kurumlar sigorta girisini yapıyormuş ama ücretsiz izinde gösterip yatırmıyormuş. Benim anlaştığım öyle yapmadı belki bir ihtimal diyorum. Bir de anlamadigim kimisinin sigortasini 2200 kimininki 2600 kimininki 2700 gösteriliyormuş neye göre değişiyor bu ?

Sözleşmenin bir örneğini alın ve şikayet edin lütfen. Maaşın gerisini elden vermek nedir ya. Sigortanizinda hesabınıza yatan para üzerinden yapılacağının farkında misiniz. Bitmedi böyle is yerleri

Back
X