Elden verme ilk is tecrübesi

Gecen konumdaki okul oldu 💕 Fakat şöyle ben ilk arayıp personelinize maas araliginiz ne diye sormuştum. Söylediginin biraz fazlasını istemiştim orta yolu buluruz demişti. Neyse bugün gidip görüstüm sordum maasi hic konusmadık diye sizin dediğiniz olsun dedi pazarlık yapmadı hiç. Ama sözlesme imzalarken brüt maas 2943 yaziyordu biz 3600 e anlastık. O sıra nasılsa kurs dönüsü yeni sözlesme yapıcaz diye takılmadım. Fakat bugün arkadaslarımla konustugumda hepsinin hemen hemen ayni durumda olduğunu öğrendim. Hep sözlesmeyi düşük yapıp. Kalanini elden veriyorlarmış. Böyle yapıyorlarsa sorun yok tabi sonsuza kadar orada calışma planım yok sigorta düsük olabilir. Ama ben endiselendim ya yatirmazlarsa diye 🤷 Hic bu durumdan mağdur olan ya da olmayan var mi aranızda ?
Maaşınızın bir kısmını elden veriyorlarsa, vergi kaçırıyorlar demektir. Gerçi kimi kime anlatacaksınız ki... Umarım üzerinde anlaştığınız koşulları dahil ederler. Ne olur ne olmaz, sözleşmelerin fotokopisini çekin. Hak ihlâline uğradığınızda yasal gücünüzü kullanacak bir yazılı belgeniz olur. Bir de, sigortayı düşük yatırmaları, ya da hiç yatırmamaları illegal, çünkü işsizlik maaşından yararlanmanız için belli bir sigortalı çalışma süresini doldurmanız lazım. Kusura bakmayın; ama o yere güvenemedim.

Normali yatırırlar dert etme
Sigortayı da eksik gösterirler kesin
Yatırmazlarsa şikayet edersin.
Çalışıp atanmaya bak.
Kolay gelsin

suanki maddi durumunuzu bilemiyorum ama bu donemde is bulmak cok sikintiliyken,cokda sorgulamak ne kadar dogru..ya bastan kabul etmeyip,baskasinin kismetine mani olmayin yada cidden ise ihtiyaciniz varsa simdilik bir sure idare edip sonrada duruma gore hareket edin..simdiden hayirli olsun isiniz..

Maaşınızı elden veriyorlarsa, vergi kaçırıyorlar demektir. Gerçi kimi kime anlatacaksınız ki... Umarım üzerinde anlaştığınız koşulları dahil ederler. Ne olur ne olmaz, sözleşmelerin fotokopisini çekin. Hak ihlâline uğradığınızda yasal gücünüzü kullanacak bir yazılı belgeniz olur. Bir de, sigortayı düşük yatırmaları, ya da hiç yatırmamaları illegal, çünkü işsizlik maaşından yararlanmanız için belli bir sigortalı çalışma süresini doldurmanız lazım.
Kusura bakmayın; ama o yere güvenemedim.
ortanizinda hesabınıza yatan para üzerinden yapılacağının farkında misiniz. Bitmedi böyle is yerleri
[/QUOTE]
Tüm okullar böyle diyor arkadaşlarım. Cok kurumsal okullar yapmıyor ya da uzun süreli çalışan elemanlara yapmıyorlarmış diyorlar 😔 Kime sorsam yasal değil ama normal her kurum yapıyor diyor.

Bizim de buna benzerdi. Zaten 2400 lira alıyoruz, bunun da hepsini bankaya yatırmıyor mesela,elden veriyor. Bazı aylar da fazla yatırıp fazla kısmı biz muhasebeye veriyorduk filan. Özel sektör = üçkağıt

Bizim de buna benzerdi. Zaten 2400 lira alıyoruz, bunun da hepsini bankaya yatırmıyor mesela,elden veriyor. Bazı aylar da fazla yatırıp fazla kısmı biz muhasebeye veriyorduk filan. Özel sektör = üçkağıt
asgari ücret zaten 2.324,71TL değil mi? Günlük mü yatırıyorlardı ?

Bu konuda bilginiz olmamasi a cok sasirdim cunku turkiyede isyerleirnin %90i bu sekilde calisiyor yillarca bu sekilde adim maasimi aksatma olmuyor duzen boyle. Bazilari fazla yatiyor demissiniz nasil anlasirsaniz oyle yatirirlar bazilari asgariden biraz daha fazla verir bazilari asgari gibi.
ben asgari ucreti yatirip kartlari iscilerden alip parayi cekip calisanlara asgarininde altinda ucret veren firma biliyorum bakinca hersey yasal ispatlanmasi imkansiz malesef cok var boyle seyler

Cok sevindim karamella , ev mi tutacaksin ? Ne yapacaksin ? Valla ben senden daha cok heyecanlandim sanirim 😂😂
Bir genc kadin daha hayatindaki manyak erkekten kurtuldu, yuppiiii ( abinden bahsediyorum)
Ya sen var ya sen :KK53:
Normali yatırırlar dert etme
Sigortayı da eksik gösterirler kesin
Yatırmazlarsa şikayet edersin.
Çalışıp atanmaya bak.
Kolay gelsin
Ay insallah galiba ilk maasimi alana kadar her gün baska konu acicam :confused:
suanki maddi durumunuzu bilemiyorum ama bu donemde is bulmak cok sikintiliyken,cokda sorgulamak ne kadar dogru..ya bastan kabul etmeyip,baskasinin kismetine mani olmayin yada cidden ise ihtiyaciniz varsa simdilik bir sure idare edip sonrada duruma gore hareket edin..simdiden hayirli olsun isiniz..
Teşekkür ederim biraz mecbur kaldım aslında. O şehir icin normal bir fiyat aslında akmasa da damlar. Ama baska bir yerle de ayni fiyata cok rahat anlasabilirdim böyle olacağını bilseydim

Kusura bakmayın; ama o yere güvenemedim.
ortanizinda hesabınıza yatan para üzerinden yapılacağının farkında misiniz. Bitmedi böyle is yerleri
Tüm okullar böyle diyor arkadaşlarım. Cok kurumsal okullar yapmıyor ya da uzun süreli çalışan elemanlara yapmıyorlarmış diyorlar 😔 Kime sorsam yasal değil ama normal her kurum yapıyor diyor.
[/QUOTE]
Çok doğru, benim daha önce çalıştığım bir kurum da son aylarda eksik ücretlerimizi elden veriyordu. Hem de kesilen yemek ücretlerine kafadan karar veriyorlardı. Bu duruma artık itiraz etmiştim.
Sözde bu durumun yasadışı olduğunu savunuyoruz; ama böyle işyerleri için kim nasıl bir yaptırım uyguluyor, Allah aşkına? İşte bunlar da, o tedbirsizlikten dolayı serbestçe hareket ediyorlar.

Tüm okullar böyle diyor arkadaşlarım. Cok kurumsal okullar yapmıyor ya da uzun süreli çalışan elemanlara yapmıyorlarmış diyorlar 😔 Kime sorsam yasal değil ama normal her kurum yapıyor diyor
[/QUOTE]
Çok doğru, benim daha önce çalıştığım bir kurum da son aylarda eksik ücretlerimizi elden veriyordu. Hem de kesilen yemek ücretlerine kafadan karar veriyorlardı. Bu duruma artık itiraz etmiştim.
Sözde bu durumun yasadışı olduğunu savunuyoruz; ama böyle işyerleri için kim nasıl bir yaptırım uyguluyor, Allah aşkına? İşte bunlar da, o tedbirsizlikten dolayı serbestçe hareket ediyorlar.
[/QUOTE]
Ya aslında biri sikayet ettiginde diğer çalışanlar da sikayet etse sorun olmayacak ama issiz kalırım korkusu var onlar da haklı

Onu tam çözemedim, onların kılıfına uydurdukları bi sistem var, o yüzden asgari ücret gibi gösteriyorlar, tabi nasıl yapıyorlar bilemiyorum. Daha pek çok katakulli iş var emin ol.
o zaman sizi ücretsiz izinli gösteriyorlardır ya da dediğim gibi günlük sigorta giriyorlardır. Bu da aylık 21- 22 güne tekabül eder. Bu şekilde aslında asgari ücret veriyoruz diyebilirler

Hem o korku var, hem de bazıları el altından yönetimle anlaşıyor olabilir. Maaş konusunda mangalda kül bırakmayan; ama bir sonraki yıl aynı yerde müdür yardımcısı olan nice koçyiğitler gördüm. :KK70:

Egitim kurumlari boyle ,bizde kurs isi yapiyoruz ,asgariden sozlesmeler yapilur ,ustu elden verilir

Konusahibi, öğretmenlikmyapacağın kurum özel okul yani kolej mi yoksa özel öğretim kursu mu???

Neden bu kadar az ki verdikleri maaş? Ben de ona takıldım ve bence de vergi kaçıran işyerinden hayır gelmez.

Back
X