canım meraba;
ben lise 1 de gitar çalmaya klasik gitarla başladım. yaklaşık 5 ay klasik gitar kursuna gittim, sonra bıraktım. ama sürekli merakım ve gayretim hiç dinmedi. 2 sene klasikle devam etiikten sonra elektrogitar aldım ve o günden beri 5 senedir elektro çalıyorum. ilk gitarım ikinci el bir fender squier'di, sonra da bir ibanez adc 120 aldım. ama sapı dolgun bi gitardır, o yüzen rahat edemedim. 2010 yazında bir ESP/LTD M50 aldım. son derece de memnunum. keşke ilk başladığım zaman tanışsaymışım bu gitarla. sapı inceciktir, eline o kadar iyi uyum sağlıyor ki.. clean tonları bile bir buğulu çıkartıyor sanki, bi değişik bi havası var yani

drive tonları da zaten müthiş.. kendini kaptırıp gidersin

afedersin çalarken sevişiyomuş görüntüsü oluşuyo sanki, o derece keyif alıyosun
ibanezin gio'larını düşünebilirsin dicem, çünkü başlangıçta genelde hep bu satın alınıyo genelde. ama problem çıkartır, hem fiyatı hem tonu hem de işçiliği ucuz bi gitardır. yani sonra memnun kalmassan hevesini de kırmış olmiyim tabi

ne kadar hevesli olduğuna bağlı. iyi bir enstrüman her zaman çalışma şevkini artırır. seçtiğin gitara da baktım. normal tremolo senin için uygun. sakın fikrini değiştirisen de floyd rose'lu bir gitar alma. ben bile bu kadar zamandır çalıyorum, floyd roseun yanına bile yaklaşmam heralde daha da.. seçtiğin gitarın tonu hakkında bişe diyemicem. çünkü markadan markaya ve gitarın yapısına göre bile değişkenlik gösteren faktördür tını. ne yalan söyleyim ben ilk bakışta da bi gitarın tonunu denemeden anlayamıyorum.tabii ki captaingirl arkadaşımız bu konuda sana daha iyi yardımcı olabilir, baya deneyimli bu konularda :) keşke bu konuda bişe diyebilsem de seçtiğin gitar hakkında yardımcı olabilsem. öyle yazıverdim işte
onun dışında, evet ben elektroyu kendim öğrendim sürekli çalışarak. ama günde böyle kaptırıp bi rahat 4-5 saat çalıyodum. ve sürekli metronom kullanıyodum. benim tavsiye ettiğim birakç kitap var. ama bazılarını bulamıyabilirsin.
en başta john petrucci'nin rock discipline kitabını ve cd sini öneriyorum. bu bende var.
sonra troy stetina'nın bir çok kitabı var onlardan birkaçını bulabilrisin nette, hatta sana yolayabilirim.
sonra, bora uslusoy'un solo gitar metodunu tavsiye ederim. bu da çok güzel bi kitaptır. bunu genelde kitapçılarda bulursun.
mesut uğurel'in 1. ve 2. seviye gitar metodları var.
ayrıca bi dönem, zuhal müziğin hazırladığı bir ders kitabı elime geçti. aslında parasız olması gereken bu kitabı bana soktu bi kitapçı eline geçmiş bi yerden. ama fena bi kitap değil. rock gitar metodu diye geçiyo. içinde hem temel bilgiler, hem de usta grup ve gitaristlerden pasajlar var.
gitarı rezil olmaz canım. sadece ona bir çocuğunmuş gibi şefkatli davranman yeter. bakımını yap. aldığın gitarın gövdesine ve boyasına uygun bir temizleyiciyle arada bi sil. pis pis parmak izi güzel olmuyo

ayrıca klavyesinin(fretboard) bakımını yapmayı da unutma. ben limon yağı kullanıyorum dunlop'un. ama akçaağaç klavye üstüne limon yağı sürülmez! onu araştır bi bak. telleri de paslanmaya, parmaklarını yeşile boyamaya başladığında ya da aşırı sertleştiğinde tavsiyem değiştir. bu süre, genelde düzhesap 4-5 aydır ama haftada bir tel eskiten adam bile var yani, çalma sıklığına bağlı

tel konusunda, elixir nanoweb öneriyorum. biraz daha pahalı oluyor sıradan tellerden ama iyidir. uzun ömürlü baya bi.paslanması gecikiyo, üstünde bi çeşit kaplama var. arada bir git bir atölyede koma ve sap ayarını yaptır. pena konusunda, ben dunlop'un sand grip penalarını kullanıyorum. yani parmak kısmında zımpara var ve böylece elinden kaymıyor pena. bu da azıcık maliyetli normal penalara göre ama değiyor. normal pena 1 tl ise bunun tanesi 2 tl. aldığın yere göre de değişiyor tabi. gitarını vurup kırmaktan korkuyorsan, hardcase çanta almanı tavsiye ederim. eğer evden çıkartıcaksan ve taşımaya güvün yeterse tabi

çünkü eşek ölüsü gibi oluyorlar

ben hardcase kullanmıyorum. onun yerine biraz dolgun ritter çantalar var. onlar fena değil, ucuza bulmuştum bi ara aldım.
ben doğru dürüst hiç grupla çalamadım malesef.. çünkü boyu boyuma-seviyesi seviyeme uyacak müzisyenler hiç bulamadım. ya çok iyiydiler ya da çok kötü. o yüzden tek arkadaşım guitar pro ve Line6 marka POD um oldu