Eleştirilmek sadece elestırılmek...

Hayat böyle işte canım öncelikle annenin mekânı cennet olsun...
Şükürki baban ve babanın tarafı yanındaymış atanmışsın işinde varmış.
Bebiste bekliyorsun rabbim kucağına almayı nasip etsin....
Hakkin olanı isteyeceksin önlerin düşünmesi lazım zaten herkes anneanne teyze olamıyor işte canını sıkma lafını da esirgeme.

Selam kızlar
Benim derdim su ki insanlarla teke tek muhatap olmak zorunda kalıyorum. Annem seneler once vefat etti. 11 yaslarındaydım. Annemın yokluğu cogu ınsana benı elestırme fırsatı verıyor. Bakıyorum herkes ıstısnasız sen benı hıç aramıyorsun sen beni sormuyorsun. Ya da boyle hep yargılama pesınde. Arkamdan cok dedıkodu duyuyorum. Halbukı kendı kızları hakkında benım aılem konussun kızlarından once annelerı savunmada olur. Cogu da akraba ıcınde hataları olsada onlara hıc laf arkadan bıle konusmaya cekınırler.Öz ve öz teyzem kendı kızlarından once evlenıyorumm dıye benle küstü bır yolunu buldu küsmek ıcınde. Hiç bısey yokken sen beni saymıyorsun diyerk.Bu tarz bahaneyı bulup cekıldı kenara. Her şeye de cagırdık bırine geldı. Ve benım babam var kendıne dusmedı sonucta. Hıc kımseyi kırmadıgım halde beklentı benden hep beklentı. Bunda sunun etkılı oldugunu defalrca duydum.Anneannem birkaç büyük laf aralarında esmer okudu. Başında annesi yoktu cok cabaladı muhendis oldu atandı. Bunu buyukler overek bırkac defa demısler. Kızlarda hep kendılerınden üstün görüyorum sandı halbukı onlar gördü hep. Ne zmankı unıversiteye basladım hep elestırıldım ıstenmedım bır yerde. Annesi için ne yapıyor?Çocugun kız olursa annenınn adını koycak mısın sorusuna yiğenımın adı koyuldu aynı anda ıkı kuzen adı olur mu koymasaa kardeşim onceden koyulurdu dedıgım ıcın bir akrabanın kızı annesini oyle bır susturdu ki sus anne sen karısma dedi manalı manalı. Sankı koymak ıstemıyor gibisinden. Bu baba tarafından bırı uzak akraba dusununki ona bile ne dert olmuş ne kotulugum dokunmus.Sankı onlar benden cok annemı sevecek ya da deger verıcek. Sırf elestırmek ıcın sırf. Suan benle gorusmuyor anne tarafımdan bırkacı hakkım olan hissemi istedıgım ıcın.On beş yıldan fazladır hak verılmıyır bende kotu olduktan sonra hiç biri düşman gibi düğünüme gelmeyınce agzımla ıstedım. Tabi once ıstemeyıp ıyı nıyetlı oldugumuz ıcın babm ve ben sucluyuz.Babam hep yanlıs anlamasınlar onlar dusnur senı ygenlerısın yetımlerısın dedı. Düğünumde ne olduklarını yasadık gorduk sonunda. Diyecegım bu ınsanlara ne cevap verecegımı bılmıyorum cokta sogudum.Dusunünki anneniz yok ama baba tarafınız onlardan cok sahıplenmıs sizi. Anneannemde doldurulmus genede gorusuyoruz kopmadık ama bır gram hakkı yok üzerımde. Kaç kere hıc bırı gıtmedı yanına ben gittim yardım ettım. Ne okumamda ne evlenmemde kucuk bır yardım bıle yok. Onu geçtim korkuyor cocuklarından bir şey dıyemıyor.Durumları olmasa hic önemli degıl. Dayı teyze annneannne hepsı durumu cok cok ıyı dıyebılırm.Sankı benim mutlu olmamı hak görmüyorlar. Sizce herkese tavrım ne olmalı mesafem.Anne tarafı tercıhını yaptı benı evlat gormedıler onlrı kendı hllerine bıraktım.Görüştüğüm cevrem uzak yakın akraba bunlar ıcın soruyorum cunku duygusal olarak sureklı elestırı etkılendım.Bir daha yapamamalılar böyle seyler ,bır sekılde kulaklarına gitmeli sözlerım. Sizce ne diyebılrım nasıl bir yol ızlemelıyım kimseyı kırmadıkca ben kıırılıyorum. Bu arada annem ıcın yaptıgım hıc bıseyi ben annem ıcın soyle hayır yaptım demem kımseye ama sankı denmesını ıstiyorlar hayat gosterıs olmus.Annem olsa hep korurdu kımse benı uzecek bir laf bile edemezdı dıyorum hep. Hem özlüyorum hem sevgisini özlüyorum yoklugunuda ömür boyu yasayacagım. Teşekkür ederim simdiden cevaplar için.
Canım bende 7 yaşında annemi kaybettim 1 teyzem hariç kimseden bir şey görmedim annemden miras kaldı anneannem dahi bize vermemek için ne oyunlar çevirdi ne okumamizda ne evliligimizde katkıları olmadı ve çok kalabalıklardir ama arkamızdan konuşmada üstlerine yoktur hiç demediler bu kızlar annesiz nasıl büyüdü demediler acaba psikolojileri ne durumdaydi dayımın babama enişte sen bu kızları çok rahat büyütmüssun deyip kötüledigini bilirim 😮😁O yüzden boşver canım anneciğine yaptığın hayır hayirsizlik kimseyi ilgilendirmez ayrıca annen arkanda yoksa kimse aaa kardeşimiz bize kırılır kızına da şunu demeyelim demez boşver sen uzak dur şükür mesleğinde var muhtaç da değilsin

her akrabamızla, yakınlık dereceleri ne olursa olsun, yakın olmak zorunda değiliz
anneanne, teyze.. bunlar anne yerine geçecek kişilerdir. anladığım kadarıyla insan olarak böyle merhametleri yok.
illa cevap vermeniz gerektiğini düşünmüyorum, belli bir mesafede görüşmek yeterlidir. hayatınıza gereğinden fazla dahil etmeyin.

Hayat böyle işte canım öncelikle annenin mekânı cennet olsun...
Şükürki baban ve babanın tarafı yanındaymış atanmışsın işinde varmış.
Bebiste bekliyorsun rabbim kucağına almayı nasip etsin....
Hakkin olanı isteyeceksin önlerin düşünmesi lazım zaten herkes anneanne teyze olamıyor işte canını sıkma lafını da esirgeme.
Teşekkür ederım güzel dileklerin için canım.Amin çok sag ol.

Canım bende 7 yaşında annemi kaybettim 1 teyzem hariç kimseden bir şey görmedim annemden miras kaldı anneannem dahi bize vermemek için ne oyunlar çevirdi ne okumamizda ne evliligimizde katkıları olmadı ve çok kalabalıklardir ama arkamızdan konuşmada üstlerine yoktur hiç demediler bu kızlar annesiz nasıl büyüdü demediler acaba psikolojileri ne durumdaydi dayımın babama enişte sen bu kızları çok rahat büyütmüssun deyip kötüledigini bilirim 😮😁O yüzden boşver canım anneciğine yaptığın hayır hayirsizlik kimseyi ilgilendirmez ayrıca annen arkanda yoksa kimse aaa kardeşimiz bize kırılır kızına da şunu demeyelim demez boşver sen uzak dur şükür mesleğinde var muhtaç da değilsin
Aynen manevi olarak bıle yanımızda olamıyorlar. Sırf mal uğruna koca koca ınsanlar neler yapıyorlar.Dediğin giibi kardesımız bize kırılır bize bir sey der dıye bır durum olmadıgı ıcın boyleler. Alllah hakkımızı sorsun inşallah. Teşekkür ederrim canım yorumun ıcın.

her akrabamızla, yakınlık dereceleri ne olursa olsun, yakın olmak zorunda değiliz
anneanne, teyze.. bunlar anne yerine geçecek kişilerdir. anladığım kadarıyla insan olarak böyle merhametleri yok.
illa cevap vermeniz gerektiğini düşünmüyorum, belli bir mesafede görüşmek yeterlidir. hayatınıza gereğinden fazla dahil etmeyin.
Teşeklür ederım yorumun ıcın canım. Maalesef bende anne yerıne gecıcek ınsanlardan manevi destek isterdimm ama onu bile gectım onlarda merhamet yok.

Teşeklür ederım yorumun ıcın canım. Maalesef bende anne yerıne gecıcek ınsanlardan manevi destek isterdimm ama onu bile gectım onlarda merhamet yok.
ben de annemi kaybettim. çok zor biliyorum, üstelik ben kaybettiğimde 33 yaşındaydım, yani zaten hayatını eline almış biriydim. ancak ben bile zorlandım. siz 11 yaşında kaybetmişsiniz. mutlaka benden daha zor olmuştur. ancak artık buna takılmayın. zaten kim olsa annenin yerini tutamaz. o nedenle kendi gücünüzle mücadeleye ve dik kalmaya devam etmelisiniz.

ben de annemi kaybettim. çok zor biliyorum, üstelik ben kaybettiğimde 33 yaşındaydım, yani zaten hayatını eline almış biriydim. ancak ben bile zorlandım. siz 11 yaşında kaybetmişsiniz. mutlaka benden daha zor olmuştur. ancak artık buna takılmayın. zaten kim olsa annenin yerini tutamaz. o nedenle kendi gücünüzle mücadeleye ve dik kalmaya devam etmelisiniz.
Allah rahmet eylesin.Doğru diyorsun duygusal olarak çok etkileniyorum aşmam gerrekiyor hep böyle insanlarla karşılaşacagız ömür boyu.Teşekkür ederim.

Hormonlar vs çok duygusalsınız ,anneniz olsa da bi sürü laf gelebilirdi benim annemde çok sakindir ,miras yüzünden çok darbe yedi ,
Hayırlısı böyleymiş ,herkesin gerçek yüzünü görmüşsünüz ne güzel ,
Miras hakkınızı yasal yolla takip edin ,kendi minik ailenizi odaklanın ,
Giden ömrünüzden gider geçmişe takılmayın ,inanın kötülük yapan kendine yapar

Gorusmemek, daha az gorusmek ve malzeme vermemek en iyisi. Onun yerine kaliteli bir arkadas cevresi edinin. Akrabalarla dugunde bayramda gorusursun en fazla.

Back
X