<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="" data-quote="lereenim" data-source="post: 7846984"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/goto/post?id=7846984"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-7846984">lereenim .!.:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
İnsanları eleştirmek yanlış birşeymi? Hataların gösterilmesi yada yanlışların düzeltilmesi neden hoş karşılanmaz? Yanlışların açığa çıkmasından hoşlanmadığımız içinmi? yada yanlış olduğunu bile bile gurur yaptığımız içinmi eleştiriyiy kabul etmeyiz Sizce neden hazmedemeyiz:?
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla...</a></div>
</div>
</blockquote><b><i><br />
genelde eleştirilmeyi hazmedemeyen insanların mantığı şu...etrafımdaki kişilerden duyduğum kadarıyla aktarayım...<br />
"beni eleştirecek olan kişinin benden daha iyi olması lazım... yoksa eleştiriyi kabul etmem..yani önce kendine baksın, eleştiren kişi sanki şu konu da çok iyide benim buradaki eksikliğim göze batıyor "... mantık bu...<br />
halbuki sizden daha iyi insan zaten yoktur... zayıf taraflarını güçlendiren insanlar vardır... o konuyu sizden önce tecrübe etmiş olan insanlar vardır...o kadar...<br />
eleştiri sadece yanlış olan bir durumun düzeltilmesi için yapılmaz... bir şeyin daha iyi olabilmesi içinde yapılır...ama insanlar bunu dahi kabul etmiyor...edemiyor...<br />
arkasında ne var derseniz... tatmin olmamış ego vardır derim... egosu izin vermez kişinin kendini az, yetersiz hissetmesine...ve kişi gerçekten hazımsızsa bunu kişisel algılar... o zaten özünde bir yerlerde çok da yeterli olmadığını bilir...ama kabul etmez... bastırır... biri açığa çıkardığında da ona kızar... bu nedenle savunmaya geçer...<br />
şunları yapamadın dediğinizde evet ama şunları yaptım diyerek savunmayı seçer...<br />
egosu tatmin olmuş, kimsenin sözüyle eksilmeyeceğini ya da artmayacağını bilen insanda eleştiriyi kabul eder...kimden gelirse gelsin...</i></b></div>