- 14 Şubat 2011
- 1.983
- 1.553
- 133
- Konu Sahibi philosophy
Benim rahatsız olduğum iki şekil var aslinda, birincisi insanların birilerinin hayat tarzını,ideolojisini ,kıyafetini tamamen kişisel olduğunu düşündüğüm şeyleri eleştirmesi buna çok sinir oluyorum dayanamıyorum. İkincisi yaptıklarımı bir ortamda paylaştığım fikirlerimi eleştirmeleri burda yapıcı olduğu taktirde kabul ederim tabi hoşuma da gider benim asıl sorunum insanları fazla onemsemem sanirim,bunu da şöyle algılamayın karşıdan tam tersi görünür çok asi dediğim dedik bir izlenim cizerim hatta bazı konularda beni yüzüme karşı eleştirme cesareti bile bulamazlar bu sefer de yanlış mi yapıyorum acaba hata mi yaptım diye içim içimi yer bunu da paylasirim yok fazla abartiyosun insanları fazla onemsiyosun derler ama içten içe abartiyosun diyenler laf sokarlar.Ben çok fazla özeleştiri yaparım bu arada biraz da mukemmeliyetcilik var sanırım aynı zamanda da ,var birseyler de çözemiyorum.
eyvah bu durumda yorum yapamayacağız çoğumuz....
Eleştiriye mi açık değilsiniz yoksa eleştirilme şeklinden mi rahatsızsınız acaba? Ben çok severim eleştiriyi. Ne zaman birisi güzel bir dil ile eleştiri yapsa, teşekkür eder ve hatam nerede diye düşünürüm. Bunu da her zaman kendimi geliştirmenin bir adımı olarak görürüm. Ancak hoş olmayan bir üslup ile karşılaşırsam, ne söylendiğinin zerre önemi yoktur. Bunun için de üzülmek yerine umursamam. Bence siz insanları fazla umursuyorsunuz.
insanlar eleştirmek adı altına minik minik hakaretleri sıralarlar genelde.. o durumlarda yapacağın en iyi şey görmemezlikten gelmek.. mesela buradan başlayabilirsin, biri senin mesajını alıntılayıp mini mini bozmaya çalışıyorsa cevap verme ve başka konuya geç.. yıkıcı eleştirilerden bu şekilde kurtulursun..
ama yapıcı eleştiri iyidir, kendini tanımanı sağlar.. :)
Elestiri guzel birsey…ister olumlu ister olumsuz…surekli bizimle ayni turden olsaydi herkes hayat renkli olmazdi…
Kaldiki elestiriye acik olmamani guvensizlikle ilgili oldugunu dusunuyorum..laflarinin icinden cikamayacagini dusunuyorsun belkide…
Herkesi oldugu gibi kabul etmek gerek bana gore…ve sunu dusun…sen herkesi sevmedigine gore senide herkes sevmek zorunda degil…
Her zaman seni pohpohlamalari ne kadar dogru olur??