Elfen Lied (Anime/Manga seri)

PurpleRain

what if i'm the bad guy?
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2008
8.190
10
156
İngiltere
Hayatımda izlediğim en acıklı animelerden birisi bu, içinizi acıtıyor ama sakın ola yanılıp da masum bir hikaye sanmayın; kollar, bacaklar uçuşuyor, kan gövdeyi götürüyor. 10/10.

elfenliedwallpapery.jpg

İnsan evriminin bir sonraki basamağı olarak kabul edilen Diclonius’ların en ayırt edici özellikleri başlarındaki iki boynuzdur. Dicloniusların yüksek derecede telekinetik güçleri olduğundan, insan ırkına zarar vermemeleri için yakalanıp laboratuarlarda saklanıyorlardır. Bir gün bir kaza olur ve bir diclonius geride bir çok insanı katlederek laboratuardan kaçmayı başarır. Kaçışını tamamlayacağı sırada başından vurulur ve denize düşer. Kaçmayı başaran dicloniusu iki kuzen kurtarır. Diclonius hafıza kaybı yaşamaktadır ve tek diyebildiği şey “Nyuu”dur.

Açılış müzigi lilium ile beni benden alan anime,ilk izledigimde şok olmuştum bu şiddet,bune hırs,+18 yaş kitlesi tavsiye ederim,konu itabarıylada bazı noktaları zayıf kalmış, ama kesinlikle izlenesi bir anime,tanıttıgın için tşk ederim

aha kkda anime seven birini buldum. ben daha çok shounen izliyorum, bu shojo galba?

Açılış müzigi lilium ile beni benden alan anime,ilk izledigimde şok olmuştum bu şiddet,bune hırs,+18 yaş kitlesi tavsiye ederim,konu itabarıylada bazı noktaları zayıf kalmış, ama kesinlikle izlenesi bir anime,tanıttıgın için tşk ederim

Lilium'u kaç kez üstüste dinlediğimi hatırlamıyorum, death note'tan daha fazla beğenilmiş 2004 yılı itibariyle, elfin acıklı şarkısı...

Lilium'u kaç kez üstüste dinlediğimi hatırlamıyorum, death note'tan daha fazla beğenilmiş 2004 yılı itibariyle, elfin acıklı şarkısı...

aslında açılış şarkısı lilium kiliselerde söylenen ilahı tarzı bir müzik,soundtrackını dinlediysen iki farklı yorumu var şarkının ikiside gayet güzel,birde yanılmıyorsam lilium sözleri incilde de geçiyormuş buda artı not olarak bulunsun;)

şarkının orijinali latince; bu da ingilizcesi:

the mouth of the just shall meditate wisdom
and his tongue shall speak judgement
blessed the man who resists temptation
for when proved he shall receive the crown of life
lord, divine fire, have mercy
o how holy, how serene
how benevolent, how comforting,
o lily of chastity

shounen doğrudan kız anime serisi, nodame cantabile'yi de izlemişsindir o zaman decemberim Şeniz özellikle de cowboy bebop seven biri olarak cokacimcoook

shounen erkek die biliorum ben?

hatta terddüt ettim gugıldan baktım şimdi..

Git ve: kullan, ara
Shounen (少年) veya Shōnen Japonca bir kelime olup genç erkek veya erkek çocuk anlamına gelir. Anime veya mangaların hitap ettiği kesimi belirtmek için kullanılır. Bazı shounen örnekler: Bleach, Dragonball, Fullmetal Alchemist, Naruto

yok ben bunları seviom daha çok.. shojo kız animesi, sanırım bu da öle??

cowboy bebop demişken samurai champlooyu da araya sokarım ben Şeniz

shounen erkek die biliorum ben?

hatta terddüt ettim gugıldan baktım şimdi..

Git ve: kullan, ara
Shounen (少年) veya Shōnen Japonca bir kelime olup genç erkek veya erkek çocuk anlamına gelir. Anime veya mangaların hitap ettiği kesimi belirtmek için kullanılır. Bazı shounen örnekler: Bleach, Dragonball, Fullmetal Alchemist, Naruto

yok ben bunları seviom daha çok.. shojo kız animesi, sanırım bu da öle??

cowboy bebop demişken samurai champlooyu da araya sokarım ben Şeniz

şahane karıştırdım valla, karıştırmayı geç, doğrudan öyle biliyordum, iyiki açtım bu konuları ben ya, neler öğreniyorum daha, samurai champloonun çizimlerini sevemedim ben bir türlü akannehir

bu sabah bitirdim bunu da.
sonunu anlamadım. :1ninca:

ben de onu soruyorum "noooolmuş" (cem yılmaz esprisi) akannehir
koutayla lucy öpüştü möpüştü sonra lucynin diğer boynuzunu da kırdılar.
sora ev sahnesi girdi, biri kapıyı çaldı orda bitti.

sonunu ben de unutmuşum yalnız, 2004 ya da 2005 yılında izlemiştim, çok da etkilenmiştim, bir tekrar yapmak lazım galiba :uhm:

forumlarda gezindim biraz, anladım sonunu :ecrin_bebek: ama yine de açıklamak isterseniz dnlerim :ecrin_bebek:

-dizi izleyecek olanlar bu kismi okumaisin-

son bolumunde olaylarin cocukluklarinda o koutanin yalan soylemesi ve nuyu nun da bunu anlamasi uzerine gerceklestirdgi katliam dan orataya ciktigi anlasiliyor.
kisaca nuyu ile kouta cocukken sevgili gibi olmuslar nuyu ona cok baglanmis falan filan.
o son detaylar o kadar onemli degil aslinda netice olarak saatle ugrasiyor ya koca dzi boyunca nuyu, o calismaya basliyor.
en son da kapi caldiginda gostermmiyolar ama bn onun gelmis oldugunu dusunuyorum.
o opusme seramonisinde felan da aslinda bir nevi ozur gibi birsey kendi aralarinda yani.
bir de bi diklonuslarla bir arada bulunan insanlarin cogunun diklonus cocuklari felan olmus ya yakin zmaan icerisinde dunyada insan irkinin sona erecegini felan soyluyor nuyu.
projenin basindaki adam da hatirlarsaniz son bolumlerde boynuzlari gosterdi.
aslinda dizinin devami olsa garanti koutanin felan da cocugu boynuzlu dogar. :))

ben de onu soruyorum "noooolmuş" (cem yılmaz esprisi) akannehir
koutayla lucy öpüştü möpüştü sonra lucynin diğer boynuzunu da kırdılar.
sora ev sahnesi girdi, biri kapıyı çaldı orda bitti.
tuce bak anlatmıştım burda

-dizi izleyecek olanlar bu kismi okumaisin-

son bolumunde olaylarin cocukluklarinda o koutanin yalan soylemesi ve nuyu nun da bunu anlamasi uzerine gerceklestirdgi katliam dan orataya ciktigi anlasiliyor.
kisaca nuyu ile kouta cocukken sevgili gibi olmuslar nuyu ona cok baglanmis falan filan.
o son detaylar o kadar onemli degil aslinda netice olarak saatle ugrasiyor ya koca dzi boyunca nuyu, o calismaya basliyor.
en son da kapi caldiginda gostermmiyolar ama bn onun gelmis oldugunu dusunuyorum.
o opusme seramonisinde felan da aslinda bir nevi ozur gibi birsey kendi aralarinda yani.
bir de bi diklonuslarla bir arada bulunan insanlarin cogunun diklonus cocuklari felan olmus ya yakin zmaan icerisinde dunyada insan irkinin sona erecegini felan soyluyor nuyu.
projenin basindaki adam da hatirlarsaniz son bolumlerde boynuzlari gosterdi.
aslinda dizinin devami olsa garanti koutanin felan da cocugu boynuzlu dogar. :))

mangasını okuyorum şimdi. animenin devamı varmış orda. hatta dayanamıcam okuduğum spoileri vercemmm yukayla kahto evlenmişşşşşşşşşşşşakannehir mangada sonu çookkk farklıymışş.. ben zaten ikisinin beraber olmaları taraftarıydım da kuzen olma işi sakattı.. forumlarda kohtayı hem lucyle görmek istemişler ama ben bilmiorum ne nyu yu ne lucyi sevmiştim..

Back
X