Elif Şafak'tan HDP yazısı

rabia01

Guru
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2009
19.755
11.162
elif-safak_3551.jpg

Elif Şafak, İngiliz gazetesi Financial Times'a yazdığı yazıda Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HDP'NİN BARAJI AŞAMAMASI
Elif Şafak, 7 Haziran genel seçimlerine ilişkin HDP'nin barajı aşamaması durumunda Türkiye'nin silahlı çatışma günlerine geri dönebileceğini yazdı.

KÜRTLERİN BABASI APO
Elif Şafak, "Kürtlerin sürpriz hediyesi Türkiye'de birlik olabilir" başlıklı yazısında Abdullah Öcalan'ı 'Kürt halk hareketinin babası' olarak nitelendirdi.

Elif Şafak'ın Financial Times'a yazdığı yazıdan bir bölüm;

"Seçimde sonuç ne olursa olsun, demokrasinin Kürtler için inişli çıkışlı bir yol olarak kalması muhtemeldir. Hareket ülkenin geri kalanına da egemen olan otoriterlik kültüne bağışık değildir. PKK'nın hapisteki lideri Abdullah Öcalan Kürt hakları hareketinin babası kabul edilir.

HDP yüzde 10 barajını geçmede başarısız olur ve Kürtler Meclis'te temsil edilemezse, Kürt siyasetinde şahinlerin etkisi artabilir. .Türkiye de silahlı çatışma günlerine geri dönebilir"

http://www.ensonhaber.com/elif-safaktan-hdp-yazisi-2015-05-20.html

bence olmaz öyle birşey..kobane olaylarında oldu ama seçim kazanılmadı diye olmaz..yazıyorum............:)

Bunu bende duydum. Bizim burada mardinli bir kız var bir çok akrabası dağa gitmiş. Barajı aşamazlarsa savaş çıkacakmış ne kadarı doğru bilmiyorum.
Allah o fırsatı vermez o canilere inşallah.

Bunu bende duydum. Bizim burada mardinli bir kız var bir çok akrabası dağa gitmiş. Barajı aşamazlarsa savaş çıkacakmış ne kadarı doğru bilmiyorum.
Allah o fırsatı vermez o canilere inşallah.
baraj şu an aşılıyor gibi kızlar,akp neden bu kadar üzülüyor anlam veremiyorum..çözüm özüm dedi rte çözer artık:KK14:

Çözüyolar mı bozuyorlar mı ne yapıyorlarsa onların bir türlü halledemedikleri sorunları yüzünden olan gencecik askerlerimize oluyor
ya 3 çocuk yapın diyor işte asker lazım silah önüne,çöpleri temizlemeye çöpçü lazım..

Hepsi de kendi çıkarları peşinde. Ben oy kullanmak istemiyorum, kullanırsam da birine değil hepsinin üstüne basıcam mühürü alın size oy
sen de haklısın,tek istediğim umarım bir gün torunlarımız o günleri yaşar,kürt,türk müslüman,alevi sunni diye ayrılmadığımz çıkarlar için bir ülkede yaşarlar..

Kimse merak etmesin baraj aşılacak ve inşallah Türkiye cumhuriyeti temiz ve dürüst insanlar görecek artık.

Evet temiz ve dürüst güzel kardeşim. Burdan klavye kahramanlığı yaparak birbirimizi kırarak hiç bişey çözülmüyor. (Sözüm size değil) en iyisi bekleyip görelim inşallah en iyi kim ise en şerefli kim ise o geçsin başa.

barajı aşamayacağı zaten apaçık belli hem barajın altında kalıcak üstüne birde chp den oy çalacak her halükarda ak parti karlı çıkıyor , ayrıca savaş falan çıkmaz kendi arzularını millet yazıya döküyor felaket tellalları.

Bu ülke güzelliği görecek barışı görecek inşallah Allahın izni ile siz hiç sıkmayın canınızı.

Hepimiz barış istemiyormuyuz hepimiz aynı topraklarda huzur içinde yaşayalım istemiyormuyuz söze gelince hepimiz böyle deriz. Ama burda bir Selahattin resmi görseniz veya haber hemen başlıyor kusmalar. Yahu açık açık söyleyin sevmiyoruz Kürtleri deyin de rahatlayın.

Evet temiz ve dürüst güzel kardeşim. Burdan klavye kahramanlığı yaparak birbirimizi kırarak hiç bişey çözülmüyor. (Sözüm size değil) en iyisi bekleyip görelim inşallah en iyi kim ise en şerefli kim ise o geçsin başa.
canım hdp de varsın olsun,biraz önce konuştuk diğer konuda nice kürt kardeşler bizlerden milliyetçi..çözüm diyerek hdp yi bu güne taşıyan akp dir,varsın hdp de mecliste olsun,tek parti tek ses olmasın..demokrasi böyle olur zaten

Hepimiz barış istemiyormuyuz hepimiz aynı topraklarda huzur içinde yaşayalım istemiyormuyuz söze gelince hepimiz böyle deriz. Ama burda bir Selahattin resmi görseniz veya haber hemen başlıyor kusmalar. Yahu açık açık söyleyin sevmiyoruz Kürtleri deyin de rahatlayın.
asla yok öyle birşey kobane olaylarında ben onlar kadar üzüldüm..iktidarın hatası millet yedi birbirini

Bende kürdüm.Eğer gerçekten dediğiniz gibi temiz ve dürüst olduğuna inansaydım bende verirdim oyumu.

X