Elimi neye atsam kuruyor sanki

Astoria

for whom the bell tolls... time marches on.
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2016
17.146
52.865
598
33
Merhaba kızlar

Artık gerçekten isyan sürecine girdim. Bir şeyler için uğraşıyorum, çabalıyorum, ama bir türlü olmuyor. Gerçekten ben nerede hata yapıyorum?

Son zamanlarda akademik kariyer için uğraşıyorum, bölümümde rekabet çok fazla. Sınavlarına çalışıyorum, uğraşıyorum. Mülakatlarda "Neden böyle yazdın yazdıklarından emin misin" diyorlar, yazmasan "Neden bunu da yazmadın" diyorlar. Başka bir okulun dekanıyla bizzat görüştüm, kadın benimle çalışmak istediğini çok söyledi. Sonuç: yine alınmadım. Benden daha düşük ortalamalı, daha az bilgili insanlar girerken ben 2 senedir sürünüyorum. Bunu kendimi övmek için söylemiyorum cidden. Bir işim vardı çalışıyordum, oradan da çıkaracaklar beni herhalde. Kızlar ben nerede hata yapıyorum? Moralim o kadar bozuk ki, bugün işe de gitmedim ağlayıp duruyorum. Uğraşıyorum, didiniyorum ortada hiçbir şey yok. Aileme "Bu sefer de olmadı" demekten utanıyorum artık.

Hata yapmiyorsunuz da sansiniz olmayabilir. Aklima ilk bu geldi. Bir de gorus ve dusuncelerinizin etkisi olabilir. Malum kesimden degilseniz onunuzu kesmeye de calisiyor olabilirler. Ben zamaninda ales sinavindan oldukca yuksek bir puan aldigim halde universitede kalamadiydim. Sebep de malum,hocam acik acik suratima soylemisti

Hata yapmiyorsunuz da sansiniz olmayabilir. Aklima ilk bu geldi. Bir de gorus ve dusuncelerinizin etkisi olabilir. Malum kesimden degilseniz onunuzu kesmeye de calisiyor olabilirler. Ben zamaninda ales sinavindan oldukca yuksek bir puan aldigim halde universitede kalamadiydim. Sebep de malum,hocam acik acik suratima soylemisti

Malum kesimden olup olmadığıma bağlı olduğunu zannetmiyorum ya. ALES puanım mı düşük acaba, 78. Ama sırf ondan mı ibaret bundan daha düşük puanlarla özellere kabul edilenler oldu. Özel okullara bile giremiyorum artık ben ağlamayım da kim ağlasın.

Önce sakin ol arkadaşım ben de iş arama sürecinde kaç yerden red aldım.
Hayat şartları çok zor,elinden geleni yapıyorsun zaten,akışına bırak ve rahatla..

2 senedir akışına bıraktım. Notlarımı yükselttim, bilim sınavlarına çalıştım deli gibi. Benim yarım kadar çalışmayan insanlar girdi ben giremedim. Elimde değil çok üzülüyorum.

Üzülmeyin ve isyan etmeyin.
Bazen öyle güzel kapılar açılıyor ki şükretmeye doyamıyorsunuz.

2 senedir kendimi böyle avutuyorum zaten.

Şu bir gerçek; bir şeyi kafanıza ne kadar çok takıyorsanız onun gerçekleşmesi o kadar çok zaman alıyor.. Hayat "sen bana gözlerini öyle dikerek bakarsan soyunamam ben" der gibi trip atıyor sanki adeta.

Siz yine de isteğiniz, hedefiniz doğrultusunda çalışın, emek verin, çabalayın.. Sonrasını akışa bırakın. Olumsuz düşünerek önünüze negatif blokajlar koymayın.

Şu an ben de bir üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışıyorum ve şunu söyleyebilirim ki; asla aklımda, planımda yoktu. Biraz hayat ve koşullar sürükledi diyelim.

O yüzden kendinizde hata aramayı bırakın ve evrenin akışına güvenin. Size getirdiklerine de şükredin. O sizi doğru zamanda olmanız gerektiği yere yönlendiricektir zaten.

Belki de şansınız akademisyenlikte değil başka bir alanda. Seçeneklerinizi etraflıca düşünün ve sakinleşin. İstediğiniz şeyde kararlıysanız tekrar deneyin, daha iyi yenilin sonra elde edin.

Yüksek lisans yapmam şart benim bölümüm gereği uzmanlık almam gerekiyor. Ama belki başka bir alana yönelebilirim. Yine de istediğim alandan vazgeçmek de içimi sızlatıyor.

Malum kesimden olup olmadığıma bağlı olduğunu zannetmiyorum ya. ALES puanım mı düşük acaba, 78. Ama sırf ondan mı ibaret bundan daha düşük puanlarla özellere kabul edilenler oldu. Özel okullara bile giremiyorum artık ben ağlamayım da kim ağlasın.

2 senedir akışına bıraktım. Notlarımı yükselttim, bilim sınavlarına çalıştım deli gibi. Benim yarım kadar çalışmayan insanlar girdi ben giremedim. Elimde değil çok üzülüyorum.

2 senedir kendimi böyle avutuyorum zaten.
Yoo 78 gayet yeterli bir puan. Demek ki sansiniz yok. Gayet basarilisiniz. Diliniz,kendinizi ifade sekliniz burda gayet guzel. Sadece birazcik sabir ;) insallah sonuc guzel olur

Yapıyla bi ilgisi olabilir mi yani tanımıyorum sizi yanlış da anlamayın ama pasif insanların şansı olmuyor. Sorun bu olabilir mi ?

Senin konun diye girdim , konuyu okuyunca tekrar yukari cikip baktim baskasi mi yazmis diye :)

Kuzum bu ne umitsizlik , bu ulkedeki en zor seylerden biri univde akedemisyen olmak , zamaninda bende denemistim , 2 denemeden sonra da vazgecmistim , torpilin en cok isledigi yerlerden universiteler
Konunun senin basarin yada bilgi birikiminle alakasi yok ki , saglam torpilin olup olmadigiyla alakasi var

Su andaki isyerinde ne sıkıntisi var?

Açıkçası rekabetin yüksek olduğu bölümlerde ben biraz daha agresif olmak gerektiğini düşünüyorum. "Sizi diğer adaylardan ayıran nedir?" Sorusunu mesela insanlar genelde alçak gönüllü cevap verir. Yapmayın.

Yazdıklarınızda da her zaman emin olun,bunu neden yazdın neden yazmadın diyenlere kulak asmayın.

Son olarak tekrar ALESe girmenizi öneririm puanınız düşük değil ancak fark yaratacak kadar da yüksek değil.

Astoria! Gel yanıma!

Benimde öyle neye el atsam kuruyor... işlerim rast gitmiyor...

Gel "kurutma" gücümüzü birleştirelim ve dünya yı kurutarak mahf ederim!!!! :)

Yüksek lisans yapmam şart benim bölümüm gereği uzmanlık almam gerekiyor. Ama belki başka bir alana yönelebilirim. Yine de istediğim alandan vazgeçmek de içimi sızlatıyor.
Lisans eğitiminiz sırasında kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz de çok önemli. Benim psikoloji okuyan bir arkadaşım özelde burslu eğitim alırken , yaz okullarıyla Stanford ve UC Berkeley gibi top okullarda eğitim aldı.Hiçbir şey yapamasa work and travel ile Amerika'ya gitti ve muhteşem bir İngilizce'ye sahip bu yüzden. Lisans döneminde hocalarla çalıştı. Kızın CV sine baktığımda gerçekten kendisini o alanda yetiştirmek istediğini gördüm ve istediği üniversitede master sonrasında doktora programına kabul aldı.
Yapılacak o kadar iş var ki seninde yapabileceğin hemen havlu atmak olmaz. Demek ki yüksek lisans için yeterli olduğunu hocalarına kanıtlayamıyorsun. Onlarla iletişimde olup projelerde çalışabilirsin. Yani alanının içinde olmadığım için fazla yorum yapamayacağım ama kendini öyle bir geliştirmelisin ki Astoria bu iş için biçilmiş kaftan demeleri lazım.

Sistem öyle kötü ki dün haberlerde bu yıl öğrencilerin yarısına yakınının yerleşmediği söylendi. Burslu kazandıkları halde kayıt yaptırmayanlar da olmuş. Çünkü eğitimin sonunu belirsizlik olarak görüyoruz. Böyle hissetmeniz kaygılanmanız çok normal. Siz elinizden geleni yapın. Bazen hepimiz yetersiz hissedebiliyoruz. Ama fırsatlar hareket halindeyken gelir. Umarım bir kapı açılır.

Şu bir gerçek; bir şeyi kafanıza ne kadar çok takıyorsanız onun gerçekleşmesi o kadar çok zaman alıyor.. Hayat "sen bana gözlerini öyle dikerek bakarsan soyunamam ben" der gibi trip atıyor sanki adeta.

Siz yine de isteğiniz, hedefiniz doğrultusunda çalışın, emek verin, çabalayın.. Sonrasını akışa bırakın. Olumsuz düşünerek önünüze negatif blokajlar koymayın.

Şu an ben de bir üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışıyorum ve şunu söyleyebilirim ki; asla aklımda, planımda yoktu. Biraz hayat ve koşullar sürükledi diyelim.

O yüzden kendinizde hata aramayı bırakın ve evrenin akışına güvenin. Size getirdiklerine de şükredin. O sizi doğru zamanda olmanız gerektiği yere yönlendiricektir zaten.

Umarım olur artık bilmiyorum. Giremediğime değil, emeklerime üzülüyorum. Benden daha başarısız insanların kazanıp benim kazanamama üzülüyorum.

Yoo 78 gayet yeterli bir puan. Demek ki sansiniz yok. Gayet basarilisiniz. Diliniz,kendinizi ifade sekliniz burda gayet guzel. Sadece birazcik sabir :KK66: insallah sonuc guzel olur

Nereden arttırılıyor bu şans ehehe. Umarım olur bir gün, teşekkür ederim. :)

Yapıyla bi ilgisi olabilir mi yani tanımıyorum sizi yanlış da anlamayın ama pasif insanların şansı olmuyor. Sorun bu olabilir mi ?

Olabilir, çok pasif değilimdir ama yumuşak bir ses tonum vardır. Sorun nerede bilmiyorum belki de pasiflik gibi algılanıyordur.

akademik kariyer yapmak bu ülkede tamamen kumar.
bunu bilerek başlamalıydınız.
kabul edildiğinizde mobbing, kullanma, fikir çalma, yıpranma vs. hepsini yaşayacaksınız.
üstelik geriye baktığınızda elinizde hiçbir şey de kalmayacak.
üç kuruşa birilerinin egosunu tatmin edip ayak işlerini yapacaksınız gece gündüz demeden.
yıllarca kadroya bile alınmayacaksınız, önünüzü kesmek için çırpınacaklar.
ama siz bunları göze almışsınız bu yola başladıysanız.
o yüzden yıpratmayın kendinizi şimdiden.
önünüzde büyük bir sınav var.
umarım yanılırım.

Acil Koca bul evlen herşey düzelir:halay:

Senin konun diye girdim , konuyu okuyunca tekrar yukari cikip baktim baskasi mi yazmis diye :)

Kuzum bu ne umitsizlik , bu ulkedeki en zor seylerden biri univde akedemisyen olmak , zamaninda bende denemistim , 2 denemeden sonra da vazgecmistim , torpilin en cok isledigi yerlerden universiteler
Konunun senin basarin yada bilgi birikiminle alakasi yok ki , saglam torpilin olup olmadigiyla alakasi var

Su andaki isyerinde ne sıkıntisi var?

Ya herkes de torpille girmiyordur ki demek ki bende bir sorun var ama ne çözemiyorum. Özellerde bile kabul almadım ya, parasıyla gireceğim yerlere. Anlamıyorum. İşyerimde de çıkarma durumları var sanırım, müdürüm laf soktu geçen gün.

Açıkçası rekabetin yüksek olduğu bölümlerde ben biraz daha agresif olmak gerektiğini düşünüyorum. "Sizi diğer adaylardan ayıran nedir?" Sorusunu mesela insanlar genelde alçak gönüllü cevap verir. Yapmayın.

Yazdıklarınızda da her zaman emin olun,bunu neden yazdın neden yazmadın diyenlere kulak asmayın.

Son olarak tekrar ALESe girmenizi öneririm puanınız düşük değil ancak fark yaratacak kadar da yüksek değil.

Evet genelde alçakgönüllü cevap vermeye çalışıyordum. ALES puanımı da yükselteceğim bu sene daha büyük fark yaratır. Başka önerileriniz olur mu benim için? Teşekkür ederim. :)

Astoria! Gel yanıma!

Benimde öyle neye el atsam kuruyor... işlerim rast gitmiyor...

Gel "kurutma" gücümüzü birleştirelim ve dünya yı kurutarak mahf ederim!!!! :)

Ehehe kurusun bu dünya bee. :)

Öncelikle sakin ol lütfen. Buradan tanıdığım kadarıyla değerli bir insansın, kendini çok güzel yetiştirmişsin. Kendinden vazgeçme.

Akademisyenlik keşke yalnızca çalışmayla ve başarıyla elde edilebiliyor olsa. Ben 85 ales puanıyla o kadar çok süründüm ki anlatamam. Defalarca mülakata gittim. Boşuna gelmişsin diyen yerler bile oldu. Hep önceden belli kişiler alındı. Derse hiç gelmeyen, alanında aktif olmayan, hiçbir bölümsel aktiviteye katılmayan arkadaşlar kaldı okulda örneğin. Yüksek lisans yaptım ama araştırma görevlisi olamadım. Vazgeçtim ben. Uğraşıp başarılı olanlar oldu, torpili olmadığı halde akademisyen olanlar da oldu ama ben bırakmıştım peşini.

Mezun olduğum sene Kpss'ye girdim. Ondan 86 puan aldım. Alanımda atama sayısı düşük olduğu için 0.10 gibi bir puanla atamayı kaçırdım. Ardından bir bakanlığın açtığı kadro için mülakata gittim. Kurada çıkan tüm sorulara doğru yanıt verdim fakat alınmadım. 70 puanlı arkadaşım atandı, 73 atandı ben kaldım. Hepsi cemaat bağlantılı kişilerdi. O dönem devletimiz bunları dolduruyordu kadrolara. Şimdi işten çıkartılmışlar, üzülmedim ama benim hakkım yendi. Ondan da vazgeçip sınava bir daha girmedim.

Sana bunları neden anlattım. Başka bir alana yöneldim ama ailevi sebeplerden ötürü şehir değişikliği yapmasaydım vazgeçmezdim kesinlikle. Şu an yine de çok pişmanım. Lütfen devam et denemeye. Ben inanıyorum ki bir gün bir kapı açılacak. Hak ettiğini alacaksın. Yılma lütfen benim gibi. O günlere dönsem belki de bir daha bir daha denerim. Ailene bir daha olmadı demekten utanma. Bu işten çıksan yenisini bulursun, daha iyisini bulursun kendine güven. Hiçbir şey kariyerinin sonu olamaz. Hayat böyle bir şey. Eminim yoluna girecek hepsi. Emeklerini boşa gidiyormuş gibi düşünme, daha iyisi için çabalamak, güzel bir hayat için başlangıç olarak düşün.

Back
X