- 2 Temmuz 2012
- 3.208
- 5.055
- 158
Hayırlısı be gülümYok maalesef :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayırlısı be gülümYok maalesef :)
Rica ederimİnşallah, çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.![]()
Merhaba kızlar
Artık gerçekten isyan sürecine girdim. Bir şeyler için uğraşıyorum, çabalıyorum, ama bir türlü olmuyor. Gerçekten ben nerede hata yapıyorum?
Son zamanlarda akademik kariyer için uğraşıyorum, bölümümde rekabet çok fazla. Sınavlarına çalışıyorum, uğraşıyorum. Mülakatlarda "Neden böyle yazdın yazdıklarından emin misin" diyorlar, yazmasan "Neden bunu da yazmadın" diyorlar. Başka bir okulun dekanıyla bizzat görüştüm, kadın benimle çalışmak istediğini çok söyledi. Sonuç: yine alınmadım. Benden daha düşük ortalamalı, daha az bilgili insanlar girerken ben 2 senedir sürünüyorum. Bunu kendimi övmek için söylemiyorum cidden. Bir işim vardı çalışıyordum, oradan da çıkaracaklar beni herhalde. Kızlar ben nerede hata yapıyorum? Moralim o kadar bozuk ki, bugün işe de gitmedim ağlayıp duruyorum. Uğraşıyorum, didiniyorum ortada hiçbir şey yok. Aileme "Bu sefer de olmadı" demekten utanıyorum artık.
Mülakata girdiğinizde onlar kendini tanitir misin dedikleri andan sonra, onlara sana soru sorabilecekleri alan bırakmalısınız. Örneğin üniv. Okurken aynı anda şunu şunu yaptım dediğimizde cok yönlü olduğunuzu görürler. İşte kliniğe şu yüzden ilgi duyuyorum şunun üzerine çalışmayı düşünüyoruma kadar onlar sormadan siz anlatin. Ben hep bu şekilde davranirim ve inan şimdiye kadar hiç olumsuz bir sonuç ile karşılaşmadım.Harika, siz de mi klinik alanındasınız? Tavsiyelerinizden yararlanmayı çok isterim. Benim bilim sınavları konusunda çok bir problemim olmadı, mülakatlarda bile bilim sınavımın ne kadar iyi olduğunu söyleyenler oldu. Ama neyi eksik buluyorlar bilmiyorum mesela aynı okula birer sene arayla başvurdum. İlk gittiğimde çalışmıyordum, burs olanağı olup olamayacağını sorduğumda "E çalışsan, bizim bölümümüzdekiler çalışıyor" dediler ve baktım yedek listeye almışlar. Tamam eyvallah dedim ikinci sene başvurdum, bu sefer çalışmaya başlamıştım işim vardı. "E sen çalışıyorsun hem okulu hem işi aynı anda yürütebilir misin?" dediler. Ben bu insanların kriterlerini anlayamıyorum açıkçası. Puan yükseltmek dışında nasıl davranmalıyım mesela mülakatlarda, bununla ilgili tavsiyeleriniz olursa memnuniyetle yararlanırım.
Ablam hic calısmadan Ales ten 75 almıstı .Devam ettirip basvurmadi .Tezsiz yuksek lisansa filan basvurun belki olur .Bilemiyorum.
Kücuk kardesim ilk yıl en yüksek puanliydı alınmadı 2. sene basvurdugunda alindı .
Eger istediginiz buysa vazgecmeyin devam edin olur elbet.
Ah ah al işte neredeyse aynı durumdayız neredeyse. Üç yıldır işsizim. Şimdi dönemlik bir işe girdim, haliyle bitti. Nasip olmayabilir. Bazıları nasibe inanmaz ama nasip değilse olmaz bazı şeyler canım. Birini tanıyorum işinde yükselmek için bir sınava giriyor. Tüm şartları da tamamlıyor. Sınava altı defa girdi her sene, dördünde ülke genelinde derece yaptı, yine de alınmadı. Oluyor böyle şeyler, halen iş arıyorum, sektörde torpilsiz nefes alınmıyor, inaçlı olmasaydım intahar bile edebilirdim. Artık ailemin yüzüne de bakamıyorum, yaşam mücadelesi deyip geçiyorum. Bir iş olmadıysa diğerinin üzerine yoğunlaşıyorum. Çok sıkma tatlı canını, sadece bizim başımıza gelmiyor. Allah kolaylık versin hepimize.
Mülakata girdiğinizde onlar kendini tanitir misin dedikleri andan sonra, onlara sana soru sorabilecekleri alan bırakmalısınız. Örneğin üniv. Okurken aynı anda şunu şunu yaptım dediğimizde cok yönlü olduğunuzu görürler. İşte kliniğe şu yüzden ilgi duyuyorum şunun üzerine çalışmayı düşünüyoruma kadar onlar sormadan siz anlatin. Ben hep bu şekilde davranirim ve inan şimdiye kadar hiç olumsuz bir sonuç ile karşılaşmadım.
Zaten onlar maksimum 15 dk ayırırlar bir öğrenci için. Bu süreyi de biz kendimizi göstermek için kullanmalıyız.
Benim mastır mülakatimda ilk kendini tanıtma dediler; sonunda hocalar senin bize soracagin bir şey var mı dediler ve ben hocaların çalışma alanlarını zaten bildiğimi söyleyerek sağolun dedim. Direkt yok demedim meselâ.
Mülakat onları ikna etmemiz için bize verilen şey. Artık yaratıcı olmak bizlere kalmış...
İlginç. Gayet güzel geçmiş sizinki de. Rica ederim. Tabii ki sorabilirsiniz. Ben de bu sene doktoraya hazırlanacagim. Kısmet bakalım. Size de başarılar. Umudunuzu asla kaybetmeyin lütfen! En güzeli olacak inşallah...Anlattığınızdan çok da farklı geçmedi benim mülakatlarım da. Öğrenciyken yaptığım işlerden (oyun ablalığı yapmıştım mesela bir süre), lisansta katıldığım projelerden, aldığım eğitimlerden, ilgilendiğim alanlardan, buna yönelik aldığım eğitimler ve yaptığım okumalardan bahsederim zaten. Bana da soracağınız bir şey var mı dediklerinde sizinle birebir aynı cevabı vermiştim. Demek ki başka bir yerde sorunum var anlayamadım ben de açıkçası. Uzun uzun yazmışsınız çok sağolun, ileride aklıma takılan şeyleri müsait olduğunuzda size danışabilirim değil mi?
İlginç. Gayet güzel geçmiş sizinki de. Rica ederim. Tabii ki sorabilirsiniz. Ben de bu sene doktoraya hazırlanacagim. Kısmet bakalım. Size de başarılar. Umudunuzu asla kaybetmeyin lütfen! En güzeli olacak inşallah...
Her başarının ardında muazzam bir bedel vardır ve hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde tırmanmamıştır.
Siz şimdi işin bedel kısmındasınız ama inanıyorum ki günü geldiğinde başarının zirvesine tırmanacaksınız.
Burada yazdıklarınıza göre değerlendireceğim sizi, naif ve insanları kırmaktan çekinen biri olduğunuzu düşünüyorum
Elbet bu yönünüzün ve iyi kalbinizin ekmeğini yiyeceğiniz günler çok yakındır diye diliyorum.
Akademik olarak önemli değil ama özel sektör için önemli. Zaten klinik ibaresi için YÖK bazı şartlar koymuş. Her üniv.bunu o yüzden yazamıyor. Ben özellikle yazan bir üniv tercih ettim.Zaten ona üzülüyorum ya, dışarıdan bir sorun görünmüyor ama neden listede adım yok? Canımı sıkan şey bu, yoksa donanımsız olduğumu ya da ne bileyim başarısız olduğumu hissetsem buraya konu bile açmam kendimi geliştirmeye çalışırım. Çok teşekkür ederim size. :) Bir de çok vaktinizi de almadan bir şey sorabilir miyim: Diplomada Klinik Psikoloji diye özellikle belirtilmesi önemli midir? Belirtilmiyorsa Psikoloji Tezli diye belirtiliyorsa bu bir sorun olabilir mi sizce ileride?
Akademik olarak önemli değil ama özel sektör için önemli. Zaten klinik ibaresi için YÖK bazı şartlar koymuş. Her üniv.bunu o yüzden yazamıyor. Ben özellikle yazan bir üniv tercih ettim.
Astoria özel öğrenci kabul etmiyorlar mı?
Anladım. Belki de seni bekleyen daha güzel bir şey vardır. Ielts puanını yazmışsın, yüksek puanın. Yurtdışı yüksek lisans düşünür müsün? Meb in burs verdiklerini diyorum.Ediyorlar ama her okul etmiyor. 2 arkadaşım özel öğrenci olarak başvurdu ama ikisi de faydasını görmedi, alınmadılar yani. Ben de o yüzden çok hevesli değilim açıkçası, belki önyargılıyımdır.
Anladım. Belki de seni bekleyen daha güzel bir şey vardır. Ielts puanını yazmışsın, yüksek puanın. Yurtdışı yüksek lisans düşünür müsün? Meb in burs verdiklerini diyorum.
Erasmus mundus a bak bir de. Psikoloji var mıydı hatırlamıyorum ama birçok program vardı.Düşünüyor(d)um. İngiltere'yi çok istemiştim master 1 sene sürdüğü için, IELTS'i de o yüzden almıştım zaten hatta. Ama hiç burs olanağı sağlamamıştı okullar bana, bizzat yazışmama rağmen. Doktorada daha çok burs olanağı olduğunu söylemişlerdi. MEB'i kaçırdım geçen sene, bu sene takipte kalacağım onu da deneyeceğim. Yine elimi atıp kurutmazsam tabi, eheh.
Erasmus mundus a bak bir de. Psikoloji var mıydı hatırlamıyorum ama birçok program vardı.
Yurtdışında burslu master programı. İki senelik eğitimin bir senesi bir ülkede diğeri başka ülkede geçiyor. İkisinden de diploma alıyorsun.Onu bilmiyordum, hemen araştırıyorum. Nasıl bir şeydir o özetle?