Elini öptürmek isteyen evine gelsin

Sabah gidip akşam dönmenizden başka çareniz yok sanırım..Çünkü giderseniz ne kadar sıkıtı çekeceğinizi düşünüyorsunuz ama gitmezseniz sıkıntının kaç katı büyüyeceğini ve kaç sen ebunun konuşulacağını şu an düşünemiyorsunuz..İnanın bana gidip bir anlık sıkıntıyla bunu geçiştirmeniz sizin yararınıza..

Evet bazen büyükler çok düşüncesiz oluyorlar..Benim kendi ailem bu yaz köye gel diye okadar yalvardılarki..benim de maddi durumum biraz sıkışık olduğu için bu sene hiç bir yere gitmeyi düşünmüyordum..Vay yaşları 70 olmuş..vay bidaha onları bulurmuymuşum..okadar duygu sömürüsü yaptılarki birde baktım eşim uçak biletlerimizi almış..ben ve iki çocuğum gidiş-dönüş taa Trabzona..ne oldu şimdi 2 ay kendimizi toparlayamıycaz..Ama bir yandan da annemin ve babamın gönlü oldu..Rabbim annemi ve babamı mutlu ettiğim için hayırlı kapılar açar ben de sıkıntıdan kurtulurum inşallah..

Siz de öyle yapın..sadece tavsiye..

Biz ailelerimizi ramazan ayının başında gördük tatilimizi ramazan başlayınca bitirdik.
Güneydeydik onlarda güneyde velhasıl görüştük.
Yani özlüyoruz deliriyoruz hasretiz falan bana hikaye geliyor.
Sırf oğlum geldi,kızım geldi,geldiler 3 gün kaldılar vs demek konu komşuya..

İyi demişsin,benim eşimi de bilirler.
Çok iyidir yani böyle höd-zöd sorunlu bir adam değil kimseye haksızlık yapmaz.
Tek çocuğum ben o yüzden daha hassas davranır ailemi görmem konusunda ama insan evladını bu kada zor durumda bırakır mı ya ?

farkında olmadan fitneliyorlar aslında keşke ailem bu konuda daha anlayıslı olsa torununu özlediğinde kendi cıkıp gelse bizde cok uzak değiliz ben anadolu yakası onlar tekirdağ ama hep gitmememi gidincede uzun sureli kalmamı istiyorlar

tek olsak gitmek gelmek sorun değilde eşim,oğlum ve ben tam huyluyuz bu konularda.babamın evide olsa yatağımı özlerim uyuyamam.eşim ve oğlumda öyle.ne zaman gitsek uykusuz döneriz.
birde yemek problemi var evimin erkekleri çok yemek seçer,hele oğlum yedirebilene aşk olsun.

köyümüz çok güzel bahçeside var evin.oğluşum eve girmek istemiyor orda.eşim pimpirikli otmu battı dikenmi,yok böcek mi olur çocugu sokarmı diye sitres yapar biliyorum.demese de anlıyorum ee bende geriliyorum ister istemez.

eşimle ailem arasında bir problem olmadı hiç şimdiye kadar,hatta babam hep damatlarını över durur.benim ailemde aklı başında mantıklı insanlar.yalnız şu da var babamda eşimde kalabalıkta çok konuşmayı sevmez ağır takılırlar yani.eniştemde tam tersi hiç susmaz.bi dengeleyemedik .içerde kalsa canı sıkılıyo eşimin,eniştemle çıksa başına ağrı giriyor bişey de demiyo garibim...

aslında abartıyorum farkındayım ama bi defa stres yapınca elde olmuyor işte.ist.da olsalar gündüz gider dönersin .

bu bayramda gitmesem vicdanım artık ağır konuşuyo bana .bencillik ediyosun diye..

amma dertliymişim yazdıkça anladım bu arada:26:

ayy deme hiç.onlarda ayrı sorun.insan evini özlüyor yaa.ben de çok özlerim evimi

bütün yorumları okumadım da orada kalmak zorunda mısınız? bayramın ilk günü sabahtan gidin akşama doğru da dönersiniz...

farkında olmadan fitneliyorlar aslında keşke ailem bu konuda daha anlayıslı olsa torununu özlediğinde kendi cıkıp gelse bizde cok uzak değiliz ben anadolu yakası onlar tekirdağ ama hep gitmememi gidincede uzun sureli kalmamı istiyorlar

Sadece "istiyorlar" yani nasıl olur nasıl ayarlanır öyle mi böyle mi falan yok ?
Torununu özledin mi atla gel bu kadar basit ...
Evlisin artık ailen var evde bir adam var bir yuvan var.
herkesin bu mevzularla ilgili bir sorunu var galiba konu aynı içerik farklı

tabiki olabilirdi.o konu sıkıntı değil.yatılır ne olacak.onları ayrıntı olarak verdim zaten.kendi evleride 2 oda zaten.kaç kişi kaldık zamanında.ama banyo yok wc yok bayram günü.güzel güzel giyinmek bayramlaşmak vs.lazım.tek onlarla bayramlaşmıcaz ki.akraba var eş dost var onlarada gitmek lazım bunu düşünmüyorlar.kendileri gitmiyor bizde gitmeyelim. oraya gidince ya bigün kalıp döncez ki darılırlar buna.zaten eşimde istemez ya . yoksa çok iyi insanlar dediğin gbi gönüller bir olsun:31: başka bişey önemli değil.

ben sadece doğru olanın evde olmaları değil mi? diye sormak istedim.

birde onlara bunu söylese eşim akıl veriyo gibi olacak onlara.ne derler ki?ki istanbula kayınpederim gidip geliyo.cuma gününe kadar burda.gelseler nolur ki sanki.işte.boş yere sıkıntı

Evet haklısınız ama yaşlı insanlar çocuktan beter oluyor maalesef... Onlar kararlarını verdiyse siz ne desenizde değiştirmezler...

ah canım bizdede benzer durum var kayınvaldemler ne alakaysa bu sene bayramda bağ evinde olcaz dediler zaten kalmayız ama cümcemaat kahvaltı yapılacakmış bayramın ilkgünü hemde.....dediğin gibi şu bayram günüde geçin oturun mi gibi evinizde gelen gidende perişan olmasın demi...bebeğim var oraya gittiğimde uyutacak yer bulamıyorum perişan oluyoruz adeta ama malum bayram gitcez mecbur...

ah canım bizdede benzer durum var kayınvaldemler ne alakaysa bu sene bayramda bağ evinde olcaz dediler zaten kalmayız ama cümcemaat kahvaltı yapılacakmış bayramın ilkgünü hemde.....dediğin gibi şu bayram günüde geçin oturun mi gibi evinizde gelen gidende perişan olmasın demi...bebeğim var oraya gittiğimde uyutacak yer bulamıyorum perişan oluyoruz adeta ama malum bayram gitcez mecbur...

aynen öyle canım..

Sadece "istiyorlar" yani nasıl olur nasıl ayarlanır öyle mi böyle mi falan yok ?
Torununu özledin mi atla gel bu kadar basit ...
Evlisin artık ailen var evde bir adam var bir yuvan var.
herkesin bu mevzularla ilgili bir sorunu var galiba konu aynı içerik farklı

evet canım ben eşimin ailesinden böyle baskı görmedim kendi ailemden görüyorum
su perisi bizde baya dertliymişizz :D

Bende sevmiyorum bayramları bu gitme-gelme meselesi yüzünden...

bende hiç sevmiyoruuuuuuum, kv merdiven başından elini uzatır artık ekselansları, sanki 2 dk önceden elini uzatmasa öpmicez.:27::27:
el öpmektende nefret ederim o da ayrı bi konu
:27::27: bende elim öpülcek yaşa geldim belli bi yaş grubu için, onlarada asla elimi öptürmem, bi de sakın kimsenin elini öpmeyin çocuklar diye de tebihlerim:60:

Son düzenleme:
Biz ailelerimizi ramazan ayının başında gördük tatilimizi ramazan başlayınca bitirdik.
Güneydeydik onlarda güneyde velhasıl görüştük.
Yani özlüyoruz deliriyoruz hasretiz falan bana hikaye geliyor.
Sırf oğlum geldi,kızım geldi,geldiler 3 gün kaldılar vs demek konu komşuya..

canım seninkileri bilmiyorum ama zaten kv ler genel olarak kocaman şişkin bi EGO dan ibaret
oğullarıda asla daha annelerinin onları henüz özlemediğini kabullenmez
benimki hep garip anam, çilekeş anam modundadır küçük emrah gibi, çıldırırırm artık
:52::52::52:
garip ana görmesek yicez:27:

Son düzenleme:
ben bayramların ailelerle geçirilmesi taraftarıyım.kimin ne olacağı belli değil.kalabalığı,bayram coşkusunu çok seviyorum.insanların kaynaşması için vesile olarak görüyorum:16:

ama maalesef birkaç senedir hayat şartlarından dolayı ramazan bayramında tatile gidiyoruz.oralarda bayram olmuyor.sanki normal tatil günü gibi.memlekette bekleyen yalnız bir anne ve yalnız bir baba var.:50:maalesef günlerce uğraştığım halde kimseyi ikna edemedim ve gene tatile gidiyoruz.çünki tatile gidecek başka vaktimiz yok.:50:içim hiç rahat değil.onlar orada dururken tatili de kendime zehir ediyorum.çocukların hakkı bu tatil ama gel içime anlat bunu.:14:

Dün oturdum bir posta ağladım :)
Bayram istemiyorum ne gitmek istiyorum ne de bana gelinsin istiyorum diye.
bizim krizimizde şu ;
Önce kime gideceğiz !!!!! ????
Bizim krizimiz de bu ilk gün gidilmeyen aile sonsuz trip atıyor.
Hee derseniz yakınlar mı biri 1000km mesafede diğeri 500 km

offf ya mesafe çok uzakmış, aklı verenin çoktur ama 2 tarafın aileside çok yaşlı ve düşkün değillerse, kapılarını açacak birileri akraba komşu vs varsa kurbanda birine, ramazan bayramında birine gitseniz. Yazık valla size. Aralarda tabiki gidersiniz, gelirler ama bayramda 2 tarafa bölünmek çok yorucu.

Yorumları okudum bir yaşıma daha girdim!

Tamam gideceginiz yerin konumu iyi degil ama,
bence bayramda büyüklere gidilir, eli öpülür.

Günübirlik gidin ama yine de gidin.

Başlıkta bir o kadar garip geldi.
Elini öptürmek isteyen size gelemez,
zira sizden büyüktür, siz gider öpersiniz o eli
zira siz küçüksünüz...

Sanırım yaşlanıyorum ben :37:

bende bende :)) eskiden bayramdan nefret ederdim, şimdi ise ohh be bugün 3 yere gittik , yarında 2 yere gideriz diye sevindirik oluyorum. Geçen sene bayramda arkadaşlarla, başka bir arkadaşın yaşadığı tatil yöresine gittik. Eski işyerinden bir arkadaşlarında orada yazlığı var. 4 aile olduk ama hiç tad tuz olmadı.

ben bayramların ailelerle geçirilmesi taraftarıyım.kimin ne olacağı belli değil.kalabalığı,bayram coşkusunu çok seviyorum.insanların kaynaşması için vesile olarak görüyorum:16:

ama maalesef birkaç senedir hayat şartlarından dolayı ramazan bayramında tatile gidiyoruz.oralarda bayram olmuyor.sanki normal tatil günü gibi.memlekette bekleyen yalnız bir anne ve yalnız bir baba var.:50:maalesef günlerce uğraştığım halde kimseyi ikna edemedim ve gene tatile gidiyoruz.çünki tatile gidecek başka vaktimiz yok.:50:içim hiç rahat değil.onlar orada dururken tatili de kendime zehir ediyorum.çocukların hakkı bu tatil ama gel içime anlat bunu.:14:

Egem, senin delikanlılar büyük tatilinizi yapın dönün evinize birkaç gün sonra madem hep birlikte gidemiyorsunuz sen gitsen annenlere. Bayramın yerini tutmaz ama için rahat eder.

Son düzenleme:
Back
X