• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ellerim yandi!!

Merhabalar. Sali günü kızartma yaparken ellerimi yaktim. Bi anda oldu hersey :( tencere devrildi üzerime. Cekilen dayanilmaz acilardan bahsetmek bile istemiyorum. Üstelik 8 aylik hamileyim! Hergun pansuman olup ellerimi bandajliyolardi düne kadar, agrilarim da gecmisti üstelik. Pansuman yaparken hemsire artik drun görmesi gerektigini, bandajın cıkarilip cikarilmayacagina karar vermesi gerektigini soylemesi uzerine plastik cerrahla gorustuk. Vee doktorumuz ellerimin yanik derilerini soydu ve bandajladi. Agrilarim tekrar basladi. Size bunlari acik kalan tek parmagimla yaziyorum. Birkac drla daha gorustum kesinlikle soyulmamasi gerektigini soylediler. Yaralar kolayca enfeksiyon kapabilirmis:(
Hicbi isimi goremiyorum haliyle 2elim de bandajli. Cok pismanim soyulmasina izin verdigim icin, cok aci cekiyorum. Sanki tedavinin en basina donduk! Aranizda ya da cevresinde boyle bisey yasayan var mi??? Morale ihtiyacim var uyuyamiyorum bile. :((

Canım kıyamam sana :50: Nasıl canının yandığını bi ben bilirim sanırım. Bende çocukken sağ bacağım ayaklarıma varana kadar yanmıştı. Daha 4-5 yaşında falandım ama şunu anlatırken bile o acıyı hissediyorum tekrar tekrar. Yandıktan hemen sonra doktor benim derimi soymuştu.Hayal meyal aklıma geliyor o çığlıklarım falan ayy :18: Annemler falan iz kalır diye çok korkuyorlarmış, çünkü yanıklar baya biderin ve ağırmış.Ama yurtdışından bi ilaç getirmişler o geçirmiş şimdi çok hafif var iz yok denecek kadar az basen bölgemde. Sıkma tatlı canını her acı gelip geçiyor. Daha beterinden sakınsın rabbim.

merhabalar yanığınız için nasıl bi tedavi uygulamıştınız acaba..bende ellerimi ve kolumu yaktım malesef:( ne kadar sürede iyileştiniz izi kaldı mı merak ettim

Ben kaynar suyla yanmıştım.
Su toplamıştı derim.
Birkaç gün geçer diye bekledik; ama geçmezmiş tabii öyle.
Yanan derimi aldılar. O su toplayan yerler gitti. Düz, açık pembe oldu derim.
Sardılar. Ama ertesi güne o sargı kurudu ve açılırken aşırı acıdı.
Bu işlemi acilde yaptırmıştım.
Direkt dermatoloğa yani cildiye doktoruna gitmiş olsaydım bunu yaşamazdım.
Sonra bi daha sargı olmadı.
Cildiyeci kurutmak için bir ilaç verdi. Onu kullandık her gün ve kremler sürüldü. Birkaç haftayı buldu iyileşmesi. Gayet de fena yanmış olmasına rağmen neredeyse hiç iz yok. Arada bi kantaron yağı da sürüyordum ama çok da düzenli yapmadım. Kendiliğinden gitti zamanla. Bir kısmım derin yanmıştı, orada biraz iz var sadece. Hiç rahatsız edici bir yanı yok benim için. Geçer zamanla çoook derin yanık değilse.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ben kaynar suyla yanmıştım.
Su toplamıştı derim.
Birkaç gün geçer diye bekledik; ama geçmezmiş tabii öyle.
Yanan derimi aldılar. O su toplayan yerler gitti. Düz, açık pembe oldu derim.
Sardılar. Ama ertesi güne o sargı kurudu ve açılırken aşırı acıdı.
Bu işlemi acilde yaptırmıştım.
Direkt dermatoloğa yani cildiye doktoruna gitmiş olsaydım bunu yaşamazdım.
Sonra bi daha sargı olmadı.
Cildiyeci kurutmak için bir ilaç verdi. Onu kullandık her gün ve kremler sürüldü. Birkaç haftayı buldu iyileşmesi. Gayet de fena yanmış olmasına rağmen neredeyse hiç iz yok. Arada bi kantaron yağı da sürüyordum ama çok da düzenli yapmadım. Kendiliğinden gitti zamanla. Bir kısmım derin yanmıştı, orada biraz iz var sadece. Hiç rahatsız edici bir yanı yok benim için. Geçer zamanla çoook derin yanık değilse.

her sargı değiştirilirken benimde yapışıyor deriler sargıya:( açamayız dediler enfeksiyon kapar daha kötü olurmuş 2.derece yanıklarım doktor kırmızılık uzun süre gider sonra kararma olur yavaş yavaş düzelmeye başlar ama iz kalır dedi:(inşallah bende en az izle atlatırım.. çok kötü bi durum gerçekten

Merhabalar. Sali günü kızartma yaparken ellerimi yaktim. Bi anda oldu hersey :( tencere devrildi üzerime. Cekilen dayanilmaz acilardan bahsetmek bile istemiyorum. Üstelik 8 aylik hamileyim! Hergun pansuman olup ellerimi bandajliyolardi düne kadar, agrilarim da gecmisti üstelik. Pansuman yaparken hemsire artik drun görmesi gerektigini, bandajın cıkarilip cikarilmayacagina karar vermesi gerektigini soylemesi uzerine plastik cerrahla gorustuk. Vee doktorumuz ellerimin yanik derilerini soydu ve bandajladi. Agrilarim tekrar basladi. Size bunlari acik kalan tek parmagimla yaziyorum. Birkac drla daha gorustum kesinlikle soyulmamasi gerektigini soylediler. Yaralar kolayca enfeksiyon kapabilirmis:(
Hicbi isimi goremiyorum haliyle 2elim de bandajli. Cok pismanim soyulmasina izin verdigim icin, cok aci cekiyorum. Sanki tedavinin en basina donduk! Aranizda ya da cevresinde boyle bisey yasayan var mi??? Morale ihtiyacim var uyuyamiyorum bile. :((

Bir iki yil once annemin eli de 2. Derece yanik olmustu. Aynen sizin gibi once bandajlayip tedavi uyguladilar sonra da doktor soydu yaniklari. Simdi hic iz yok. Bence hic sikmayin caninizi biraz sizi veriyor ama iz kalmiyor sonucunda

her sargı değiştirilirken benimde yapışıyor deriler sargıya:( açamayız dediler enfeksiyon kapar daha kötü olurmuş 2.derece yanıklarım doktor kırmızılık uzun süre gider sonra kararma olur yavaş yavaş düzelmeye başlar ama iz kalır dedi:(inşallah bende en az izle atlatırım.. çok kötü bi durum gerçekten

Yok sarmak çok rezil bir olay. Çok şükür doktorum iyiydi. Hemen iyileşti benim sargısız şekilde. Belki de başka bir doktora görünmelisin. Zaten bana verdiği krem ve serum enfeksiyona karşı etkiliydi. Öyle bir riskim yoktu. 2. dereceydi benimki de ayrıca. Karardı önce dediğin gibi, dıştan içe doğru iyileşti yanan alan. Benim görünen yerimde değil, o yüzden kalan iz de hiç sıkıntı yaratmıyor.

Son düzenleme:
Canim cok uzuldum ya, yangin agrisi cok acidir ve duzelmesi icin zaman gerekli. Yangin yarasinin buyukluk/ derinlik derecesini bilemiyorum ama yarani su ile durulayabilirsin, banyodayken mesela suyu 30 saniye akit sonra yaranin ustune yukardan asagi tut bi kac saniye eger banyoya giremeyecek durumdaysan 20 ml siringaya su alip yaranin ustune tut sonrada doktorun tavsiye ettigi pansumanini yapabilirsin, ama bunu yapmadan once doktoruna danis. Cunku turkiyenin cesme sularini bilmiyorum hollandanin suyu temiz oldugu icin is yerinde yaralar icin cesme suyu kullaniyoruz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ow gecen yilin konusuymus duan gordum tarihi, suan nasilsiniz ??

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X