• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ellerim yandi!!

Çok geçmiş olsun:2: bende belden aşağımı yakmıştım daha öncede küçükken ağaklarıma çaydanlık dökmüştüm iyi bilirim yanığı pansumanlarına çok dikkat et aksatma mikrop kapmamasına özen göster soyulmazsa daha kötü olurdu hem iz açısından hem de iyileşme açısından... Anestol diye bir krem var belki kullanıyorlardır pansuman sırasında kullanmıyorlarsa rica et yaralarına sürsünler acıyı baya hafifletiyor... Ben ağır antibiyotikler ve vitamin ilaçları da kullanmıştım siz hamile olduğunuz için en azından beslenmenize özen gösterin ki daha çabuk iyileşsin yaralarınız...
Allah şifa versin

Son düzenleme:
Ben dermatoloğa gitmiştim yanığım için.

Derim soyulduktan sonra bir daha da sarmadılar.
Sardıklarında, o bezi çıkarırken çok acı veriyordu.
Sonra da geçti gitti çok şükür.

Cok gecmis olsun ALLAH ACIL SIFALAR VERSIN INSALLAH(AMIN):nazar:
cok kötü oldum üzüldüm ya birde hamilesin.. umarim biran önce iyilesirsin ALLAH YARDIMCIN OLSUN :(

Küçükken bacağıma çay dökülmüştü, benim de o deriyi makasla kesip almışlardı. Yanan kısımdaki deri buruştuğu için soyulmazsa o şekilde izi kalıyor diye biliyorum. Soyulması iyi yani. Benim bacağımda hiç iz kalmadı.

Oncelikle hepiniz cok sagolun. İnsallah kisa zamanda iyilesir:( sabah pansumanim var ve sabah olsun istemiyorum:((

cok gecmis olsun arkadasim. hamileligimin ilk doneminde ayagima kaynar su dokuldu:sonuc 2. derece yanik...esim acilar icinde acile goturdu beni. derim kabarmisti, doktor once o deriyi kaldirdi antibakteryel bir krem surdu ve sardi. hamilelerin icecegi bir agrikesici yazdi ve e vitaminli krem onerdi. esim her gun sargilarimi degistrip o antibakteriyel krem ve ara sirada e vitaminli krem surdu. bandaji degistirdi. yeni deri cikana kadar kesinlikle yarayi acik birakmadik ve 2 hafta sonra yeni deri cikti. yarani acik birakma ve kesinlikle yumurta yada vs seyler surme yarana. cig yumurtada bakteri olabilir doktorun onermedigi hic bir sey yapmayin. bende cok aci cektim ne cektiginizi anliyorum. ayagimda iz bile yok simdi.
Benim de ayni sekilde ama tek farki doktor 4 gun sonra o deriyi aldi. 2 haftada iyilestin mi?? Derin ne zmn eskisi gibi oldu?? Bebegimi kucaklamak istiyorum:((

cok gecmis olsun,icim sizladi size Allah sifa versin bir an once insallah...ben yanik yerler icin kalendula krem kullaniyorum,kendimi feci yaktigim olmustur benim de fakat kalendula krem yuzumde bile iz birakmadi,nerde yasiyorsunuz?y.disi ise hemen markayi yazayim ozelden,tr ise alacaginiz kremin kozmetik degil tedavi amacli olmasina dikkat edin.
Y.disinda yasiyorum cnm.

ablamın yanan bacagını soymuşlardı ,iz kalmaması için ,dedigin gibi en başa döndü çok acı çekti.aöma geçti...çaydanlığın döküldüğü yerde hiç iz kalmadı...

dilerim en kısa zamanda saglığına kavusursun,haline çok üzüldüm hemde hamilesin.

yaraların şu an açık oldugundan lütfen sadece dr unun dediği ilaçları kullan.mikrop kapabilir aksi taktirde.

yaraların iyileşme sürecine girdiginde--enfeksiyon olmazsa ve kabuk tutunca -- MADECASSOL öneririm.yara ve yanık izlerini çok iyi iyileştiren bir merhem ve eczanelerde satılıyor.

geçmiş olsun tekrar
Acil dr u da onu önerdi fakat plastik cerrahin haberi yok o kremden! Ne kdr sürdü iyilesmesi?

Çok geçmiş olsun:2: bende belden aşağımı yakmıştım daha öncede küçükken ağaklarıma çaydanlık dökmüştüm iyi bilirim yanığı pansumanlarına çok dikkat et aksatma mikrop kapmamasına özen göster soyulmazsa daha kötü olurdu hem iz açısından hem de iyileşme açısından... Anestol diye bir krem var belki kullanıyorlardır pansuman sırasında kullanmıyorlarsa rica et yaralarına sürsünler acıyı baya hafifletiyor... Ben ağır antibiyotikler ve vitamin ilaçları da kullanmıştım siz hamile olduğunuz için en azından beslenmenize özen gösterin ki daha çabuk iyileşsin yaralarınız...
Allah şifa versin[/QUOTE
Amin :( anestol olmasa napardim bilmem. Bephantenle birlikte sürüyo. İlk pandumanlarim daha fazla ilac sürülüyodu.

Ben dermatoloğa gitmiştim yanığım için.

Derim soyulduktan sonra bir daha da sarmadılar.
Sardıklarında, o bezi çıkarırken çok acı veriyordu.
Sonra da geçti gitti çok şükür.

4 gun boyunca yapismayan bez kullandi hemsireler. Dr ise dun gaza bezi koydu ve yapisti yüzde besyuz. Acik kalsa cılk yara daha tehlikeli degil mi?

İçim sızladı ya..:(

Yanık çok can yakar.. :50: Allah şifa versin.. Geçmiş olsun.. İnşallah en kısa zmanda iyileşirsiniz :105:

Canım ablamın bacagını soruyorsan cok hatırlamıyorum en az yirmi sen oldu:(( yaşlandık beyaaa...

ama bir iki hafta çekti sanırım...gerçekten cok acıyor soyulunca ...o da pişman olmuştu.

Yanıgını tedavi eden hekim bilmeli o merhem mucize gibi birşey.

Benim derim yara izine çok yatkın.yaraların yanık izinin,kesiklerin iz kalmadan onarılmasını saglayan aslında bitkisel içerikli ama medical bir ilaçtır.

Ben gögüs ucu çatlağım için emzirken buldum evimden eksin olmaz.

Ama yaraya sürünce ilk 1 dk yakma huyu var ...Açık yaraya uygulanmaıyo pek çok merhem gibi.

Yaran kabuk tutunca düzenli kullan.Kocakarı ilacı degil.Eczanede satılıyo normal ilaç o yüzden içim rahat tavsiye ederken.ama günde 2 kez sürmelisin unutma...

içim acıyo okurken seni...kıyamıyorum 2 canlı.gecmiş olsun...

Geçmiş olsun çok üzüldüm.
Yanık olduğu ilk anda yumurta akı çok iyi geliyor. Hatta bazı küçük yanıklarda anında değişim görülebiliyor.
Ama sizin gibi ileri boyuttakilerde "kudret narı" mucizesinden bahsedildiğini çok duydum.
Yanıktan sonra iz dahi bırakmıyormuş. Bu konuda bilgili bir aktardan yardım alabilirsiniz.
Allah şifa versin.. İnşallah bebeğinizi kucağınıza alacaksınız...

Oncelikle hepiniz cok sagolun. İnsallah kisa zamanda iyilesir:( sabah pansumanim var ve sabah olsun istemiyorum:((

Benim de ayni sekilde ama tek farki doktor 4 gun sonra o deriyi aldi. 2 haftada iyilestin mi?? Derin ne zmn eskisi gibi oldu?? Bebegimi kucaklamak istiyorum:((

evet 2 haftanin sonunda yeni derim cikmaya basladi, sadece kizariklik kaldi bir sure sonra zamanla gecti iz falan yok simdi...Allah hayirlisiyla bebeginizi kucaginiza almayi nasip etsin...

Canım benim çok çok geçmiş olsun,ne diyeceğimi bilemedim,Rabbim kolaylıklar versin.
Yanık için şunu söylemek istiyorum,ilk yandığı anda yada çok fazla kabarıp yaralar açılmamışsa aklınızda olsun,zeytinyağlı kantaron yanığa birebir.Yanığın su toplamasını kabarıp soyulmasını önlüyor.Hemen acısını alıyor.Allah vermesin ama evinizde mutlaka bulundurmanız lazım.
Şu an piyasada satılıyor fakat evde halis zeytinyağınız varsa aktarlardan kantaron bitkisi alıp zeytinyağının içine koyup yapabilirsiniz.Zaten kantaron zamanla kırmızı rengini yağa veriyor.Evinizde bu tarz alternatif tıpla alakalı şeyler bulundurmanızı tavsiye ederim.Tekrar geçmiş olsun canım.

öncelikle geçmiş olsun.tek tavsiye edebileceğim domuz yağı. benimde 2 hafta önce 3 yaşındaki kızımın kafasından aşağı garson vasıtasıyla çay dökülmesiyle yüzünün bir kısmı yandı. acilde ilk tedavi yapıldı. kremler alındı. 2. dereceden yanıkmış. Allahtan gözüne falan gelmedi.neyse ertesi günü kayınvalideme haber verdim. domuz yağı bulun biyerden kızım dedi.onunda yüzü yanmış kızartma tenceresi patlamış. sürmüş geçmiş. çok fazla umudum yoktu. ama neyse bulduk getirtirdik. 3. cü günü sürmeye başiladım. bildiğin kabuk tutan yarayı 1 günde geçirdi. hiç böyle mucizevi bişey beklemiyordum açıkcası. çok şaşırdım. ertesi günü kabuk tamamen gitmiş ve kendini pembe deriye bırakmıştı. şuan hafif bir iz var ama inşallah zamanla kapanacak....size tek tavsiyem bir an önce bulun ve deneyin.

Çokk geçmiş olsun allah tez zamanda ağrılarını gidersin inş.bende kantaron yağını tavsiye edeceğim ama dikkatli olun yağı sürerken mikrop kapmasın iyi biir marka alın ve başka doktora da gidin :31:

geçmiş olsun....

Hücre yenileyici kantoron yağı

antiseptik, kanama durdurucu, yara ve yanık iyileştirici, iltihap önleyici bu mucizevi yağ, daha bir çok şifa özelliğini bünyesinde barındırıyor. Hem haricen, hem de içilerek hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Hücre yenileyici niteliği sebebiyle, özellikle yara ve yanıklarda oldukça etkili.

Kantaron yağı hem kantaron bitkisinin, hem de zeytinyağının şifasını bünyesinde barındırıyor. Eski çağlardan beri kullanılan kantaron yağının, mikrop öldürücü ve damar büzücü etkisi modern araştırmalarla da kanıtlanmış durumdadır.

Kantaron yağının şifa özellikleri:

Kantaron yağı her türlü yaralarda başarıyla kullanılmaktadır. Açık yaralar, taze
yaralanmalar, kesikler, ezikler, çarpmalar sonucu oluşan morluklar vb durumlarda iyileşme sağlar. Kantaron yağı;

*antiseptik özelliğiyle yarada mikrop üremesini engeller

* iltihap önleyici özelliğiyle yarada herhangi bir iltihap oluşmasına engel olur

*damar büzücü etkisiyle kanamayı kısa sürede durdurur

*hücre yenileyici özelliğiyle yaranın çabuk kapanmasını sağlar

*aynı zamanda sürüldüğü sürece yaranın sebep olduğu ağrı ve sızıları yok eder, büyük bir rahatlama sağlar.

Yanıklarda ve haşlanmalarda da kantaron yağı bir numaralı yardımcınız olmalı. Yanıkları kısa sürede iyileştirdiği gibi, yanık anındaki acıyı dindirir. Yanığın mikrop kapmasını ve iltihap oluşumunu engeller. Güneş yanıklarında da kantaron yağından yararlanabilirsiniz . Yanık bölgelerinize sürdüğünüzde acınızın azaldığını hemen hissedeceksiniz. Yanıklarınız kısa sürede iyileşecektir.

Trafik kazaları sonucu meydana gelen iç yaralanma ve iç kanamalarda hem sürülerek, hem de dahilen içilerek kullanılır. Damar büzücü oluşu sebebiyle iç kanamaların durmasına yardımcı olur.

Hematomlarda (derideki mavi-mor lekeler), beze şişkinliklerinde ilgili bölgeye sürülüp masaj yapılır.

Pürüzsüz bir cilde sahip olabilmek için, cilt bakım yağı olarak yararlanabilirsiniz .

Kantaron yağı bebeklerin pişiklerinde de çok etkilidir. Yine bebeklerin karın ağrılarında kantaron yağı kullanıldığında ağlamaları sona erer. Ağlayan bebeğin karnına kantaron yağıyla, sağ avuç içi kullanılarak hafif hareketlerle masaj yapılır. Masaj yaparken bebeğinize sevginizi hissettirmeyi de sakın unutmayın.

Sırt ağrıları, lumbago, siyatik ve romatizmada masaj yağı olarak kullanılmaktadır. Yalnız bu rahatsızlıklarda 1/10 oranında ardıç veya kekik yağı (yada her ikisi de) eklenerek kullanılır. Ağrıyan bölgeye bu yağla masaj yapılır. Kısa sürede ağrılarınızın hafiflediğini göreceksiniz. Değişik bitki kürlerinin yanı sıra, bu masajla hastalığınızı tamamen tedavi etme şansına sahipsiniz.

Dahilen kullanımda kan şekerinin düşürülmesine yardımcı olur.

Yine dahilen iç ve dış varislerin tedavisinde etkilidir. Bunu damar büzücü özelliğiyle yapar.

Mide ağrılarında ve mide ülserinin tedavisinde de dahilen kullanılır.

Yaz-kış ayaklarını ısıtamayanlar kantaron yağından yararlanmalı. . Ayakları üşüyenler ayrıca bacak bacak üstüne atmamalı. Bu enerji dolaşımını kilitler ve ayakların üşümesine sebep olur.

Uyarı: Dahilen kullanımlarda günde bir tatlı kaşığından fazla içilmesi uygun değildir.

Kantaron yağı 2-3 sene boyunca tazeliğini ve etki gücünü muhafaza eder.

arkadaşım çok güzel bir açıklama eklemişşsin.
Anlatılanın her şekliyle denedim hiçbir zararını görmedim.
Yıllardır evimizde hep var annem evde yapar .kantaron bitkisini (kurutulmuş olmayacak) bir kavanoz zeytinyağına basar ve bitene kadar öylece durur herkesede dağıtırız.
Içtimde ağır yanık elimede sürdüm ssaçımada sürdüm şimdi ise çatlaklarım üzerinde deniyorum allah'ın kudreti işte yarattığı bir ot nelere kadir.derdini verdiği gibi dermanını da veriyor.

Acil şifalar...

Rabbim acil şifalar versin. İmkanın varsa özele git. bitkisel yağlarıda kullan.inş. en kısa sürede iyileşirsin bebişini kucağına almadan önce

arkadaşım çok güzel bir açıklama eklemişşsin.
Anlatılanın her şekliyle denedim hiçbir zararını görmedim.
Yıllardır evimizde hep var annem evde yapar .kantaron bitkisini (kurutulmuş olmayacak) bir kavanoz zeytinyağına basar ve bitene kadar öylece durur herkesede dağıtırız.
Içtimde ağır yanık elimede sürdüm ssaçımada sürdüm şimdi ise çatlaklarım üzerinde deniyorum allah'ın kudreti işte yarattığı bir ot nelere kadir.derdini verdiği gibi dermanını da veriyor.

Acil şifalar...

aynı şeyi benim annem de yapar. kantron yağı kardeşimin sivilcelerine ve bacak yanığına çok iyi gelmişti..
şimdi herşeyde kullanıyorum bende.evde demirbaş gibi ve yapımı çok kolay.

konu sahibi arkadaşım geçmiş olsun bu yağdan temin etmen mümkünse dene lütfen

Back
X