Çorbalar Elma Çorbası (Yeşil Elma Sponsorluğunda)

adra

Yalnız gülüşümü yakala,öfkem çok ağır gelir sana.
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2008
13.765
13.418
823
Aaaaaa elmadan çorba mı olur dediğinizi duyar gibiyim.:KK53:Dediniz dediniz duydum.:KK53:Evet elmadan çorba olur.Yaptım oldu.:KK48: Aslında başka bir çorbayla katılacaktım ama bir yemek programında bu çorbayı görünce bu çorbayla katılmalıyım dedim.Pek bizim mutfağımıza hitap etmiyor gibi görünse de Bilecik yöresinden bir lezzet.Bu çorbayla sonuncu da olabilirim hiç önemli değil bunu göze aldım ama şöyle de bir gerçek var ki sonunu düşünen kahraman olamaz.:KK70:
Katılan herkese başarılar diliyorum.:KK37:

ELMA ÇORBASI

5-6 adet yeşil elma
3,5 su bardağı tavuk suyu
4 çorba kaşığı tereyağ (2 çorba kaşığı sosta kullanılacak)
2 çorba kaşığı kaymak
1 çorba kaşığı domates salçası
10 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1,5 çay kaşığı nane
2-3 adet kurutulmuş kırmızı biber

RbYL4R.jpg

Önce elmalarımızı soyup,iri şekilde doğrayıp kararmamaları için limonlu suda bekletiyoruz.

ZADg6V.jpg

Sonra tenceremize iki kaşık tereyağını alıp eritiyoruz.

N9q6Xa.jpg

Tereyağ eridikten sonra elmalarımızı ekliyoruz.

LYa7zZ.jpg

J7YrJJ.jpg

Elmalardan sonra on diş sarımsağı ekleyip iki üç dakika kavuruyoruz.

D8MVgo.jpg

Sonra tavuk suyumuzu ilave ediyoruz.(Elmalar büyük veya küçük olabilir.Tavuk suyunu resimdeki gibi ayarlayabilirsiniz.Elmaların üstüne çok az çıkacak.Katı olursa da tavuk suyu ilave edebilirsiniz.)

LYa75Z.jpg

Tuzunu ilave ediyoruz.

D8MV03.jpg

Yaklaşık 20 dakika elmalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

mrPj94.jpg

Elmalarımız pişti.

ZADgyo.jpg

Çorbayı blendırdan geçiriyoruz.

yAM8kN.jpg

l072Ag.jpg

2 kaşık kaymağımızı ekleyip tekrar blendırdan geçiriyoruz.

yAM8XN.jpg

oYgP1R.jpg

Karabiber ekleyip çorbamızı karıştırıyoruz.

rmQBnV.jpg

Üzeri için iki kaşık tereyağını ve bir kaşık salçayı tavaya alıp eritiyoruz.

LYa7ra.jpg

Kuru kırmızı biberleri,pul biberi ve naneyi ekleyip karıştırıyoruz.

89g0BA.jpg

Çorbamızı servis tabağına alıp üzerine sosumuzdan döküyoruz..Limonla nefis oluyor tavsiye ederim.Afiyet olsun.:kk77:

z2AvP9.jpg

vQEdMp.jpg

bg5AN0.jpg

Son düzenleme:
Olur neden olmasın bizim yörede elma ile bulgurlu yoğurtlu bir köfte yaparız.Benim favori yemeğimdir:rolleyes:

Adracım ellerine sağlık,ilk defa elma çorbası gördüm tadınıda merak ettim şimdi,başarılar diliyorum yarışmada :KK60:

inanmıyorum sana Adraaa elma çorbası mı :KK57: hemen yapmalıyım hemen hemen :KK55:

elma mübtelasıyımdır ben güne elmayla başlar elmayla bitiririm:D ellerine sağlık harikasın:KK19:bol şans:KK68:

çok ilginç geldi bana bu.
Kaymak yerine krema ya da süt eklense nasıl olur diye düşündüm. Malum kaymak her zaman evde olmayabiliyor. Eline sağlık en kısa zamanda dememem lazım. Görüşlerimi de yazarım buraya.

Benim eşim de Bilecikli ama hiç duymadım bu çorbayı onlardan, ama çok lezzetli görünüyor. O elmanın ekşiliği falan tavuk suyuyla beraber ilginç bi tattır eminim. Ben bunu yapayım da eşime diyeyim sizin meşhur çorbanızmış diye :KK53:
Eline sağlık canım, başarılar diliyorum :kk77:

Adra canım elmaların ekşi olması gerekiyor mu canım?

Hmm.. sonunda cee yaptın:-)
Eline sağlık canım:kk77:Yarışma da başarılar :KK74::KK36:

Evet yaptım sonunda.:KK48:Aslında dün gece ekleyecektim ama bağımlı yeğenim kalkmadı bilgisayardan.:KK67:Çok teşekkürler canım.:KK36:

Adracım ellerine sağlık,ilk defa elma çorbası gördüm tadınıda merak ettim şimdi,başarılar diliyorum yarışmada :KK60:

Tadı biraz tatlımsı gibi değişik.Limonla çok güzel oldu.Çok teşekkürler hanım abla.:KK36:

inanmıyorum sana Adraaa elma çorbası mı :KK57: hemen yapmalıyım hemen hemen :KK55:

elma mübtelasıyımdır ben güne elmayla başlar elmayla bitiririm:D ellerine sağlık harikasın:KK19:bol şans:KK68:

Yap bence de.:rolleyes:Değişik tadlara açıksan gayet güzel oluyor.Ayrıca bağırsakları da çok güzel çalıştırıyor benden söylemesi.Zayıflamak isteyenler rahatlıkla yapabilir.Çok teşekkürler canım.:KK36:

çok ilginç geldi bana bu.
Kaymak yerine krema ya da süt eklense nasıl olur diye düşündüm. Malum kaymak her zaman evde olmayabiliyor. Eline sağlık en kısa zamanda dememem lazım. Görüşlerimi de yazarım buraya.
Süt değil de krema eklenebilir bence.Denediğinde umarım beğenirsin.Beğenmesen de yarışma bittikten sonra yaz istersen.:KK70:Çok teşekkürler canım yorumunu esirgemediğin için.:KK36:

Benim eşim de Bilecikli ama hiç duymadım bu çorbayı onlardan, ama çok lezzetli görünüyor. O elmanın ekşiliği falan tavuk suyuyla beraber ilginç bi tattır eminim. Ben bunu yapayım da eşime diyeyim sizin meşhur çorbanızmış diye :KK53:
Eline sağlık canım, başarılar diliyorum :kk77:

Valla bilmem orada yapılıyormuş.Lokantada yaptılar.Elma çorbası olduğu için herkes bilmeyebilir.Evet değişik bir tadı var.Çok teşekkürler canım.:KK36:

Adra canım elmaların ekşi olması gerekiyor mu canım?

Evet canım ekşi olması gerekiyor.:KK66:

Evet yaptım sonunda.:KK48:Aslında dün gece ekleyecektim ama bağımlı yeğenim kalkmadı bilgisayardan.:KK67:Çok teşekkürler canım.:KK36:

Tadı biraz tatlımsı gibi değişik.Limonla çok güzel oldu.Çok teşekkürler hanım abla.:KK36:

Yap bence de.:rolleyes:Değişik tadlara açıksan gayet güzel oluyor.Ayrıca bağırsakları da çok güzel çalıştırıyor benden söylemesi.Zayıflamak isteyenler rahatlıkla yapabilir.Çok teşekkürler canım.:KK36:

Süt değil de krema eklenebilir bence.Denediğinde umarım beğenirsin.Beğenmesen de yarışma bittikten sonra yaz istersen.:KK70:Çok teşekkürler canım yorumunu esirgemediğin için.:KK36:

Valla bilmem orada yapılıyormuş.Lokantada yaptılar.Elma çorbası olduğu için herkes bilmeyebilir.Evet değişik bir tadı var.Çok teşekkürler canım.:KK36:

Evet canım ekşi olması gerekiyor.:KK66:

Çok değişik geldi denemek lazım,rica ederim hayatım :KK60:

Tadı nasıl bu arada tatlım?
Soda da falan elma tercih ediyorum, aromasını çok seviyorum da çorbada nasıl oluyor?

ellerine sağlık canım merak ettim tadını:kk77: başarılar dilerim

Tadı nasıl bu arada tatlım?
Soda da falan elma tercih ediyorum, aromasını çok seviyorum da çorbada nasıl oluyor?

Tadı biraz tatlımsı.Farklı yani.Ben limonsuz çorba yiyemediğim için limon sıktım.O tatlımsılık hafifledi.Beğendim yani.:KK53:

dedim bende yaa:KK48: ilginç olmuş.başarılar:KK9:

Biliyordum zaten.:KK48:Çok teşekkürler canım.:KK36:

ellerine sağlık canım merak ettim tadını:kk77: başarılar dilerim

Çok teşekkürler canım.:KK36:Değişik bir tad.Öyle söyleyeyim.:KK48:

Tadı biraz tatlımsı.Farklı yani.Ben limonsuz çorba yiyemediğim için limon sıktım.O tatlımsılık hafifledi.Beğendim yani.:KK53:

Biliyordum zaten.:KK48:Çok teşekkürler canım.:KK36:

Çok teşekkürler canım.:KK36:Değişik bir tad.Öyle söyleyeyim.:KK48:
iyi bakalım canım bi kasede buraya gönder:p

O kadar aradım senin yapabileceğin çorbayı, hiç aklıma gelmeyecek bir tarif bulmuşsun:rolleyes::48:
Ellerine emeğine sağlık canım, gerçekten farklı bir tarif:77:
Başarılar dilerim Adracım:60:

Back
X