Tatlı Tarifi Elmalı Havuçlu Toplarım :)

BaLsUu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2009
412
4
96
38
Ankara

acemi işi oldu ama nefis oldu yiyenler mest :) alttaki tiramisu da bana ait şekli kaymış olabilir ama tadı nefis tarif isteyene verebilirim

Tarifi alabilir miyiiim?
Nefis gözüküyorlar açıkçası,ellerinize sağlık:109:
teşekkürler canım gerçekten süper oldu ama ilginç oldu aslında arkadaşlarım gelecekti kalktım havuçlu top yapapayım dedim bi baktım iki havuç var ve üç elma var yani ne elmalı yapsam yetecek ne havuçlu ben de her ikisini de kullandım kafamdan uydurdum sonuç nefis :)
2 havuç
3 elma
1.5 ya da 2 paket petit beurre bisküvi
tarçın
ceviz
hindistan cevizi
bir su bardağı şeker
şimdi önce havuçları e elmaları bir güzel rendeliyorsun ben üşengeç bir hatun olarak elmaları rondodan geçirirverdim havuçları rendeledim sonra derince bi tencereye her ikisini de koyup üzerine şekeri ekliyorsun sonra onları şekerle iyice karışıp suyunu çekene kadar arada çevire karıştıra kavuruyorsun bu sırada içine çok az tarçın koyarsan zevkine göre hoş olabilir. sonra 2 paket bisküviyi ufaltıp geniş bir kaba alıyorsun ve suyunu çeken elmalı havuçlu harcı bisküvilerin üzerine döküyorsun elinle iyice yoğurarak bisküvilerin yumuşayıp hamur haline gelmesini sağlıyorsun dövülmüş seviz içini de ekleyerek iyice karıştırıyorsun. sonra avuç içini hafif ıslatarak orta büyüklükte toplar yapıp hindistan cevizi dolu tabakta sarsıp heryerinin hindistan cevizle kaplanmasını sağlayabilirsin. yuvarladığın toplara kürdan batırıyorsun ve son olarak kıpkırmızı böğürtlen sosunu çay kaşığıyla kürdan diplerine damlatıp imzanı atıyorsun yapması da yemesi de çok keyifli inşallah seninki de güzel olur canım güzel tarif edebilmişimdir o sos hazır sos minik poşetlerde satılıyor ya hazır pasta sosları onlardan ama buna en çok böğürtlen sos yakışıyor. herkes çikolata sos kullanıyor bununla yapınca farkın olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…