Elmalı lıght psta

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.120
31.168
1.123
61
Konya

•4 Büyük Elma
•½ Fincan Un
•¼ Fincan şeker
•2 Çorba Kaşığı toz şeker
•1 Çay Kaşığı Tarçın
•3 Çorba Kaşığı Yağsız Yoğurt
•1 Paket Kabartma Tozu
•1 Paket Vanilya şekeri
•1 Yumurta
•1 Tutam Tuz

Elmaları soyun ve ince ince dilimleyin.
Orta boy düz bir fırın kabını biraz yağlayın.
Elmaları kabın altına serpiştirin, üzerine vanilya şekeri ilave edin.
Önceden ısıtılmış sıcak fırında 20 dakika pişirin.
Diğer malzemeleri bir kapta iyice karıştırın ve sıcak elmaların üzerine eşit..olarak dökün.
20-25 dakika daha fırında pişirin.
Ilık veya soğuk olarak servis yapın

Son düzenleme:
Diğer malzemeleri bir kapta iyice karıştırın ve sıcak elmaların üzerine eşit..olarak dökün.

Merhaba, diyet tatlı tarifi olduğu için dikkatimi çekti ama şeker miktarında bi karışıklık var sanırım yeniden yazar mısınız?

seker banada fazla geldi

bu tarifteki şeker karışıklığını düzeltirsek;2 yemek kaşığı şeker yaklaşık 30 gr dır,1/4 fincan şekerde yine ona yakın birşeydir(25gr) yani ya yanlışlıkla 2 kere şeker ölçüsü yazıldı yada 4kaşık şeker olması gerekiyor..bir de bu tarifte ki malzeme çok az bu yüzden küçük bir kalıp kullanılması gerek yoksa kek kabarmaz ve elmaların üzerine direk malzemeyi döküp fırına vermek daha doğu olur..2 kere fırına vermenin özel bir amacı yoksa tabi..20-25 dk da bana çok az geldi belki malzeme az olduğu içindir deneyerek öğrenmek gerek ama ben elmalı keke bayılıyorum inanılmaz lezzetli oluyor mutlaka deneyin :) sevmeyen birinin bile sevmesini sağlarsınız..

Şimdi baktım.Aynı tarifi buldum.Bu şekilde veriliyor.Ben denemedim

içinde şekeri unu görnce ne kadar light olsada yimekten korkuyorum (:

canım kahveye bile bir şeker attığımızı düşünürsek pasta neticede 10a bölünüyor :) yani kişi başına bir dilim pasta çokta suçlu sayılmaz :P arada kaçamak güzel şey :) günlerde misafirliklerde yemezsiniz ama evde bu tarifi yapın hatta ben üzerine cheescake teki gibi özel krema ve meyve sosu döküyorum süt ağırlıklı çok besleyici ve lezzetli bir kış tatlısı oluyor :) tarçınıda unutmmamak gerek..

Şimdi gördüm yaptım . Hoş oldu . Tadını da sevdim . :56:

Back
X