Bisküvi - Kurabiye Tarifi Elmalı Rulo Kurabiyem (Resimli)

Zilanur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2008
1.019
3
116
Almanya
cok lezzetli ve basit bir tarif,denemenizi tavsiye ederim

•1 paket margarin (oda sıcalığında)
•1 adet yumurta
•1 çay bardağı süt
•1 çay bardağı şeker
•1 paket vanilya
•1 paket kabartmatozu
•6 su bardağı Un

İç malzemeleri:

•3 adet orta boy elma
•1 çay bardağı cevız içi
•1 çay kaşığı tarçın
•3 çorba kaşığı şeker

1.Öncelikle elmaları rendeleyin. Bir tencerede elma rendesi, seker ve ceviz içini karıştırın, elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Pişen elmalı harcı ocaktan aldıktan sonra tarçını ilave edin. Sogusun bir kenarda.

2.Genişce bir kabın içerisine margarin, yumurta, süt, şekeri ilave edip boza kıvamında bir harç olana kadar parmaklarınınızla harmanlayın. Daha sonra un, kabartmatozu ve vanilyayı ilave edin. Kulakmemesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.

4.Hamuru 5 parçaya bölün. Parçalardan birini 30cm civarında açın, 8’e bölün. Kenarlara 1 tatlı kaşığı haçtan koyun ve kıyıdan başlayarak rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizin. Diğer parçalarada aynı işlemi uygalayın.

5.175 derecede çok az pembeleşene kadar pisirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapain.

Eklentiler

• $Bild066.webp
    22 KB · Görüntüleme: 79
ellerine sağlık canım opuyorumnanaktan
en sevdiğim kurabiyelerden biridir cokacimcoook

bende çok güzel yapıyorum bunu :) ama rulo olarak değil :) böylede çok güzel görünyr :) eline saglık

rulo olarak yapmamıştım böylde çok gzel duruyor
ye beni diyor resmendelikafadulden

ben gecende misafirlerime yaptim cok begendiler herkes tarifini almak istedi...
yapmanizi mutlaka tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…