Tatlı Tarifi Elmalı Tart

busdunyasi

Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2013
30
0
16
İstanbul
Malzemeler

2 Yumurta,
1 Paket Margarin,
6 Yemek kaşığı Pudra şekeri,
1 Paket Kabartma tozu
1 Paket Vanilya
2 Yemek kaşığı Yoğurt
İç Malzemeleri

5 Elma,
1 Çay kaşığı Tarçın,
1 Bardak Ceviz,
Üzeri için; Pudra şekeri

Yapılışı

İç malzememizi hazırlamak için elmaları rendeliyoruz. Bir kaba aldıktan sonra tarçın ve cevizi ilave edip biraz kavuruyoruz.
Hamur için bütün malzemeleri bir kaba alıp yoğuruyoruz. Biraz katı bir hamur olacak bu yüzden endişelenmeyin.
Hamurun yoğurulması bittikten sonra hamuru 2-3 cm kalınlığında olacak şekilde merdane yardımı ile açıyoruz daha sonra hamuru büyük kareler şeklinde kesiyoruz. Uç kısmına iç malzememizi koyduktan sonra kıvırıyoruz.
Fırın sıcaklığı 180 derece biz kontrol ederek pişirdiğimiz için süre olarak belirtemiyorum ama tahmini olarak 25 dk. sonra kontrol etmeye başlayabilirsiniz.
Pişen elmalı tartlarımız servis tabağına alıp biraz soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar ben tart ve kiş hamurunu bir türlü tutturamıyorum.Beyaz un kullanamadığım için tam buğday unu kullanmam bunda bir etkenmi acaba?Bir çok tarif denedim şimdiye kadar tüm tariflerde hamurun buzdolabında bir süre beklemesi gerektiği söyleniyor işte bu bekleme aşamasından sonra hamurum taş gibi oluyor ve açarken parçalanıyor buzdolabında bekletme süremde yarım saat kadar ancak eğer dolapta beklemezsede hamur cıvıklaşacağından(içindeki fazla yağ miktarından dolayı) hamur sertleşir istenilen sonuca ulaşılamaz deniyor ne yapacağımı şaşırdım en son tatlı süprizlerden aldığım tarifle ıspanaklı kiş yaptım ama hamuru olmadı:(bana bi akıl verin nolur...

kızlar ben tart ve kiş hamurunu bir türlü tutturamıyorum.Beyaz un kullanamadığım için tam buğday unu kullanmam bunda bir etkenmi acaba?Bir çok tarif denedim şimdiye kadar tüm tariflerde hamurun buzdolabında bir süre beklemesi gerektiği söyleniyor işte bu bekleme aşamasından sonra hamurum taş gibi oluyor ve açarken parçalanıyor buzdolabında bekletme süremde yarım saat kadar ancak eğer dolapta beklemezsede hamur cıvıklaşacağından(içindeki fazla yağ miktarından dolayı) hamur sertleşir istenilen sonuca ulaşılamaz deniyor ne yapacağımı şaşırdım en son tatlı süprizlerden aldığım tarifle ıspanaklı kiş yaptım ama hamuru olmadı:(bana bi akıl verin nolur...

merhaba,

umuyorum tarifim size bir yol gösterir. ben hamuru bekletmiyorum. ölçüleri ve malzemeleri söylendiği şekilde kullanırsanız istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz. Buğday unu farklılaştırıyor olabilir. Örneğin ben pişi hamurunda buğday unu kullanıyorum biraz daha kıtır yapıyor hamuru.
kolay gelsin

Back
X