elti denilen hatunun beni dolduruşu

pelintoprak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
1.399
24
118
35
mrb arkadaşlar lütfen bana yardımcı olun

yaşadığımız şehirde eşimin 1 teyze oğlu , 1 teyzesi ve anneannesi ,1 dayısı ve 1 amcası dışında başka akrabası yok. k.validem eltimler başka şehirdeler. 2 eltim var çok şükür ikisiylede aram iyidir saf temiz insanlardır. k.validemde öyle sayılır bi zarrı olmamıştır aksine arar annem bitanem diye konuşur hep. eşimin tüm ailesi beni sever evlendiğimden beri ciddi anlamda ters davranışlarını görmedim o yüzden bende onlara karşı çok iyi davranırım. e hal böyle olunca eşimin ailesi akrabalarıyla gayet iyi durumdayız. ama teyzesininoğlu da burda yaşıyor. her neyse kuzeni evli ve karısını kimse pek sevmiyor ben nişanlıyken bile herkes onu sevmediğini terbiyesiz saygısız olduğunu yanımda konuşuyorlardı. ben evlenm bunlarla yakın oturuyorduk sık sık görüşüyordum. kadın bana sürekli eşlerimizin ailelerini kötüleyip duruyordu benim k. validem için dediğini yaptırıyor gelinleri sıkıysa dediğini yapmasın çok cadaloz gibi şeyler söylüyordu. ama başka bi toplumda kayınvalideme dönerek '' teyze ben senin gibi muhteşem bir kaynan görmedim keşke sen benim kaynanam olsaydın gelinlerine çok düşkünsün ne güzel '' diyor.
mesela onların arası eşimizin akrabalarıyla limoni hiç gitmiyolar ziyarete felan. bana diyorki '' prenses333 canım hani sen benden sonra evlendin ya ama onlarla daha yakınsın işte bunun senle bir ilgisi yok senin kaynanan geldğinde seni hep çağırıyor her ortama sokuyor ondan onrada seni çağırıyolar seviyolar gibiler hani'' dedi. çok sinirleniyorum bi anda demek istiyorum HİÇ KİMSE SENİ SEVMİYOR AMA BENİ ÇOK SEVİYORLAR ÇATLAMA demek geliyo ama vazgeçiyorum onları ispiyonlamak gibi olur diye. sizce bidaha böyle şeyler dediğinde nasıl cevaplar vereyimde sussun artık diye lütfen boşwer geç demeyin ben yıllardır boşverdikçe o kendini iyice bi halt sanmaya başladı.

mrb arkadaşlar lütfen bana yardımcı olun

yaşadığımız şehirde eşimin 1 teyze oğlu , 1 teyzesi ve anneannesi ,1 dayısı ve 1 amcası dışında başka akrabası yok. k.validem eltimler başka şehirdeler. 2 eltim var çok şükür ikisiylede aram iyidir saf temiz insanlardır. k.validemde öyle sayılır bi zarrı olmamıştır aksine arar annem bitanem diye konuşur hep. eşimin tüm ailesi beni sever evlendiğimden beri ciddi anlamda ters davranışlarını görmedim o yüzden bende onlara karşı çok iyi davranırım. e hal böyle olunca eşimin ailesi akrabalarıyla gayet iyi durumdayız. ama teyzesininoğlu da burda yaşıyor. her neyse kuzeni evli ve karısını kimse pek sevmiyor ben nişanlıyken bile herkes onu sevmediğini terbiyesiz saygısız olduğunu yanımda konuşuyorlardı. ben evlenm bunlarla yakın oturuyorduk sık sık görüşüyordum. kadın bana sürekli eşlerimizin ailelerini kötüleyip duruyordu benim k. validem için dediğini yaptırıyor gelinleri sıkıysa dediğini yapmasın çok cadaloz gibi şeyler söylüyordu. ama başka bi toplumda kayınvalideme dönerek '' teyze ben senin gibi muhteşem bir kaynan görmedim keşke sen benim kaynanam olsaydın gelinlerine çok düşkünsün ne güzel '' diyor.
mesela onların arası eşimizin akrabalarıyla limoni hiç gitmiyolar ziyarete felan. bana diyorki '' prenses333 canım hani sen benden sonra evlendin ya ama onlarla daha yakınsın işte bunun senle bir ilgisi yok senin kaynanan geldğinde seni hep çağırıyor her ortama sokuyor ondan onrada seni çağırıyolar seviyolar gibiler hani'' dedi. çok sinirleniyorum bi anda demek istiyorum HİÇ KİMSE SENİ SEVMİYOR AMA BENİ ÇOK SEVİYORLAR ÇATLAMA demek geliyo ama vazgeçiyorum onları ispiyonlamak gibi olur diye. sizce bidaha böyle şeyler dediğinde nasıl cevaplar vereyimde sussun artık diye lütfen boşwer geç demeyin ben yıllardır boşverdikçe o kendini iyice bi halt sanmaya başladı.

Gül ve geç hiç yorum yapmana bile gerek yok aslında çünkü kendisi görmüş zoruna gitmişki sana böyle bir şey söyleme gereği duymuş şaşırdım valla ne kadar komik.

"onlar bana bende onlara değer veriyorum ve bu şekilde arkalarından konuşmaktan hoşlanmıyorum lütfen bir daha bu konuları açma olur mu"

Son düzenleme:
Bence O kişiyle fazla muhabbetten kaçının
Aynı ortamlarda bulunmayın.
Size kayınvalidenizi çekiştirdiğinde “bizim birbirimize saygımız sevgimiz tam kararında” deyip geçiştirin. .
Bir söyler iki söyler, düşünmeyi biliyorsa da bir daha da sizin yanınızda kimseyi çekiştirmez ssz

kadın farkında zaten onu sevmediklerinin seni kıskanmış ama sizin ona karşı havalnmanızı istemiyor:24::24:

Gül ve geç hiç yorum yapmana bile gerek yok aslında çünkü kendisi görmüş zoruna gitmişki sana böyle bir şey söyleme gereği duymuş şaşırdım valla ne kadar komik.

tatlım o zamanda beni aptal yerine koyuyor. diyorki ,'' çok safsın ne görüşüyosun bu kadar onlarla valla ben hiiiçç gitmiyorum böyle kafam daha rahat'' diyor. '' benden herkes çekinir çünkü ben dobra dobra konuşuyorum diyor. dobralık bi insanı toplumda yerin dibine sokmak değil dobralık biriyle sorunun varsa yüzyüze konuşmaktır ama yalnız kalıp bence..

tatlım o zamanda beni aptal yerine koyuyor. diyorki ,'' çok safsın ne görüşüyosun bu kadar onlarla valla ben hiiiçç gitmiyorum böyle kafam daha rahat'' diyor. '' benden herkes çekinir çünkü ben dobra dobra konuşuyorum diyor. dobralık bi insanı toplumda yerin dibine sokmak değil dobralık biriyle sorunun varsa yüzyüze konuşmaktır ama yalnız kalıp bence..

Bence aptal yerine koymuyor sen cevap vermediğin için kendini kötü hissediyorsun madem bir şey söylemek istiyrsun dedıkodu için konu actıgında bu konuları konusmak ıstemıyorm de ya da konudan konuya atla eğer salak değilse anlar herhalde ama analmıyorsa inan kaale alınacak biri değildir :34:

kadın farkında zaten onu sevmediklerinin seni kıskanmış ama sizin ona karşı havalnmanızı istemiyor:24::24:

evet canım bende bunun farkındayım ama ben özellikle; davet edildiğimizi yada bize gelen iltifatları onun yanında söylemiyorum ki kıskanmasın üzülmesin diye. ama o benim hava attığımı düşünüyor hep sadece bu konularda değil. geçen yaz tatile gittik çok ani oldu gidişimiz hava alnındayız eşi bizi arıyor durun gitmeyin beraber başka bi yere gidelim heralde karısından zılgıtı yemişti. otel ayarlamışız uçak biletlerimizi almışız durun vazgeçin diyor adam !!.. tatilden geldik yurdışında bi yere gitmiştik ilk kez gittik. bize bir defa bile nasıl geçti tatiliiniz diye sormadı. bende o gidemedi sormuyorda diye anlatmadım . başkalarına ima ediyor ayy bizim komşu var tatile gittim diye hava atıyor ne kdara günahhh diyee

"onlar bana bende onlara değer veriyorum ve bu şekilde arkalarından konuşmaktan hoşlanmıyorum lütfen bir daha bu konuları açma olur mu"

Kesinlikle bu şekilde kesin ve net tavrını koy önü kesilsin uzar gider yoksa... Hiç hoş değil hem eltiniz bile değil uğraşmaya değmez belki ama sen yinede tavrını koy.. :16:

Ben seni anlıyorum.
Tehlikeli sular bunlar, dilinde kemiği yok malesef.
Ben iki yüzlü ve bir dediği diğerini tutmayan, kıskanç insanlardan korkarım.
Bana birşey yapacağından değil, yanlış anlaşılmama sebep olur ondan sonra ayıkla pirincin taşını...
Boşver demeyeceğim, boşverme.. Her daim konunun hakimi sen ol, ailenin sevmesi ve senin onlarla anlaşman gayet iyi birşey.
Bunun bozulmasına da izin verme.

Bir gün karşına al bu şahsı, eğer böyle konuşmaya devam ederse görüşmeyi keseceğini söyle.
Müsade etme dedikodu yapmasına, seni saf - salak yerine koymasına.
Hı hı deyip geçebilirsin, ama sen böyle yaptıkça o senden yüz bulup bire bin katıp anlatıcak.
Bir gün öyle birşey derki, çok afedersin apışıp kalırsın... Neye uğradığını şaşırır bir anda kendini istemediğin bir konumda bulursun.

Bende geniş bir aileye gelin gidiyorum kısmetse.
Kuzenler, eltiler vs. maşallahımız var, ama öyle bir aile ki, bir birine ne kadar tutumluysa, bir biri hakkında da o kadar dedikoducu.
Başlarda çok samimi ve güzel ilişkilerimiz vardı fakat bakıyorum herkes bir diğeri hakkında gayet rahat sözler sarf edebiliyor.
Bana başkasını anlatan, beni başkasına da anlatır!
Mesafemi koydum, en güzeli oldu ;) En azından evlenmeden kafam rahat edecek kısmetse.
İnşallah sende arana o gereken mesafeyi koyabilirsin.

İnsan ilişkileri hayatta en zor olan şeyler.
Allah yardımcın olsun, mutluluğunuzu daim etsin inşallah.

onlar beni, ben onları çok severim... kaynanam olmadıgındada beni her zaman cagırıyorlar... sen onları sevmiyorsun diye onların her hareketini samimi görmüyorsun o yüzden böyle yanlış bir algılamaya sahipsin de

Son düzenleme:
bence kendi iyiliğiniz için az görüşün, size onları kötüleyen onlara da sizi kötüleyecektir, kötülüyordur hatta...

dolduruşa geldiğinizin farkındaysanız farkındalığınızı ortaya koyup dolduruşa gelmeyin.ağzınada laf vermeyin..seni sevmiyorlar beni seviyorlar gibi çocukca muhabetlerden uzak durun.başkalarını çekiştirmeye başladığında ise konuyu değiştirin..bir-ikiden sonra o da artık kimseyi sizin yanınızda çekiştirmemeyi öğrenir..

Bence bu konuda kararlı davran. Onunla hiç laf kalabalığına girmeden, sadece eşini ve dolayısıyla ailesini de sevdiğini bir daha bu konularda birşey duymak istemediğini söyle. Tekrar ettiğinde onu dinlemeden kalk başka odaya git falan. Oda senin kararlılığını görünce zaten vazgeçecektir. Bu tip insanlar iki gün sonra, kendi söylediği olumsuz şeyleri sen demişsin gibi de anlatır etrafa. Bir de sen sen ol asla bir açığını verme bacım.

Back
X