elti denilen hatunun beni dolduruşu

''Onları çok sevdiğim için arkalarından konuşulmasından rahatsız oluyorum'' demen yeterli olacaktır bence.

Son düzenleme:
mrb arkadaşlar lütfen bana yardımcı olun

yaşadığımız şehirde eşimin 1 teyze oğlu , 1 teyzesi ve anneannesi ,1 dayısı ve 1 amcası dışında başka akrabası yok. k.validem eltimler başka şehirdeler. 2 eltim var çok şükür ikisiylede aram iyidir saf temiz insanlardır. k.validemde öyle sayılır bi zarrı olmamıştır aksine arar annem bitanem diye konuşur hep. eşimin tüm ailesi beni sever evlendiğimden beri ciddi anlamda ters davranışlarını görmedim o yüzden bende onlara karşı çok iyi davranırım. e hal böyle olunca eşimin ailesi akrabalarıyla gayet iyi durumdayız. ama teyzesininoğlu da burda yaşıyor. her neyse kuzeni evli ve karısını kimse pek sevmiyor ben nişanlıyken bile herkes onu sevmediğini terbiyesiz saygısız olduğunu yanımda konuşuyorlardı. ben evlenm bunlarla yakın oturuyorduk sık sık görüşüyordum. kadın bana sürekli eşlerimizin ailelerini kötüleyip duruyordu benim k. validem için dediğini yaptırıyor gelinleri sıkıysa dediğini yapmasın çok cadaloz gibi şeyler söylüyordu. ama başka bi toplumda kayınvalideme dönerek '' teyze ben senin gibi muhteşem bir kaynan görmedim keşke sen benim kaynanam olsaydın gelinlerine çok düşkünsün ne güzel '' diyor.
mesela onların arası eşimizin akrabalarıyla limoni hiç gitmiyolar ziyarete felan. bana diyorki '' prenses333 canım hani sen benden sonra evlendin ya ama onlarla daha yakınsın işte bunun senle bir ilgisi yok senin kaynanan geldğinde seni hep çağırıyor her ortama sokuyor ondan onrada seni çağırıyolar seviyolar gibiler hani'' dedi. çok sinirleniyorum bi anda demek istiyorum HİÇ KİMSE SENİ SEVMİYOR AMA BENİ ÇOK SEVİYORLAR ÇATLAMA demek geliyo ama vazgeçiyorum onları ispiyonlamak gibi olur diye. sizce bidaha böyle şeyler dediğinde nasıl cevaplar vereyimde sussun artık diye lütfen boşwer geç demeyin ben yıllardır boşverdikçe o kendini iyice bi halt sanmaya başladı.

ben olsam o kisiye mutlaka mesafe koyardim, zaten öyle süper bir karakteri olmadigini sende anlamissin ve bunu biliyorsun, ayrica aile icindede hic sevilmeyen birisi bunuda biliyorsun,
bukadar insan ondan gicik kapiyorsa vardir mutlaka bir sebebi, mutlaka kendi tecrübelerini edin ve baskalarinin anlatimiyla hareket etme ona karsi derdim ama sen zaten farkindasin onun nasil bir insan oldugunu...
en iyisi araya mesafe koy ve cok görüsme, sürekli gidip gelme, böyle bir insanin ne yapacagi hic belli olmaz....kayinvalidenle arani acabilir dikkatli ol...sana böyle söylüyorsa onada söyleyebilir unutma!
Senin gelinin söyle böyle ama sen cok iyi bir kaynanasin ayaklari yapabilir, kaynananda benimki gibi inanmaya meyilliyse zaten isler kötüye gider Allah korusun.
sana böyle söyleyen bir insanla samimi olmanin anlami yok bence...

Gıybetin günah oldugunu , konusulan kisi kim olursa olsu bu tarz konusmalardan haz almadıgını , bir daha duymak istemedigini söyle sevmedigin insana bu kadar taviz niye dinlemek zorunda degilsin.

Son düzenleme:
şimdi teyzenin gelini senin eltin olmazki kız

benim eltimde bana küçük eltimi ataar dururdu

bide seni ondan çok seviyorum

çocuğumya ben avutuyor işte beni

bi gün bu kızı attı attııı

okadar söylememe rağmen

köye gittik

canım eltiiiimmmmmmm diye bi sarıldı :53::53::53::53:

ben soğumuştum nereseyse kızdan onun anlattıklarına bakarak :37::37:

sonra ben bi gün buna
onun arkasından bu kadar atoyosan

benim arkamdanda haydi haydi atıyosundur günahtır yapma dedim

sonra kaynımı onu bi kaç kezde uyardım

şimdi tam atacakları zaman gözlerine bakıyorum

ya o kızcağızında durumu şöyle haklı
gibi laflar çevriliyo

en azından artık benim yanımda öyle ateşli ateşli atamıyolar :34:

bu akşam ordaydık ve beni sinir etti. kaynıda vardı. ortamda dediki ayy benim kocam bitanee benim eşim ve kaynı için dediki siz ikinizizn toplamı benim bi kocam etmez dedi. ben deli oldum güya gülerek söylüyo bende dedim ''kusura bakma ben kocamın tırnağının çöpünü dünyalara değişmem dedim ayy ayy dedi bana. bende dedim o bana ölür ben ona dedim. ama sanki yetmedi içim rahat etmedi. bide kocası çevrede bencilliğiyle tanınır. keşke deseydim ki herkesin kocası kendine öyledir ama benimki herkesçe öyledir. deseydim diyorum yada bunu direk söyleemmi ben sana çok kırıldım diye anlatsam mı ama yada bi yerde laf soksam dedim ne diyosunuz ??

Back
X