Beni inatla anlamamaya çalışıyorsunuz. Takılmışsınız "sana ne herkesin yaşantısından"
Ben diyorum ki "tamam düşünemeden o an konuştum 'çocuk rahatsız eder gece dedim' "
Alınıp boozulduklarını anlamadık o an. Benim yaptığım tek gaf bu 1 ay öncesine ait. Laf sokmuyorum ben. Sürekli iğneleyici konuşmuyorum. Israrla anlamak istemiyorsunuz.
Düşünemedim o an ağzımdan çıktı. Belki boşboğazlık belki laf sokma 'size göre!'
Bir insan benim cümleme alındıysa benim her dediğime rahatsız olduysa benimle konuşmayı keser olur biter.
Kocası da eşine göre hareket ediyor bizimle görüşmek istemiiyor abi de. Yani abi ısrarlaa görüş dese anlarım derim ki elti görüşmek istemiyor kocası zorluyor da kavga ediyorlar. Her ikiside görüşmek istemiyor. Eee 1 ay neden kendi içinde tutuyorsun. Büyütürsun.
Büyüksünüz değil mi? Çağırırsın kardeşini nişanlını al gel dersin bizimle konuşur buna buna alındık der sorunlarını anlatır. Ama yok. İstiyorki gelsinler ayağımıza biz büyüğüz. Kocasına diyor sen neden kardeşinin ayağına gidiyorsun.
Gel sen konuş nişanlımla qderya'ya söyle şaka yapmasın de. Yok hiçbir şeye yok. Gidelim konuşalım deyince de sorunu konuşmak istemiyor benimle.
Elti demişim alınmış. Çocuk için ev ısısı yüksek olmaz dedim alınmış Neymiş efendim! Ben ev soğuk olsun. Çocuğun kötülüğünü, hastalığını düşünmüşüm. A demişim alınmışlar B demişim alınmışlar.
Karı koca sevememiş beni tamam sevmeyin ama konuşmazsınız olur biter. Bu kadar uzatıp aile içinde kavga çıkartılmaz. Hakları yok. Abinin kardeşe tavır alması çok saçma bu olayda. Saçmalıyorlar.
Nişanlıma da dedim ailene güvenmiyorum. Bana kızın kötü yanlarını söyleyerek bir şey çözemezler bana değil eltiye söylemeleri lazım kıızın hatasını. Ama eltiye gidince ağlama, üzülme, sakinleş yavrum. Adam akıllı büyük çıkıp demiyor bu kadar büyük mevzu ne var diye. Güvenmiyorum ailesine tabi ki!
Bana sensin, ona gidip ona sensin demeyle olmaz.
Ben zaten anladım hatamı. Daha da kimsenin yanında bir şey demem.
Ailesine de soğudum resmen! Hepsine mesafe...
Takılıp kalıyorsunuz "sen yenisin, çocuktan şaka yapılmaz, kıza yazık vs vs" Yaptık bir hata ama 1 ay uzamaz ki bu kocanda seni tutarken neyin hırsı bu. Konuşmayı kesersin olur biter.
Çok haklısınız gerçekten.
Elti de konu sahibi gibi uyanık olsa şakaya vurur laf sokar, iğnelerdi kocasına fln yansıtmadan. O zaman böyle kıskanç görünmezdi garibim
Kendisi gibi şaka adı altında sağlı sollu laf sokan sinsi bir elti gerek aslında ama her aileye bir tane düşüyor demek ki...
Konu sahibi, siz hala anlamıyorsunuz.
Biraz empati yapın. Varsayalım ki eltiniz sizi her görmede şakayla karışık size bir laf soksun ve o lafların hiçbirinin karşılığını vermeyin, hep susup oturun. İster istemez içiniz şişecek artık ve bir yerden sonra mutlaka patlayacaksınız da. Elti de böyle olmuş işte. Siz hala benimle ne ilgisi var diyorsunuz ama kadın dolup patlamış artık.
Bir de şöyle bir durum var: Büyüklerin yanında saygısızlık olmasın diye çok fazla laf dalaşına girilmiyor. O kadın da belli ki böyle yetişmiş. Siz ona ailenin yanında sürekli laf sokup durduğunuzda; o da belli ki büyüklere saygısızlık olmasın, çirkeflik gibi algılanmasın diye susmuş ama eminim ki aileden de bir destek beklemiştir. Ki zaten bir yorumunuzda kendiniz de bahsetmişsiniz. Siz "Bu çocuk annesiyle babasıyla uyusun, nişanlımı uyutmaz" dediğinizde, o da nişanlınızdan "Ben rahatsız olmuyorum." demesini beklemiş ama nişanlınız böyle bir şey dememiş. Haliyle ne oldu, bu kadın hem durup durup elti adayından laf yiyor ama kendisi saygısızlık yapmamak için karşılığını veremiyor hem de aileden de bir destek göremiyor. Hal böyle olunca da kadın şişti şişti patladı sonunda. Şu an size karşı olan tepkisi inanın çok normal.
Bana kalırsa sizin düğün işi zor. Daha evlenmeden ortalık yeterince karışmış, huzur kaçmış bir kere. Sana sen haklısın diyen nişanlının ailesi emin ol eltine de aynı lafı söylüyordur daha fazla iş uzamasın diye. 2 elti böyle inatlaşma ya devam ederseniz en sonunda kv, kp patlar. Sen daha nişanlısın gözden çıkartırlar seni haberin olsun. Nişanlına da çok güvenme 2 gün sonra bıktım arada kalmaktan diye rest çekebilir.
Sizde herkese şaka yapılmacagini öğrenmiş oldunuz bu sayede. Gerçi sözleriniz pek şaka gibi değil de neyse.
Nisanlinin ailesi seni destekliyor sanma.gelinleri birbirine kirdirip arada geçinen cok.sana gelip baska eltine gelip baska konusurlar.güvenme.agzini sıkı tut.mazlumu oyna.görüşme ne guzel işte.simdiden elti ve kayin derdinden kurtuldun.söylediğin sozlere dikkat et daha gelin olmadan o ailenin işine gücüne gelinine ogluna dil uzatma.sen espri dersin baskasi demez.mesafe candir can
Her lafin ayri olay ya.. Eltinin kocasi esine deger verip dinliyosa "karisinin agzina bakiyo, ipler kadinin elinde, olgun degil".. Ama senin esin ayni sekilde davransa "beni cok sever, uzulmemi asla istemez".. Yapmayin ya..
Bebek hasta diyorsunuz, kadın zaten çalışıyor bebeği hasta kayınvalide bakıyor, sizin yaptığınız espri sizce doğru mu? İlerde anne olduğunuzda çocuğunuzla ilgili böyle dalga geçilirse daha net anlarsınız, çocuk büyütmek kolay değil kayınvalideyle yaşamak da kolay değil, evlerine gidiyorsanız hal hatır sormak için gidin şahsi görüşüm. Bir lafla kimsenin yuvası yıkılmaz ama zaten sorunlar, hastalık varken bir sorun da siz çıkarttığınız, can sıkacak şeyler söylediğiniz için haliyle şuan bu duruma gelmiş olabilirler. Benim bebeğimi amcası çok sever ve eltim de, üstelik şuan çocuk istiyorlar bir kıskançlık görmedim, dilerim görmem de, orda hiç kalmadık ama kalmak zorunda olsam ve kocamı uyandırır kalmayın dese eminim çok bozulurum. Siz lafınıza dikkat etmediğiniz sürece zaten insanlar hep uzaklaşacaktır sizden, kıskançlık başka bir şey her mesajda beni kıskanıyor yazmışsınız ama zannetmiyorum.