• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elti eltiyi neden çekemez ???

sevdemm

ALLAHIMDAN HAYIRLISI
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
2.333
31
158
İstanbul
Arkadaşlar biz eltimle tartıştık konuyu kısaca özetlersem, Eltim örneğin benimle ilgili ben ve eşimle ilgili bişey duyuyor herhangi bişey ve sonrada bana ona niye söylemememişim diye alınganlık yapıyor saçma sapan çocukca şeyler. O zaten duymuşda ben niye saklıyomuşum bişeyleri. Bende dedim yani sen biliyosun diye herşeyimi sana söylemek zorunda değilim dedim ne saçmalık anlamadım buna benzer bi kaç kere alındı en sonunda iş tartışma boyutuna gitti. Mesela benim birara eşimle bi sıkıntım olmuştu bunu kayınvalidemle paylaştık beraberce konuşalım diye ve konuştukda. Eltimde nasıl duyduysa bilmiyorum bi şekilde duymuş. Bende mesela onunla ilgili bişey olunca kulağıma geliyor ama ona bi güne bi gün bana niye söylemedin diye hesap sormuyorum böyle bi saçmalık olamaz yani herkez herkezle herşeyini paylaşmak zorunda değilki. O kadar meraklı bi insanki evime gelir nereye ne koymuşum onu bile merak eder. Benim aldıgım şeyin bi benzerini daha sonra onun evindede görürüm.Ben ömrümde böyle şey görmedim. Yeri gelir paylaşırsın ama çocuk gibi alınganlık yapmak neyin nesi. En sonunda sinirlerimi zıplattı benim. Boşuna demiyorlarmış kuma gemisi yürürde elti gemisi yürümez diye. Tabiki istisnalar hariç.

benim de eltim olacak maalesef ve korkmuyor değilim... en iyisi erkek kardeşi olmayan birisini koca olarak seçmek :) şaka bir yana da hakikaten eltisi olanlar bir yazsın niye bu kadar sorun oluyor herşey? benim ablamında öyle eltisi, sürekli bir kıskançlık bir yarış var sanki...noluyorsa :S

eltinize ne canım allah allah dediğin gibi herşeyi paylaşmak zorunda değilsin ki kıskanç dedikodu insanllarla heleki hiç eşin ne diyor bu duruma peki? boşver sen hiç takma anlatmada zaten

benim eltimde evime geldiğimde karıştırır hatat beğenemdiği şeylerin yerini değiştirir bir gün bakarım mutfakta ki herşey değişmiş bir gün bakıyorum solonum dekorunu en son konuştum şimdi karışmıyor

benim de eltim olacak maalesef ve korkmuyor değilim... en iyisi erkek kardeşi olmayan birisini koca olarak seçmek :) şaka bir yana da hakikaten eltisi olanlar bir yazsın niye bu kadar sorun oluyor herşey? benim ablamında öyle eltisi, sürekli bir kıskançlık bir yarış var sanki...noluyorsa :S

eVT Canım aynen çok sinir bozucu gerçekten en güzeli hiç eltin olmayacak. Çünkü illaki birinden olmasa öbüründen sorun oluyor. Bana diyoki siz orda (çok afedersiniz) osursanız ben burda duyuyorum diyo söylediği lafa bakarmısınız lafın çirkinliğine. Gelde böyle insanla otur sohbet et. Bu kelime bile nasıl biri oldugunu anlamaya yeter. Bende gereken herşeyi söyledim kendisine aldı cevabını ama neden böyle oluyor insanlar anlamıyorum.

canımsondakı sozune katılıyorum bızdede aynından bı tane var ben ne yaparsam oda yapar havalı havalı davranısları var ben ne alırsam aynı rengını ve benzerını alır gelırr elbıse gıyerım bı yere gıdılcek topluca ben elbısemı gıydım bakarım ustunu degıstırmıs oda elbıse gıymıs mınt aldım aynı rengını almıs modelı cok az farklı sadece ve ben topuklu gıyerım o ıse kılolu gıymezdı hepsı babet gıbı duzdu baktım bı tane topuklu oda almıss bı elbısem vardı aynı kumas ve renkten ama tunıklı olanını almıs gorsenız cocuk gıbı ınanılmaz bende hıc sevmem bısey begensem bıle onda var sa almam esıme soluodum denk gelıodur dıodu artık bu kadar denklıktee olmaz yanı he bu arada cantamında aynında almıs rengı farklı ama onun :)))ya aldıklarımı gıyemıyorum valla aynısı ondada olunca herkez aa eltıler bır felan dıo sınır oluyorum yaaa onun benım kıyafetlerımım aynısından aldıgında ben daha onu gıymemeye ozen gosterıyorum o kadar para verıorum dolapta kalıooo sınır kıskanc sey bıde ben ondan kaç yas kucugum bıde onun gıbı cahıl olsam ne olacaktı bılmıyorum valla

Önyargı ve şartlanma;

Elti sıfatının önüne başka anlamlar yükleyerek bir rekabet havası estirmek;

Kişilik meselesi..İşin özü kişinin iç dünyasında gizli...

Bende bunu yeni farkettim,İnsanları sıfatlarından ötürü yargılayanları tanıdım;

Baştan anlamak istemedim ama sonradan kabul ettim...

Sorun şu;

Bir gün insan virgülü kaybetti... O zaman zor cümlelerden korkar oldu ve basit ifadeler kullanmaya başladı. Cümleleri basitleşince düşünceleri de basitleşti. Bir başka gün "ünlem işareti"ni kaybetti. Alçak bir sesle ve ses tonunu değiştirmeden konuşmaya başladı. Bir süre sonra "soru işareti"ni kaybetti ve soru sormaz oldu. Hiç bir şey ama hiç bir şey onu ilgilendirmiyordu. Ne kâinat ne dünya ne de kendi umrundaydı. Bir kaç yıl sonra "iki nokta üstüste işareti"ni kaybetti ve davranış sebebini başkalarına açıklamaktan vazgeçti. Ömrünün sonuna doğru elinde yalnız "tırnak işareti" kalmıştı. Kendine özgü tek bir düşüncesi yoktu. Son olarak "nokta"ya gelindiğinde düşünmeyi ve konuşmayı unutmuş durumdaydı. Kandevski

Eltini önemseme...:34:

eltinize ne canım allah allah dediğin gibi herşeyi paylaşmak zorunda değilsin ki kıskanç dedikodu insanllarla heleki hiç eşin ne diyor bu duruma peki? boşver sen hiç takma anlatmada zaten

benim eltimde evime geldiğimde karıştırır hatat beğenemdiği şeylerin yerini değiştirir bir gün bakarım mutfakta ki herşey değişmiş bir gün bakıyorum solonum dekorunu en son konuştum şimdi karışmıyor

Eşimle konuştum oda kızdı tabiki saçmalamış heralde sana karşı bi uyuzlugu var napıcanı şaşırdı diyo konuşma onla dedi ama bi şekilde yüzyüze gelicez eşlerimiz kardeş neticede

Eşimle konuştum oda kızdı tabiki saçmalamış heralde sana karşı bi uyuzlugu var napıcanı şaşırdı diyo konuşma onla dedi ama bi şekilde yüzyüze gelicez eşlerimiz kardeş neticede

Çok şükürki benim şimdilik eltim yok..Ama bekar abisi var..İnşallah arkadaş olabileceğim ve iyi anlaşabileceğim bi insan olur....

benim eltim yok ama ablamın var. ablam eltisini çok kıskanıyor. eltisi ablamla uğraşmıyor ama ablam hep kötülüğünü istiyor. hatta kadın erkek çocuk yaptı diye ablam kahroldu :). neden böyle yapıyorsun dediğimde öyle cevaplar veriyor ki anladım yarış yapıyor onla. kaynanasına yaranmak için dicem, kaynanayla arası kötü. anlamadım gitti. eltiside pek iyi bir kadın, bizim ki cadı.

Önyargı ve şartlanma;

Elti sıfatının önüne başka anlamlar yükleyerek bir rekabet havası estirmek;

Kişilik meselesi..İşin özü kişinin iç dünyasında gizli...

Bende bunu yeni farkettim,İnsanları sıfatlarından ötürü yargılayanları tanıdım;

Baştan anlamak istemedim ama sonradan kabul ettim...

Sorun şu;

Bir gün insan virgülü kaybetti... O zaman zor cümlelerden korkar oldu ve basit ifadeler kullanmaya başladı. Cümleleri basitleşince düşünceleri de basitleşti. Bir başka gün "ünlem işareti"ni kaybetti. Alçak bir sesle ve ses tonunu değiştirmeden konuşmaya başladı. Bir süre sonra "soru işareti"ni kaybetti ve soru sormaz oldu. Hiç bir şey ama hiç bir şey onu ilgilendirmiyordu. Ne kâinat ne dünya ne de kendi umrundaydı. Bir kaç yıl sonra "iki nokta üstüste işareti"ni kaybetti ve davranış sebebini başkalarına açıklamaktan vazgeçti. Ömrünün sonuna doğru elinde yalnız "tırnak işareti" kalmıştı. Kendine özgü tek bir düşüncesi yoktu. Son olarak "nokta"ya gelindiğinde düşünmeyi ve konuşmayı unutmuş durumdaydı. Kandevski

Eltini önemseme...:34:

güzelmiş bu :) ....

Eşimde çok kızdı tabiki sana karşı bi uyuzlugu var heralde iyice şaşırdı napıcanı diyo konuşma onla falan dedi ama bi şekilde yüzyüze gelicez kayınvalidemin evinde karşılasıcaz yani

benim eltim yok ama ablamın var. ablam eltisini çok kıskanıyor. eltisi ablamla uğraşmıyor ama ablam hep kötülüğünü istiyor. hatta kadın erkek çocuk yaptı diye ablam kahroldu :). neden böyle yapıyorsun dediğimde öyle cevaplar veriyor ki anladım yarış yapıyor onla. kaynanasına yaranmak için dicem, kaynanayla arası kötü. anlamadım gitti. eltiside pek iyi bir kadın, bizim ki cadı.

Ablanın çocuğu varmı ? Varsa kızmı ? Çok merak ettim şimdi ?...... :)

canım benim eltide öyle..evlendiğimden beri yapmadığı kıskançlık kalmadı..benim eltinin derdi beni istemiyor ben değil başkasıda olsa çekemicekmiş başkasına da yapçakmış demekki..çünkü tek gelin olmak herkesi yönetmek derdi..tek onun çocukları olsun sevilsin herkes ona deli olsun baş üstünde tutsun istiyor..benimde gelinliğim olmak üzere herşeyime aklına gelen herşeyime karıştı bana doğum kontrol hapını bile yutturmaya kalktı çocuğum olmasınmış düşün..nitekimolmadı bizim çocuğumuz ve lafarıyla delirtiyor beni..ben eltimin hamileliği ve benim çocuğumun olmayışı diye konu açmıştım orda zaten anlattım..azönce geçyo önümden gülüyo karnına bakıyo elliyor..ellesin rabbim bana da nasip edr birgün..canım eltilerin hepsi bir değil tabi niceleri var kardeş gibi..ama napçan ille çürük yumurta çıkıyor çürüklerde bize denk gelmiş kullanmayacan olcak bitçek

valla sasırdım ne kadar guzel yaklasıosun olaya kotuluk yapan ablan ve onu yazabılıosun senın ablanda aynı benım eltım gıbı oda benım yzume soledı cocugun olmasında sadece benımkıler olsun benımkılerı sevsınler dedı kı ıstedıgı gıbı oldu bebegım kalbı durdu

ayyy yazık canım yaaa sen yada annen güzelcene konuşsan ablanla sürekli sürekli belki düzelir yoksa olan ablana olur

canım benim ben evimde olan özelimi paylaşmak zorundamıyım
yarın bir gün kullansın diye
sende ona adı üstünde özel herkesle paylaşılmaz
bende duyuyorum seninle ilgili ama beni ilgilendirmediği için hiç konuşmuyorum bile de
bende hiç paylaşmam çatlasın dursun boş ver

canım benim eltide öyle..evlendiğimden beri yapmadığı kıskançlık kalmadı..benim eltinin derdi beni istemiyor ben değil başkasıda olsa çekemicekmiş başkasına da yapçakmış demekki..çünkü tek gelin olmak herkesi yönetmek derdi..tek onun çocukları olsun sevilsin herkes ona deli olsun baş üstünde tutsun istiyor..benimde gelinliğim olmak üzere herşeyime aklına gelen herşeyime karıştı bana doğum kontrol hapını bile yutturmaya kalktı çocuğum olmasınmış düşün..nitekimolmadı bizim çocuğumuz ve lafarıyla delirtiyor beni..ben eltimin hamileliği ve benim çocuğumun olmayışı diye konu açmıştım orda zaten anlattım..azönce geçyo önümden gülüyo karnına bakıyo elliyor..ellesin rabbim bana da nasip edr birgün..canım eltilerin hepsi bir değil tabi niceleri var kardeş gibi..ama napçan ille çürük yumurta çıkıyor çürüklerde bize denk gelmiş kullanmayacan olcak bitçek

Canım biliyorum senin konunuda okumuştum haklısın niye insanın kötülüğünü isterler anlamıyorum sonuçta bi kaç kardeşse tek başına olamazlar hiç bizaman bi kaç elti olucak neticede . İlla huzur bozucaklar ya bozmasalar olmaz.

Back
X