Elti evine ilk ve son gidis

Bakin konuyu tam diger taraftan gostermeye calisicam size.

Bu forumda ne zaman yazsam tepki alir bu konu. Ama var boyle bir sey. Ablam kayinvalidem teyzem vesaire farketmez ne kadar yakin olursa olsun kimsenin evine gittigimde suyu bile almam. Ev sahibi getirsin. Masaya falan da yardim etmem cunku misafirim. Agirlamayacaksa ne diye cagirdi? Benim evimde de kimse almasin. Mutfaga girseler cok rahatsiz olurum mesela.

Benim evimde kapi calsa biri yonelse yine rahatsiz olurum. Ona ne? Konu esime kapi acmak degil. Belki catkapi dayanan komsu var ve ben kapiyi acmayip evde yok numarasi yapicam. Belki kapicidan bir sey istedim, belki surpriz hazirladim misafirime, belki bizim mahallede cok pazarlamaci geziyor...

Illa kotu veya belli bir sebep aramayin
Bir kisi evinin artisina eksisine en hakim kisidir. Birakin o karar versin. Misafir gibi davranin.

Benim tepkim ittirmek bagirmak falan olmazdi. Kocam da kapiyi anahtarla acip kendi girer kapida karsilamam. Ama ben acma dememe ragmen misafir kapiyi aciyorsa pek de tatli olmayan bir dille bunu neden yaptigini sorarim. Konu hakimiyet kurma falan degil. Kendi evimde ben hakimim zaten. Baskasi mi hakim olacakti?
Her kelimesine katılıyorum

Mevzu kocama kapıyı ben açarım değil kesinlikle...
Benimde eşim anahtarla kendisi girer ama evimde misafir varken kapım çaldığında misafir açmaya kalkarsa hayırdır? derim bunu herkes der aslında ama niyeyse bir muhalefet olasilari tuttu :)

Anahtar kelimeler var aslında konunun aslinı belli eden
Konu sahibinin eltiyle dolu konuları
O evde bende oturdum parasının birazını eşim ödedi gibi cümleleri
6 ay boyunca ilk kez evine gitmesi gittiğinde üst başa kurulması

Kim bilir içeri nasıl bir giriş yaptiki elti tırnaklarını çıkardı .

Sonuçta kimseyi tanimayiz etmeyiz objektif yorum yapıyoruz

Her kelimesine katılıyorum

Mevzu kocama kapıyı ben açarım değil kesinlikle...
Benimde eşim anahtarla kendisi girer ama evimde misafir varken kapım çaldığında misafir açmaya kalkarsa hayırdır? derim bunu herkes der aslında ama niyeyse bir muhalefet olasilari tuttu :)

Anahtar kelimeler var aslında konunun aslinı belli eden
Konu sahibinin eltiyle dolu konuları
O evde bende oturdum parasının birazını eşim ödedi gibi cümleleri
6 ay boyunca ilk kez evine gitmesi gittiğinde üst başa kurulması

Kim bilir içeri nasıl bir giriş yaptiki elti tırnaklarını çıkardı .

Sonuçta kimseyi tanimayiz etmeyiz objektif yorum yapıyoruz
Şimdi gelir derler ki kadın belki kendini misafir olarak görmüyor.
Kendini misafir olarak görmeyen insan gider ev sahibine yardım eder.
Ki üstelik kapıyı her türlü açmaya yeltendin sana birisi açma diyince duraklarsın inadına açmaya çalışmazsın.

millet gercekten ne meraklıymıs eltisi görümcesini geleni gideni mutfagına sokmaya ben asla sevmem birinede gittignde ne yardım ederim ne mutfagına girerim zaten yemeye cagarmıs yani hazırlamıstır ne isim var benim baskasının mutfagında

haa bende öyleyim bir,i geldimi asla istemem mutfagıma girsin ben herseyi hazırlarım 20 kisilik gun agarlarım hersey masada olur kimseyi caya bile kaldırmam 20 kisi gelicekse 3 tane caydanlık 2 tane termos tamamdır

evimde kimse gezinsin sevmem mumkunse banyoya girmesinler migdem bulanır misafir gittimi cok camasur suyu harcarım

Neden bahsederken gelin hanım diyorsunuz ki siz görümce misiniz? :KK48:

Her şeyi her hareketi bu kadar umursamayın, hayat milleti umursamayınca daha güzel. Kv her türlü bahaneye bakıyormuş kalmak için, bu olay olmasa da kalırdı bence. Çünkü onluk bir durum yok. Torununu ve oğlunu görmek de zaten hakkı.

Sonuç olarak sevgili konu sahibi o ev gerçekten eltinizin evi ve sizin senin evin benim evim ,senin kocan benim daha çok kaynım demeye çalışmanız eltinize bayağı pahalıya patlayacak.İnşallah kaynınız bu fesatlığa prim vermez de eşini alır gelir oturur.Kv de inşallah kış boyu sizde kalır arada hep beraber eltiye kahvaltıya ya da akşam yemeğine gidersiniz

Yani şunu dusunuyorum da bu kadar mesafeli oldugum birinin evinde kapiyi acmam imkansiz yardim edeyim mi dedim kabul ederse yardim ederim ama kapisini açmam ve ne olursa olsun yeni evli biri uzuluurm şahsen sevmesem de onemli degil ben gorusmem ama 6 ayda bu konu yuzunden yuvasi dagilirsa vicdan azabindan ölürüm. O bu cumleyi bana kursaydi o kapiyi acmazdim ve eve gidince esime soylerdim mutfaktaysa kapisini acardi ne alaka yani?

Ne olursa olsun eltinin yaptığı çok büyük kabalık.. İttirmek ne ya..? Kapıyı açınca evin hakimiyeti mi kaybediliyor? Ya da misafir yardım etmeye mutfağa iki tabak taşımaya geldi diye ya da çay koymaya kalktı diye evin hanımı evi misafire tapusuyla vermiş mi oluyor? Valla o zaman ben kesinlikle kendi evimin hanımlığını kendi ellerimle teslim ettim.. Hayır yani ne mana.? Kim ne yapsın sizin evinizi.. Herkesin evi var ve her evin kapısı var... Kim yakınsa o açsın... Ne değişecek.. Mutfaktaysam işim varsa en yakın kimse o açsın.. Evin banyosunda ise tuvalet ne yapsın insanlar.. Biri de demiş en çok banyonun kullanılmasına sinir oluyorum... Umuma açık wc lere gitsin bari insanlar...Valla böyle şeyleri okudukça duydukça hayret ediyorum..

Geçmiş k9nulariniza şimdi baktım da eltinizi nasıl dert edinmissiniz nasil takmissiniz öyle?
Üzüldüm eltiniz için..
Çünkü onu kıskandığıniz çok.asikar..
Ben kayinvalide ile 5 yıl oturdum eltim de kışları bile kalmayacaklar bi onda bi bende kalacaklar diye geçmiş konularıniz da sürekli söylemiştiniz
Haksızlık bu demissiniz
Ancak eltinizin suçu ne anlamadım ben oturmasaydin madem bu kadar rahatsizdin?
Rahat bırak arkadaşım.kadini..
Bela olmuşsun resmen..

Geçmiş konularınızı okudum da siz eltiyi eltiniz olmadan sevmemişsiniz zaten. Bir de oturdukları evi kv. Niz onlar otursun diye vermiş. Yani kvnizin değil eltinizin ve kaynınızın evi. Geçmiş konularınız da sürekli kv Nin evi demişsinizde o yüzden söylüyorum.

Biraz fesatlık yapacam kusura bakmayın:) ben olsam esime söyle kardeşine evin kredisini biz ödedik kendilerine ev baksınlar derdim. Hem benim kocam bir ev kredisi ödeyecek hem yeni gelin bana artistlik yapacak asla dayanamam derdim valla

millet gercekten ne meraklıymıs eltisi görümcesini geleni gideni mutfagına sokmaya ben asla sevmem birinede gittignde ne yardım ederim ne mutfagına girerim zaten yemeye cagarmıs yani hazırlamıstır ne isim var benim baskasının mutfagında

haa bende öyleyim bir,i geldimi asla istemem mutfagıma girsin ben herseyi hazırlarım 20 kisilik gun agarlarım hersey masada olur kimseyi caya bile kaldırmam 20 kisi gelicekse 3 tane caydanlık 2 tane termos tamamdır

evimde kimse gezinsin sevmem mumkunse banyoya girmesinler migdem bulanır misafir gittimi cok camasur suyu harcarım
Ya ne güzel bana da biraz tüyo verirmisin misafirim olduğu zaman bir türlü birşey eksik kalıyor ya çorba yetmiyor ya sofra yetişmiyor :KK43: misafir ağırlama işini beceremiyorum
Birde küçük bebeğimde var 9 aylık .

konu sahibi sende az degilsin hiç mi vicdanin sizlamiyor..herhalde evim parasini kocan odedi o evde o oturuyor diye de icten ice kinlendin zaar...

Yanlış anlamayın ama merak ettim eşiniz bi ev almış olsa (ki alırken ne kadar zorlandı biz bilmiyoruz) ve bu evde şuan kayniniz oturuyor olsa (muhtemelen bi kira odenmiyodur) siz bi noluyo yaa demezmisiniz? Valla demem diyorsanız tebrik ederim sizi.

Bi de burda hangi bayan kv ile birlikte yaşamayı canı gönülden istiyor ki konu sahibine aaaa sen nasıl kv istemezsin ayıp ayıp diyorlar gerçekten merak icerisindeyim :))

Iyi sende bu duruma baya sevinmissin senin acindan iyi olmus bu belli kusura bakmayin durduk yere cekil ben acicam die bagirdigina hic ama hic inanmadim aranizda bisey yasanmamis olsa neden boyle buyuk bi tepki versinki acma dememesine ragmen acmanda ki amac ne
Ev kayınvalidenin üzerine ama kredi borcunu konu sahibinin eşi ödemiş. Dolayısıyla konu sahibi evde benimde hakkım var diye tavır takındıysa eltı de bu ev benim diye tepkı göstermiş olabilir. Yoksa durduk yere kimse sırf kapıyı açtı diye böyle tepki göstermez.

Yani bende buna takıldım,gelin hanım mutfakta uğraşıyor,elti kişisi de kv ile içerde oturuyor ama kapı çalınca bi anda yardım edesi geliyor..
Kapı kolu elimde bile olsa “bırak ben açarım”dediği anda açmadan döner yerime otururdum.belli ki gelin sizden pek hazetmemiş..
ayrıca Hakimiyete gerek yok o ev zaten onun evi siz misafir gitmişsiniz oraya.
Herkesin gözü önünde olmuş iyi olmuş belki de boşanacaklar daha mı iyi olur ..
evet gelin hanım masum demiyorum çok ayıp etmiş ama siz de çok fenasınız fesatsınız .
Katılıyorum.:KK50:

Bendensin. Ben de kimseyi mutfağımda istemem. Makineye bulaşık için yardıma geliyorlar yalap şalap yerler ıslanıyor makineye dizerken. Arkalarından ben temizlik yapıyorum. Artık almıyorum kimseyi ben sonra yaparım deyip mutfağın kapısını kapatıp çıkıyorum.

Yanlış anlamayın ama merak ettim eşiniz bi ev almış olsa (ki alırken ne kadar zorlandı biz bilmiyoruz) ve bu evde şuan kayniniz oturuyor olsa (muhtemelen bi kira odenmiyodur) siz bi noluyo yaa demezmisiniz? Valla demem diyorsanız tebrik ederim sizi.

Bi de burda hangi bayan kv ile birlikte yaşamayı canı gönülden istiyor ki konu sahibine aaaa sen nasıl kv istemezsin ayıp ayıp diyorlar gerçekten merak icerisindeyim :))
İyi de konu sahibinin oturduğu eve de kaynı yardım etmiş. Yeni gelinin oturruğuoece de konu sqhibnins eşi yardımyetmiş Kimsenin kimseye bir üstünlüğü yok ve kimse kimseyi bu durumdan dolayı ezemez.

Küçük gelinin Oturdugu evi konu sahibinin eşi almamış,kayınvalide almış.

Konu sahibinin oturduğu evi kayınvalide ve küçük gelinin eşinin yardımıyla üzerine kredi ödeyerek konu sahibinin eşi almış.

Back
X