• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

elti gemisi yürüyormuş gerçekten. ..

aldığınız şeylerin başkasında olmasını istemiyorsanız özel üretim yaptıracaksınız bir zahmet. Bende bu düşünceye anlayamıyorum demekki beğenmiş almış benim daha çok hoşuma giderdi zevkliyimki aldıklarım başkasının dikkatini çekiyor almak istiyorlar diye düşünürdüm :KK14:
Ben başlıktaki deyimi anlamadım. Türkçem yetmedi ya :)
Anlamasına da olur boşver sen o minnak beynini yorma böyle şeylere ok. Yazım yanlışı sadece :(

Kuma gemisi yürür eli gemisi yürümez derler, hani kuman olsa onunla dahi anlaşırsın da eltinle anlasamazsın anlamında :KK52:
Atasözünün orjinali bu anlama geliyor, ama bilhassa bu başlık şu anlama da gelebilir: eltinle anlaşsan da anlaşamasan da bu gemiyi eşşek gibi yürüteceksin (sözüm meclisten dışarı).

Başlığa dikkat. :)

Atasözünün orjinali bu anlama geliyor, ama bilhassa bu başlık şu anlama da gelebilir: eltinle anlaşsan da anlaşamasan da bu gemiyi eşşek gibi yürüteceksin (sözüm meclisten dışarı).

Başlığa dikkat. :)

Aaa evet şimdi dikkat ettim

Bu arada ispanakliborek ispanakliborek ye minnak beyinli demesi sence ki sebebi mi

KızlAr melabaa :KK61:elti faktörü artık canımı çok sıkmaya başladı. Kendisi benden yaşça büyük çoluğu çocuğu var. Evlendiğimden beri kendisi ve eşine dayanamayıp patladığım olmuştur. Kendisi kıskançlıkta Nirvana yapmış bir insan... patladığıMDA düzelmişti. Şimdi galiba yine yüz buldu. Saçma sapan patavassızca laf sokmaya başladı. Anlaşılan yine mesafe koymak lazım. Aldığım herşeyi kıskanıp daha da fazlasını aldı. Ses çıkamadım. Umursamadım. Kıskanç insan herkesi kendi gibi kıskanç sanarmış ya... Halbuki senden banane. Ben kendi işime bakarım :KK43: bugün yine şaka tarafına getirip laf soktu. Ya sabır şunun yüz göz olMayım dedim. Şimdi sibirden içim içimi yiyor:KK12::63: Hayır iyi olmak varken neden bu sinsi lik kıskançlık fesatlaklık anlamış dilim. Bazen kendimi zor tutuyorum. :KK14:
Oda senin onu kıskandığını falan zannediyor dur . Bu insanları anlamıyorum illa patlamak lazım yani

KızlAr melabaa :KK61:elti faktörü artık canımı çok sıkmaya başladı. Kendisi benden yaşça büyük çoluğu çocuğu var. Evlendiğimden beri kendisi ve eşine dayanamayıp patladığım olmuştur. Kendisi kıskançlıkta Nirvana yapmış bir insan... patladığıMDA düzelmişti. Şimdi galiba yine yüz buldu. Saçma sapan patavassızca laf sokmaya başladı. Anlaşılan yine mesafe koymak lazım. Aldığım herşeyi kıskanıp daha da fazlasını aldı. Ses çıkamadım. Umursamadım. Kıskanç insan herkesi kendi gibi kıskanç sanarmış ya... Halbuki senden banane. Ben kendi işime bakarım :KK43: bugün yine şaka tarafına getirip laf soktu. Ya sabır şunun yüz göz olMayım dedim. Şimdi sibirden içim içimi yiyor:KK12::63: Hayır iyi olmak varken neden bu sinsi lik kıskançlık fesatlaklık anlamış dilim. Bazen kendimi zor tutuyorum. :KK14:

Ya ben anlamadım ne ki bu çaba. Muhattap olma madem, içli dışlı oluyorsunuz sonra buralarda" ay çok kıskanç" yazıyorsunuz. Herkes kendi işinde gücünde olursa kimse kimseyi kıskanmaz.

Laf sokuyosa da duyma. Ayrıca ne şakası niye şakalaşıyosun ki sevmediğin insanla?

Biraz samimi olmak gerekmez mi, sevmiyorsan konuşma

Anlamasına da olur boşver sen o minnak beynini yorma böyle şeylere ok. Yazım yanlışı sadece :KK43:

Bu ne canim herkesi tersleme azarlama. Begendiginiz yorumlara ah canim vah canim, isinize gelmeyen yorumlara minnak beyinli. Ilk kez bu konunuzu okuyanlar tabi size hak verecek, eski konularinizi bilmiyorlar cünkü. Israrla üstüne basa basa kac defa dedik size. Esinizin anne babasindan maddi yardimi kabul ettiginiz sürece bu durumda olacaksiniz. Eltinizde niye gidip kalmiyorlar da sizde kaliyorlar acaba? Istemem kimsenin kurusunu gider bir yerde cay yapar toz alirim cikaririm yakit masrafini desenize. Kendi eviniz kendi paraniz olur ne eltiyi ne kayinvalide kayinpederi cekmezsiniz.

Elti de elti, yok kocadan görme yok ben ne alirsam gider aynisini hem de daha fazlasini alir, salak sacma yorumlar yapar laf sokar... Bir üye size tam olarak ne diyor mesela diye sormus ona cevap yok. Siz eltiyi kiskaniyor olmayasiniz? Kayinpeder kayinvalideyle ayni evde yasamiyor, istedigini aliyor giyiyor ben hem hizmet ediyorum hem de suratlarini cekiyorum diye düsünüyor olabilirmisiniz? Hem karnim doysun hem pastam kalsin yok öyle iste. Actiginiz her konu eltim söyle eltim böyle. Hala ve hala kendinizde kabahat bulmuyorsunuz. Para almazsak ne yapariz diye el el üstünde oturuyorsunuz. Kac kere yazdik iyiniyetle, para maddi yardim kabul etmeyin, bir kari kocasiniz, gerekirse ekmek peynir yiyin battaniyenin altinda oturun ama huzurunuz olsun diye. Nedense bu para alma olayina hic cevap vermiyorsunuz. Istiyorsunuz ki hep ah kardes cok haklisin, kayinvalide kayinpeder elti hepsi yilan, sen haklisin, sen magdursun yazik desin herkes.

Hosunuza gitmeyen yoruma cevap yazmayin, ilk satirdan sonrasini okumayin hatta ama böyle yok minnak beyin yok bilmem ne hakaret etmeyin kimseye . Eskiler bilir bir elti vakasi daha vardi. Üye burada krizler gecirip saldiriyordu herkese. Aman uzun süredir yok evlendi düzeldi heralde. Neyse adini anmayayim duyup gelmesin ama siz de o yolda ilerliyorsunuz gina geldi artik eltiniz icin actiginiz konulardan. Okuma gec diyeceksiniz ama ben isim isim üye tanimiyorum burada profil resminden bazen animsiyorum ama resim degisince o üyeyi de hatirlamiyorum sonra anliyorum kim diye.

Nedir bu eltinizin sizden çektiği, diğer konunuzda aynıydı zaten ne diye bir daha açtınız, bir de hatayı kendinizde arasaniz!

Daha 1 hafta önce açtığınız konuyu ve buradaki insanlara verdiğiniz cevapları okudum. Anlaşıldı şimdi herşey. Elti çok kötü, pis kaka, sizi kıskanıyor, sizse doğrucu davut, melek filansınız. Yahu burada size hak vermeyen insanlara bile konunuzda hakaretler etmişsiniz. Tanımadığı inaanın 1 paragraf yorumundan hakaret eden, eltisine ne yapmaz...
İnsanlar o konuda da sormuş, ne oldu, ne yaşandı, bir örnek verin diye. Yok. "Elti kötü, elti ikiyüzlü" falan filan, bundan ötesi yok. Siz şuna "eltimi çekemiyorum, her şeyi batıyor. Kendi ailesindeki yoksulluğundan tut, şu günkü rahatlığını bile dert ediyorum" desenize? Diyemezsiniz tabii. Çünkü haksızlığınız çok belli olur. Burada direkt eltiye hakaret etmelisiniz, hatta karşıt yoruma da "sen benim neler yaşadığımı biliyor musun da..." diye başlayıp hakaretle biten bir tepki vermelisiniz ki, insanlar da ezbere yorum yapıp size hak versin.

Görünen o ki elti çekememezliği sizde hat safhada. Eltinizin sizden veya başkasından görerek aldığı ve yaptığı şeylerin üzerine bir soğuk soda için, hazmı kolaylaştırır. Sonra da kendi hayatınızla ilgilenin, eltinin hayatını izlemeyi bırakın.
Çok beğendi bayıldı butonu olsaydı ona basacaktım.

Ben daha tatmadım ama annemin yengemden neler çektiğine çocukluğumdan beri şahidim.Sonradan anlattıkları da cabası.Biz bu kadın yüzünden dedemler tarafından da dışlandık farklı farklı ilçelere gittik ondan öte cehennemin dibine! yıllarca küs kaldılar annemle.Sonra az görüşüldüğü için kavga kıyamet olmuyodu tabi.Tam anlamıyla barış sağlanmasa da kavga etmiyolar nadiren bir araya geldikleri ortamda.Yani ne kadar uzak o kadar iyi.Ama ben ne zaman amcamlara gitsem annemin gıyabında konuşuyodu düşünün 10 yaşında varım ancak.Beni anneme karşı doldurmaya çalışırdı.Yetmedi kızlarıyla kıyasladı vs.Hala annem ne alsa peşin sıra aynı şeyleri yapar.Torunu bile anlamış çocuk"babaannem de ne görse istiyo hemen yaptırıyo diyo" :KK70: :KK70: Düşünün annemin kendi çeyizindeki kumaştan annem kendi parasıyla ilk evlendiği sıra elbise diktirmiş.Babaannemle anneme çıkışmış ona diktirdiniz de bana niye diktirmediniz diye.O kadar fesat ve kıskanç.Anlatılmaz yaşanır..Size tavsiyem olabildiğince uzağa taşının şehir mi değiştirirsiniz ilçe mi bilemem. Kim haklı kim haksız bilemem ama uzak kalmanız ikiniz için de en iyisi.

Bende şu elti meselesi bizim kültürde neden bu kadar ciddiye alınır onu anlamam ettim yok ama olsa herhangi bir arkadaş olurdu. Ha aile arasinda paylasilamayan maddi kaynaklar varsa belki iki elti arasinda kıskançlıklar olabilir.

Back
X