Elti kızları...

a_beautiful_mind

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2015
6
2
Merhabalar son günlerde moralimi bozan bir konuda desteğinize ihtiyacım var. Yengemin kızı ile birlikte bu sene üniversite sınavına girdik. İkimiz de yerleşmiş bulunuyoruz ancak yengem her fırsatta kazandığım bölümü küćümseyip, kızını övüyor. Ben sınavda iyi bir derece yapıp Boğaziçi Üni. Ekonomi Bölümü'ne yerleştim. Kuzenimin alanı sayısal olduğu için, o da kendi alanında tercihler yaptı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üni. Gıda Müh. Bölümü'ne yerleşti. Ben kendi adıma kazandığım okulu ve bölümü çok araştırdım. Alacağım derslerden tutun da iş imkânlarına ve okulun yurtdisi bağlantılarına kadar inceledim. Hiç de pişman değilim. Ama yengem her yerde benim kızım mühendisliği kazandı, ekonomi neymiş gibi anlatıyor, ben varken bile... En son babaannem bana kızım istersen kayıt yaptırma bir sene daha hazırlan dedi. Yengem akrabalarımızı ve kendi kızını öyle bir gaza getiriyor ki sanki derece yapan ben değilim. Artık iyiden iyiye sinirlerin bozulmaya başladı, kiyaslanmaktan bıktım. Onu geçtim, bilmeden küçümsemeye kalkisiyor. Sert cevap vermedikçe işin dozunu artırmaya başladı. Kırıcı olmadan anlatmaya çalışıyorum ama duymuyor hatta konusturmuyor bile. Sizce nasıl baş edebilirim?

Böyle insanlara uyuz oluyorum yaa.ne mühendislik okuyanlar var ama işsiz kalıyorlar ailelerin beğenmediği 2 yıllık yüksek okul mezunları ise mühendisleri sollayıp gidiyor.sen duyma arkadaşım evet zor ama takma okullar bitince görüşelim yenge bakalım kim ne işte çalışacak deyiver.ayrıca gıda mühendisliğini okuyan kuzeninde onun tohumu bunun ineğinin sütü diye araştırıp dursun.İkinizin bölümüde iyi Üzülme

Ah canim bende aynisini yasadim ... Yengem her firsatta okudugum bölümü kücümserdi..
Simdi benim 1 senem kaldi ve kendi oglu benim okudugum bölüme yazilmis ve alinmis...

Artik yardim edersin diyor bazen banada... bende yooooo cok hafif dersler kendisi bi cagresine baksin diyorum :KK48:
Ben merakl'la bekliyorum kapima gelip'te yardim istemeseni... cünkü okudugum bölüm gercekten kolay degil...

Bence okula uni. alinmak ayri ama birde o okulu bitirmek ayrii...

Hic cvp verme degmez bile! atandiktan sonra havani basarsin sekerim :63:

Merhabalar son günlerde moralimi bozan bir konuda desteğinize ihtiyacım var. Yengemin kızı ile birlikte bu sene üniversite sınavına girdik. İkimiz de yerleşmiş bulunuyoruz ancak yengem her fırsatta kazandığım bölümü küćümseyip, kızını övüyor. Ben sınavda iyi bir derece yapıp Boğaziçi Üni. Ekonomi Bölümü'ne yerleştim. Kuzenimin alanı sayısal olduğu için, o da kendi alanında tercihler yaptı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üni. Gıda Müh. Bölümü'ne yerleşti. Ben kendi adıma kazandığım okulu ve bölümü çok araştırdım. Alacağım derslerden tutun da iş imkânlarına ve okulun yurtdisi bağlantılarına kadar inceledim. Hiç de pişman değilim. Ama yengem her yerde benim kızım mühendisliği kazandı, ekonomi neymiş gibi anlatıyor, ben varken bile... En son babaannem bana kızım istersen kayıt yaptırma bir sene daha hazırlan dedi. Yengem akrabalarımızı ve kendi kızını öyle bir gaza getiriyor ki sanki derece yapan ben değilim. Artık iyiden iyiye sinirlerin bozulmaya başladı, kiyaslanmaktan bıktım. Onu geçtim, bilmeden küçümsemeye kalkisiyor. Sert cevap vermedikçe işin dozunu artırmaya başladı. Kırıcı olmadan anlatmaya çalışıyorum ama duymuyor hatta konusturmuyor bile. Sizce nasıl baş edebilirim?
uğraşma dört beş sene sonra acı gerçekle karşılaştığında bu sefer kızına büyü yapıldığını falan iddia etmeye başlayacaktır.

ortalık mühendisten geçilmiyor, Hindistan'a döndü ülke.. şurada bir konu açalım kaç mühendis memnun bu bölümü okuduğu için, kaçı istediği maaşı alıyor.. babam, 2 kardeşim, eniştem mühendis hepsi farklı alanlarda çalışıyorlar :KK53: senin kazandığın üniversite de, bölümde çok ama çok iyi.. mutlaka kaydını yaptır ve devam et.. eğer önümde bu 2 seçenek olsa ben senin bölümünü seçerdim :) hayırlı olsun şimdiden..

aman ne takıyosun kuzum yaa

hayatında her zaman birileri bişeyler söyleyecek

sen bölümünden eminsen boşver gerisini:63:

ne kadar sinir bozucu ya ben olsam pat diye derdim ki madem çok iddaalsın bekle 4 yıl neler olacak göre sanane benim bölümünden okulumdan ya derdim yani okurken fenalık geldi nasıl kadın bu

Ah canim bende aynisini yasadim ... Yengem her firsatta okudugum bölümü kücümserdi..
Simdi benim 1 senem kaldi ve kendi oglu benim okudugum bölüme yazilmis ve alinmis...

Artik yardim edersin diyor bazen banada... bende yooooo cok hafif dersler kendisi bi cagresine baksin diyorum :KK48:
Ben merakl'la bekliyorum kapima gelip'te yardim istemeseni... cünkü okudugum bölüm gercekten kolay degil...

Bence okula uni. alinmak ayri ama birde o okulu bitirmek ayrii...

Hic cvp verme degmez bile! atandiktan sonra havani basarsin sekerim :63:

uğraşma dört beş sene sonra acı gerçekle karşılaştığında bu sefer kızına büyü yapıldığını falan iddia etmeye başlayacaktır.
Aynen öyle

hiç umursama bile gittiğin ünüversitenin adı bile güzel onu bir hatırlatıver kendisine.Sen isteyerek bu bölümü tercih ettiysen geresi seni üzmesin tadını çıkar ve inşallah oradanda derece ile ayrılsın :KK66:başarılar.....

çalıştığım kurumda gıda mühendisliği okuyup taşerondan çalışan arkadaşlarımız var. sırf gıda değil jeoloji ve çevre mühendiside var taşerondalar yani. Sakın yanlış anlaşılmasın ama ben lise mezunuyum fakat kadroluyum. isteyen herkese Allah nasip etsin. yengene selamlar söyle bu yazdıklarımıda ahada aynen beyle annat :KK25:küstahlığın lüzumu yok ama bu insanlar neden böyle ya.

Kazandığın ünv adı yeter farkındamı bu insanlar.. sadece okulun adı bile bir çok işin kapısını rahat açacak sana.. yabancı dilini de aldıktan sonra kazanacağın para ve gireceğin işler yengenin daha çok canını yakacaktır kusura bakmasın.. tabiki kuzeninin kazandığı okul ve bölümde güzel ama artık mühendisler mantar gibi heryerde ne yazıkkı.. ve işsizler.. kurumumuza geçen yıl atandı bir tane gıda mühendisi 87 puanla ve açıktan atamayla yani mülakatla.. yoksa daha çooooooook bekleyecektim diyor artı burdan önce çalıştığı özel kurumdan aldığı maaş 1200 bilmem anlatabildimmi.. ALLAH ikinizinde yolunu açık etsin yazık içinde kin biriktiren insanlara

cahillik böyle bişey işte.. canını sıkma tatlım. hayırlı olsun çok güzel bir üniversitede çok güzel bir bölüm kazanmışsın. Yengenin işsiz ve kpss 90 küsürlerde alıpta atanamayan gıda mühendislerinden haberi yok sanırım..

X