Elti sorunsalı

Türkçe yazım kurallarını öğrenin. Koca yazıda üç tane nokta var onlarda peş peşe konmuş. Çocuklar okula başlayınca nokta lazım olacak. Sadece üç nokta ile hayat geçmez.

Kadın çocuğu uyutcam demiş sizin çocuklar küçük ses yapmasın demiş keşke eşyaları sonra verseydi.

Siz zaten aynı binada yaşıyorsunuz köye gidince anne evinde kalması neden sorun?

Bebek doğunca, çocuklarım var deyip kenara mı cekildiniz? Baştan iyi doğum sonrası kötü olunca sanki oda size alınmış, kırılmış olabilir.

Eltim yok olmazda inşallah ama hayatta kafama takıp üzüleceğim insanlar arasında olmaz sanırım. Ne yaparsa yapsın. Ben yazdıklarınızda aile apartmanında olmanın verdiği sıkıntı gibi hissediyorum. Sürekli bir arada olunca alınacak bir şey bulunuyor. Bence uzak durun mutlu değilseniz.

Ayrıca yaşlar kaç merak ettim.

Kusura bakmayın, burası pohpohlama yeri değil. İstediğiniz cevapları yazmak zorunda değiliz. Siz durumunuzun farkında değil misiniz? Ne kaçması ne sıyrılması, esir mi tutuluyorsunuz? Kocanız mı mecbur ediyor bunları yapmaya? Eğer öyleyse bu adamla niye evlisiniz üstüne 2 çocuk yaptınız? Benim kendi ailem bana hiç bir şey diretemez, gel git yap et diyemez. Elin oğlunun anası babası kim yahu, beni köle belleyecekler, kılımı kıpırdatmam. Defolsun gitsin ana babasıyla yaşasın. Siz bu adama eş diyebiliyor musunuz gerçekten? Kardeşine baksın da ibret alsın, eşe değer vermek saygı duymak, hakkını korumak nasıl oluyor öğrensin. Siz de eltiden sınır çizmeyi, yersiz muhatap olmamayı, mahremini korumayı öğrenin. Siz değil o olması gerektiği gibi davranıyor.

Bir de kalkmış iş yapmadı diye görün anlayın artık demişsiniz. Kadının sülaleye hizmet etme mecburiyeti niye olsun, maaşlı işçi hizmetçi mi tuttunuz?
Bence elti kendi sinirlarini cizebildigi icin ve bunu yaparken de kocasi arkasinda durdugu icin konu sahibi biraz kiskanmis. Zaten daha oncesinde de bunlar kavga ederken eltisinin bu kavgalari duymasindan ve dile getirmesinden de rahatsiz oldugunu soylemis.
Tahminimce konu sahibi cocuk olduktan sonra eltisinin de kendisinin yasadigi olaylari yasayacagini dusunmus ama evdeki hesap carsiya uymadigi icin iyice icerlemis ve patlamis gibi.

Arkadaşım bende kabile gibi yaşamayı istemiyorum bende yapmak istemiyorum bu ailenin düzeni böyle o da bu düzeni biliyor bas kaldırabilir beni bu durum ilgilendirmez tabiki kaynanamlara söylemem hani birlik birlik konusuyorsunuz bana da sadece bu birlik mal miyim ben köyden önce zaten tavır koydum
Kimse o ailenin düzenine uymak zorunda değil, bu ailenin düzeni böyle diye bir şey yok. Kendi Çekirdek ailesiyle kendi düzeninde yaşıyor kadın. Siz kendinizi kullandırmayın bu ailenin düzeni böyle deyip de esas. Doğru olanı yapan o.

Cümleleri konuştuğunuz gibi devrik ve noktalama işareti kullanmadan yazdığınız için çoğu yeri iki kez okudum anlamak için,
bunca yıldır siteyi kullandığınız için özellikle dikkat etmenizi beklerdim, zorlandım anlamakta, neyse konuya yorumumu yapayım en iyisi.

Birincisi kadın neden rol yapsın, bunu söylerken yaranmaya çalıştığını ima ediyorsunuz da Allah aşkına kim yaranmak için eltisine yardımcı olur, yaranmak istese size mi yaranır gider kayınvalidesine kayınpederine yaranır, elti nedir Allah aşkına şu düşünceniz bile komik, ayrıca eş ailesi için bu kadar efor sarfetmez bence hiç bir kadın, siz kendi açınızdan anlatıyorsunuz ama bir de onu dinlemek lazım,
belli ki mesafe koyması gereken şeyler yaşamış hiç kimse bir sabah uyanıp artık mesafeli olacağım demez, en basiti sizin kıskanıldığınızı düşündüğünüz gibi
o da kıskanıldığını düşünüyordur belki? Aynı zamanda sizin iş yapmanız vs sizi ilgilendirir siz yapıyorsunuz diye yapmak zorunda değil, elti kafanıza silah mı dayıyor sen yap diye?
Siz bence kafanızda iyi kurmuşsunuz, herkesin tercihlerine saygı duymak zorundasınız, işinize gelmiyorsa görüşmezsiniz siz de mesafe koyarsınız en fazla, siz kayınvalideye falan taşımışsınız olayı, ilginç.
Ayrıca iki göz odada ya da on göz odada farketmez ağız ağıza kalmak zorunda değil küçük bebekle, kendimi yerine koyduğumda ben de ailem aynı köydeyse ailemde kalırdım, absürt olan nedir tam olarak?

Heh birlik olmak istemiyor bunu iste şimdiki tavriyla anladık ama şimdiye kadar ayak uydurup rol yapmış keske bastan tavrını belli etseydi de her bok uzerime kalmasaydi
Rol mü, bi de bayıl istersen. Niye rol yapsın? Demek ki ayak uydurmayı denedi, aklına yatmadı o ortam. Bebeği de olunca zaten ona odaklı yaşıyordur. Biri benim ailemde kalmama laf edecek, ağzının payını veririm direkt. Size ne yahu, ona da karışmayın bi zahmet. Siz o ailenin düzenine uymuş olabilirsiniz ama herkes uymak zorunda değil. Siz de uymayın bundan sonra çok rahatsızsanız.

Kapıya eşyayı bırakmaktaki sorunu ben anlayamadım. Beyninizden aşağı kaynar sular dökülecek bir durum olmamış. Aranızda böyle şeylerin lafı olmamalı karşılıklı dairelerde oturuyorsanız ben kırk kat yabancı komşumla bile böyle muhabbetler yaparım bir şey ister benden kapısının önüne bırakırım yani başım ağrıyordu yattım kapıyı çalma derim. Madem büyüksünüz alttan alın biraz.

Baştan sona haksızsınız. Kendinize dürüst olun. Sizin aksinize sınırlarını ve bebeğini koruyor diye bu tepkileriniz. Ne yapsaydı yenidoğan bebeğini küçük çocuklara oyuncak edip, uykusuz gecelerin sabahına habire evine kayın aileyi sokuşturup, anasının evi dururken küçük bebeğini kenara atıp habire milletin pisliğini mi temizleseydi.
Ay bir de geline senin tüm hayatın tüm özelin benim ve kalabalığımın emrime amade olacak sözünün kibarcasının “ biz birlik bir aileyiz “ sözü olduğunu anlayın. Bir de “sen bizim kızımızsın” var. Uyanın ayol.

He bir diger konu da, lohusalik denen seyin sadece 40 gun surmedigi. Sut salgiladiginiz surece siz lohusasiniz. 40 gun denilen sey, rahminizin ve vucudunuzun/organlarinizin eski haline donmesi icin gecen sure. Hormonal degisiklik sut salgiladiginiz surece sizde kalacaktir. Bazilari bu surece digerlerinden daha cabuk alisir, bazilari baska tepkiler verir, bazilari deprosyona girer. Olur da olur.
hormon degisikliklerine kimin nasil tepki verecegini tam olarak kestiremezseniz. Bu donemde suc bile islese eltini, cezai indirimi var, cunku hormonlarinin ona neler yaptirabilecegini tam olarak kestiremezsiniz.
Bebegini vermek istemeyebilir. Ben de vermedim ki benim ikizlerim var. Hala kimseye emanet edemem 2.5 yasina gelmek uzereler.

Niye birileriyle bu kadar içli dışlı, mıçmıç olmaya çalışıyorsunuz ki? Mesafe iyidir böyle ben onu yaptım o bunu yapmadı hesaplarınız olmaz hem.

Bence elti kendi sinirlarini cizebildigi icin ve bunu yaparken de kocasi arkasinda durdugu icin konu sahibi biraz kiskanmis. Zaten daha oncesinde de bunlar kavga ederken eltisinin bu kavgalari duymasindan ve dile getirmesinden de rahatsiz oldugunu soylemis.
Tahminimce konu sahibi cocuk olduktan sonra eltisinin de kendisinin yasadigi olaylari yasayacagini dusunmus ama evdeki hesap carsiya uymadigi icin iyice icerlemis ve patlamis gibi.
Aynen öyle. Arabesk havası, ben çektim ezildim, paspas edildim, bırakmadılar salmadılar.... Bu herif beni eş değil hizmetçi gibi görüyor demiyor da eltiye bileniyor. Kaynı da aynı ailenin oğlu ama nasıl kolluyor koruyor karısını. Biz bu adamlarla evlendik diye ailelerine hizmet etmek zorunda mıyız diyip sorgulamıyor da o niye başkaldırıyor diyor. Benim kendi ailem, öz annem bunu yapamaz. Seni de sürüye kattım güderim diyemez. Kendi isteğimle gider, yardım eder iş varsa yaparım, kendi isteğimle dönerim.

Doğum yapmış kadının en çok ihtiyacı olan şeyler sessizlik sakinlik huzurdur. Bebeğe bakarım diye 2 küçük çocuğunu alıp gitmeyi düşünmüş. Kadının sınırı ille aşılacak, evi mahremiyeti ihlal edilecek. Niye çünkü ben izin veriyorum o da vermeli.

Aynen bende koydum mesafeyi artik nokta bundan sonra

Ve evet maalesef kaynana ve kayinpeder den ötürü mecburi yapmak zorunda değiliz ama o havaya sokuluyoruz o şanslı kaçma sıyrılma anlarını yakalıyor benim öyle bir şansım yok ve beni de burada kötü şeyler yapmışım gibi konuşmayın sadece olayda mesafe koyun şöyle yapın diye tavsiye beklerim hakaret eder gibi konusmayin
O yapmıyor sen yapmak zorundasın(?) diye bilenmissin. Gitmeyin madem köye.

Ayrıca çocukların çok küçük. Köy yerinde her sene haberler geliyor çocuklar kayboluyor. Işi gücü birak gözünü çocuklardan ayırma al sana "şanslı kaçma sıyrılma anları". Iş güç çocuktan önemli değil.

Merhabalar
Konuya direk giris yapiyorum o kadar doluyum ki ...

Eltim benden 7 yaş küçük ben o evlendiğinde gayet kucak açarak onu karşıladım o da o şekilde uyum sağladı sagolsun hersey guzeldi benim 2 bebegim var yardımcı oldu cok hakkini yiyemem zamanla ara ara boyle kıskanç tavırlarına denk geldim konuşurken de Hep böyle örnek vereyim ya benim kocam sagolsun hep yardimci seninki gibi değil sukur senin Allah yardımcın olsun iste sizden hic kavga sesi duymuyorum ( karşılıklı dairede oturuyoruz ) sizden su ses geliyor bu ses geliyor gibi hep gozu uzerimde gibi hissettim aile içinde sürekli gözü uzerimde artik rahatsiz olmaya başladım ama goz ardı ettim amaan dedim ta ki onun çocuğu olana kadar cocugu oldu bu tam 180 derece döndü cocugu kucağından indirmeden odadan cikmiyor ve bizlere kaynana dahil soguk telefonlara bakmıyor biz yanina gidince soguk konusuyor bir an da tavri degisti bende kaynanama ya lohusa olur o kadar hepimiz yaşadık dedim lohusa bitti hal tavır ayni bana bir gün yenge eşyalar var vereceğim simdi cocukla uyuyacağım kapidan verirsem senin cocuklar bebegi görmek ister falan zor olmasin ben eşyaları kapına biraktim alirsin dedi beynimden kaynar sular döküldü asiri sinirlendim yani hem çocuklarım ( biri 4 biri 2 yasinda ) görseler nolacak neyi sakiniyosun hemde kapiya atar gibi ne acelesi var eşyanın tamam dedim aldim eşyaları kapiyi çarptım ondan sonra da konuşmadım o da aynı şekilde sonra kaynanam fark edip neden konusmuyir bunlar diye kaynima sormuş o da ya bizimki yengeme kırılmış esya vermis o da kapiyi sertçe kapatmış o da çok alınmış demis ay bunu duyunca daha da sinir oldum o ne yaptığının farkında değil herhalde bende kaynanaya anlattım o da bana hak verdi onun degisik hareketlerinin farkında suan cunku gitti konuştu onunla düzelsin diye o da ben hatalıyım anne tamam duzeltcem kendimi dedi bende he he insaallah dedim duyunca çünkü o zaten kayinvalide ye bile bilendi sevmiyor ve diyordu ki bana ben senin gibi çocuklarım onlarin eline vermem cok bak benzedi ona diyordu o sakınıyor şuan tamamen ve köy evine gittik gecen düğün var diye hepimiz aynı evde kalıyoruz o annesinde kaldi cocugu görsünler diye köy evinde sadece 1 gun kaldi son gün böyle yine tavır farkli cocukla odadan çıkmamaya calisiyor biri laf eder diye o an hemen cocugu getiriyor sonra uykusu geldi ya da acikti diyip odaya geciyor sabahına kajvalti yapıldı yardim etti ve ev kapanacagi icin toparlanması gerek hic is yapma isteği olmadi cocuk uyurken basinda oturup telefonla ilgilendi sonrada benim kayinpeder kaynima siz önden gidin demiş kocası geldi hazırlan biz çıkıyoruz dedi ama ev her yer her yerde bende o ara basladim ise ve duydum sok oldum ve hazırlanıp odada bekledi kapiyi kapatıp sonra çıktılar ve ben sinirden deliye döndüm kaynanama hani birlik olunsun diyorsunuz ya ortak payda da birseyler yaptirmazsaniz hic kimse birsey anlamadan boylr gider ben yaparım birak dedi hemen o da hayır ben sana yaptırmak için demedim ama anlayin artik dedim o da ben napim siz burda naptiniz kocası yapti disarida yapılacaklari sende burada ona söyleseydin o zaman dediii he öyle mi bundan sonra tek kelime etmiyorum konuşmuyorum dedim
Kadin bebeğini sakınmasının istemesi nesi kötü? Normal olan o zaten, 50 kişi bir arada niye yaşiyorsunuz asıl sorunuz bu olmalı.
Kapı kapıya oturuyorsunuz diye sürekli beraber olmak zorunda değilsiniz.
Ruhum daraldı vallah, sizin gibi yaşayanlar beni çok üzüyor.
bana sizin değilde eltinizin elti sorunu var gibi geldi daha çok.
Elti akıllıymış yakında eşini ikna eder çıkarlar o binadan bence, sizde kayınvaldenizle mutlu mesut yaşarsınız herkes rahat eder. Eltiyi kötülüyüp kayınvalde gözüne girmek için çok uğraşiyorsunuz belliki, rahat edersiniz.

Aynen öyle. Arabesk havası, ben çektim ezildim, paspas edildim, bırakmadılar salmadılar.... Bu herif beni eş değil hizmetçi gibi görüyor demiyor da eltiye bileniyor. Kaynı da aynı ailenin oğlu ama nasıl kolluyor koruyor karısını. Biz bu adamlarla evlendik diye ailelerine hizmet etmek zorunda mıyız diyip sorgulamıyor da o niye başkaldırıyor diyor. Benim kendi ailem, öz annem bunu yapamaz. Seni de sürüye kattım güderim diyemez. Kendi isteğimle gider, yardım eder iş varsa yaparım, kendi isteğimle dönerim.

Doğum yapmış kadının en çok ihtiyacı olan şeyler sessizlik sakinlik huzurdur. Bebeğe bakarım diye 2 küçük çocuğunu alıp gitmeyi düşünmüş. Kadının sınırı ille aşılacak, evi mahremiyeti ihlal edilecek. Niye çünkü ben izin veriyorum o da vermeli.
Yani ayrica ben de yeni dogmus bebegimi 4 ve 2 yaslarinda olan 2 cocuklu evin icinde tek basina birakmam. cok kucukler ve cok hareketliler. Bebegin yanina gitmeseler bile kosusturma ve gurultu mutlaka olacaktir ki cok buyuk ihtimalle bebegin yanina da gitmek istemislerdir de surekli.
Ayrica da milletin bebege bakarim lafini da anlamiyorum hic. Annesi var iste bebege o bakiyor sana ne gerek var ki? Ha dersin ki bak ben bosum su an sen bebegi birak bana git bir yikan, kendine gel bir cay kahve ic ben basinda beklerim, onu anlarim ama bebege ben bakayim sen git ev isi yap, o noktada bir dur der insan.

Yani ayrica ben de yeni dogmus bebegimi 4 ve 2 yaslarinda olan 2 cocuklu evin icinde tek basina birakmam. cok kucukler ve cok hareketliler. Bebegin yanina gitmeseler bile kosusturma ve gurultu mutlaka olacaktir ki cok buyuk ihtimalle bebegin yanina da gitmek istemislerdir de surekli.
Ayrica da milletin bebege bakarim lafini da anlamiyorum hic. Annesi var iste bebege o bakiyor sana ne gerek var ki? Ha dersin ki bak ben bosum su an sen bebegi birak bana git bir yikan, kendine gel bir cay kahve ic ben basinda beklerim, onu anlarim ama bebege ben bakayim sen git ev isi yap, o noktada bir dur der insan.
Lohusa da ev işi yapmaya çok meraklı zaten.

Aynen bende koydum mesafeyi artik nokta bundan sonra

Ve evet maalesef kaynana ve kayinpeder den ötürü mecburi yapmak zorunda değiliz ama o havaya sokuluyoruz o şanslı kaçma sıyrılma anlarını yakalıyor benim öyle bir şansım yok ve beni de burada kötü şeyler yapmışım gibi konuşmayın sadece olayda mesafe koyun şöyle yapın diye tavsiye beklerim hakaret eder gibi konusmayin
Herkes koloni gibi yaşamak zorunda değil. Evlerimizin kapıları ve duvarları bu yüzden var. Bebeğini sakin bir ortamda kendi halinde büyütmek istiyor olabilir. Herkes saygı duymak zorunda. Ayrıca onun şansı kaçma sıyrılma anlarını yakalaması değil eşinin arkasında durması. Esi arabayı getirmiş gidiyoruz demiş ve gitmisler. Siz de kayinvalide de kimse arkadan bisey diyememiş. O yüzden eltinizle uğraşmayı bırakın ve asıl sorununuzun kim olduğunu görüp onunla konuşun.

Eltiniz sadece yeni tanıştığı aile üyelerine karşı sıcak bir yaklaşım göstermiş. Buna kucak açarak karşıladım, o da uyum sağladı denmez. "Kendisine samimiyetle yaklaştım o da aynı şekilde davrandı" denebilir en fazla.
Konuşmalarınızda müthiş bir ego var. Eltiniz de birlikte geçirdiğiniz yıllar içinde bunu anlamış olmasın?
Kocanız ve aile hayatınızla ilgili yaptığı yorumlara biraz siz müsaade ediyor olabilir misiniz? Bu tarz yorumlar sizi rahatsız ediyorsa acaba kendisine bunu dile getirmeniz gerekmez mi?
Eşyaları kapınıza koyarken sizi arayıp durumunu izah etmiş. "Tamam" deyip kapıyı çarpmak gibi aşırı pasif agresif bir tutum sergileyeceğinize bu durum hoşunuza gitmediyse kendisine açıklasaydınız. Neden düşüncelerinizi muhatabınıza dile getirme konusunda bu kadar güçlük çekiyorsunuz?
Ayrıca kaynananızla eltinizi çekiştirip duruyorsunuz kadın bunu fark etmiyor mudur sizce?
"Ben hatalıyım anne tamam düzelticem" dediğini de hiç sanmıyorum bence kayınvalideniz sizi biraz eylemiş bu konuda.
Sakınması konusunda da tebrik ediyorum en doğrusunu yapmış. Keşke siz de yapabilseymişsiniz ancak anladığım kadarıyla siz insanlara "tamam" deyip arkalarından konuşmaktan öteye gidemiyorsunuz.
Annesinde kalması da gayet doğal bir şey. Köy evinde kaldığı gün de tabii ki çocuğuyla ilgilenecek. Hizmetçilik yapmaya gitmedi sonuçta oraya. Milletin çöpünü, pisliğini neden toplasın?
Siz de elti gidene kadar oturmuşsunuz, elti gidince kaynananızın resmen gözüne sokmak için işe başlamışsınız gibi olmuş. Kadın da size ayarı vermiş "Siz burada naptınız?" diyerek ve sorununuz için tıpkı benim de az önce söylediğim gibi "Sen de burada ona söyleseydin o zaman" demiş.
Alacağınız maksimum cevap bu işte. Başkalarıyla kendinizi kıyaslamayı bırakın. Kıyasladığınız konular da büyük bir başarı öyküsü olsa keşke. Eltiniz kendi sınırlarına sahip çıkıyor, siz de çıkın.

Eski konularına baktım kardeşinin eşine, gelininize de saydırmışsın. Bir çorba yapayım demedi diye eltin hakkında konu açmışsın kaç sene önce. Bence eltinin bir elti sorunu var. Herkes senin etrafında pervane olsun milletin dağıttığını toplarken eltin senden önce koşsun istiyorsun.
Bir kendine baak derim. Elti gelin sen niye bunlarla anlaşamıyorsun. Belki sorun sendedir

Back
X