• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

elti sorunu

selen_86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2010
1.144
5
66
İstanbul
kızlar ben 10 aylık evlıyım hazıranda 1 yıl olucak inşallah. kaynım iki gün önce nişanlandı fakat ben elti adayımla anlaşamıyorum. uzatmadan olayı anlatayım nişana eşimin teyzeleri falan geldi istanbul dışından. tabi normal olarak kayınvalıdemde kalıyorlar bu arada kayınvalıdemle aram iyidir bugun iş çıkısı kayınvalideme gittim teyzemler yarın evlerine dönüyorlar diye yolcu etmek ıstedım gittim ev kalabalıktı biraz içeri selam verip girdim neyse benim elti adayımda mutfakta kahve yapıyordu ne bana hosgeldın nasılsın ıyımısın benımle tek kelıme etmedı annemın komsuları bıle hosgeldın dıyor dusunun neyse ben bır sey olmamıs komsularla falan konusuyorum. sonra bu da geldi oturdu biraz sonra kalkmak ıstedı optu herkesı sıra bana geldı zorla öptü o da emınım ınsanlar var dıye yıne tek kelıme etmıyor kı ben ona hiç bir zaman kötu davranmadım kırıcı laf soylemedım. hep yanında oldmak ıstedım nişanında agladı eltim babası otorıter bıraz kaynımla aralarında babasının sorunlar oldu ben ne oldu dedım yanına gıttım nıye aglıyorsun dedım bızım tarafla fotograf falan da cektırmedı ben dedım cekılelım dıye ben sarıldım ona fotograf cekılırken o hıc. ben ondan 6 yas buyugum benı sevmek zorunda degıl ama saygı duymak zorunda yanlısmıyım o 21 ben 27 yasındayım. kı ben buyuk eltıyım nedır bu tavır anlamadım sizce ne yapmalıyım

kızlar ben 10 aylık evlıyım hazıranda 1 yıl olucak inşallah. kaynım iki gün önce nişanlandı fakat ben elti adayımla anlaşamıyorum. uzatmadan olayı anlatayım nişana eşimin teyzeleri falan geldi istanbul dışından. tabi normal olarak kayınvalıdemde kalıyorlar bu arada kayınvalıdemle aram iyidir bugun iş çıkısı kayınvalideme gittim teyzemler yarın evlerine dönüyorlar diye yolcu etmek ıstedım gittim ev kalabalıktı biraz içeri selam verip girdim neyse benim elti adayımda mutfakta kahve yapıyordu ne bana hosgeldın nasılsın ıyımısın benımle tek kelıme etmedı annemın komsuları bıle hosgeldın dıyor dusunun neyse ben bır sey olmamıs komsularla falan konusuyorum. sonra bu da geldi oturdu biraz sonra kalkmak ıstedı optu herkesı sıra bana geldı zorla öptü o da emınım ınsanlar var dıye yıne tek kelıme etmıyor kı ben ona hiç bir zaman kötu davranmadım kırıcı laf soylemedım. hep yanında oldmak ıstedım nişanında agladı eltim babası otorıter bıraz kaynımla aralarında babasının sorunlar oldu ben ne oldu dedım yanına gıttım nıye aglıyorsun dedım bızım tarafla fotograf falan da cektırmedı ben dedım cekılelım dıye ben sarıldım ona fotograf cekılırken o hıc. ben ondan 6 yas buyugum benı sevmek zorunda degıl ama saygı duymak zorunda yanlısmıyım o 21 ben 27 yasındayım. kı ben buyuk eltıyım nedır bu tavır anlamadım sizce ne yapmalıyım

akışına bırak bence daha yası kucuk cahıllıgıne vr kendısı bılır

Bu konuyu içinde büyütüp kinlenmeden önce biraz yakınlık göstermeni öneririm.
Onun yaşı küçük,çekiniyor veya kıskanıyor bile olabilir.
Belki senin haberin olmadan kayınvaliden kızı seninle filan kıyaslıyordur,kız da içerliyordur.
O yüzden bir süre ablalık edip dost eli uzatmakta fayda var.Baktın olmuyor,sen de aynı davranırsın.

Bu konuyu içinde büyütüp kinlenmeden önce biraz yakınlık göstermeni öneririm.
Onun yaşı küçük,çekiniyor veya kıskanıyor bile olabilir.
Belki senin haberin olmadan kayınvaliden kızı seninle filan kıyaslıyordur,kız da içerliyordur.
O yüzden bir süre ablalık edip dost eli uzatmakta fayda var.Baktın olmuyor,sen de aynı davranırsın.

bu kızı ben daha öncede tanıyordum dugunumuze geldı fotograflarımızı cektı falan sevgılıyken kaynımla sonra kendını cekmeye basladı yıne afra tafra sonra ben uzerıne gıtmedım faceden yazdım bır sure sonra ceyızıne eksık bır sey olursa alman gereken bıldıgım yerler var gotururum dedım tamam dedı ıyıdık ısteme anında falan konusuyorduk. nısan gunu kaynımla eltım arabayla geldıler benım annemı ve benı alıp nısanın yapıldıgı yere gtcektık benı arabanın ıcınde beklıyordu ben asaga ınınce benı gorunce yuz ıfadesı degısıtı suratı asıldı kıskanclık yapıyor. tahmınımce esımın aılesı kayınvalıdem aram cok ıyıdır ve nısan gunu ben ozenle hazırlandım onlar ıcın ama degmezmıs boyle yaptıgı surece daha muhatap olmam

bu konuyu kayınvalıdeme de anlatacağım zaten anlamıs olmalı buyuk bır ıhtımalle esıme anlattım takma kafana muhatap olmassın bu saatten sonra dıyor bugun esım annesıne soylemıs nısanda nıye oyle yaptı dıye zaten. gıcık olmaya basladım demıs eltı adayım ıcın

Sen de haklısın ama gençken toyluk yüzünden yapılan yanlış başlangıçlar yüzünden aile ilişkileri bozuluyor.
Siz kardeş eşlerisiniz,ileride daha çok biraraya geleceksiniz,çocuklarınız beraber büyüyecek inşallah.
Doğrudur,kıskanmıştır ama yaşına ve konumuna göre mazur görülebilir.
Mesela nişan günü "çok güzel olmuşsun,elbisen ne kadar yakışmış" deseydin kesin mutlu olurdu.
Gönül almak,yakınlık kurmak zor değil.Aileye yeni girenlerin desteğe,onaylanmaya daha fazla ihtiyacı oluyor.

Hiçbir şey yapmamalısın :31:.

Eltinle yıldızın barışmadı mı? O zaman özel günlerde bir araya gelecek, vazifelerini yerine getirdikten sonra sen sağ ben selamet diyeceksin.

Bu kadar.

Kafanı bulandırıp canını sıkmana gerek yok. Çok iyi anlaşmak zorunda değilsiniz, birbirinizin yüzüne çıkmayın yeter. Evin ayrı yerin ayrı canım boş ver ya :34:...

Kayinvalide, elti, gorumce kavramlarina karsi doldurulmus, beyni yikanmis bir kiz olabilir. Cok var oyle. :ssz: Aman yuz vermiyim, mesafemi koyayim diye bile dusunuyor olabilir aklinca, kimilerini evlilik oncesi cok doldururlar, aman kizim soyle yapma, boyle yap filan diye karsi tarafa dusman gibi yollarlar. Sonra kiza agirligi olsun, saygi gorsun diye isin suyunu cikarir. Sacmalar boyle.

Ben olsam fazla ustune dusmezdim. Cok mu onemli onun hosgeldin demesi, icinden gelerek sarilmasi. Salla gitsin. Sen kendinden odun verme yeter.

Hiçbir şey yapmamalısın :31:.

Eltinle yıldızın barışmadı mı? O zaman özel günlerde bir araya gelecek, vazifelerini yerine getirdikten sonra sen sağ ben selamet diyeceksin.

Bu kadar.

Kafanı bulandırıp canını sıkmana gerek yok. Çok iyi anlaşmak zorunda değilsiniz, birbirinizin yüzüne çıkmayın yeter. Evin ayrı yerin ayrı canım boş ver ya :34:...

dogru soyluyorsun esımde aynısını soyluyor benım ablam kendı eltısıyle arası cok ıyıdır yedıklerı ıctıklerı ayrı gıtmez bende oyle olmak ıstedım elımden gelen yakınlıgı da gosterdım bu saatten sonra ugrasmıyacagım kaynım desen zaten kızın dedıgıne bakıyor bır dedıgını ıkı etmıyor o yuzden ıster ıstemez bu bana da yansıyor ben ondan once kalktım evden kaynımla teyzesıyle ısımız vardı bır yere ugraycktık cama cıkmıs kaynıma cabuk gel eve dıyor cocuk cocuk hareketler yha

Kayinvalide, elti, gorumce kavramlarina karsi doldurulmus, beyni yikanmis bir kiz olabilir. Cok var oyle. :ssz: Aman yuz vermiyim, mesafemi koyayim diye bile dusunuyor olabilir aklinca, kimilerini evlilik oncesi cok doldururlar, aman kizim soyle yapma, boyle yap filan diye karsi tarafa dusman gibi yollarlar. Sonra kiza agirligi olsun, saygi gorsun diye isin suyunu cikarir. Sacmalar boyle.

Ben olsam fazla ustune dusmezdim. Cok mu onemli onun hosgeldin demesi, icinden gelerek sarilmasi. Salla gitsin. Sen kendinden odun verme yeter.

kızın aılesı annesı halaları falan kalabalık aıleler ben nısanda oynarken falan oyle dusman gıbı bakıyorlardı bana. tahmınımce aılesı de aklını çeliyor.

Bazı insanlar yapı olarak soğuktur.
Belki de henüz yeni girmeye başladığı için aileye bu şekildedir.
Akışına bırakın bence olayları.

Simdiki nesil cahil...sisirilip sisirilip kocaya saliniyolar..bak konu cok okudukca anlarsin dedigimi...yasi kucuk bile olsa sen durusunu kaybetme muhattap olma sicak bir ablayi kaybetmis oldu.

dogru soyluyorsun esımde aynısını soyluyor benım ablam kendı eltısıyle arası cok ıyıdır yedıklerı ıctıklerı ayrı gıtmez bende oyle olmak ıstedım elımden gelen yakınlıgı da gosterdım bu saatten sonra ugrasmıyacagım kaynım desen zaten kızın dedıgıne bakıyor bır dedıgını ıkı etmıyor o yuzden ıster ıstemez bu bana da yansıyor ben ondan once kalktım evden kaynımla teyzesıyle ısımız vardı bır yere ugraycktık cama cıkmıs kaynıma cabuk gel eve dıyor cocuk cocuk hareketler yha

Cahilligine vereceksin, bu hal ve tavirlari biraz tehlikeli olabilir bir zaman sonra..
O yuzden mesafeni koru, ama sen kendi saygindan ve tavrindan odun verme.
Birak seni gormezden gelmek istiyorsa o oyle davransin, sen yine kendin gibi ol...
Cok kafanda buyutmeni gerektiren birsey degil zaten... :34:

Ya sorun hep küçük eltilerde olmuyorki:-D:-D bende küçük eltiyim bnmkide ayru sorunlu. Oda beni kiskaniyor. Keske senn gibi abla gibi yaklassaydi bana. 2 senedir etmedigini demedigini koymadi simdi düğüne 2 ay kala bir iyilik perisi hallerine büründü ki sorma sahteden sahteden tavirlar falan. Yani mevzu kucukluk büyüklük deil bence böyle düşünen arkadaşlar yanlışlar. Mevzu sayginin, zekanın, iletisim duygusunun,yani en basit sekilde insanlığın olusmamasiyla alakali. Ama ben nabiyorum bosveriyorum.sende ole yap tatlim. Hiccc onu kafama taakip guzel gunlerimi zehredemez. Bnm yaşam tarzim bu,yolum belli. Benmle olmak isteyene her daim yer var he gelmek istemiorlarmi canima minnet diorumm hic canm acimiorr:-D kapişş:-D:-D

telefondan yazıyorum yazım hataları affedile...

Valla du bakalım daha dün bir bugün iki kız daha aileye yeni giriyo. Muhattap olmamlar için çok erken bence. Büyük eltiyim diyosan biraz halinden anlaman gerekmez mi?

Büyük ihtimal "fazla samimi olma, elti şöyledir, böyledir, mesafeni koru" demişlerdir, kız da dozu ayarlayamamıştır. Yaşayarak görecek neticede.
Şuan senin çok seviliyo oluşun da ister istemez moralini bozar, acaba beni de okadar severler mi gibi. Kayınvalidene söyleyip ne yapacaksın ayrıca, kayınvaliden ne yapabilir yani:44:

Bence bi'süre daha anlayış göster.

Tabi siz yaşayan bir insan olarak daha iyi bilirsiniz ama size direk söylenmiş bir şey yok. Yok nişanda kötü kötü baktı, yok giderken zorla öptü. Yani bunlar sizin kurgunuz da olabilir. Nişan ertesi mutfakta kahve yapan, yorgun ve birazdan ailesine veda edecek biri eve kim gelmiş kim gitmiş farketmemiş olabilir. Zaten ev kalabalık kime hoşgeldin dedim kime demedim, kafası bir dünya olabilir. Veda ederken de herkesle birlikte size de veda etmiş. Nişanda da belki gerginlik vardı. Zaten babası ve nişanlısı arasında bir şeyler var, kimbilir kaç tane düşünce dolanıyordu kafasında böyle yapmış olabilir. Yani sizden başka biri de bu kızın size bir tavrı olduğunu düşünmüyorsa bence biraz daha durun. Yani eşinizi kayınvalidenizi herkesi doldurmadan önce bir tartın. İki tane olay mı var yani. Arabada kötü kötü baktı, bir de bana hoşgeldin demedi. Sadece bunlar ortalığı velveleye vermeye yetmez. Samimi olmak istemiyorsa olmaz. Saygısızlık dediğiniz de sadece bir kerelik hoşgeldin demeyi unutması ise dediğim gibi bilerek yapılmış bir şey olmayabilir. Bundan sonra da çok da sıkı fıkı olmayı beklemeyin. Yani baktınız çok samimi olmak gibi bir derdi yok karşınızdaki insanın merhaba-merhaba yeter.

Son düzenleme:
Sizin farkında olmadığnız bir olumsuzluk yaşanmış olabilir. Gerçek nedeni öğrenmeden sağa sola gaz vermek, eşle kayınvalideyle konuşup ortalığı karıştırmak hiç hoş değil.

"Eltiyle fazla yüzgöz olma, hayır çıkmaz." laflarıyla doldurulmuş olabilir..
Belki de sizin tavırlarınızda sıkıntı var.. Ben büyük eltiyim demeniz bile açıkçası şüpheye düşürdü beni.. Hani sanki ben! der gibi.. Çok bi meziyet değil büyük elti olmak.
Muhtemelen, o sizden hoşgeldin bekliyordur... Ne de olsa siz o evin kızı sayılırsınız.. Nişanlı kız kaç kere gider ki kayınvalidesine? Misafir orada.. "Aaa hoşgeldin canım, kolay gelsin dur içeri ile görüşeyim de gelirim yardıma" tarzı bir yaklaşımda bulunabilirdiniz..
Benim de eltim olsa, büyük ya da küçük olması hiç sıkıntı değil, ben nişanlıma gitmişsem, hoşgeldin beklerim o sonradan gelse bile.. O da Allah bilir eltim büyük burunlu beni görmezden geldi bi selam vermedi, falan diyordur..

Ne olur kızma bana arkadaşım bende büyük elti maduruyum ne yapsam yanlış anladı beni her yaptığımı ona yapılmış gibi algıladı mesela düğünümde sorunlarım vardı ailemle morelim bozuktu üstüne aldı düğünde annem fotoğraf çekilirken kalkmadı millete rezil oldum diye kaldırmaya gittim üstüne aldı neymiş ona tavır yapıyormuşum fotoğraf çekicekmiş ben niye annemi kaldırmaya gitmişim o büyük eltiymiş ben ona yakın davranmalıymışım ben ona sıcak olmak için sokulmalıymışım gidip abla ben bunu bilmiyorum demeliymişim hatırladıkça sinirleniyorum ne olur büyük eltiyim ben triplerine girme eltinin belki başka sıkıntıları vardır

bence muatap olmam gibi değilde hani ne yapsa takma sen. sana saygısızlık etmediği sürece bırak öpmesin, konuşmasın. seninde ona ihtiyacın yok zaten konuşmak isterse bişey isterse zaten konuşur yaşıda küçük zaten tecrübesizliğindendir.

Back
X