Elti sorunu

selenn91

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2015
8
3
33
Merhaba. Benim burda ilk konum ama uzun zamandır forumu takip ediyorum coğunuzu nicklerinizden biraz tanıyorum ve ilk defa ben de sizden fikir almak istiyorum.

Durum şöyle;
33 yaşında bir kadın var. Bu kadının kendinden 9 yaş küçük bir eltisi oluyo. Bu kadın, eltisinin nişanında (salonda yapıldı) zümrüt yeşili, taşlı, dizden sorası hayli kabarık ve uzun kuyruklu straplez bi balık elbise giymiş. Daha öncesinde eltisine nişan için bile hiç arayıp sormadığı, kv-kp yanındayken hariç hiç iyi davranmadığı halde eltisi yinede nişan için kuaförde ona da yer ayırtmış ama o orda bile gelmemiş başka kuaföre gitmiş ve biraz abartı bi saç yaptırmış. Yani nişan kızıyla nerdeyse aynı süs ve gösterişte olmuş. Nişan kızının öz ablası bile bu kadının yarısı kadar gösterişli olmamış (nişan kızından rol çalmicak görgüde olduğu için)
En önemlisi de nişanda bu kadın wc'ye gitmiş, wc'de abiyesinin kuyruğunu toplamaya tenezzül bile etmemesi sayesinde nişanlanan kızın teyzesi yanlışlıkla bu kadının kuyruğuna basmış ve bu 33 yasındaki kadın, 55 yaşındaki kadını "of ama bu ne ya biraz dikkat etsene" diye terslemiş. 55 yasındaki kadın üzülüp özürdilemiş ama o yüzüne bile bakmadan bi hışım cıkmış.
Nişanın öncesinde ve sonrasında da birsürü laf sokmaları iğnelemeleri görgüsüzlükleri olmuş.
Eltisinin anne babasına bile saygısızlık yapabilcek kadar. Kendi kv ve kp'si bile nişandan iki gün sonra bu kadına patlayıp kızıp "yeter artık ne bu hareketler ne bu saygısızlık" demiş.

Buarada nişanlanan kızın kendi ailesinin durumu cok iyi. Erkek tarafının da maddi durumu cok iyi. Ama bu 33 yasındaki kadın yokluk içinde büyümüş o yüzden nişan yapamamış. Ama tabi şimdi her istediğine sahip asla bi kısıtlaması yok. Ama şimdi sanki insanları ezer gibi davranıyo. Eski arkadasları bilr ondan uzaklaşmış.
Ve nişanlanan kızın ailesiyle erkek tarafının ailesi 20 yıllık dost, hatta bütün dostları ortak olan aynı cevreden aileler. Ama bu kadının ailesi onlara göre cok farklı bi aile. Bu kadının iki ailesi ancak dünürlük zorunluluğuyla görüşür ama nişanlanan kızın iki ailesi haftada 1 buluşur.

Şimdi siz bu nişanlanan kızın yerinde olsanız yani benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Kadının; kendi nişan yapamadığı için ve eltisinin ailesi daha cok sevildiği için kıskanmasını anlayışla mı karsılarsınız?
Bu yaşta bu görgüsüzlükleri yapabilmesini, bir kere abla gibi davranmamasını yoksayıp yine de görüşür müsünüz?
Yoksa kendinizi geri mi cekersiniz?
Ne düşünür ne yaparsınız?

Ha birde bu kadın üni mezunu fakat bölümüyle ilgili iş bulamadığı için cok istediği halde çalışamıyo ama ben diş hekimliği son sınıf öğrencisiyim sanırım bu yüzden de kıskanıp bana ters davranıyo. Bir de sunu eklemek istiyorum ben kimseye haksız yere tavır almak istemiyorum. O yüzden sizinde fikrinizi almak istiyorum sizce bu yaptıkları normal mi?

Nisan yapamadigi icin baskasinin nisaninda acisini cikartmasi mi gerekiyor? Ben olsam mesafe koyardim araya.. Tamam kiskaniyor olabilir ama kadin bi kere saygisiz. Boyle biriyle ayni ortamda olmaya cekinirdim

Acıkcası ben de cekiniyorum, belki şu wc'deki olay olmasa bu kadar tepkili düşünmezdim ama nedense bitek o olayda gercekten gözümden düştü.

Ben ortada büyütülecek bir şey göremedim.Aşırı süslenen tipleri her düğünde görüyoruz.Kv ve kp uyardığına göre onun saygısızlığı genel olarak herkese demekki.Kıskançlık filan sezmedim açıkçası.Size karşı bariz bir yanlışı olmamış çünkü.Saygısız buluyorsanız görüşmezsiniz.Zaten bir tane ablanız varmış.Eltinizde elti olarak kalsın.

Nişan kızısı, 55 yaşındaki kadın, Nişan kızının teyzesi vs diye etiketler yerine direk sadede gelmekte fayda var. Neyse konuna gelecek olursam, senden 9 yaş büyük biri seninle tabiri caizse bilmem ne yarıstırıyorsa ona mesafe koymanı öneririm. Ileride bu tehlikeli boyutlara ulaşabilir eger takıntılı bi Kişilikse. Kesinlikle ne derdini paylaş, nede onunla samimiyet kurmaya çalış,mesafe candır

Bas belasi bir tip. Nisanlin ne diyor bu duruma?

'Benim için katlan lütfen' diyor. Görüşmemi istiyo çünkü abisiyle arası cok iyi. Abisi de bana karsı cok iyi. Ama nişanlım teyzeme ve aileme karsı yaptığı saygısızlıklarda cok sinirlenmişti hatta o sinirle gidip konusmaya kalktı ama ben durdurdum. Kimse benim yüzümden kavga etsin istemedim. Ama hernekadar bana hak versede "istersen sen de hiç arama sorma onu ama abim sonuçta benim hatrım için evlerine git evimize gelsinler" diyor. Ama ben bikere gitmek istemedim onlara orda bana kızmıştı abimin evine gelmiyosun diye ve cok kırılmıştım. Nasıl davranmalıyım karar veremiyorum artık :KK43:

Tabi bunlar senin varsayımlarında olabilir, belki hic öyle düşündüğün gibi biri olmayabilir ama yinede mesafe, mesafe, mesafe diyorum. Hele eltilere ayrı bi gıcıgım var, ben evli değilim ama olsun, şimdiden gelecekteki eltimi sevmiyorum :63:

Eğer hareketlerinin geçmişten gelen nedenleri varsa, onu "problemli" insan olarak adlandırabiliriz.
Anlayışlı davranmamız için bu bir sebeptir. Hümanistlik iyidir.
Problemliyle problemli olmaya gerek yoktur, mesafe çerçevesinde görüşülüp kafaya takılmamalıdır.

Ben ortada büyütülecek bir şey göremedim.Aşırı süslenen tipleri her düğünde görüyoruz.Kv ve kp uyardığına göre onun saygısızlığı genel olarak herkese demekki.Kıskançlık filan sezmedim açıkçası.Size karşı bariz bir yanlışı olmamış çünkü.Saygısız buluyorsanız görüşmezsiniz.Zaten bir tane ablanız varmış.Eltinizde elti olarak kalsın.

Evet gercekten sırf bana karsı bariz bi yanlışı olmadı. Mesela su gibi durumlar yasadım hep; beni kendi birkere bile ne evine ne dısarı davet etmedi ama nişanlımın benden bi yaş kücük kuzeni antalya'ya geldiğinde kv'min evinde üçümüz bi masada otururken ona 'hadi cıkıp alışveriş yapalım" demişti ben yanı basında olduğum halde bana agızucuyla bile gel dememişti. Ben cok bozulmuştum. Kuzen bile halime üzülüp o misafir oldugu halde beni cagırmıştı ama eltim o cagırırken masadan kalkıp gitmişti. Bilmiyorum belki de ben cok alınganım ama ben kimseye oyle gözgöre göre dıslamak yapamazdım.

Eğer hareketlerinin geçmişten gelen nedenleri varsa, onu "problemli" insan olarak adlandırabiliriz.
Anlayışlı davranmamız için bu bir sebeptir. Hümanistlik iyidir.
Problemliyle problemli olmaya gerek yoktur, mesafe çerçevesinde görüşülüp kafaya takılmamalıdır.

Sizin yorum yazmanıza gercekten sevindim çünkü sizin baska konulardaki yorumlarınızı hep cok mantıklı bulmuştum. Bu yüzden bu konuda nasıl düşündüğünüz önemli benim için. Sizce yasananlar benim soğukluk koymam için yeterli değil mi? Bir kere benim nişanlımşa aram bozuktu 3 gün boyunca hiç konuşmamıştık eltim bunu bi sekilde anlamış hemen kv'mi arayıp "araları bozuk heralde" demiş. Ben burda da cok kırılmıştım yani iyi niyetli olan bi beni aramazmı yani ancak kötü niyetli olan bi elti diğer gelinin arasının bozuk oldugunu kv'ye yetiştirmez mi? Yoksa ben mi cok ince düşünüyorum? Ben gercekten ben mi cok ince fikirliyim yoksa bu gercekten genel gecer kötülük mü bunu merak ediyorum.

Eşeğe altın. Semerde koysan sırtına Eşşek yine Eşşek .....

Nisanlanan kiz dihe okumak cok zordu nerden akliniza geldi. Ayrica nisanlanan kiz eltisi diye kimseyle samimi olmak zorunda degil bundan sonra merhaba merhaba o kadar

:KK33::KK33::KK16:
Tabi bunlar senin varsayımlarında olabilir, belki hic öyle düşündüğün gibi biri olmayabilir ama yinede mesafe, mesafe, mesafe diyorum. Hele eltilere ayrı bi gıcıgım var, ben evli değilim ama olsun, şimdiden gelecekteki eltimi sevmiyorum :63:

Nisanlanan kiz dihe okumak cok zordu nerden akliniza geldi. Ayrica nisanlanan kiz eltisi diye kimseyle samimi olmak zorunda degil bundan sonra merhaba merhaba o kadar

Yazış şeklim, kendimden 3.tekil şahıs gibi bahsetmem garip olmuş haklısınız ikiniz de. Ben de neden boyle yazdım bilmiyorum bi baktım boyle yazıvermişim :) heralde kendimi bu durumlarda bulmayı garipsiyorum henüz adapte olamadım gelinliğe-eltiliğe :)

:KK33::KK33::KK16:

Yazış şeklim, kendimden 3.tekil şahıs gibi bahsetmem garip olmuş haklısınız ikiniz de. Ben de neden boyle yazdım bilmiyorum bi baktım boyle yazıvermişim :) heralde kendimi bu durumlarda bulmayı garipsiyorum henüz adapte olamadım gelinliğe-eltiliğe :)
Olabilir tatlım sorun yok, sadece başkaları icin açılan konular cok ilgi Görmüyor, basını okurken baskası icin açtın sandım ondan yazdım öyle :)

Sizin yorum yazmanıza gercekten sevindim çünkü sizin baska konulardaki yorumlarınızı hep cok mantıklı bulmuştum. Bu yüzden bu konuda nasıl düşündüğünüz önemli benim için. Sizce yasananlar benim soğukluk koymam için yeterli değil mi? Bir kere benim nişanlımşa aram bozuktu 3 gün boyunca hiç konuşmamıştık eltim bunu bi sekilde anlamış hemen kv'mi arayıp "araları bozuk heralde" demiş. Ben burda da cok kırılmıştım yani iyi niyetli olan bi beni aramazmı yani ancak kötü niyetli olan bi elti diğer gelinin arasının bozuk oldugunu kv'ye yetiştirmez mi? Yoksa ben mi cok ince düşünüyorum? Ben gercekten ben mi cok ince fikirliyim yoksa bu gercekten genel gecer kötülük mü bunu merak ediyorum.

Yani, bana sorarsanız, hayır siz ince düşünmüyorsunuz. İnsan ilişkilerinde karşılıklı kelimelerin, tavırların haricinde hisler de vardır, dolayısıyla bir negatiflik seziyorsanız, vardır bi negatiflik.
Yani, kadında size karşı bir negatiflik var mı, yok mu sorgulamasını atlayın artık. Var sayın ve varsa bile, şöyle düşünün. O aileye yeni giriyorsunuz şu an. Yedi sülalenin gözü sizin üzerinizde evlenene kadar ve evlendikten sonra bi süre daha. Aileye girer girmez bi küslüğün, anlaşmazlığın parçası olmamak lazım bence.
Size karşı bir kıskançlığı veya negatifliği olduğunu kabul edin, ama siz mesafeli ve nört kalın. Eğer kadın olur da büyük bir sınırı aşarsa, gerçekten büyük bi rahatsızlık verirse o zaman yakınınızdakileri de arkanıza alarak "ben bu kadınla görüşmeyeceğim haberiniz olsun" dersiniz. Ama öyle bir durum olana kadar, bir süre, mesafeli kalıp, sık görüşmeyerek ve görüştüğünüzde de ne iyi ne kötü, yani soğuk ve nötr davranarak geçin.
En önemlisi de takmayın, psikolojik problemleri olan insanları takmamak lazım.

Yani, bana sorarsanız, hayır siz ince düşünmüyorsunuz. İnsan ilişkilerinde karşılıklı kelimelerin, tavırların haricinde hisler de vardır, dolayısıyla bir negatiflik seziyorsanız, vardır bi negatiflik.
Yani, kadında size karşı bir negatiflik var mı, yok mu sorgulamasını atlayın artık. Var sayın ve varsa bile, şöyle düşünün. O aileye yeni giriyorsunuz şu an. Yedi sülalenin gözü sizin üzerinizde evlenene kadar ve evlendikten sonra bi süre daha. Aileye girer girmez bi küslüğün, anlaşmazlığın parçası olmamak lazım bence.
Size karşı bir kıskançlığı veya negatifliği olduğunu kabul edin, ama siz mesafeli ve nört kalın. Eğer kadın olur da büyük bir sınırı aşarsa, gerçekten büyük bi rahatsızlık verirse o zaman yakınınızdakileri de arkanıza alarak "ben bu kadınla görüşmeyeceğim haberiniz olsun" dersiniz. Ama öyle bir durum olana kadar, bir süre, mesafeli kalıp, sık görüşmeyerek ve görüştüğünüzde de ne iyi ne kötü, yani soğuk ve nötr davranarak geçin.
En önemlisi de takmayın, psikolojik problemleri olan insanları takmamak lazım.

Bu gerçekten faydalı bi mesaj oldu benim için, teşekkür ederim.

Evet gercekten sırf bana karsı bariz bi yanlışı olmadı. Mesela su gibi durumlar yasadım hep; beni kendi birkere bile ne evine ne dısarı davet etmedi ama nişanlımın benden bi yaş kücük kuzeni antalya'ya geldiğinde kv'min evinde üçümüz bi masada otururken ona 'hadi cıkıp alışveriş yapalım" demişti ben yanı basında olduğum halde bana agızucuyla bile gel dememişti. Ben cok bozulmuştum. Kuzen bile halime üzülüp o misafir oldugu halde beni cagırmıştı ama eltim o cagırırken masadan kalkıp gitmişti. Bilmiyorum belki de ben cok alınganım ama ben kimseye oyle gözgöre göre dıslamak yapamazdım.
Sorunlu yanlarını görmektense hiç görmemek daha iyi bence.Görmezden gelin.Herkes beklediğiniz gibi davranmayabilir.Evet dışlaması hoş değil ama zaten sorunlu bir tip belliki.Sadece nişanlınızın hatrı için katlanın bence.Beklentiyi en aza indirin.

X