Elti...

Size ne peki anne babanız dururkem sizin yengenizin herşeyini gözlemleyip takmanızı anlamadım anlattıklarınızda da birşey yok yani.

İkinci el basit bir tablet götürüp para mı bekliyorsunuz? almayın bizde var diyorsanız o hediye olur zaten yoksa gider alırdı yenisini çocuklar oyuncak paylaşmayabiliyor birşey verip lafını yapıyorsunuz..

Devremülk.için size de demişler gidip kalın diye gitmemişsiniz başka akrabalarına da teklif etmişler bundan neden rahatsız oldunuz size yalvaracak değiller dediklerinde gitseydiniz.

Bir tatlı almışsınız yok ikram etmedi başka tatlı verdi falan ne kadar boş şeyler daha bu yaşta kaynana olmuşsunuz resmen. İyi ki bir de bayramdan bayrama görüşüyorsunuz yani bunca şey biriktirmişsiniz bir de yakın olsanız ne yaparsınız bilmem

Bir düzeltme yapayım tablet 2. el değildi hiç açılmamıştı. Ya anlayamıyorum burada karşı tarafı haklı görenler siz mi çok umursamazsınız yoksa biz mi çok ince düşünüyoruz. Birisi bana şahsen alacağım şeyin sıfırını getirirse ben mahcup olurum parasını vereyim o zaman derim bu bir ekmek olsa bile. En azından nezaketen denilir. Çok beleşçi olmuş insanlar artık ne diyeyim.

Bu bayramda da annem babaannemlerin evinde bayramın mübarek olsun demiş yerde oturuyormuş sağ ol senin de yenge demiş bir ayağa bile kalkmamış öpmek bir yana dursun.

Hadi öbür tarafları geçtim, tableti hediye gibi götürüp yeğene/kuzene satmaya çalışmak filan...

Bu ne?
Bu, aileniz içinde kadının her hareketinden dedikodunun alıp yürüdüğünün tam cümlesi.
Sahi bayram günü "Kalkmadı öpmedi" diye adamların hareketlerini mi süzüyorsunuz?
Bi de anlatım -mış -miş.. Kulaktan kulağa dönmüş kadın bi ayağa kalkmamış diye.
Kurban bayramı, yorgundu kadın belki işten güçten.
Ne samimiyetsiz, müzevir bir tavırdır bu ya?
Selam vermiş yetmemiş, ayağa gelsin diye bekleniyor kadın.
Bayram günü şu dedikoduya, harekete zan dikmeye bak.
Kendisi geleydi annen, oturduğu yere sokuluvereydi eltinin "Kalksana kız niye kalkmıyon" diye gülerek, o kadar samimiyse.

Bir düzeltme yapayım tablet 2. el değildi hiç açılmamıştı. Ya anlayamıyorum burada karşı tarafı haklı görenler siz mi çok umursamazsınız yoksa biz mi çok ince düşünüyoruz. Birisi bana şahsen alacağım şeyin sıfırını getirirse ben mahcup olurum parasını vereyim o zaman derim bu bir ekmek olsa bile. En azından nezaketen denilir. Çok beleşçi olmuş insanlar artık ne diyeyim.

ya amcanızın çocuğu o annesini sevmeseniz bile amca çocuğu kuzeniniz. çocuk tablet istemiş ailesi alacakmış zaten siz almayın bizde var demişsiniz. onlar bilmiyor mu parasını verip gidip iyi bir şey almayı? ayrıca kullanıp kullanmamanız bir malın ikinci olması için hiçbir şey değiştirmez o el değiştirdiği anda ikinci el olur. insanlar beleşçi değil paragöz olmuş ne diyeyim.

İşinize yaramayan basit dediğiniz size bir yerlerden eşantiyon gelen tabletten para beklemek garip degil mi?
Kadın para verecekse üstüne biraz daha koyar iyisin gider alır zaten.

İkram konusunda bir şey diyemiyorum, kendi görgüsünü yansıtmış. Önümüze koysa da yemezdik dediğiniz tatlı içim fazla fazla yazmışsınız.

Bir de tableti götürürken bir kutu da baklava götürürüz demek komik geldi
Tableti satma niyetiyle, baklavayı yeme niyetiyle götürmüşsünüz. Eee? Neye minnet bekliyorsunuz?

Çocukların oyuncak kavgalarına ben müdahale etmiyorum. Ondan alıp diğerine verse diğeri ağlayacak bu sefer. Sırf kardeşiniz ağladı diye dediği olmaz. Eğer bir şey yapılmadı gerek diye düşünüyorsanız, araya girip hadi bakalım sırayla oynayın, hatta gelin ben de sizinle oynayayım diyip çocuklara oyun kursaydınız.
Hem gençsiniz, yakışık olan çocuklarla biraz ilgilenmeniz olurdu.

Devremülk onların, amcanız teklif etmiş olabilir, yengenizin içinden gelmemiş demek. Zorla mı?

Anneniz de yengenizden hoşlanmıyor ve kadını biliyorsa ne diye başkası ile olan münasebetini paylaşmış. Yine de yengenizin söylemesi çok çirkin. Bir tek burada haksız buldum ben yengeyi.

Tatil ve araba konuları ise yengenizle degil babanızla olan probleminiz. Yengenizi kıskanıp babanıza laf söyleyememiş, yengenizden acısını çıkarmaya çalışıyorsunuz...

Parasını vereceklerse, özelliklerini kendileri seçecekleri bir tablete vermek isterler. Sırf bir başkasının evindeki tablet işe yarasın diye istemedikleri bir modele para vermelerini beklemeniz çok ilginç. Karşılığında bir bedel bekliyorsanız, baştan bunu söyleyip gerisini karşı tarafın iradesine bırakmalıydınız. Alıp almayacaklarına onlar karar vermeliydi, diğer türlüsü emrivaki olur. Bu koşullarda kim olsa hediye olduğunu düşünür.

2.el olsun olmasın basit bir tabletmiş sizin teklif ettiğiniz birşeyde onlar nasıl beleşçi.oluyorlar onlar talep etmemiş ki alacaklarmış zaten. Yok almayın bizde var deyip ta oradan oraya tablet götürüyorsanoz o hediyedir hayır yani o zaman gider kendileri alırdı parayla olduktan sonra.Bence siz maddiyatçısınız aldığınız tatlının bile lafını yapıyorsunuz anne babanız dururken size ne oluyor bu kadar?

İşinize yaramayan basit dediğiniz size bir yerlerden eşantiyon gelen tabletten para beklemek garip degil mi?
Kadın para verecekse üstüne biraz daha koyar iyisin gider alır zaten.

İkram konusunda bir şey diyemiyorum, kendi görgüsünü yansıtmış. Önümüze koysa da yemezdik dediğiniz tatlı içim fazla fazla yazmışsınız.

Bir de tableti götürürken bir kutu da baklava götürürüz demek komik geldi
Tableti satma niyetiyle, baklavayı yeme niyetiyle götürmüşsünüz. Eee? Neye minnet bekliyorsunuz?

Çocukların oyuncak kavgalarına ben müdahale etmiyorum. Ondan alıp diğerine verse diğeri ağlayacak bu sefer. Sırf kardeşiniz ağladı diye dediği olmaz. Eğer bir şey yapılmadı gerek diye düşünüyorsanız, araya girip hadi bakalım sırayla oynayın, hatta gelin ben de sizinle oynayayım diyip çocuklara oyun kursaydınız.
Hem gençsiniz, yakışık olan çocuklarla biraz ilgilenmeniz olurdu.

Devremülk onların, amcanız teklif etmiş olabilir, yengenizin içinden gelmemiş demek. Zorla mı?

Anneniz de yengenizden hoşlanmıyor ve kadını biliyorsa ne diye başkası ile olan münasebetini paylaşmış. Yine de yengenizin söylemesi çok çirkin. Bir tek burada haksız buldum ben yengeyi.

Tatil ve araba konuları ise yengenizle degil babanızla olan probleminiz. Yengenizi kıskanıp babanıza laf söyleyememiş, yengenizden acısını çıkarmaya çalışıyorsunuz...

Hayır uyanıklığa bak, emrivakiyle tablet satmaya götürüyorlar.
Adamlar çıkarıp parasını denk gele verecek piyasa araştırması-markası-bozuk olup olmadığını- modelin ederi,hiçbir garantisi vb. bilgi olmadan. Zaten tabletler 150 200 liradan başlıyor, adam bilemese 150 liralık tablete 400-500 verse alacaklar, ayak üstü zoraki satış.
Bakar mısın şu tilkiliğe?

tablet konusu her kiside hediye algisi olustururdu
altin konusunda AMCAN senin kizacagin insan
araba konusu babana ait
yengenin tek sorunu görgüsüz (tatli konusu) ve dedikoducu olmasi

Tatlı konusu nezaketen eve getirilen şey ikram edilir biz öyle yaparız gittiğimiz yerde de götürdüğümüz şeyi ikram ederlerse yemek istemeyiz götürdüğümüz şeyi mi yiyelim diye koysa da yemezdik ama onun yaptığı şeyde kasıt var bariz kaç gün beklemiş tatlı misafire ikram edilmez ayıptır.
Ay sen ne tuhaf bi insansın. Hem bizim baklavayı önümüze koymadı diyosun hem de koysa da yemezdim diyosun. Nasıl bir tipsin yahu? Utanmasan yengem biye nefes alıyo almasın diyeceksin. Kadın resmen sizin huyunuzu çözmüş ona göre davranıyo.

Hayır uyanıklığa bak, emrivakiyle tablet satmaya götürüyorlar.
Adamlar çıkarıp parasını denk gele verecek piyasa araştırması-markası-bozuk olup olmadığını- modelin ederi,hiçbir garantisi vb. bilgi olmadan. Zaten tabletler 150 200 liradan başlıyor, adam bilemese 150 liralık tablete 400-500 verse alacaklar, ayak üstü zoraki satış.
Bakar mısın şu tilkiliğe?

Ben utanırım işime yaramayan bir tableti birine verirken parasını istemeye. Madem satma niyeti var koy bir siteye sat. Yada git bir elektronik dükkanına sat...
böyle elimle götürüp çocuğa verip parasını beklemek gibi bir satış hiç duymadım...
dayatmalı satış tekniği falan :)

Ben utanırım işime yaramayan bir tableti birine verirken parasını istemeye. Madem satma niyeti var koy bir siteye sat. Yada git bir elektronik dükkanına sat...
böyle elimle götürüp çocuğa verip parasını beklemek gibi bir satış hiç duymadım...
dayatmalı satış tekniği falan :)

Var böyle uyanık geçinenler.
100 liraya tenezzül eden, karşısında bilmeziye teklif edilen 300-500 lirayı havada kapar.
Fırsat bu fırsat 3-5 kar getirir diye amca çocuğuna itelemeye çalışmışlar işte hediye gibi getirip. İnsan onun parasını düşünmeye utanır zaten.

Tatlı konusu nezaketen eve getirilen şey ikram edilir biz öyle yaparız gittiğimiz yerde de götürdüğümüz şeyi ikram ederlerse yemek istemeyiz götürdüğümüz şeyi mi yiyelim diye koysa da yemezdik ama onun yaptığı şeyde kasıt var bariz kaç gün beklemiş tatlı misafire ikram edilmez ayıptır.

Tek hakli olduğunuz konu araba diger konularda hakli degilsiniz.

1.Tablet zaten size de baska yerden gelmis,siz de yengenize goturuyorsunuz 2.elden ziyada 3.kisiye verilmis oluyor para beklentiniz varsa açık açık soyleyecektiniz.Ayrica ben de olsam hediye olarak anlarim.

2.tatli dediginiz zaten kendisi yaptiysa 1 kac gun onceden yapiliyor her bayram ziyaretine gelene ayri ayri tatli alınmıyor,versede yemezdik diyorsun da o zamanda cope gidecekti.

3.size altin takmasi gereken kisi yengeniz degil,amcaniz ondan isteyin açık acik.

4.devre mülk icin de amcaniz teklif etmis zaten siz kabul etmemissiniz siz kabul etmeyince tekrar mi soylesin,ben de birisine birşey teklif edersem 1kere ederim karsi taraf kabul etmezse 2.teklifi etmem.

Son olarak kuzeniniz arabasini vermemis vermeye bilir cunku o çocuk cocuklar icin oyuncaklari kiymetli olur.

Tablet konusunda haklı bulmadım sizi, satalım demediyseniz nereden bilsinler amcası hediye getirmiş diye algilamislardir. Siz elden çıkarmak istemissiniz evdeki hesap çarşıya uymamış . Ben olsam bende para teklif etmezdim. Garip..

Canım benim bu yaşta niye girdin bu elti melti meselelerine boşver ya. Ayrıca yengem diye anlattığın çoğu suç amcana ait, borç meselesi, tatil meselesi bunları onun düşünmesi gerekiyor yenge el kızı. Emin ol arabayı da elti hanım isteMedi, kadınlar umursamaz öyle hangi arabayla gidileceğini, yani yengene değil babanla amcana kız.

Sahsen ben degil yengem,gözünün içi olsa senede 1 hafta gördüğüm sıkı fıkı olmadigim biri için canımı sıkmam.Ne dediğine takılmam. Siz sanki kendinize bir dert,bir sıkıntı aramışsınız .Kaldı ki aile içinde bu saydıklarınız bana pek sorun gibi gelmedi.Baban ve amcan kardeşler.Arabasini vermek isterse veriri istemezse vermez.

Ay bende ne yengeler var neler dönüyor bir kere oturupta onlara karşı kurmadım kendimi. Ve hepimizde aynı şehirdeyiz. Amcalarıma ve kuzenlerime olan sevgi ve saygımdan onlarada göstermelikte olsa saygı duyarım. Kuzenlerim benim kardeşimdir hem maddi hem manevi yardımlarımda oldu ama hiç maddi karşılık beklemedim manevide beklemedim. Sizin düşünceleriniz bana çıkarcı geldi. İşiniz gücünüz mü yok şekerim hesap peşine düşmüşsün. Elti problemi annenizin problemi mesafe koysun yeter. Sizde merhaba merhaba nasıl iyi tamam yeter. Ay tatlımızı yedirmedi yok dandirik tableti verdik parasını vermedi geç kuzum bunları çok başını ağrıtırsın.

Siz ince düşünmüyorsunuz ki fırsatçılık bu. Evde boş duracağına satalım demişsiniz. O tablet mağazadan alınmıyorsa 2. eldir. Parasını istiyorsanız açık açık söyleyecektiniz. Onlara da mantıklı gelirse alırlardı, değilse almazlardı. Elinizde tabletle gidip para beklemek biraz emrivaki.

Back
X